Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(@asta @ 2011 02 11, 09:50)
Prieš tiesiant padėklą ant stalo patepk stalą vandeniu arba aliejumi,tada prikibs  mirksiukas.gif
nataliuncik,ar ne ilgiau kepa uždengta duonelė? Aš ir stikliniam inde kepu,tik nedengiu  rolleyes.gif
Jaunutia,palaikyk duoną šiltai,kad pakiltų ir stebėk. Gali būti,kad jai pakas ir kokių 5 valandų.Pamatysi,kad iškilo dvigubai ir gali kept,nelaukdama nakties.



QUOTE(Kamela @ 2011 02 11, 13:51)
Sudrėkink virtuvinį rankšluostį ir ant jo padėklą paklok, neslidinės.  4u.gif


ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Totore @ 2011 02 10, 23:12)
Ir dar sako, kad jame kepta duonele gaunasi lyg kaip peciuje iskepta  biggrin.gif  Nu nu  g.gif  nelabai noris tuom tiket, va Nataliuncik mums tikiuos ir papasakos, ar ypatinga ten duonele gaunas, o tada jau visos i SM skelbimu lentos TW temike keliausim  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif

QUOTE(keistuole @ 2011 02 10, 23:22)
o kokio didumo ta kaina?

o jame tai jau visą laiką uždengtą ir kept ar tradiciškai po 10-15 min kepimo atidengt?

tradiciškai
batoną net teko atidarytą kept nes iškilo keturgubai blink.gif lotuliukas.gif

QUOTE(@asta @ 2011 02 11, 09:50)
nataliuncik,ar ne ilgiau kepa uždengta duonelė? Aš ir stikliniam inde kepu,tik nedengiu  rolleyes.gif

na kad ne, valandą

QUOTE(Jaunutia @ 2011 02 11, 11:56)
dabar skaitau raugo receptus. 1. pagal nataliunciko 2 . kur įdėtas į pirmą puslapį (kvietiniai miltai, vanduo, aliejus ir medus). kuris geresnis? ar abu galima raugus vėliau laikyti šaldytuve? nes ketiniu kepti 1-2 kartus per savaitę.

o jus kvietinį norit? kvietinis nelabai atsigauna po šaldytuvo, tai geriau perdaryt tada iš ruginio kvietinį, o kai reikės iš kvietinio į ruginį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 11, 15:27)
o jus kvietinį norit? kvietinis nelabai atsigauna po šaldytuvo, tai geriau perdaryt tada iš ruginio kvietinį, o kai reikės iš kvietinio į ruginį  mirksiukas.gif

kaip taip padaryti? kaip tik ruosiuosiu dabar daryti kvietini
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jaunutia: 11 vasario 2011 - 15:28
Man kvietinis nesigavo. Iškepus smile.gif teko gulbėms sušert. Kažką ne taip padariau. O pasidariau jį iš ruginio raugo.
Atsakyti
Iskepe ir mano duona(jeigu galima taip pavadinti), bet labai nusivyliau teks i siuksledeze mesti..Duona kepant beveik nepakilo, gal koki 1 cm, kepalas kietas kaip akmuo, isvaizda nekokia. Tai padariau isvada, kad mano raugas blogas. Visas dienas nekilo, vaizdas toks kaip pirma diena uzmaicius, tik specifinis kvapas buvo. Na bet pirmas kartas nevisada visiems gerai iseina, bandysiu tol kol pasiseks smile.gif
Atsakyti

QUOTE(ingaaaa @ 2011 02 10, 23:13)
o kuom jis skirias nuo stiklinio g.gif



QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 10, 23:32)
blush2.gif baikit, gi rašau per ką pati perėjau blush2.gif
čia pažiūrėk
Kaina jų tai didele, bet ir geri atsiliepimai, paėmiau išbandyt kai dar pasiūlė už itin gera kaina, kaip ir stiklinio indo  ax.gif



QUOTE(keistuole @ 2011 02 11, 00:22)
o kokio didumo ta kaina?

o jame tai jau visą laiką uždengtą ir kept ar tradiciškai po 10-15 min kepimo atidengt?



aš tą indą turiu jau treti metai. Mėsą, žuvį, vištieną troškinu, balandėlius darau ir t.t.

