Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(MAMICY @ 2011 02 19, 18:14)
bandau ruginį raugą pagaminti  (pgl recepta, kai pirma ir ketvirta diena maitini po stikline miltu ir vandens, trecia dieną po puse stiklines). Antrą dieną burbuliavo labai gražiai. trečia dieną atsisluoksniavo vanduo... maišiau... dėjau į iki 35C pašildytą orkaitę... nieko gero... šiandien ryte (4 diena) vanduo atsisluoksniavo  dar labiau... įmečiau pusė šaukštelio cukraus, po stiklinę miltų ir vandens... dar iš piktumo ir šaukštą kitokio raugo įmečiau... tai šiandien jis vėl panašus į raugą... kvepia sakyčiau obuoliais... Jei toliau viskas vyks sėkmingai, tai kada jau būtų galimą iš jo duoną kepti? ar skaityti, kad šiandien pirma diena vėl?

ketvirta diena
Atsakyti
Ateinu su patarimu gal ne visai i tema ax.gif , bet toms kam iseina ne visai vykusi paprasta balta duona (batonas), arba tiesiog dziusta ir nebesuvalgot, pabandykit Panetone (duonos) pudinga issikepti (kepiau pagal Beatos 2 knyga). thumbup.gif gaunasi kaip pyragas, gal kazkiek ir i varskes apkepa panasus g.gif . Mums tai daug skaniau nei batonas apvoliotas kiausinio plakiny. Valgem su jogurtu, nes su grietinele truputi per riebu. Dejau nedaug cinamono ir razinu, kita kart desiu dar daugiau razinu. Nu labai puikus, paprastas receptas.
Jei kas nores, galesiu recepta parasyti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pavasarinė: 19 vasario 2011 - 20:22
Totore, nataliuncik, ačiū už patarimus 4u.gif
gavos super thumbup.gif kepiau duonkepėj, tai pradžiai jogurto dėjau tiek, kiek reik vandens pilt- 310ml. bet kai pradėjo maišyt, biski sausoka tešla atrodė- dapyliau šlakelį vandens. Gavosi tikrai skanus batonas, biski su rūgštele smile.gif

O kas jei taip darant.. įdėt kokį šaukštelį ar du garstyčių (dižono, arba grūdėtųjų, stambių)? Čia aš matyt kliedžiu, nežinau ar taip daro kas blush2.gif

pavasarinė, labai įdomu, aišku dėkit receptą bigsmile.gif o čia gaunasi saldus dalykas, ar galima ant jo taipsakant dešrą dėtis, kaip ant batono smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zebenkstiejka: 19 vasario 2011 - 20:42
zebenkstiejka, pirmyn, taip surasit sau pati skaniausia mirksiukas.gif

pavasarinė, dėkit receptą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 19 vasario 2011 - 21:24
QUOTE(zebenkstiejka @ 2011 02 19, 22:40)
Totore, nataliuncik, ačiū už patarimus  4u.gif
gavos super  thumbup.gif kepiau duonkepėj, tai pradžiai jogurto dėjau tiek, kiek reik vandens pilt- 310ml. bet kai pradėjo maišyt, biski sausoka tešla atrodė- dapyliau šlakelį vandens. Gavosi tikrai skanus batonas, biski su rūgštele  smile.gif

O kas jei taip darant.. įdėt kokį šaukštelį ar du garstyčių (dižono, arba grūdėtųjų, stambių)? Čia aš matyt kliedžiu, nežinau ar taip daro kas  blush2.gif

pavasarinė, labai įdomu, aišku dėkit receptą  bigsmile.gif o čia gaunasi saldus dalykas, ar galima ant jo taipsakant dešrą dėtis, kaip ant batono  smile.gif


Jei patiko rugstesnis batonas, galit pabandyt "Graiku ukininko duona" issikept 4u.gif
O Panetone (duonos) pudingas- saldus dalykas smile.gif Balta duona (batonas) virsta i nelabai atpazystama ir skoniu jau praktiskai nebeprimena batono.

Rasau tikslu Beatos recepto ingredientu sarasa, nors as ji koregavausi pagal save:

8 valgytojams:

400 g panetone (jei jo nera, galima imti balta duona ar pyraga, senstelejusia balta duona )
50-70 g sviesto
500 ml pieno
5 kiausiniai
2-3 saukstai cukraus

Pyraga supjaustyti storokomis apie 1,5 cm storio riekemis, abi puses aptepti plonu sviesto sluoksniu. Deti riekes viena ant kitos i inda kuriame kepsim pudinga (inda pataria naudoti gilesni, nes turi likti kokie 3-4 cm nuo virsaus laisvos vietos). I piena imusti kiausinius ir imaisyti cukru. Lengvai viska paplakti,kad kiausiniai susimaisytu su pienu ir istirptu cukrus. Si plakini pilti ant pyrago riekiu. Pradzioje visas plakinys gali netilpti, tad tenka truputi palaukti kol susigers ir palaipsniui supilti visa. Kepti 180 laipsniu orkaiteje 30-40 min. Pudingas pakyla, paruduoja. Kabinti saukstu ir deti i dubeneli, uzpilti grietinele ar jogurtu.

