Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(laguna @ 2011 03 01, 18:39)
Keistuole, pas tave berods tokia pati duonkepė Moulinex iš FR kaip ir pas mane  g.gif  Nelabai man apskrunda pats viršus. Duona iškepusi, viskas su ja gerai. Bet va pluta tai tokia papilkėjusi, neapskrudusi.  g.gif  O pas tave irgi taip ? Logiškai mastant viršuje gi nėra teno, tad ir neapskrunda.

pas mane moulinex, viskas gerai apskrunda, kepu kur vidutiniskai apskrunda. bijau treciuoju skrudinimu kepti, kad nesudegtu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaunutia @ 2011 03 01, 20:40)
pas mane moulinex, viskas gerai apskrunda, kepu kur vidutiniskai apskrunda. bijau treciuoju skrudinimu kepti, kad nesudegtu  g.gif

Tai pas mane šonai labai gražiai apskrunda, o viršus šiek tiek paruduoja tik ant max kepant ir val 10min. g.gif
Atsakyti
QUOTE(laguna @ 2011 03 02, 09:32)
Tai pas mane šonai labai gražiai apskrunda, o viršus šiek tiek paruduoja tik ant max kepant ir val 10min.  g.gif

nu kaip ir viskas gerai pas mane g.gif
Atsakyti
Sveikos,
užsimaniau ir aš batoną kept. Va šitą:
Sąstingio laikų batonas (man labai skanus, toks nepurus, kaip kad seniau būdavo. O karštas tai visai apsivalgymas su pienu ): (kepiau greitąja programa).
- 1,75 a.š. sausų mielių;
- 500 g miltų;
- 1,5 v.š. cukraus;
- 1,2 a.š. druskos;
- 40 g sviesto;
- 260 ml vandens.

- trynys,
- aliejus (viršui aptept, aš nedėjau).

Sakykit, o jei kept orakitėj tai visko tiek pat dėt? Gal kas trumpai galit parašyt kaip užminkyt tešlą, nes rusų k nemoku blush2.gif Ačiūūū
Atsakyti
orkaiteje jau kepa borodino duona .... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Loora @ 2011 03 02, 16:20)
Sveikos,
užsimaniau ir aš batoną kept. Va šitą:

jei naudosi sausas mieles, tai jas tiesiog sumaišyk su miltais, vandenį, minkštą sviestą, cukrų druską pilk į dubenį ir su miltais ir mielėm užminkyk tešlą, paminkyk kokias 15min, kol gausis gražus rutuliukas, jei dėsi šlapias mieles, tai ištirpink jas šiltam vandenį, tada viskas taip pat smile.gif

Išdrįsau vakar raugą pabandyt "augint" bigsmile.gif šiandien jam jau para, subujojo ir pakilo dvigubai smile.gif thumbup.gif rūgštokas kvapas jaučiasi, bet burbulų kiek tongue.gif pamaitinau aš jį , pašnekinau smile.gif ir lauksiu rytojaus, žiūrėsiu kas gausis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyšninė @ 2011 03 02, 16:49)
jei naudosi sausas mieles, tai jas tiesiog sumaišyk su miltais, vandenį, minkštą sviestą, cukrų druską pilk į dubenį ir su miltais ir mielėm užminkyk tešlą, paminkyk kokias 15min, kol gausis gražus rutuliukas, jei dėsi šlapias mieles, tai ištirpink jas šiltam vandenį, tada viskas taip pat smile.gif
Išdrįsau vakar raugą pabandyt "augint"  bigsmile.gif  šiandien jam jau para, subujojo ir pakilo dvigubai smile.gif  thumbup.gif  rūgštokas kvapas jaučiasi, bet burbulų kiek tongue.gif pamaitinau aš jį , pašnekinau smile.gif ir lauksiu rytojaus, žiūrėsiu kas gausis smile.gif

Labai ačiū 4u.gif

Tikrai gausis raugas, o paskui ir skani duonytė thumbup.gif
Papildyta:
Ir dar noriu paklaust: 1,75 a.š. sausų mielių, tai kiek čia gramų? Nes sunku taip atmatuot ta 1,75 šaukštelio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loora @ 2011 03 02, 18:04)

Ir dar noriu paklaust: 1,75 a.š. sausų mielių, tai kiek čia gramų? Nes sunku taip atmatuot ta 1,75 šaukštelio  smile.gif

drąsiai dėkit 1-max1.5a.š., bus iki viršaus
Atsakyti
o trynys reikalingas į tešlą dėt? ar viršuj aptept? blush2.gif
Atsakyti
Reikia Jūsų patarimo sad.gif Esu dar žalia duonos kepime, vis bandau ir bandau smile.gif Skonis gaunasi geras, bet kažkodėl duona sukrenta. Kol duonkepė kildina tešlą, viskas būna labai gražiai ir gerai, bet tik pradeda kepti - sukrenta. Ką darau ne taip? sad.gif
Atsakyti
Siandien kepiau Borodino duona ir......neiskepe verysad.gif Nezinau kame reikalas,bet viduj tesla.Kepiau uzdengus stikliniame inde ir kepe daugiau kaip 2val doh.gif tad truputi nuliudus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(erborista @ 2011 03 02, 18:55)
Reikia Jūsų patarimo sad.gif Esu dar žalia duonos kepime, vis bandau ir bandau smile.gif Skonis gaunasi geras, bet kažkodėl duona sukrenta. Kol duonkepė kildina tešlą, viskas būna labai gražiai ir gerai, bet tik pradeda kepti - sukrenta. Ką darau ne taip? sad.gif

greičiausiai perdaug mielių
Papildyta:
QUOTE(Loora @ 2011 03 02, 18:50)
o trynys reikalingas į tešlą dėt? ar viršuj aptept?  blush2.gif

viršuj aptept 4u.gif
Atsakyti