Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Tai kad jūs dujas skaičiuojat, tai aišku jums pigiau. Pas mane pvz elektra, orkaitė žiauriai daug ryja elektros. Tai jeigu jau kepu duoną ar dar ką nors, tai prikepu tuo pačiu ir dar ko nors, kad viską vienu metu, nes daug elektros suryjama kol įkaista orkaitė. va dėl tos priežasties gal geriau būtų duonkepė, nors sako kad orkaitėj duona skanesnė gaunasi. Miltai bent jau pardėj tai baisulingai brangūs paskutinėm dienom pasidarė. Ruginiai, rupūs tuoj neįperkami gali tapt.
Atsakyti
QUOTE(Šaja @ 2011 02 18, 14:45)
Sveikutės , aš naujokė ir gal priimsit į savo duonos kepimo būrelį  4u.gif
Duonkepėje batonus kepu ir tai man labai patinka , esu išbandžius ir nemažiai jūsų receptukų , taip patyliukais , nes sako naujokus į forumus nelabai įsileidžia  4u.gif
Bet dabar iškilo klausimas : gavau 3šaukštus raugo , bet jokios instrukcijos , norėčiau jo pasidaryti daugiau ir išsikepti duoną . Kaip man jį pasidaugint ? Kiek suprantu aš jį turėčiau pastatyti šiltai ir idėt miltų ir ipilti vandens , bet kiek jų pilt ?  g.gif
Labai ačiū už atsakymą .


geriausiai ir paprasčiausiai įdėkit po 100 g rupių ruginiu miltų ir vandens ir palikit bent 12 val.
Paskui prieš maišant tešlą, šaukštą atsidėkit, o kitą galit naudot kepimui.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 02 18, 11:59)
panašu, kad per daug mielių  g.gif

Arba netikslus miltų kiekis. ax.gif


Duonos savikainos neskaičiavau,bet tiek duoną,tiek batoną kepu tik todėl,kad žinau ką valgau. Mėgstu juodą duoną,bet esu labai išranki jos skoniui,mėgstu saldžiarūgštę ax.gif o parduotuvėj tokios nelabai yra g.gif

Dariausi pati raugą,po keleto bandymų (sėkmingų ir nelabai) atradau norimą duonos skonį.Valgau grynai ruginę duoną ir mėgaujuosi wub.gif

Beskaitant postus kilo klausimas- iš ko suprasti,kad raugas perrūgo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 18, 14:40)
ne, trečia diena jis dar nesubrendęs buvo
pas jus dabar jau penkta diena, galit maitint ir kept

Rodos ir nedurna esu, ir smegeneliu siek tiek turiu, bet raugo ruosimas - tamsus miskas, kuo tolyn - tuo tankyn ir sviesos vapsce nmatau blush2.gif
Tai norit, kad raugas subrestu- ji reikiA 5 dienas brandinti ir tik tada saldytuvan kisti teisingai?
Tai jei startini pradedu tarkim kaip malsenj 60 ir 85, tai kasdien puse ismetu, o kita puse tokiu pat santykiu damaitinu....?bet pirma karta taip rodos ir dariau ir jis surugo...

Cia reikia aukstaji maisto ruosimo tecnologijs baigti, kad suprasti lotuliukas.gif

Va, koki atsakyma gavau is malsenos:
"Pagal Jūsų aprašymą po trijų dienų su Jūsų raugu viskas buvo gerai, tuomet iškart reikėjo arba ruošti duonos maišinį arba pastatyti į šaldytuvą. Norint sužinoti ar gerai užrauginote raugą, reikia jį pamaitinti lygiom dalim po 50 g (raugas, vanduo ir miltai). Jeigu masė pakils dvigubai per 6-12 val. – tai jis geras, jei nekyla – negadinkite produktų, tiesiog užrauginkite naują. Jeigu raugas pakilo ir pradeda leistis, tai ji reikia arba nauduti duonai arba pastatyti i šaldytuvą, nes jis perrūgs."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo truputukas: 18 vasario 2011 - 15:02
Sveikos. Pasidariau rauga pagal Terra2 ir jau kepiau pirmaja duonyte. Gavos labai labai skani. Atsidejau 100 g "starterio", kuri laikau saldytuve. Norejau paklaust kaip iš starterio pasiruošti naują raugą ? Kiek dienu reikia vel maitint? Labai labai aciu kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loora @ 2011 02 18, 15:00)
Sveikos. Pasidariau rauga pagal Terra2 ir jau kepiau pirmaja duonyte. Gavos labai labai skani. Atsidejau 100 g "starterio", kuri laikau saldytuve. Norejau paklaust kaip iš starterio pasiruošti naują raugą ?  Kiek dienu reikia vel maitint? Labai labai aciu kas atsakys  4u.gif


max parą

aš išimu ryte atsikėlus, po kokios val pamaitinu, eidama miegit užmaišau tešlą.
Papildyta:
QUOTE(@asta @ 2011 02 18, 15:00)


Beskaitant postus kilo klausimas- iš ko suprasti,kad raugas perrūgo?  g.gif


aš taip suprantu, kad dingsta porėtumas ir jis suskystėja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 02 18, 15:21)
max parą

aš išimu ryte atsikėlus, po kokios val pamaitinu, eidama miegit užmaišau tešlą.

Tai jei pagal recepta reikia 400 g raugo, o starterio turiu 100 g. tai damaitint per karta reikia 200 g miltu ir 200 ml vandens?
Atsakyti
QUOTE(Loora @ 2011 02 18, 13:51)
Tai jei pagal recepta reikia 400 g raugo, o starterio turiu 100 g. tai damaitint per karta reikia 200 g miltu ir 200 ml vandens?

Taip.
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2011 02 18, 16:09)

Ir mielių kaip suprantu jau dėt nebereik? smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loora: 18 vasario 2011 - 16:16
QUOTE(laurechka @ 2011 02 18, 17:09)

Aš irgi už tai ačiū pasakysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Guvile @ 2011 02 18, 14:50)
Tai kad jūs dujas skaičiuojat, tai aišku jums pigiau. Pas mane pvz elektra, orkaitė žiauriai daug ryja elektros. Tai jeigu jau kepu duoną ar dar ką nors, tai prikepu tuo pačiu ir dar ko nors, kad viską vienu metu, nes daug elektros suryjama kol įkaista orkaitė. va dėl tos priežasties gal geriau būtų duonkepė, nors sako kad orkaitėj duona skanesnė gaunasi. Miltai bent jau pardėj tai baisulingai brangūs paskutinėm dienom pasidarė. Ruginiai, rupūs tuoj neįperkami gali tapt.


Tai va, yra skirtumas. As irgi el. oraitej kepu, daug sueina. Aisku nera tradgediaj, bet tas ikaitimas ilgokas, o dar jei pakildinti noriu, tai ijungiu ant 50 ir laikau wink.gif
Duonkepe irgi ima, tik visur visi raso kad nekalti tie el. prietaisai. Kaip ir kompiuteris pvz, jie ima vistik visai nemazaiiiii.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 02 18, 15:21)

aš taip suprantu, kad dingsta porėtumas ir jis suskystėja  unsure.gif

Ir gal kvapelis stipriai rūgštus g.gif O perrūgsta nuo ko? Nuo to,kad per aukšta temperatūra patalpoje? Klausiu ir pati atsakau,bet labai įdomu pasidarė,ar tik nebūsiu susidūrus su tokia situacija g.gif Vienu metu kažkaip "nedirbantis" raugas pasirodė,ir duona sunkiau kilo,tai pamaitinau,pasaldinau medumi ir palikau toliau,kad dirbtų. unsure.gif
Atsakyti