Gavusi daug naudingų patarimų šioje temoje, noriu pasidalinti ir savo patirtim. Gal kam bus naudinga
Duoną kepu pagal Terra2 firminės duonos receptą. Man jis pats pačiausias

Dabar jau ir improvizuoju, kaip šauna į galvą ir su miltų proporcijom, ir su priedais. Kai matau, kad sunkiai maišosi, įpilu šiek tiek vandens, jei per skysta - dar miltų.
O pati skaniausia ji man tik iš kvietinių miltų - dalis rupių, dalis I rūšies, su kmynais ir sėmenim.
Viską pasidarau per vieną dieną, kol nedirbu, man taip patogiau. Ir duona nebūna rūgšti.
Apie 8 val. išsiimu raugą.
9 val. pamaitinu.
15 val. jis jau būna smarkiai išburbuliavęs. Tada duonkepė man sumaišo tešlą. Ją sudedu į formą, išklotą kepimo popieriumi, apglostau su aliejuotom rankom, padarau įstrižai įpjovas ir statau ant radiatoriaus.
Tarp 19-20 val. duonelė būna tiek iškilusi, kad lipa per kraštus. Tuomet - į orkaitę ir kepu pagal visas recepto rekomendacijas.
Galiu pasidžiaugti, kad per vyro gimtadienį pirma nuo stalo dingo duona, nors anksčiau būdavo pasakoma, kad duonos ir namie galima pavalgyti
O apie raugą - parnešė jo man mama. Tiesą sakant, tai buvo tiesiog atidėta tešla su visais priedais, net nežinojau, kokia, bet dabar mąstau, kad kvietinė. Mažai ką nuraukdama, bet čia gavusi atsakymų, sėkmingai jį paverčiau ruginiu raugu
Štai tokia būna mano duonelė