Duoną badžiau kepti - bet prilipo doh.gif
O va vakar (6 duona, ir pati geriausia iš visų thumbup.gif ) įtiesiau svietinį popierių ir įdėjau tešlą į TW pro indą. Gavosi - super thumbup.gif
ir dar ką pastebėjau - vis tik mums skaniau, kai duonoje daugiau kvietinių miltų nei rudinių ir duona palikta per naktį kilti - blogiau iškepa, nei kad kildinama 4-5 val g.gif

Kepu valandą laiko.

Atsakyti
QUOTE(akvadigi @ 2011 02 11, 21:04)
aš tą indą turiu jau treti metai. Mėsą, žuvį, vištieną troškinu, balandėlius darau ir t.t.

Duoną badžiau kepti - bet prilipo  doh.gif
O va vakar (6 duona, ir pati geriausia iš visų  thumbup.gif ) įtiesiau svietinį popierių ir įdėjau tešlą į TW pro indą. Gavosi - super  thumbup.gif

Kepu valandą laiko.



Aš ir Ultra pro inde kepu duoną, bet patepu alyvų aliejumi, ir pabarstau sezamo sėklom, neprilimpa 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
Norejau paklausti del raugo (ruginio kur dedasi 1 st miltu ir 1 vandens). Ar labai jis turi kilti, nes maniskis 5 diena nekyla - kiek pridejus ant stiklainio pazymiu, tiek kita diena ir randu tokiam paciam lygyje. Bet burbuliuot burbuliuoja ir panasus kvapas i giros. Nepelyja. Tai cia suprast kad blogas ir mest lauk ar kazka su juo daryt? Padekit prasau pirma kart daranciai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglytelyte: 11 vasario 2011 - 21:34
QUOTE(eglytelyte @ 2011 02 11, 21:33)
Sveiki,
Norejau paklausti del raugo (ruginio kur dedasi 1 st miltu ir 1 vandens). Ar labai jis turi kilti, nes maniskis 5 diena nekyla - kiek pridejus ant stiklainio pazymiu, tiek kita diena ir randu tokiam paciam lygyje. Bet burbuliuot burbuliuoja ir panasus kvapas i giros. Nepelyja. Tai cia suprast kad blogas ir mest lauk ar kazka su juo daryt? Padekit prasau pirma kart daranciai smile.gif

gal jis pakyla kol jus nematot, o po to ir vel nusileidzia
Atsakyti
nataliuncik, darausi pagal tave kvietinį raugą, biški nesupratau. ar tas raugas rauginamas 2 dienas ir 3 dienoj pamaitini ir jau gali kepti, ar jau antroj dienoj jį reikia pamaitinti. nesusigaudau, o jau kaip para praėjo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaunutia @ 2011 02 11, 15:28)
kaip taip padaryti? kaip tik ruosiuosiu dabar daryti kvietini

paimkit šaukštą ruginio ir maitinkit kaip kvietinį

QUOTE(eglytelyte @ 2011 02 11, 21:33)
Sveiki,
Norejau paklausti del raugo (ruginio kur dedasi 1 st miltu ir 1 vandens). Ar labai jis turi kilti, nes maniskis 5 diena nekyla - kiek pridejus ant stiklainio pazymiu, tiek kita diena ir randu tokiam paciam lygyje. Bet burbuliuot burbuliuoja ir panasus kvapas i giros. Nepelyja. Tai cia suprast kad blogas ir mest lauk ar kazka su juo daryt? Padekit prasau pirma kart daranciai smile.gif

viskas su jo gerai, jis gali ir nekilt, svarbu vyksta raugimas ir burbuliukai tai parodo

QUOTE(Jaunutia @ 2011 02 12, 14:45)
nataliuncik, darausi pagal tave kvietinį raugą, biški nesupratau. ar tas raugas rauginamas 2 dienas ir 3 dienoj pamaitini ir jau gali kepti, ar jau antroj dienoj jį reikia pamaitinti. nesusigaudau, o jau kaip para praėjo  blush2.gif

geriausia trys dienas raugint, bet reikia kiekviena diena maitint
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 12, 19:14)
paimkit šaukštą ruginio ir maitinkit kaip kvietinį
viskas su jo gerai, jis gali ir nekilt, svarbu vyksta raugimas ir burbuliukai tai parodo
geriausia trys dienas raugint, bet reikia kiekviena diena maitint

ačiū
Atsakyti