mano gaunasi apie 1 kg ir apie 3 litus
niu as ir vel i jus kreipiuosi del raugo...beda pas man su juo
Uzmaisiau pirmadieni, viskas buvo gerai, antradienio vakara jis taip graziai suburbuliavo sukilo, o nuo treciadionio kaip sukrito - tai ir nebepakyla ir nebeburbuliuoja...Dar neismeciau - gal per daug primaitinau...?Minejau, kad pas mane namie labai silta +25, tai bijojau, kad nesurugtu. Dariau taip:
1 diena - 60 miltu kazkur 80 vandens
2 diena kazkur 50 gr ismeciau i kitus dadejau 60 miltu ir apie 80 vandens
3 dienas kazkur 50 ismeciau ir 70 miltu ir apie 80-90 vandens
4 diena nieko neismeciau - 80 miltu ir 90 vandens
siandien 5 diena ir burbuliavimo nulis....kepti itariu net neapsimoka bandyti, o kaip dabar maitinti su maziau miltu ar su daugiau....?
PATARKIT

Uzmaisiau pirmadieni, viskas buvo gerai, antradienio vakara jis taip graziai suburbuliavo sukilo, o nuo treciadionio kaip sukrito - tai ir nebepakyla ir nebeburbuliuoja...Dar neismeciau - gal per daug primaitinau...?Minejau, kad pas mane namie labai silta +25, tai bijojau, kad nesurugtu. Dariau taip:
1 diena - 60 miltu kazkur 80 vandens
2 diena kazkur 50 gr ismeciau i kitus dadejau 60 miltu ir apie 80 vandens
3 dienas kazkur 50 ismeciau ir 70 miltu ir apie 80-90 vandens
4 diena nieko neismeciau - 80 miltu ir 90 vandens
siandien 5 diena ir burbuliavimo nulis....kepti itariu net neapsimoka bandyti, o kaip dabar maitinti su maziau miltu ar su daugiau....?
PATARKIT
Labas,noriu jungtis i jusu bureli
nesenai isigyjau duonkepe kepiau balta duonyte tai gavos skani viskas super,vakar kepiau su sausom mielem surio duonyte ir neiskilo aisku mazai mieliu buvo,siandien tokia pat kepu ir iskilo viskas ok bet sukrito kame reikalas?


nesenai isigyjau duonkepe kepiau balta duonyte tai gavos skani viskas super,vakar kepiau su sausom mielem surio duonyte ir neiskilo aisku mazai mieliu buvo,siandien tokia pat kepu ir iskilo viskas ok bet sukrito kame reikalas?



Sveikutes. Turiu duonine,kepu balta duona,gaunasi super
Tik dabar labai noreciau pabandyti issikepti PALANGOS duonos. Raugo turiu. Gal kuri kepate,ir turite isbandyta recepta? Buciau dekinga


va taip sukrito man
kas zino kodel




QUOTE(Dinelė2 @ 2011 02 18, 11:01)
Labas,noriu jungtis i jusu bureli
nesenai isigyjau duonkepe kepiau balta duonyte tai gavos skani viskas super,vakar kepiau su sausom mielem surio duonyte ir neiskilo aisku mazai mieliu buvo,siandien tokia pat kepu ir iskilo viskas ok bet sukrito kame reikalas?



nesenai isigyjau duonkepe kepiau balta duonyte tai gavos skani viskas super,vakar kepiau su sausom mielem surio duonyte ir neiskilo aisku mazai mieliu buvo,siandien tokia pat kepu ir iskilo viskas ok bet sukrito kame reikalas?



