Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(keistuole @ 2011 03 11, 19:40)
galima ir anksčiau. Žiūrėkit, ką jūsų raugas sako. Jei pakilęs išbujojęs tai ir kepkit.
Aš niekad 24 nelaikau. Ryte išimu, pamaitinu ir vakare minkau
blogiausius atveju aš mielių įdėčiau.

aciu uz atsakyma smile.gif na jis pas mane isburbuliaves jau, bet per velu, mazylis miega, tad nenoriu triuksmaut virtuvej. Ryt meginsiu kepti anyzine duonele su graikiskais riesutais, jei pavyks pasidalinsiu recepteliu smile.gif
Atsakyti
ANYŽINĖ DUONELĖ SU GRAIKIŠKAIS RIEŠUTAIS

250 ml. virinto vandens
150 g. kvietinio raugo
1 didelis šaukštas skysto salyklo ekstrakto (dejau ne skystą)
50 ml. alyvų aliejaus
1 šaukštas rudojo cukraus
2 šaukšteliai anyžių (arba pankolio) sėklų
2 šaukšteliai druskos
100g graikiškų riešutų skaldytų
150 g rupių kvietinių miltų
250 g kvietinių miltų
50 g aviziniu dribsniu

Salyklą, bei anyžių sėklas (sutrintas) užplikyt verdančiu vandeniu. Kai atvės dedam likusius ingridientus ir minkome tešlą. Kildinam 3-4val. Kepkite 35-40 minučių 200 laipsnių temp.
Labai labai skani ir kvapni duonelė thumbup.gif wub.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo starbee: 12 kovo 2011 - 15:46
starbee,kaip supratau čia nesaldi duona, reikės pabandyt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 12, 15:38)
starbee,kaip supratau čia nesaldi duona, reikės pabandyt  bigsmile.gif

nea, nesaldi smile.gif man ji labai labai patiko, tikrai dar kepsiu ne kartą drinks_cheers.gif
Atsakyti
starbee wub.gif o kaip jum ta pluta virsutine tokia parduotuvine gaunas? wink.gif Miltais pabarstot? blush2.gif
kyla mano 2 duonelės - reikia dar batono bėgt užsimaišyt smile.gif
Nataliunčik su kvietiniu raugu taip ir nesusidraugavau sad.gif
Kepu vėl batoną su mielėm doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2011 03 12, 15:41)
starbee  wub.gif  o kaip jum ta pluta virsutine tokia parduotuvine gaunas? wink.gif Miltais pabarstot?  blush2.gif

Nataliunčik su kvietiniu raugu taip ir nesusidraugavau sad.gif


formuojant duoneles kepaliuka pabarsciau kukuruzu ir rupiu kvietiniu miltu misinuku smile.gif

as rugini rauga perdariau i kvietini thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(starbee @ 2011 03 12, 15:49)
formuojant duoneles kepaliuka pabarsciau kukuruzu ir rupiu kvietiniu miltu misinuku smile.gif

as rugini rauga perdariau i kvietini thumbup.gif

dėkui, bėgu pamėginsiu viena apibarstyt smile.gif

reiks ir man pamėgint iš ruginio pasidaryt, nes tas su kefyru nieko man nekėlė sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2011 03 12, 15:52)

reiks ir man pamėgint iš ruginio pasidaryt, nes tas su kefyru nieko man nekėlė sad.gif

console.gif rimtai pabandyk perdaryt, aš jau po du raugus ir nelaikau, turiu vieną ruginį, kai užsimanom ką kept iš kvietinių, tai atidedu, pamaitinu ir liuks gaunasi mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes,mergaites,patarkit kokiu santykiu reikia keisti mieles i rauga ir ar dar kanors reikia keisti recepte,jei vietoj mieliu idedam rauga?Ieskojau pirmam psl,bet nieko neradau...
Dekui is anksto,raugas jau suburbuliavo,dabar tik ats reikia,kad galeciau iskept norima duonele smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingridamis @ 2011 03 12, 16:55)
Sveikutes,mergaites,patarkit kokiu santykiu reikia keisti mieles i rauga ir ar dar kanors reikia keisti recepte,jei vietoj mieliu idedam rauga?Ieskojau pirmam psl,bet nieko neradau...
Dekui is anksto,raugas jau suburbuliavo,dabar tik ats reikia,kad galeciau iskept norima duonele smile.gif

Taip taip, mane irgi tas pats domina, buvau kelis kartus net skaicius, bet pamirsau blush2.gif Ypac man aktualu mieliu keitimas batonuose kvietiniu raugu, aciukas atsakiusioms musu kantruolems 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Dėkui,
Įmečiau mielių, šiek tiek pakilo, iškepė puse velnio tokia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Totore @ 2011 03 12, 17:02)
Taip taip, mane irgi tas pats domina, buvau kelis kartus net skaicius, bet pamirsau  blush2.gif  Ypac man aktualu mieliu keitimas batonuose kvietiniu raugu, aciukas atsakiusioms musu kantruolems  4u.gif  4u.gif  4u.gif


Mane tai domina ruginio raugo santykis mieliu atzvilgiu,tai dabar knisuosi,po Nataliunciko blog'a ir radau,kad avizinei duonelei pas ja dedasi 1,5 a.s.sausu mieliu arba 150 gr.kvietinio raugo.
Einu toliau ieskot,kaip ji keicia su ruginiu... mirksiukas.gif
O prie elementarios duonos radau,kad 1,5 a.s.sausu mieliu keicia 400gr.kvietinio raugo.Tai net nezinau kaip cia dabr reikia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingridamis: 12 kovo 2011 - 17:16