Įkraunama...
Įkraunama...

Paradontozė

QUOTE(UltraV @ 2010 11 28, 21:25)
Sveika, as irgi laukiu eileje pas periodontologe Zekoniene. O tu pas ka buvai? Kazin ar tau sake kas kiek laiko reikia pasirodyti pas periodontologa, kad ivertintu kaip gyjama.

Tame ir yra esmė, kad laiko konkretaus nurodyto nebuvo kiek man reiktų stebėti savo dantenas.
Šiuo metu jaučiu tik pablogėjima ir nei rekomenduotas skystis nei pastovios higienos palaikymas burnoje man nepagerina situacijos.
Žadu eiti privačiai, gal tada išgirsiu kitokią nuomonę.
Atsakyti
QUOTE(snaiga @ 2010 12 30, 21:09)
Tame ir yra esmė, kad laiko konkretaus nurodyto nebuvo kiek man reiktų stebėti savo dantenas.
Šiuo metu jaučiu tik pablogėjima ir nei rekomenduotas skystis nei pastovios higienos palaikymas burnoje man nepagerina situacijos.
Žadu eiti privačiai, gal tada išgirsiu kitokią nuomonę.

As jau per ta laika, kol atsakei, buvau pas kelis periodontologus ir privaciai, tusciai ismesti pinigai. Man padejo tik tai kad pati esu daktare, aisku ne medicinos o gamtos mokslu. Taigi pasiemiau naujausius pasaulinio lygio mokslinius darbus periodontito gydymo ir profilaktikos srityje, ir per dvi savaites issigydiau savo problemas. Kazkodel musu LT medikai vengia tu rekomenduoti, gal bijo kad praras visus pacientus mirksiukas.gif
Susidarau ispudi, kad privacioje medicinoje,aisku kai kalbama apie letinius susirgimus, medikai suinteresuoti gydyti ir gydyti bet neisgydyti ir todel neduoda pacientui tokiu rekomendaciju, po kuriu su savo negalia jam beveik nebereiketu kreiptis i gydytoja , antraip juk jie darbo netures tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(UltraV @ 2011 01 02, 14:44)
As jau per ta laika, kol atsakei, buvau pas kelis periodontologus ir privaciai, tusciai ismesti pinigai. Man padejo tik tai kad pati esu daktare, aisku ne medicinos o gamtos mokslu. Taigi pasiemiau naujausius pasaulinio lygio mokslinius darbus periodontito gydymo ir profilaktikos srityje, ir per dvi savaites issigydiau savo problemas. Kazkodel musu LT medikai vengia tu rekomenduoti, gal bijo kad praras visus pacientus mirksiukas.gif
Susidarau ispudi, kad privacioje medicinoje,aisku kai kalbama apie letinius susirgimus, medikai suinteresuoti gydyti ir gydyti bet neisgydyti ir todel neduoda pacientui tokiu rekomendaciju, po kuriu su savo negalia jam beveik nebereiketu kreiptis i gydytoja , antraip juk jie darbo netures tongue.gif

pasidalink savo patirtimi - kaip issigydei 4u.gif galbut ir mums cia visoms pagelbesi.
Atsakyti
QUOTE(UltraV @ 2010 11 28, 21:25)
Sveika, as irgi laukiu eileje pas periodontologe Zekoniene. O tu pas ka buvai? Kazin ar tau sake kas kiek laiko reikia pasirodyti pas periodontologa, kad ivertintu kaip gyjama.

