QUOTE(AngeleZ @ 2011 02 14, 17:38)
Gal kuri kepėte duonelę iš tikrų ruginių miltų? Mes nusipirkom rugių, juos rupiai sumelė ir viskas.Palyginus su pirktais parduotuvėje, kad ir viso grūdo jie šiek tiek skiriasi. Raugas pagal Terra pavyko, bet kepant duonelę gal yra kokių plonybių kurių aš nežinau.
Jeigu ko ir nežinote, tai su laiku viską sužinosite iš savo bandymų. Jeigu norite kepti visiškai ruginę duoną, tai man labiausiai patinka tokia:
RUGINUKĖ
250gr subrendusio ruginio raugo (jei raugas jaunas, reikia dėti apie 0,5a.š sausų mielių)
250gr ruginių miltų
apie 130ml drungno vandens
0,5a.š druskos
kmynai, kalendra ar kiti priedai pagal skonį
Sudėjus visus produktus, užminkyti tešlą. Tešla turi buti drėgna ir lipni. Sunkiai minkosi, limpa prie rankų. Geriausiai su tuo darbu susivarko duonkepė. Suminkius, duoti tešlai pailsėti apie pusvalandį, tada formuoto kepaliuką. Miltais nebarstyti, o formuoti šlapiomis rankomis. Palikti kildintis ir kepti kaip ir visas duonas.
P.S. Gal pasilikote rugių grūdų? Galima pačioms pasidaryti salyklo. Gaunasi kokybiškesnis negu pirktinis.