Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Rasa27 @ 2011 02 16, 18:16)
Būčiau labai dėkinga už konkretų pavadinimą  blush2.gif

Jie taip ir vadinas- Strong white flour. Paskui tik firmos pavadinimas prirašytas būna wink.gif Aš perku tesco pardės miltus (toks ružavas pokas 1.5kg). (veiksmas Airijoj)...
Atsakyti
Sveikos. Mano raugas numiro sad.gif Per naktį atsiskyrė vanduo ir nustojo burbuliuoti. Nežinau, ka ne taip padariau. Gal reikėjo jį pamaitinti antros dienos vakare, kai jis buvo smarkiai sukilęs? Aš pamaitinau tik 3 dieną, kaip parašyta recepte.
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2011 02 17, 09:07)
Sveikos. Mano raugas numiro sad.gif Per naktį atsiskyrė vanduo ir nustojo burbuliuoti. Nežinau, ka ne taip padariau. Gal reikėjo jį pamaitinti antros dienos vakare, kai jis buvo smarkiai sukilęs? Aš pamaitinau tik 3 dieną, kaip parašyta recepte.

jūs čia gal pagal malsenos receptą darėt?
Atsakyti
Aš pagal šitą Raugas

Tame puslapyje taip pat parašyta, kad galima pradžioje daryti kvietinį raugą, o paskui jį permaitinti į ruginį. Atseit jis tada gyvybingesnis. Kaip tas procesas vykstą? Kiek kartų reikėtų maitinti, kol jis pasidarys ruginis?
Atsakyti
Shatura, gerai išmaišykit ir vėl pamaitinkit, viskas tvarkoj, taip būna

kaip perdaryt raugą rašiau prieš pora puslapiu
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 17, 13:55)
Shatura, gerai išmaišykit ir vėl pamaitinkit, viskas tvarkoj, taip būna

kaip perdaryt raugą rašiau prieš pora puslapiu

Jau išpyliau. Pradėsiu nuo pradžių. Dar vieną kartą pabandysiu. Jei neišeis, tada darysiu kvietinį ir permaitinsiu.

Turiu iš ko paimti gatavo raugo, bet tik kvietinio.
Kada nors vistiek išeis biggrin.gif

O gal kas skaičiavo tokios duonos savikainą. Ar pigiau išeina nei pirktis? Čia idomumo dėlėi klausiu
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2011 02 17, 13:47)
O gal kas skaičiavo tokios duonos savikainą. Ar pigiau išeina nei pirktis? Čia idomumo dėlėi klausiu

naminė duonelė neįkainojama tongue.gif bet nemanau, kad pigiau yra keptis pačiai g.gif
aš vakar išsikepiau pirma kartą ruginę duonelę su raugu, tai nėr ko net lygint su parduotuvės bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(starbee @ 2011 02 17, 17:25)
naminė duonelė neįkainojama tongue.gif bet nemanau, kad pigiau yra keptis pačiai g.gif
aš vakar išsikepiau pirma kartą ruginę duonelę su raugu, tai nėr ko net lygint su parduotuvės  bigsmile.gif

Tai kas dėl kokybės, tai faktas, kad naminė geriausia. Aš dažnai kepu batoną. Bet su mielėm. Ir anyta kepa kvietinę. Labai skanu.
Man šiaip įdomu, kokia kaina išeina paprastos ruginės duonos
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2011 02 17, 13:47)
Jau išpyliau. Pradėsiu nuo pradžių. Dar vieną kartą pabandysiu. Jei neišeis, tada darysiu kvietinį ir permaitinsiu.

Turiu iš ko paimti gatavo raugo, bet tik kvietinio.
Kada nors vistiek išeis biggrin.gif

pavyks, tik kantrybės
pigiau, žymiai, jau nekalbant apie skonį, pvzd. man 1.5kg kepalas gaunasi su produktais, dujom nepilnus 1.6Lt

Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 17, 22:28)
pavyks, tik kantrybės
pigiau, žymiai, jau nekalbant apie skonį, pvzd. man 1.5kg kepalas gaunasi su produktais, dujom nepilnus 1.6Lt

labai pigiai gaunas bigsmile.gif mano tai kepaliukas virš 2 kg,bet vien miltų 1 kg dedas,dar saulėgrąžų,sėlenų ,semėnų ,kmynų ir ttttai aš skaičiuoju gal kokie 5 lt,bet vistiek pigiau ir labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2011 02 17, 14:47)

Jeigu atvirai, tai aš net nežinau, kiek bekainuoja duona parduotuvėje. Net į tą pusę nebepažiūriu, kur duona pardavinėjama. O jeigu rimtai, tai tikrai pigiau, jeigu turit omenyje produktų kainas. Bet kas liečia įdėtą darbą ir meilę kepant,- tai tikrai brangiau, bet tuo ji sveikesnė, skanesnė ir vertingesnė, negu pirktinė!
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 17, 21:28)
pavyks, tik kantrybės

Kazkaip neitiketinai.
Paskaiciavau, tai mano rugine juoda duona - 1 kg kaina - be darbo beveik 5 lt smile.gif
Dedu visokiu priedu ir tikrai labai saziningai skaciavau. Mat esu maisto ruosimo technologas tai darau visu savo kepiniu pilnas kalkuliacijas wink.gif
Ir tai yra labai nedauuuug pigiau nei pirkti, tik tiek kad zinai ka dei ir skonis savas tikrai superinis.

QUOTE(Terra2 @ 2011 02 18, 08:46)
O jeigu rimtai, tai tikrai pigiau, jeigu turit omenyje produktų kainas. Bet kas liečia įdėtą darbą ir meilę kepant,- tai tikrai brangiau, bet tuo ji sveikesnė, skanesnė ir vertingesnė, negu pirktinė!

Tikrai 4u.gif
Atsakyti