panašu, kad per daug mielių

QUOTE(adriu @ 2011 02 18, 08:17)
labai pigiai gaunas
mano tai kepaliukas virš 2 kg,bet vien miltų 1 kg dedas,dar saulėgrąžų,sėlenų ,semėnų ,kmynų ir ttttai aš skaičiuoju gal kokie 5 lt,bet vistiek pigiau ir labai skanu 


na jei pirkčiau viską parduotuvėse gal ir butu tokia kaina, bet man geriau karta nusipirkt visko po maišą ir užmiršt kuriam laikui
Pvzd. šį duoną
400g stambaus malimo ruginių miltų-48ct
2 v.š kmynų-30ct
2 v.š. salyklo-12ct
600ml verdančio vandens
300g ruginio raugo-16ct
2 v.š. cukraus-10ct
300g ruginių miltų-16ct
100g kvietinių miltų-15ct
2 v.š. rudojo cukraus arba medaus-40ct
1 v.š. druskos-1ct
Šitą duona(~1.7kg) man išeina maždaug 1.88Lt +dujos, dar keli centai
QUOTE(truputukas @ 2011 02 18, 10:41)
niu as ir vel i jus kreipiuosi del raugo...beda pas man su juo
Uzmaisiau pirmadieni, viskas buvo gerai, antradienio vakara jis taip graziai suburbuliavo sukilo, o nuo treciadionio kaip sukrito - tai ir nebepakyla ir nebeburbuliuoja...Dar neismeciau - gal per daug primaitinau...?Minejau, kad pas mane namie labai silta +25, tai bijojau, kad nesurugtu. Dariau taip:
1 diena - 60 miltu kazkur 80 vandens
2 diena kazkur 50 gr ismeciau i kitus dadejau 60 miltu ir apie 80 vandens
3 dienas kazkur 50 ismeciau ir 70 miltu ir apie 80-90 vandens
4 diena nieko neismeciau - 80 miltu ir 90 vandens
siandien 5 diena ir burbuliavimo nulis....kepti itariu net neapsimoka bandyti, o kaip dabar maitinti su maziau miltu ar su daugiau....?
PATARKIT

