Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės suprasti kosmetiką 2

QUOTE(Fleur de force @ 2011 10 26, 08:58)
Kaip suprantu, blog'as nebebus pildomas?


Kol kas ne.
Bet ateity matyt darysiu ne blogą, o puslapį, kad patogi būtų paieška, naudojimasis ir administravimas. Nes dabar blogo formato siūlomomis galimybėmis esu labai nepatenkinta. Tiesiog gaila sugaišto laiko.

Ir svarstau, ar išvis reikalingas toks dalykas, kaip sudėčių vertinimas. Mano tikslas, visgi, buvo padėti išsiaiškinti, kas ir kaip veikia, o ne visą darbą pačiai padaryti ir ant lėkštutės pateikti ax.gif Ir temos pavadinimas atitinkamas, ne "nemokamai vertinu kosmetiką pagal užsakymus"... Nes visų pasaulio priemonių neperžiūrėsiu, norėtųsi, kad besidominčios merginos pačios nors kiek gaudytųsi. Mano pačios klaida turbūt, per daug utopinė idėja smile.gif Kai pamatydavau priemonių paklodes, iš kurių pusė beautypedijoj yra, tai rankos tiesiog svirdavo ax.gif Žodžiu, nežinau. Straipsnelius ateity tikrai planuoju rašyti, bet dėl vertinimo labai abejoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 28 spalio 2011 - 22:07
QUOTE(Victorious @ 2011 09 16, 06:17)
Man tai baisiau, "jog dauguma šio tipo apsauginių kremų (cheminių) gerai saugo tik nuo UVB spindulių ir visai menkai nuo UVA. Apsauga nuo UVA sudaro apie 10% UVB apsaugos, todėl, jei organinio apsauginio kremo SPF 30 (tokia ji yra nuo UVB spindulių), apsauga nuo UVA spindulių tesieks SPF 3."
"Fiziniai (neorganiniai) kremai saugo nuo UVA ir UVB spindulių, juos yra geriausia rinktis apsaugai nuo UV spindulių."
g.gif


Kadangi pasaulyje vis griežtinama apsauginių saulės kremų kontrolė, vis mažiau ir mažiau yra priemonių, kurios apsaugo tik nuo UVB spindulių (pagaliau). Paprastai cheminiai filtrai yra kombinuojami taip, kad apsauga tiek nuo UVA, tiek nuo UVB būtų patikima.
Fiziniai filtrai yra patikimesni ta prasme, kad jie su laiku nesuyra, nedirgina odos. Bet jų problema ta, kad jie dažniausiai yra "sunkūs", kartais kemša poras, lengvai nusivalo nuo odos. Tad liečiant veidą, prakaituojant, maudantis jie nuplaukia. Nors yra formulių, kurios yra atsparesnės.


QUOTE(teledema @ 2011 09 18, 13:34)
perziurejau paolos pateikta kosmetikos ingredientu zodyneli. mane stebina, tai kad mineralini alieju, parabenus, demetikona ir daugeli kitu ingredientu, apie kuriuos dabar kalbama kaip apie toksiskus, blogus ir t.t., paola juos vertina teigiamai. Himalaia vertindama produktus remiasi Paola.  Na niekur kitur neradau parasyta kad jie yra geri ir teigiamai veikia oda. Vienu zodziu esu visiskai pasimetusi, kaip is tiesu zinot kas gerai kas ne, vieni kalba viena, kiti kita.


Reikia tiesiog pačiai nuspręsti ir "pasirinkti pusę" mirksiukas.gif Aš nesiremiu Paula. Aš pasirinkau remtis mokslu, kiek įmanoma- nešališku mirksiukas.gif
Apie kuriuos kalbama... Reiktų tiesiog objektyviai pasižiūrėti, kas kalba, kuo remiasi ir kas tomis kalbomis yra siekiama. Be to, kaip yra interpretuojama informacija, kokio ji senumo, kokiame kontekste pateikta ir t.t. Gilintis galima labai ilgai ir nuobodžiai. Aš stengiuosi gerbti bet kokią nuomonę, bet pirmoje vietoje man yra įrodymai, t.y. moksliniai tyrimai.
Atsakyti
Himalaia, smagu, kad grįžot į forumą smile.gif

