Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Skani gavosi duonyte, bet nemoku as elgtis su tuo raugu unsure.gif man visuose receptuose vandens mazai doh.gif ir dar neiskilo krastai blink.gif pirma kart man tep biggrin.gif
vien zo vidurys pakilo o krastai ne g.gif


o jeigu recepte raso rupus ruginiai miltai, o as dedu pilno grudo tai gal delto ir reik vandens daugiau? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(skarpionuke @ 2011 02 27, 11:06)
Sveikos kepejeles  4u.gif
Jungsiuos ir as i jusu buri, atkeliavo normali orkaite, tai jau gelesiu kept  thumbup.gif
Dar visko neperskaiciau, bet iskylo klausimas kur rauga auginti jei pas mane tik +17-18 kiek suprantu jam persalta  g.gif

Suvyniok indą su raugu į kokį rankšluostį,tik viršų palik,kad kvėpuotų.Bus šilčiau.

QUOTE(keistuole @ 2011 02 27, 12:16)
Palikau aš kaip visad savo duoną kildintis per naktį ir ryte radau baisiausiai išporėjusią, šiek tiek vaizdas priminė kempinę, tai jau čia vadinas perrūgo ?
g.gif  unsure.gif mastau.gif

Jei nesijaučia rūgšties kvapas tai viskas ok.



Man vakar nesėkminga duonos kepimo diena buvo unsure.gif palikau uždengtą formoje kildintis,tai kad iškilo,kad net dangtis prilipo doh.gif bekepant vėl šiek tiek pakilo ir prikepė doh.gif tai nelabai kokie kraštai dabar duonos cool.gif plius galėjau dar šiek tiek ilgiau kept unsure.gif
Nieko nepadarysi,iš klaidų mokomės rolleyes.gif

Beje,noriu padėkoti Terra2 už Palangos duonos receptą.Labai skani. 4u.gif
Atsakyti
Gavusi daug naudingų patarimų šioje temoje, noriu pasidalinti ir savo patirtim. Gal kam bus naudinga blush2.gif

Duoną kepu pagal Terra2 firminės duonos receptą. Man jis pats pačiausias thumbup.gif Dabar jau ir improvizuoju, kaip šauna į galvą ir su miltų proporcijom, ir su priedais. Kai matau, kad sunkiai maišosi, įpilu šiek tiek vandens, jei per skysta - dar miltų.
O pati skaniausia ji man tik iš kvietinių miltų - dalis rupių, dalis I rūšies, su kmynais ir sėmenim.
Viską pasidarau per vieną dieną, kol nedirbu, man taip patogiau. Ir duona nebūna rūgšti.
Apie 8 val. išsiimu raugą.
9 val. pamaitinu.
15 val. jis jau būna smarkiai išburbuliavęs. Tada duonkepė man sumaišo tešlą. Ją sudedu į formą, išklotą kepimo popieriumi, apglostau su aliejuotom rankom, padarau įstrižai įpjovas ir statau ant radiatoriaus.
Tarp 19-20 val. duonelė būna tiek iškilusi, kad lipa per kraštus. Tuomet - į orkaitę ir kepu pagal visas recepto rekomendacijas.
Galiu pasidžiaugti, kad per vyro gimtadienį pirma nuo stalo dingo duona, nors anksčiau būdavo pasakoma, kad duonos ir namie galima pavalgyti thumbup.gif

O apie raugą - parnešė jo man mama. Tiesą sakant, tai buvo tiesiog atidėta tešla su visais priedais, net nežinojau, kokia, bet dabar mąstau, kad kvietinė. Mažai ką nuraukdama, bet čia gavusi atsakymų, sėkmingai jį paverčiau ruginiu raugu thumbup.gif

Štai tokia būna mano duonelė ax.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukinukė: 28 vasario 2011 - 14:46
QUOTE(laukinukė @ 2011 02 28, 14:19)
Gavusi daug naudingų patarimų šioje temoje, noriu pasidalinti ir savo patirtim. Gal kam bus naudinga blush2.gif



Labai graži duonelė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2011 02 28, 14:19)
Štai tokia būna mano duonelė ax.gif

