Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Merginos,o salyklą būtinai reikia plikyti? Jei recepte jo nėra,tai kogero tais 2-4 šaukštais,kurių dedam salyklo, reiktų pamažinti miltų ar aš čia nusikalbėjau g.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 02 26, 17:50)
Merginos,o salyklą būtinai reikia plikyti? Jei recepte jo nėra,tai kogero tais 2-4 šaukštais,kurių dedam salyklo, reiktų pamažinti miltų ar aš čia nusikalbėjau  g.gif

Plikant salyklą spalva geriau gaunas duonytėj. Aš visada plykau jį su kmynais. Tada palaukiu kol vanduo atvėsta ir tik tada pilu į miltus. Nereik miltų mažint. Bent jau aš nemažinu niekad...
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2011 02 26, 20:11)

4u.gif
Atsakyti
Sveikos kepejeles 4u.gif
Jungsiuos ir as i jusu buri, atkeliavo normali orkaite, tai jau gelesiu kept thumbup.gif
Dar visko neperskaiciau, bet iskylo klausimas kur rauga auginti jei pas mane tik +17-18 kiek suprantu jam persalta g.gif
Atsakyti
QUOTE(skarpionuke @ 2011 02 27, 11:06)
Sveikos kepejeles  4u.gif
Jungsiuos ir as i jusu buri, atkeliavo normali orkaite, tai jau gelesiu kept  thumbup.gif
Dar visko neperskaiciau, bet iskylo klausimas kur rauga auginti jei pas mane tik +17-18 kiek suprantu jam persalta  g.gif


nemanau, kad per šalta, tik procesas lėtesnis.
O šiaip galima atrast keik šiltesnę vietą, prie radijatoriaus, ant palangės, kur saulė užšviečia, prie plytos, kai valgyt darot, vos pašildyti orkaitę ir pan.
Atsakyti
QUOTE(skarpionuke @ 2011 02 27, 11:06)
Sveikos kepejeles  4u.gif
Jungsiuos ir as i jusu buri, atkeliavo normali orkaite, tai jau gelesiu kept  thumbup.gif
Dar visko neperskaiciau, bet iskylo klausimas kur rauga auginti jei pas mane tik +17-18 kiek suprantu jam persalta  g.gif

pas mane tokia temperatura mirksiukas.gif as dedu arciau radijatoriaus arba virdulio biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sssagis: 27 vasario 2011 - 11:56
Aciu, vadinasi reikia eit ruginiu miltu pirkt thumbup.gif
Atsakyti
Palikau aš kaip visad savo duoną kildintis per naktį ir ryte radau baisiausiai išporėjusią, šiek tiek vaizdas priminė kempinę, tai jau čia vadinas perrūgo ?
g.gif unsure.gif mastau.gif
Atsakyti
O as isvis nuotyki apturejau... vakar minkiau minkiau plikyta duona, ir nezinojau, kiek ten miltu reikia det. Atrodo jau laikosi kepaliukas, tai sudejau du padariusi i ta standartine skarda orkaites.. (o turbut geriau deti i kokia maza, kad forma igautu duona?) ryte ateinu... o ten istisa skarda teslos blink.gif (turbut per mazai miltu buvo?)nu galvoju kapec, bus paplotelis doh.gif bet idejau i orkaite, tai kaip iskilo! Gavosi du kepalai duonos baisuliniai. Bet labai skani gavosi, mama isgyre biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 02 27, 12:16)
Palikau aš kaip visad savo duoną kildintis per naktį ir ryte radau baisiausiai išporėjusią, šiek tiek vaizdas priminė kempinę, tai jau čia vadinas perrūgo ?
g.gif  unsure.gif mastau.gif

jei neberūgšti, tai džiaukitės, man tai labai patinka korėta duona ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 27, 12:52)
jei neberūgšti, tai džiaukitės, man tai labai patinka korėta duona  ax.gif


man irgi, bet tik ją tada iškept gražiai neina, tokia truputį išpliarus ir gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 02 27, 11:17)
man irgi, bet tik ją tada iškept gražiai neina, tokia truputį išpliarus ir gaunasi.

Duonkepėj išsikepa normaliai. Aš kartą buvau pamiršus, kad kildinu duoną ax.gif Tai ir tokia kaip kempinė atrodė, bet iškepė normaliai, su daaaug visokio dydžio skylučių....
Atsakyti