Gal teko skaityti Paulos knygą "Beauty bible"? Įdomu ar ten įmanoma rasti naujos informacijos, kurios nėra cosmetic cop ir beautypedijos puslapiuose g.gif
Atsakyti
Teko, turiu visas jos knygas, ir ankstesnį, ir dabartinį Beauty Bible leidimą.
Šiaip, dalis informacijos yra jos puslapyje, žodis žodin. Bet knygoj žymiai daugiau visko, pvz., "kovos planai" pagal tam tikras odos problemas- kokias priemones naudoti ir kada. Tada skyriai apie kosmetinę chirurgiją, plaukus ir plikimą, makiažą, kūno priežiūrą ir t.t. Bet šiaip, bendram išsilavinimui užtektų ir visą internetiniame puslapyje esančią informaciją perskaityti. Čia vat knygos turinį galima pamatyti, gal bus naudinga apsisprendžiant.
Atsakyti
QUOTE(j.ole @ 2011 07 11, 07:52)
GOLDWELL Kerasilk instant silk fluid
Ingredients
Water, Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Phenyl Trimethicone, Polyquaternium 37, Wheat Bran Lipids, Hydrolyzed Silk, Panthenol, Jojoba Oil, Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Amodimethicone, Cetrimonium Chloride, Alcohol Denatured, Trideceth 12, Phenoxyethanol, Butylparaben, Ethylparaben, Methylparaben, Propylparaben, Fragrance

QUOTE(Tulpelyte @ 2011 07 27, 13:10)
Idomu, kuris pagal sudeti geresnis plaukams?  blush2.gif  Kaina, tai labai skirias  biggrin.gif

John Frieda Frizz ease Thermal serumas:
user posted image
Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Benzophenone 3, Polysilicone-15, BIS PG-Amodimethicone (C13-15 Alkoxy), Phytantriol, Mineral Oil, Tocopheryl Acetate, Hydrolyzed Silk, Fragrance
Kerastase Oleo Relax
user posted image
Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, C12-15 Alkyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Linalool, Citronellol, Geraniol, Elaeis Guineesis/Palm Oil, Shorea Robusta/Shorea Robusta Seed Butter, Eugenol, Fragrance.


QUOTE(Dzinte @ 2011 10 05, 08:18)
Laba
Ar galėtumėte pakomentuoti apie šio aliejuko palukams sudėtį? 4u.gif
user posted image



QUOTE(_Laukinuke_ @ 2011 10 12, 06:11)
Koks atsiliepimas butu apie si plauku seruma ?
Organix Shea Butter Serum

Cyclomethicone, Decamethylcyclopentasiloxane, C2-15 Alkyl Benzoate, Silk Amino Complex, Vanilla Bean Oil, Shea Butter, Avocado Oil, Yogurt Proteins, Vitamin E, Fragrance.


QUOTE(guerre @ 2011 08 29, 09:39)
ka galit pasakyt apie si plauku galiuku aliejuka? g.gif

Compagnia del colore Cristalli fluidi:
CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONOL, PARFUM (FRAGRANCE), LINALOON, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, LINUM USITATISSIMUM OIL (LINUMUSITATISSIMUM LINSEED OIL), CITRONELLOL, GERANIOL, COUMARIN, CITRAL.


Pastebėkite, kokie panašūs ingredientai sudaro tų visų "aliejų", serumų ir t.t. bazę. Esmė labai mažai skiriasi. O kaina keliagubai gali pakilti, priklausomai nuo firmos. Kad ir kaip stebuklingai jie būtų pavadinti (skysti šilkai, taukmedžio serumai...), visą darbą atlieka paprasčiausi silikonai, kurie labai kartojasi visuose plaukų serumuose. Skirtumas tik tas, kad vieni bus lengvesni, kiti sunkesni, vieni labiau tiks tiesiems, kiti garbanotiems plaukams ir t.t.

QUOTE(Zumba @ 2011 07 29, 06:25)
Laba,
sakykite kokiu sudedamuju daliu reiktu nerasti kremuose, kad kremas nekimstu poru? 4u.gif


Labai daug kas gali kimšti. Taip pat daug kas nuo odos priklauso, kas būtent jai tinka. Lengviau spręsti pagal kremo konsistenciją ir spalvą. Dažniausiai kuo tirštesnis ir baltesnis, tuo didesnė tikimybė, kad kimš.

