QUOTE(zebenkstiejka @ 2011 02 19, 22:40)
Totore, nataliuncik, ačiū už patarimus
gavos super

kepiau duonkepėj, tai pradžiai jogurto dėjau tiek, kiek reik vandens pilt- 310ml. bet kai pradėjo maišyt, biski sausoka tešla atrodė- dapyliau šlakelį vandens. Gavosi tikrai skanus batonas, biski su rūgštele
O kas jei taip darant.. įdėt kokį šaukštelį ar du garstyčių (dižono, arba grūdėtųjų, stambių)? Čia aš matyt kliedžiu, nežinau ar taip daro kas
pavasarinė, labai įdomu, aišku dėkit receptą

o čia gaunasi saldus dalykas, ar galima ant jo taipsakant dešrą dėtis, kaip ant batono
Jei patiko rugstesnis batonas, galit pabandyt "Graiku ukininko duona" issikept
O Panetone (duonos) pudingas- saldus dalykas

Balta duona (batonas) virsta i nelabai atpazystama ir skoniu jau praktiskai nebeprimena batono.
Rasau tikslu Beatos recepto ingredientu sarasa, nors as ji koregavausi pagal save:
8 valgytojams:
400 g panetone (jei jo nera, galima imti balta duona ar pyraga, senstelejusia balta duona )
50-70 g sviesto
500 ml pieno
5 kiausiniai
2-3 saukstai cukraus
Pyraga supjaustyti storokomis apie 1,5 cm storio riekemis, abi puses aptepti plonu sviesto sluoksniu. Deti riekes viena ant kitos i inda kuriame kepsim pudinga (inda pataria naudoti gilesni, nes turi likti kokie 3-4 cm nuo virsaus laisvos vietos). I piena imusti kiausinius ir imaisyti cukru. Lengvai viska paplakti,kad kiausiniai susimaisytu su pienu ir istirptu cukrus. Si plakini pilti ant pyrago riekiu. Pradzioje visas plakinys gali netilpti, tad tenka truputi palaukti kol susigers ir palaipsniui supilti visa. Kepti 180 laipsniu orkaiteje 30-40 min. Pudingas pakyla, paruduoja. Kabinti saukstu ir deti i dubeneli, uzpilti grietinele ar jogurtu.
Jei balta duona nera saldi deti daugiau cukraus i plakini, tarp sluoksniu pribarstyti razinu, cinamono, netgi galima vietoj sviesto aptepti riekes is abieju pusiu "Nutella", pudingas, pasak Beatos, iseis pusiau sokoladinis.
P.S. as dariau is pienisko batono kepto duonkepej (receptas is praeitos temos), kiekviena rieke pjoviau dar per puse, kad graziai suguldyciau i stikline apvalia forma. Aptepiau riekes ghee sviestu, barsciau razinom ir cinamonu sluoksniuodama batono riekes. Batono buvo tik 280 g, tai pyliau maziau pieno, apie 380 ml, dejau 4 kiausinius ir 4 su nedideliu kaupu valgomuosius saukstus cukraus. Zodziu proporciju idealiai neskaiciavau, bet gavosi tai

Su grietinele mum buvo per riebu, o su naturaliu jogurtu labai patiko. Beje, labai sotu.
Ir dar.... as visada 'paaukleju' tuos kurie batona vadina balta duona

Balta duona man tai pvz. plikyta Palangos. Juoda- tai pvz. Bociu. O batonas yra batonas. Nors gal ir pati neesu visai teisi taip skirstydama duonas pagal pavadinimus, bet manau sitam recepte tiktu viskas kas nera juoda ir plikyta, ir kas nera tikra duona