QUOTE(ragnez @ 2007 12 20, 11:20)
as savo vaikams vis kartoju, kad stiprus yra ne tas, kuris geriau musasi, o tas, kuris sugeba susivaldyti ir nesimusti, net tada, kai labai pyksta... ir kuris sugeba PASAKYTI, kaip jauciasi.

aš irgi vis kartojau vaikams, o dabar sakau ir sau

(o dabar beveik viską, ką sakau vaikams, pakartoju antrą kartą ir matau, kad viskas tinka ir man!

), nu nieko, pavyksta (aš ne apie mušimąsi, o apie susivaldymą...kaip čia pasakius, net ne apie jį, o apie bandymą neigiamas emocijas versti kažkokiom teigiamom, paverčiau sau tai žaidimu ir nieko, gaunasi

, mat jei emocijas nuslopinsi, neišliesi, tai juk irgi ne kas gaunasi po kurio laiko...

). Ir savo riteriui sakau, kad tas riteris, ne kuris kitus nugali, o kuris savy "blogietį ožį" sutramdo (nežinau, ar supranta, ką sakau, bet žiūriu labai mąsliai

).
Spontaniškai kelis dalykus prisiminiau, (abu iš knygų), kad jei mušasi, galima paversti tai žaidimu (nes žaidimo rėmai, taisyklės leidžia muštis viesiems

) ir tuomet trenkti, tipo žaidžiam, tai po kelių gerų niuksų maniškis "nebežaidžia"

. Kita gi nuomonė yra, parodyti, kad ir tu esi žmogus, kas visa kas žmogiška, tau nesvetima, kad jei kartais nesusivaldai, tai tik dėl to, kad esi lygiai toks pats žmogiškas, su silpybėm, kaip ir ... tavo VAIKAS, žinot, paradoksaliai mums tai nerealiai suveikė, mano vaikas apšalo, kai išrėkiau (ne ant jo!!) kone, kad esu nusikalus ir t.t., kaip jis manęs ir pagailėjo, ir...žinot, gal nebežiūri į mane, kaip į kažką, ko pasiekti neįmanoma, mes tarsi per elgesy ant vieno suoliuko susėdom (o tai bendrystė kažkuria prasme), na žodžiu, mane privertė susimąstyti, bent jau mano vaikiui, kuris kertelę sau užsikėlęs iš kažkur (o gal kaip tik iš mano niekada nenusirovimo...) kaži kokią aukštą, ir kaskart, kai jis nesusituri, blogai jaučiasi (tipo vėl feilas

), tad tai, kad ir mama nesusiturėjo, ji tiesiog pakylėjo
Neapsakomas grožis!
Ant jaunų žaliųjų lapų
Srūva saulės šviesa
Bašio Macuo