Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Oragė @ 2011 02 23, 19:01)
Ačiū lagūna  4u.gif

Ir dar klausimas: noriu kvietinius miltus pakeisti ruginiais arba blogiausiu atveju avižiniais (auginu alergiuką, todėl ir tas begalinis noras iškepti jam duoną be priedų, kur parduotuvinė būna ir nuo kurios neraustų žandukai) Duona ruošiu pagal šį receptą: http://sauletavirtuv...e-rugine-duona/. Jei dėsiu visus tik ruginius, neiškils? Bus šlapia? Noriu dėti kuo mažiau priedų (be salyklo, medų keičiu į cukrų ir t.t.), kad nealergizuotų, todėl rinkausi šį receptą. Ar mano norai nelabai realūs ir protingi?

P.s. neiškenčiau, jau užmaišiau plikinį. Jei viskas gerai, rytoj bandysiu kepti ir žinoma, tiesioginė transliacija bus čia apie rezultatus  biggrin.gif

Vien ruginių miltų neiškels taip, kaip dedant dalį kvietinių... Salyklas- gi skrudinti daiginti rugių grūdai.... Nemanau, kad jis alergizuot gali... (nors gal ir klystu)....
Atsakyti
QUOTE(laguna @ 2011 02 23, 20:39)
Nors maniškė duonkepė ir turi tokią funkciją, aš kolkas nekepiau jų. Čia yra filmukas My Webpage Gal esmė formavime ?  g.gif

mano duonkepe neturi tos funkcijos, bandziau skardoj kept smile.gif bet va paziurejau filmuka ir matau kad mano tesla toli grazu ne tokia gavosi schmoll.gif cia labai graziai su rankom suformavo, o pas mane gavosi saukstu kabinama tesla g.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2011 02 23, 22:06)
Vien ruginių miltų neiškels taip, kaip dedant dalį kvietinių... Salyklas- gi skrudinti daiginti rugių grūdai.... Nemanau, kad jis alergizuot gali... (nors gal ir klystu)....

verysad.gif verysad.gif
Na bet kokiu atveju kvietinių dėt negaliu, tai arba bus neiškilusi arba reiktų gal avižinių miltų dėt g.gif g.gif Gal kas bandėt?
Atsakyti
QUOTE(Oragė @ 2011 02 23, 21:24)
verysad.gif verysad.gif 
Na bet kokiu atveju kvietinių dėt negaliu, tai arba bus neiškilusi arba reiktų gal avižinių miltų dėt  g.gif  g.gif  Gal kas bandėt?

Bet kokiu atveju kažkiek pakils. Tik ne tiek daug kiek ruginiai. Bei kepant manau plyš pluta.Ruginiuose miltuose mažai glitimo todėl kepant trukinėja. Na bet kokiu atveju laukiam rezultatų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Oragė @ 2011 02 23, 21:24)
verysad.gif verysad.gif 
Na bet kokiu atveju kvietinių dėt negaliu, tai arba bus neiškilusi arba reiktų gal avižinių miltų dėt  g.gif  g.gif  Gal kas bandėt?

as dejau tik pora saukstu kvietiniu, iskilo puikiai, tad manau gali det aviziniu miltu, nieko baisaus. Kad kepant nesutrukinetu as apglosciau duonyte slapiom rankom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laguna @ 2011 02 23, 22:34)
1. Bet kokiu atveju kažkiek pakils. Tik ne tiek daug kiek ruginiai.
2. Bei kepant manau plyš pluta.Ruginiuose miltuose mažai glitimo todėl kepant trukinėja.
3. Na bet kokiu atveju laukiam rezultatų  bigsmile.gif

1. labai tikiuosi biggrin.gif (na bent tiek, kad viduj ne košė gautųsi iškepus biggrin.gif cool.gif )
2. irnesakyk.gif baikė, svarbu valgoma biggrin.gif
3. bigsmile.gif bigsmile.gif ir aš laukiu biggrin.gif