Kai man nustate, kad prasidejo periodontitas, lankiausi keliose istaigose, tarkim isgirtuoju VIC'u, nusivyliau juodai. Pinigu traukimo masina. Dar lankiausi privaciai pas kelis gydytojus, visi kalbekjo skirtingai, vienas norejo visus protinius dantis traukt, kurie yra sveiki. Tipo gal jie yra bakteriju kaupejai. Buvau pasimetus ir stresavau juodai, nezinojau ka daryt, kol nepakliuvau atsitiktinai i Zalgiri pas Zekoniene ir ji man sia problema issprende. paprasciausiai reikejo atlikti profesionalia higiena kelis kartus. Pabreziu, kad profesionalia, o ne tokia, kuria paprasti odontologai siulo apvalydami kazkiek, o zidiniu nepasalindami.
Dabar esu devintam menesy ir per visa nestuma jokiu problemu su dantenom neturejau, nors nestukems yra iprasta, kad dantenos paburksta ir kraujuoja. Man jokiu paburkimu ar kraujavimu nebuvo. Jei ne Zekoniene turbut buciau isleidus kruva pinigu, o rezultatas butu nulinis.
Atsakyti
QUOTE(indigo7 @ 2011 01 02, 19:49)
Kai man nustate, kad prasidejo periodontitas, lankiausi keliose istaigose, tarkim isgirtuoju VIC'u, nusivyliau juodai. Pinigu traukimo masina. Dar lankiausi privaciai pas kelis gydytojus, visi kalbekjo skirtingai, vienas norejo visus protinius dantis traukt, kurie yra sveiki. Tipo gal jie yra bakteriju kaupejai. Buvau pasimetus ir stresavau juodai, nezinojau ka daryt, kol nepakliuvau atsitiktinai i Zalgiri pas Zekoniene ir ji man sia problema issprende. paprasciausiai reikejo atlikti profesionalia higiena kelis kartus. Pabreziu, kad profesionalia, o ne tokia, kuria paprasti odontologai siulo apvalydami kazkiek, o zidiniu nepasalindami. 
Dabar esu devintam menesy ir per visa nestuma jokiu problemu su dantenom neturejau, nors nestukems yra iprasta, kad dantenos paburksta ir kraujuoja. Man jokiu paburkimu ar kraujavimu nebuvo. Jei ne Zekoniene turbut buciau isleidus kruva pinigu, o rezultatas butu nulinis.

As irgi apie VIC galiu ta pati pasakyti, daro tik tas proceduras, kurios jiems finansiskai naudingos, jei nori patarimo, patars tau kokius pacius brangiausius antiseptikus, kurie kaip rodo naujausi moksliniai darbai neveiksmingi pries anaerobinius patogeninius mikrobus kurie ir yra didziausi paradantozes sukelejai. Palauks mazdauk kada tau dantys isbarskes kad galetu implantuoti.
O Zekoniene man irgi ytin gero ispudzio nepaliko, tiesa nuejau pas ja tik po menesio, tokios buvo eiles, per ta laika turbut pati buvau apsigydziau, tai zekoniene paziurejo sake burnos higiena gera, pasiule viena protini salinti danti tai dabar neapsisprendusi, nes ka daryti, nes kiti gydytojai sake kad nebutina g.gif blink.gif

O del higienisto pritariu reikia eiti pas higienista, kuris tik tuom ir uzsiima, ir tai atlieka derai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo UltraV: 03 sausio 2011 - 12:21
QUOTE(UltraV @ 2011 01 03, 13:18)
As irgi apie VIC galiu ta pati pasakyti, daro tik tas proceduras, kurios jiems finansiskai naudingos, jei nori patarimo, patars tau kokius pacius brangiausius antiseptikus, kurie kaip rodo naujausi moksliniai darbai neveiksmingi pries anaerobinius patogeninius mikrobus kurie ir yra didziausi paradantozes sukelejai. Palauks mazdauk kada tau dantys isbarskes kad galetu implantuoti.