Kokia grazi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2011 02 28, 15:19)
Štai tokia būna mano duonelė ax.gif

Puikumėlis! Skanumėlis!
Atsakyti
kas kepat batonus su raugu?Man kazkotai su juo nekyla(dedu kvietini),o kaip jums?
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2011 02 28, 14:19)
Gavusi daug naudingų patarimų šioje temoje, noriu pasidalinti ir savo patirtim. Gal kam bus naudinga blush2.gif




Gal galit man atsakyt i kelis klausimus? blush2.gif

Ka turit omeny, sakydama, kad isemus rauga is saldytuvo pamaitinat? As gavau nurodymus isemus palaikyti siek tiek ir sudeti paprastai i sumaisyta tesla g.gif


Kiek miltu dedat paprastu ir kiek rupiu? mazdaug kokio dydzio jusu skardute?

O tai Jus pavertet rauga ruginiu ir kepat kvietine duona is jo? Nelabai suprantu .....

ka tik iskepta duona man patare laikyti formoj uzdengus dregnu ranksluostuku. O Jus maciau ant groteliu padejus, tai cia tik po to padejot kai atveso, ar iskepusia isimat is karto, dedat ant groteliu ir atvesinat?

Ant kokos temperaturos ir kiek laiko kepat toki kepaliuka?

Aciu is anksto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo conve®se: 28 vasario 2011 - 19:06
Ačiū visoms už pagyrimą 4u.gif
QUOTE(conve®se @ 2011 02 28, 18:57)
Gal galit man atsakyt i kelis klausimus?   blush2.gif

Ka turit omeny, sakydama, kad isemus rauga is saldytuvo pamaitinat? As gavau nurodymus isemus palaikyti  siek tiek ir sudeti paprastai i sumaisyta tesla  g.gif
Kiek miltu dedat paprastu ir kiek rupiu? mazdaug kokio dydzio jusu skardute?

O tai Jus pavertet rauga ruginiu ir kepat kvietine duona is jo? Nelabai suprantu .....

ka tik iskepta duona man patare laikyti formoj uzdengus dregnu ranksluostuku. O Jus maciau ant groteliu padejus, tai cia tik po to padejot kai atveso, ar iskepusia isimat is karto, dedat ant groteliu ir atvesinat?

Ant kokos temperaturos ir kiek laiko kepat toki kepaliuka?

Aciu is anksto.

Pabandysiu atsakyti, jei ką neteisingai - pataisys didesnės žinovės blush2.gif

1. Kaip man patarė, tai darau taip. Išimu raugą, palaikau, o paskui įpilu 100 ml vandens ir 100 g ruginių miltų, nes man reikia 200 g raugo. Kas lieka, užmaišius tešlą, vėl keliauja į šaldytuvą iki kito kepimo.
2.Rupius ir paprastus dedu iš akies. Man gaunasi 120 g rupių (užplikinimui) ir apie 500 g paprastų.
3. Skardelė mano paprasta, kaip suprantu, skirta keksams. panaši į šią
user posted image
4. Su ruginiu raugu kepu ir kvietinę, ir kartais visai ruginę, nors ji man per sunki.
5. Iškeptą duoną išimu iš formos, vynioju į drėgną rankšluostį ir dedu ant grotelių.
6. Kepaliukas šis gaunasi apie 1100 g. Kepu taip - 10 min. įkaitintoj iki 250 orkaitėj su indu verdančio vandens apačioj, paskui sumažinu iki 200 ir kepu 15 m. Tada išimu indą su vandeniu ir dar kepu 20 min.

Tikiuosi, padėjau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukinukė: 28 vasario 2011 - 20:07
Gal kuri žinote Malsenos darbo laiką? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2011 02 28, 20:12)
Gal kuri žinote Malsenos darbo laiką?  4u.gif


tiksliai nepamenu, bet arba iki 16, arba iki 15:30 galima atvažiuot miltų pas juos
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2011 02 28, 20:12)
Gal kuri žinote Malsenos darbo laiką?  4u.gif

šitos?
Atsakyti