
Merginos,o salyklą būtinai reikia plikyti? Jei recepte jo nėra,tai kogero tais 2-4 šaukštais,kurių dedam salyklo, reiktų pamažinti miltų ar aš čia nusikalbėjau

QUOTE(@asta @ 2011 02 26, 17:50)
Merginos,o salyklą būtinai reikia plikyti? Jei recepte jo nėra,tai kogero tais 2-4 šaukštais,kurių dedam salyklo, reiktų pamažinti miltų ar aš čia nusikalbėjau 

Plikant salyklą spalva geriau gaunas duonytėj. Aš visada plykau jį su kmynais. Tada palaukiu kol vanduo atvėsta ir tik tada pilu į miltus. Nereik miltų mažint. Bent jau aš nemažinu niekad...
Sveikos kepejeles
Jungsiuos ir as i jusu buri, atkeliavo normali orkaite, tai jau gelesiu kept
Dar visko neperskaiciau, bet iskylo klausimas kur rauga auginti jei pas mane tik +17-18 kiek suprantu jam persalta

Jungsiuos ir as i jusu buri, atkeliavo normali orkaite, tai jau gelesiu kept

Dar visko neperskaiciau, bet iskylo klausimas kur rauga auginti jei pas mane tik +17-18 kiek suprantu jam persalta

QUOTE(skarpionuke @ 2011 02 27, 11:06)
Sveikos kepejeles
Jungsiuos ir as i jusu buri, atkeliavo normali orkaite, tai jau gelesiu kept
Dar visko neperskaiciau, bet iskylo klausimas kur rauga auginti jei pas mane tik +17-18 kiek suprantu jam persalta

Jungsiuos ir as i jusu buri, atkeliavo normali orkaite, tai jau gelesiu kept

Dar visko neperskaiciau, bet iskylo klausimas kur rauga auginti jei pas mane tik +17-18 kiek suprantu jam persalta

nemanau, kad per šalta, tik procesas lėtesnis.
O šiaip galima atrast keik šiltesnę vietą, prie radijatoriaus, ant palangės, kur saulė užšviečia, prie plytos, kai valgyt darot, vos pašildyti orkaitę ir pan.
QUOTE(skarpionuke @ 2011 02 27, 11:06)
Sveikos kepejeles
Jungsiuos ir as i jusu buri, atkeliavo normali orkaite, tai jau gelesiu kept
Dar visko neperskaiciau, bet iskylo klausimas kur rauga auginti jei pas mane tik +17-18 kiek suprantu jam persalta

Jungsiuos ir as i jusu buri, atkeliavo normali orkaite, tai jau gelesiu kept

Dar visko neperskaiciau, bet iskylo klausimas kur rauga auginti jei pas mane tik +17-18 kiek suprantu jam persalta

pas mane tokia temperatura


Aciu, vadinasi reikia eit ruginiu miltu pirkt

Palikau aš kaip visad savo duoną kildintis per naktį ir ryte radau baisiausiai išporėjusią, šiek tiek vaizdas priminė kempinę, tai jau čia vadinas perrūgo ?



O as isvis nuotyki apturejau... vakar minkiau minkiau plikyta duona, ir nezinojau, kiek ten miltu reikia det. Atrodo jau laikosi kepaliukas, tai sudejau du padariusi i ta standartine skarda orkaites.. (o turbut geriau deti i kokia maza, kad forma igautu duona?) ryte ateinu... o ten istisa skarda teslos
(turbut per mazai miltu buvo?)nu galvoju kapec, bus paplotelis
bet idejau i orkaite, tai kaip iskilo! Gavosi du kepalai duonos baisuliniai. Bet labai skani gavosi, mama isgyre



QUOTE(keistuole @ 2011 02 27, 12:16)
Palikau aš kaip visad savo duoną kildintis per naktį ir ryte radau baisiausiai išporėjusią, šiek tiek vaizdas priminė kempinę, tai jau čia vadinas perrūgo ?




jei neberūgšti, tai džiaukitės, man tai labai patinka korėta duona

QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 27, 12:52)
man irgi, bet tik ją tada iškept gražiai neina, tokia truputį išpliarus ir gaunasi.
QUOTE(keistuole @ 2011 02 27, 11:17)
man irgi, bet tik ją tada iškept gražiai neina, tokia truputį išpliarus ir gaunasi.
Duonkepėj išsikepa normaliai. Aš kartą buvau pamiršus, kad kildinu duoną
