Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(jolanka @ 2011 02 13, 22:00)
Bet as maciau kiek prisimenu grazius 2 kepalelius su ipjovimais, labai lygius, ar ne tavo ten foto buvo?  ax.gif


nebuvo jie lygūs, tiesiog nuotraukoj nesimato.
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 13, 23:01)
Ką tik 12 kart išpyliau nevykusi, gal sakau 13 kartas pasiseks g.gif  smile.gif

Oho kantrumas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2011 02 13, 21:11)
Va, siandienine  ax.gif 
Bet nuotraukoj tai tikrai labai grazi, net nesimato tu giliu itrukimu, realybej tai labai pasisiausus  smile.gif

Jeigu labai pasišiaušęs paviršius, tai gal truksta minkymo. Ir dar išsausėja tešla kildinant, todėl reiktų kildinti duoną, uždengus šlapiu rankšluostuku, kad butų drėgmės. Bet duonelė Jūsų gavosi labai graži.
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2011 02 13, 17:55)
Mielos kepejeles, na pasakykit, kodel man paskutiniu metu pastoviai suskilineja duoneles pluta?


o man labai gražiai atrodo. o gal gali parašyti receptuką tos duonytės?

QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 13, 23:01)

O aš vis nesusidraugauju su kvietiniu kefyro raugu doh.gif Ką tik 12 kart išpyliau nevykusi, gal sakau 13 kartas pasiseks g.gif  smile.gif Ir kur tik as jo nestaciau, miltus pakeiciau, kefyro 3 rusis isbandziau, namini rugpieni, kefyra sildziau, orkaitej laikiau, niekaip nepavyksta  doh.gif

o kas darosi? maniškiam šiandien trečia para eina. bet pasižiūrėjus, viršus atrodo kaip apdžiuvęs g.gif o ir nėra toks ''išburbuliavęs''. laikau šiltai, ant radiatoriaus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 13, 23:01)
Labai skanus pieniškas batonas iš praeitos temos pabaigos. Ačiū jį parašiusiai nuo visos mūsų šeimynos 4u.gif

O nataliuncik, specialus AČIŪ  už receptą  4u.gif nuo mano mamos. Džiaugiasi kaip vaikas, pirma kart gyvenime iškepė duonkepėj pirmajį savo keksa biggrin.gif ir kas svarbiausia thumbup.gif pavyko
O aš vis nesusidraugauju su kvietiniu kefyro raugu doh.gif Ką tik 12 kart išpyliau nevykusi, gal sakau 13 kartas pasiseks g.gif  smile.gif Ir kur tik as jo nestaciau, miltus pakeiciau, kefyro 3 rusis isbandziau, namini rugpieni, kefyra sildziau, orkaitej laikiau, niekaip nepavyksta  doh.gif

blush2.gif 4u.gif
jei turi ruginį tada perdaryk iš jo dalies kvietinį, gal taip bus paprasčiau ir greičiau
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2011 02 13, 19:55)





Sveikute,labai grazi duonele 4u.gif Ir butent tokios noreciau,gal gali parasyti receptuka?
As kepciau duonkepeje.
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2011 02 14, 14:12)
Sveikute,labai grazi duonele 4u.gif Ir butent tokios noreciau,gal gali parasyti receptuka?
As kepciau duonkepeje.

Sveikos,
jungiuos į jūsų būrį. Mano ruginiam raugau trečia diena. Bandysiu ir aš kept 4u.gif Tikrai labai skaniai duonelė atrodo. Jolanka, pagal kokį čia receptuką kepta?
Atsakyti
Gal kuri kepėte duonelę iš tikrų ruginių miltų? Mes nusipirkom rugių, juos rupiai sumelė ir viskas.Palyginus su pirktais parduotuvėje, kad ir viso grūdo jie šiek tiek skiriasi. Raugas pagal Terra pavyko, bet kepant duonelę gal yra kokių plonybių kurių aš nežinau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AngeleZ @ 2011 02 14, 17:38)
Gal kuri kepėte duonelę iš tikrų ruginių miltų? Mes nusipirkom rugių, juos rupiai sumelė ir viskas.Palyginus su pirktais parduotuvėje, kad ir viso grūdo jie šiek tiek skiriasi. Raugas pagal Terra pavyko, bet kepant duonelę gal yra kokių plonybių kurių aš nežinau. smile.gif

Jeigu ko ir nežinote, tai su laiku viską sužinosite iš savo bandymų. Jeigu norite kepti visiškai ruginę duoną, tai man labiausiai patinka tokia:
RUGINUKĖ
250gr subrendusio ruginio raugo (jei raugas jaunas, reikia dėti apie 0,5a.š sausų mielių)
250gr ruginių miltų
apie 130ml drungno vandens
0,5a.š druskos
kmynai, kalendra ar kiti priedai pagal skonį
Sudėjus visus produktus, užminkyti tešlą. Tešla turi buti drėgna ir lipni. Sunkiai minkosi, limpa prie rankų. Geriausiai su tuo darbu susivarko duonkepė. Suminkius, duoti tešlai pailsėti apie pusvalandį, tada formuoto kepaliuką. Miltais nebarstyti, o formuoti šlapiomis rankomis. Palikti kildintis ir kepti kaip ir visas duonas.
P.S. Gal pasilikote rugių grūdų? Galima pačioms pasidaryti salyklo. Gaunasi kokybiškesnis negu pirktinis.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 02 14, 19:07)
Gal pasilikote rugių grūdų? Galima pačioms pasidaryti salyklo. Gaunasi kokybiškesnis negu pirktinis.

bigsmile.gif o kaip ji pasigaminti?
Atsakyti
Daiginti grūdus ir paskrudinti, yra alaus temose internete, bet pati nedariau g.gif
Atsakyti
Reiks ten panarsyt 4u.gif

Ieskau vieno recepto,kur duona gaminant reikia laaaaabai ilgai plakt ir lygtais be raugo buvo.Noreciau isbandyt,bet niekur nerandu sio recepto.Gal kas issisaugojot rolleyes.gif
Atsakyti