Ačiū laguna 4u.gif


Papildyta:
QUOTE(starbee @ 2011 02 23, 22:49)
as dejau tik pora saukstu kvietiniu, iskilo puikiai, tad manau gali det aviziniu miltu, nieko baisaus. Kad kepant nesutrukinetu as apglosciau duonyte slapiom rankom smile.gif


bigsmile.gif bigsmile.gif ačiū. Bent viltis yra, kad duonytės turėsim thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oragė: 23 vasario 2011 - 21:54
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 23, 13:04)
Sanitex'e kvietiniai yra, bet niekada nebuvo ruginiu, jie net neveža jei užsakai, nebent didelį kiekį

siandien buvau - buvo - maisuose po 50 kg 4u.gif
pirkau kvietinius 550 D latviskus po 1,55 / kg, bo Malsenos 1,99 /kg kaina sad.gif
tikiuos nepasigailesiu pataupius blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2011 02 23, 21:57)
siandien buvau - buvo - maisuose po 50 kg  4u.gif
pirkau kvietinius 550 D latviskus po 1,55 / kg, bo  Malsenos 1,99 /kg  kaina sad.gif
tikiuos nepasigailesiu pataupius  blush2.gif

gal DAINA vadinasi? ax.gif As pirkau ruginius, bet dar nebandziau su jais rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2011 02 23, 21:57)
siandien buvau - buvo - maisuose po 50 kg  4u.gif
pirkau kvietinius 550 D latviskus po 1,55 / kg, bo  Malsenos 1,99 /kg  kaina sad.gif
tikiuos nepasigailesiu pataupius  blush2.gif

thumbup.gif naujiena
Latviški kvietiniai nėra prastesni, duonai thumbup.gif , bet raugas jų nelabai myli g.gif
Atsakyti
labas mergaites,

turiu toki klausima, paragavau pas drauge jos keptos duonos, patiko ir ji man dave raugo, jos kepta duona buvo su kvietiniais miltais, o as nusipirkau rupiai maltu kvietiniu specialiai duonai, tai kai iskepiau duona gavosi rugsti unsure.gif ar tai galejo itakoti tie miltai??? nes pas ja tikrai nerugsti buvo schmoll.gif ir dabar to raugo atsidejau ir nebezinau ar jis man tinka...
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2011 02 23, 23:13)
labas mergaites,

turiu toki klausima, paragavau pas drauge jos keptos duonos, patiko ir ji man dave raugo, jos kepta duona buvo su kvietiniais miltais, o as nusipirkau rupiai maltu kvietiniu specialiai duonai, tai kai iskepiau duona gavosi rugsti  unsure.gif ar tai galejo itakoti tie miltai??? nes pas ja tikrai nerugsti buvo  schmoll.gif ir dabar to raugo atsidejau ir nebezinau ar jis  man tinka...

Kaip yra ištikrųjų negaliu pasakyti, bet mano pastebėjimais. Rugšti duona pasidaro jei ilgai kildinu. Tad stengiuosi ilgiau 5 val nelaikyti.
O tu pabandyk sekančią duoną iškepti su kvietiniais paprastais. Arba bent per pusę jų dėti. Proporcijas keisk, kol atrasi tai, kas tau tinka.


Merginos prismoj buvo akcija miltams, kokiems aš dabar tiksliai nepasakysiu ale po 3 su trupučiu. Užmačiau, kad sudėtis kvietiniai miltai ir dar kažkos E blink.gif Ant Malsenos sudėtis neparašyta. Kaip manote ar lietuviai nerašo sudėties ar tikrai be jokių E g.gif
Atsakyti
Vakar užmaišiau duonytę ir palikau per naktį kilti. Nors ir uždengiau drėgnu rankšluostuku, man kepeliuko viršus vistiek apdžiuvo g.gif Ar taip ir būna? Prieš dedant į orkaitę dar vandeniu aptepiau viršų. Dabar kepa. O gal nereikėjo per naktį palikti?
Atsakyti