Uzmaisiau pirmadieni, viskas buvo gerai, antradienio vakara jis taip graziai suburbuliavo sukilo, o nuo treciadionio kaip sukrito - tai ir nebepakyla ir nebeburbuliuoja...Dar neismeciau - gal per daug primaitinau...?Minejau, kad pas mane namie labai silta +25, tai bijojau, kad nesurugtu. Dariau taip:
1 diena - 60 miltu kazkur 80 vandens
2 diena kazkur 50 gr ismeciau i kitus dadejau 60 miltu ir apie 80 vandens
3 dienas kazkur 50 ismeciau ir 70 miltu ir apie 80-90 vandens
4 diena nieko neismeciau - 80 miltu ir 90 vandens
siandien 5 diena ir burbuliavimo nulis....kepti itariu net neapsimoka bandyti, o kaip dabar maitinti su maziau miltu ar su daugiau....?
PATARKIT
perrūgo pas jus, reikėjo buvo nors atidėt į kitą indą, dabar palykit šaukštą, pamaitinkit ir jau vakare galit kept tokiais tempais
QUOTE(Dinelė2 @ 2011 02 18, 11:16)
per daug mielių buvo
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 18, 13:04)
perrūgo pas jus, reikėjo buvo nors atidėt į kitą indą, dabar palykit šaukštą, pamaitinkit ir jau vakare galit kept tokiais tempais
Tai man dabar paaiskink -
1. is to raugo paimu gera sauksta raugo ir ji primaitinu, o visa kita ismetu taip? kiek primaitinti ta sauksta?
2. o kai pamaitinsiu ir vakare is jos kepsiu ir jei liks raugo ji deti i saldytuva ar vel maitinti?
3.kad kita kart neiskiltu bedu su raugu paaikink, jei pradedu maisyma 50 miltu ir panasiai vandens, tai po kiek kiek viena diena mazdaug reik damaitineti ir ismetyneti?
QUOTE(truputukas @ 2011 02 18, 12:09)
Tai man dabar paaiskink -
1. is to raugo paimu gera sauksta raugo ir ji primaitinu, o visa kita ismetu taip? kiek primaitinti ta sauksta?
2. o kai pamaitinsiu ir vakare is jos kepsiu ir jei liks raugo ji deti i saldytuva ar vel maitinti?
3.kad kita kart neiskiltu bedu su raugu paaikink, jei pradedu maisyma 50 miltu ir panasiai vandens, tai po kiek kiek viena diena mazdaug reik damaitineti ir ismetyneti?
1. is to raugo paimu gera sauksta raugo ir ji primaitinu, o visa kita ismetu taip? kiek primaitinti ta sauksta?
2. o kai pamaitinsiu ir vakare is jos kepsiu ir jei liks raugo ji deti i saldytuva ar vel maitinti?
3.kad kita kart neiskiltu bedu su raugu paaikink, jei pradedu maisyma 50 miltu ir panasiai vandens, tai po kiek kiek viena diena mazdaug reik damaitineti ir ismetyneti?
matot, pas jus l.šilta, dėl to ir labai greitai viskas darosi
pvzd. jums reikės pagal receptą 200g raugo tai paimkit šaukštą ir pamaitinkit 100 miltų ir 110-115g vandens
geriau tada dėkit į šaldytuvą likutį, o kai reikės, laisvai išimsit, pamaitinsyt ir vakare vėl kepsit, nes pas jus perrūgsta dėl šiltumo, reikia arba du kart dienon maitint arba laikyt šaldytuve
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 18, 13:14)
matot, pas jus l.šilta, dėl to ir labai greitai viskas darosi
pvzd. jums reikės pagal receptą 200g raugo tai paimkit šaukštą ir pamaitinkit 100 miltų ir 110-115g vandens
geriau tada dėkit į šaldytuvą likutį, o kai reikės, laisvai išimsit, pamaitinsyt ir vakare vėl kepsit, nes pas jus perrūgsta dėl šiltumo, reikia arba du kart dienon maitint arba laikyt šaldytuve
pvzd. jums reikės pagal receptą 200g raugo tai paimkit šaukštą ir pamaitinkit 100 miltų ir 110-115g vandens
geriau tada dėkit į šaldytuvą likutį, o kai reikės, laisvai išimsit, pamaitinsyt ir vakare vėl kepsit, nes pas jus perrūgsta dėl šiltumo, reikia arba du kart dienon maitint arba laikyt šaldytuve
Tai jei teisingai suprantu - 3 dienoj pas mane gaunasi jau kaip ir raugas nes labai silta, ane? tai skaitytusi galiu 3 dienos vakare kepti, olikusi mesti saldytuvan .
QUOTE(truputukas @ 2011 02 18, 12:26)
Tai jei teisingai suprantu - 3 dienoj pas mane gaunasi jau kaip ir raugas nes labai silta, ane? tai skaitytusi galiu 3 dienos vakare kepti, olikusi mesti saldytuvan .
ne, trečia diena jis dar nesubrendęs buvo
pas jus dabar jau penkta diena, galit maitint ir kept
Sveikutės , aš naujokė ir gal priimsit į savo duonos kepimo būrelį
Duonkepėje batonus kepu ir tai man labai patinka , esu išbandžius ir nemažiai jūsų receptukų , taip patyliukais , nes sako naujokus į forumus nelabai įsileidžia
Bet dabar iškilo klausimas : gavau 3šaukštus raugo , bet jokios instrukcijos , norėčiau jo pasidaryti daugiau ir išsikepti duoną . Kaip man jį pasidaugint ? Kiek suprantu aš jį turėčiau pastatyti šiltai ir idėt miltų ir ipilti vandens , bet kiek jų pilt ?
Labai ačiū už atsakymą .

Duonkepėje batonus kepu ir tai man labai patinka , esu išbandžius ir nemažiai jūsų receptukų , taip patyliukais , nes sako naujokus į forumus nelabai įsileidžia

Bet dabar iškilo klausimas : gavau 3šaukštus raugo , bet jokios instrukcijos , norėčiau jo pasidaryti daugiau ir išsikepti duoną . Kaip man jį pasidaugint ? Kiek suprantu aš jį turėčiau pastatyti šiltai ir idėt miltų ir ipilti vandens , bet kiek jų pilt ?

Labai ačiū už atsakymą .