Jei balta duona nera saldi deti daugiau cukraus i plakini, tarp sluoksniu pribarstyti razinu, cinamono, netgi galima vietoj sviesto aptepti riekes is abieju pusiu "Nutella", pudingas, pasak Beatos, iseis pusiau sokoladinis.

P.S. as dariau is pienisko batono kepto duonkepej (receptas is praeitos temos), kiekviena rieke pjoviau dar per puse, kad graziai suguldyciau i stikline apvalia forma. Aptepiau riekes ghee sviestu, barsciau razinom ir cinamonu sluoksniuodama batono riekes. Batono buvo tik 280 g, tai pyliau maziau pieno, apie 380 ml, dejau 4 kiausinius ir 4 su nedideliu kaupu valgomuosius saukstus cukraus. Zodziu proporciju idealiai neskaiciavau, bet gavosi tai thumbup.gif Su grietinele mum buvo per riebu, o su naturaliu jogurtu labai patiko. Beje, labai sotu.

Ir dar.... as visada 'paaukleju' tuos kurie batona vadina balta duona biggrin.gif Balta duona man tai pvz. plikyta Palangos. Juoda- tai pvz. Bociu. O batonas yra batonas. Nors gal ir pati neesu visai teisi taip skirstydama duonas pagal pavadinimus, bet manau sitam recepte tiktu viskas kas nera juoda ir plikyta, ir kas nera tikra duona biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pavasarinė: 19 vasario 2011 - 22:01
QUOTE(devolesa @ 2011 02 18, 20:56)
kadangi tik pradedu- pakamantinesiu  lotuliukas.gif  o kam tas maitinimas?kad greiciau subrestu?ir kaip maitint- nes kaskart atsidedu 0,5 l raugo?


ei, negi niekas negali atsakyt?be to ka darot kai duona prilimpa prie kepimo popieriaus?
Atsakyti
QUOTE(devolesa @ 2011 02 20, 10:06)
ei, negi niekas negali atsakyt?be to ka darot kai duona prilimpa prie kepimo popieriaus?

o nors kiek paskaityt niekaip?
geresnį popierių imam
Atsakyti
Sveikutes, na ka issikepiau vakar duonyte tai mano raugui viskas buvo gerai, super skani gavosi, dar net skanesne nei visada biggrin.gif , bet vis tiek likau nesupratus kodel jis man pavandeniavo g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 20, 10:11)
o nors kiek paskaityt niekaip?
geresnį popierių imam


na atrodo, kad ir mano ne is pigiausiu... smile.gif
o kaip del raugo maitinimo?
Atsakyti
sveikutes,jau kepiau ,Borodino'' duona-labai skalsi wub.gif ,o stai ,,Palangos'' duona pagal Terra man gavos gan sausoka,ar ji tokia ir turi but.Gal daugiau vandens pilti reiketu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingaaaa: 20 vasario 2011 - 13:31
QUOTE(devolesa @ 2011 02 20, 12:53)
na atrodo, kad ir mano ne is pigiausiu... smile.gif
o kaip del raugo maitinimo?

neseniai kalbėjom ir apie viena ir apie kita
Papildyta:
QUOTE(ingaaaa @ 2011 02 20, 13:29)
sveikutes,jau kepiau ,Borodino'' duona-labai skalsi wub.gif ,o stai ,,Palangos'' duona pagal Terra man gavos gan sausoka,ar ji tokia ir turi but.Gal daugiau vandens pilti reiketu g.gif

vieniem patinka sausesnes duonos, kietiems drėgnesnės, tiesiog atsirinkt kas jums patinka
Atsakyti
Norėjau paklausti, ar subadote duoną šakute, ar kokiu kitu budu darote skylučių prieš kepant? Nes niekur tokio patarimo lyg nemačiau, bet paskutini kartą duona taip lyg išvirto, išsisluoksiavo viršus negražiai, kaip čia pasakius, gal lyg susprogo? Galvoju, gal čia ir taip turi būti aišku, kad reikia pradurti kur, kadr oras išeitų, tik aš nesusiprotėju vis? smile.gif
Būsiu dėkinga už atsakymą, kepėjėlės smile.gif
Atsakyti