Va va. Pritariu drinks_cheers.gif
As nuo vaikystes neturiu poros dantu, galvojau prie to pacio uzklausiu VIC'e del implantavimo, tai jie pasiule periodontito net neapgydzius det implantus. As buvau sokiruota. Kai pasitariau su kitais gydytojais, tai jie apake buvo, juk kol uzdegimas burnoj, apie jokias chirurgines intervencijas kalbos but negali. Ir beje, VIC skelbiasi, kad pas juos eiles ilgiausios, o implantus det man pasiule jau sekancia diena po konsultacijos. Be komentaru.
Atsakyti
QUOTE(indigo7 @ 2011 01 03, 16:24)
Va va. Pritariu  drinks_cheers.gif
As nuo vaikystes neturiu poros dantu, galvojau prie to pacio uzklausiu VIC'e del implantavimo, tai jie pasiule periodontito net neapgydzius det implantus. As buvau sokiruota. Kai pasitariau su kitais gydytojais, tai jie apake buvo, juk kol uzdegimas burnoj, apie jokias chirurgines intervencijas kalbos but negali. Ir beje, VIC skelbiasi, kad pas juos eiles ilgiausios, o implantus det man pasiule jau sekancia diena po konsultacijos. Be komentaru.

Vic ir kainas is lubu nustato pacientam, dazniausia kokiu 30 proc brangiau nei kitose klinikose
Atsakyti
QUOTE(UltraV @ 2011 01 03, 18:08)
Vic ir kainas is lubu nustato pacientam, dazniausia kokiu 30 proc brangiau nei kitose klinikose

doh.gif man jie negalejo atsakyti, kiek gi kainuos implantai. Gal 4, gal 5 ar 6 tukstancius. Toks ispudis susidare, kad reikejo tik issiaiskinti, ar as turiu pasiruosus pinigu ir kol neapsigalvojau, eme ir paskyre vizita kitai dienai.
Atsakyti
QUOTE(the_wanted @ 2010 12 01, 11:17)
Sveiki, turiu ir as sita beda. Ar yra tokiu, kurie kovojo su sia liga lazerio pagalba?

Nežinau ar dar aktualu, tai aš dariausi lazeriu. Visai nieko, tik brangiau. Šiaip likau patenkinta rezultatais.
Atsakyti
Esu šoke, skaudėjo dantį, nėjau pas stomatologę, sako viskas kaip ir tvarkoj, tikriausiai tarpdantyje uždegimas, sako reikia nuotraukos. pasidariau nuotrauką, ir ką blink.gif blink.gif sako kaulas pradejes tirpti, reikia pas periodontologą verysad.gif cry.gif laukiuosi dabar... kaip baisu..dantis visada prižiūrėdavau...labai norėčiau kad būtų bėda tik viename tarpdanty unsure.gif o jeigu ne??
Kur geriausia pasikonsultuoti Kaune g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ivile @ 2010 07 12, 23:24)
O nuotrauką darė? Nes man be nuotraukos įtarė kad reikės gramdyt, o po nuotraukos tai viskas aišku buvo. Jei norėjau dantis turėt reikėjo gramdyt.
Na nežinau ar  tik higiena padės. Ir man pradžioj taip sakė, bet būklė tik blogėjo. Mano sąkandis irgi blogas - traumuojantis. Dabar naktimis plokštelę nešioju, kad smarkiai kąsdama negadinčiau nei dantų nei kaulo.
Kišenes ryškiai apipjaustė ir jos dingo.
Jei viskas bus gerai rekomenduoja breketus, nes turint šią ligą dantys linkę eiti į priekį. Kad tą sustabdyt siūlo breketus.

4u.gif

Sveikos. Kazkaip dabar daznai tenka girdeti apie zmones, kuriuos kankina parodontoze, bet as abejoju, kad breketai pades... As einu reguliariai pas savo higieniste, tai ji sake, kad darant higiena kas puse metu nesikaups akmenys ir procesas neprogresuoja.
Atsakyti
o kokie pozymiai jus vercia itarti periodontita? man kelios dienos kaip skauda apatiniam zandikauly po priekiniais dantimis lyg tai dantenas, lyg tai kaula, nesuprasi, ta vieta raudona ir tarsi idubus atrodo. emiau stresuoti, gal jau ten kaulinis audinys aptirpo ir taip atrodo? ryt eisiu pas stomatologe, bet jau pries pusmeti ji man be jokiu nuotrauku buvo patvirtinus, kad viskas gerai. tai ir nezinau ar cia rimta ar tik koks dantenu uzdegimas nuo saldumynu unsure.gif
Atsakyti