Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(vejune89 @ 2011 03 10, 14:14)
as irgi rauga ikisau i saldikli blush2.gif  kazkur lygtais skaiciau kad galima...
tai gal neverta man jo laikyt saldikli,gal jau nebeatgaivinsiu? g.gif

pabandykit, vis tiek jau įkišot
kažkas iš mūsiškiu bandė, bet atrodo kad neatgaivino
žinau kad išdžiovindavo, o po to sausus naudojo, bet šaldytus g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 10, 14:30)
Digse,pagal mane, tai įkišdami į šaldyklį jus nužudėt raugą, bet gal klystu, nes neeksperimentavau taip. Greitai sukietėja nuo mielių, o kieta pluta būna jei kepat be vandens ar neuždengta, perkepat, per didele temperatūra(dėl to gali ir nebūt puri duona)

Ačiū už atsakymą 4u.gif Temp neturėtų būti per didelė, kepiau pagal instrukcijas... Ar nužudžiau ryt sužinosiu blush2.gif O kaip suprasti kepat be vandens? g.gif Ta prasme šlakstyti ją reikia, nes į pačią tešlą vandens tai pilu. O neuždengta, tai uždengti folija? Aš galvojau nereikia, kepiau kaip pyragą tik ne gilioj skardoj o kepalą suformavus ant plokščios skardos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2011 03 10, 14:46)
Ačiū už atsakymą 4u.gif Temp neturėtų būti per didelė, kepiau pagal instrukcijas... Ar nužudžiau ryt sužinosiu blush2.gif O kaip suprasti kepat be vandens? g.gif Ta prasme šlakstyti ją reikia, nes į pačią tešlą vandens tai pilu. O neuždengta, tai uždengti folija? Aš galvojau nereikia, kepiau kaip pyragą tik ne gilioj skardoj o kepalą suformavus ant plokščios skardos blush2.gif

jei kepant neuždengta, temp. pirmus 10min turi būt 210-230C, o vėliau sumažinat iki 180C, ir į orkaites apačią geriau statyt bliudą su karštu vandeniu, kad butu garai
Atsakyti
Kepiau šitą duoną http://nataliuncik.b...amsi-duona.html iš pusės normos duonkepėj. thumbup.gif gavosi, tik druskos galejo buti daugiau, nes dalinau 1,5 v.š. per pusę.
Iš pradžių duonkepei padėjau pamaišyti ir kelis šaukštus dar kvietinių miltu pridėjau, nes tešla atrodė skystoka. Maišiau su tešlos programa, po to palikau pakilti 3 val., kepiau 1 val. 20 min.
Ačiū nataliuncik 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 10, 15:30)
virgonca,sveikuolių duona ji, kaip ir bet kuri kita, kur įeina daug sėmenų, kurie paleidžia klijus, niekada nebus sausa. T.p. ir jei miltus užplikyt verdančiu vandeniu



na miltu tai neplikau karstu vandeniu, tik siltu gerokai. tai reiks turbut pamazinti linu semenu, kad tu kliju nepaleistu... aciu uz komentara
Atsakyti
Merginos, as turiu kvietinio raugo starterio, isemiau is saldytuvo, pamaitinau, nes ruosiuos kept duonele, po kiek laiko galima kept duona? ar reik islaukt 24val ar uztenka kokiu 6-7val? g.gif
Atsakyti
QUOTE(virgonca @ 2011 03 10, 22:28)
na miltu tai neplikau karstu vandeniu, tik siltu gerokai. tai reiks turbut pamazinti linu semenu, kad tu kliju nepaleistu... aciu uz komentara


o gal cia kalba ne apie linu semenis, o gal selenos ir dribsniai paleidzia tuos klijus, nuo kuriu ir duonele dregna gaunasi g.gif
Atsakyti
Kepėjėlės help 4u.gif
užminkė man duonkepė ryte duonytei tešla su raugu, išėmiau mentes ir palikau kilt, iki šiol visai nekyla doh.gif ar imanoma ka padaryt?ar geriau mest lauk iškart. Su raugu kepu tik antra karta.pirma pavyko visai neblogai.Raugas geras, burbuliuoja, auga. Pagal TEROS recepta Palangos duona turi kilt 4h.jau laikau5h
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vi vi: 11 kovo 2011 - 15:08
Nemesk... laikyk kol pakils... gal namie šalta ir procesas lėtokas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(starbee @ 2011 03 11, 13:52)
Merginos, as turiu kvietinio raugo starterio, isemiau is saldytuvo, pamaitinau, nes ruosiuos kept duonele, po kiek laiko galima kept duona? ar reik islaukt 24val ar uztenka kokiu 6-7val? g.gif


galima ir anksčiau. Žiūrėkit, ką jūsų raugas sako. Jei pakilęs išbujojęs tai ir kepkit.
Aš niekad 24 nelaikau. Ryte išimu, pamaitinu ir vakare minkau

QUOTE(Vi vi @ 2011 03 11, 15:07)
Kepėjėlės help 4u.gif
užminkė man duonkepė ryte duonytei tešla su raugu, išėmiau mentes ir palikau kilt, iki šiol visai nekyla doh.gif ar imanoma ka padaryt?ar geriau mest lauk iškart. Su raugu kepu tik antra karta.pirma pavyko visai neblogai.Raugas geras, burbuliuoja, auga. Pagal TEROS recepta Palangos duona turi kilt 4h.jau laikau5h


blogiausius atveju aš mielių įdėčiau.

pabandykit į kiek pašildytą orkaitę įdėt.
Atsakyti
sveiki. sendienpries pora valandu padariau rugini rauga, bet neradau trilitrinio stiklainio, kazin ar jis man po kokio pamaitinimo neislips is to dvilitrinio stiklainio? ar dar sendien reik begti ieskoti didesnio stiklainio? rauga dariau si : http://www.supermama...?...ry&eid=7516
Atsakyti
QUOTE(irinejus @ 2011 03 11, 20:42)
sveiki. sendienpries pora valandu  padariau rugini rauga, bet neradau trilitrinio stiklainio, kazin ar jis man po kokio pamaitinimo neislips is to dvilitrinio stiklainio? ar dar sendien reik begti ieskoti didesnio stiklainio? rauga dariau si : http://www.supermama...?...ry&eid=7516

viskas priklauso nuo temp., ko šilčiau namie to greičiau rūgs
Atsakyti