QUOTE(Cosme @ 2011 08 06, 13:41)
Himalaia, norėčiau sužinoti, ką manote apie muilo riešutus? Girdėjau, jog jie tinka veido prausimui, yra labai švelni priemonė.


Galvoju juos išbandyti skalbimui. Skaičiau, kad žmonės ir veidui naudoja. Kiek jie bus švelnūs- nepasakysiu, nėra tai standartinė kosmetinė priemonė, kad būtų galima pagal sudėtį spręsti. Jei smalsu, reiktų bandyti ax.gif


Atsakyti
Sveikutes smile.gif labai noreciau suzinoti, kuris kremas pagal sudeti geriausias? kuri butu galima tepti ant veidelio, kuris linkes raudonuoti, tiksliau beveik visada rausvas, bet matomu islindusiu kapiliaru neturiu, taciau turi issipletusias poras ir linkes sauseti...nu zodziu, su visokiom problemelem... issirinkau situos kremus, jei galite, bent trumpai brukstelkite. Nes visi gan kainuoja...o nesinori visisko blogiuko nusipirkt biggrin.gif

1*stai pavadinimas: Jason’s Vitamin K Crème Plus 2 oz. Moisturising Cream.
Ingredients:
Purified soft water, sunflower oil, aloe vera gel, squalane (vege), glycerin (vege), marigold extract (calendula), chamomile extract, ascorbic acid (vitamin C), glyceryl stearate, milk thistle extract (silymarin), primrose oil, phytonadione (vitamin K-3%), dimethicone, stearic acid, rice bran extract, rosa mesqueta oil, lecithin, tocopheryl acetate (vitamin E), cetearyl alcohol, citrus bioflavonoids, polysorbate 60, panthenol (pro vit B5), grape seed extract, rosehips, cetyl esters, ginkgo biloba liposomes, polysorbate 20, allantoin, grapefruit seed extract.

2** Nannic Venatrix Couperose, 30ml

FULL INGREDIENTS:
Aqua, Propylheptyl Caprylate, Caprylic/Capric Triglyceride, sorbitol, Olea Europaea (olive) Oil Unsaponifiables, Glycerin, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate, Copolymer, phenoxyethanol, Isohexadecane, Caprylic/Capric/Succinic, Triglyceride, Panthenol, Magnolia Biondi bark extract, Parfum, Polysorbate-80, salix alba bark extract, Butylene glycol, Sesame Indicul Oil, Tocopheryl Acetate, Ethylhexylglycerin, camelia sinesis leaf extract, citrus grandis fruit extract, Triticum Vulgare Germ Oil, Vitis Vinifera, propolis extract, Biosaccharide Gum-1, ascophylium nodosum extract, Tocopheryl Acetate, trisodium EDTA, glycosaminoglycans, thujopsis dolabrata branch extract, potassium sorbate, chamomilla recutita extract, Alcohol, aspargopsis armata extract, camellia sinesis leaf extract, chrysanthellum indicum extract, BHT, Methyl-paraben, Propylparaben, Butylparaben. Ethylparaben.

Labai labai dekoju wink.gif
Atsakyti
Jason atrodo tikrai geresnis. Pastebėk, kas antram iki phenoxyethanol (konservanto) eina. Visiškai nieko naudingo.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2011 11 01, 21:25)
Jason atrodo tikrai geresnis. Pastebėk, kas antram iki phenoxyethanol (konservanto) eina. Visiškai nieko naudingo.


Sveiki, norėčiau sužinoti, ar verta pirkti šį jautriai odai, linkusiai labai sausėti [atsiranda tokie raudoni plėmai, panašu, kaip egzema bet tik ant kaklo ir krūtinės srities].

Atolys emolientas ilgo veikimo raminantis jautriai/atopinei odai 200ml.

agua [water], paraffinum liquidum [mineral oil], glycerin, caprylic/capric triglyceride, butyrospermum parkII (shea butter), PEG-30 Dipolyhydroxystearate, Urea, prunus armeniaca (apricot), kernel oil, octododecanol, cyclomethicone, lacticacid, petrolatum, sodium chloride, buxuc chinensis (jojoba) oil, cera alba (beeswax), magnesium sulfate, squalane, glycine soja (soybean) sterol, allantoin, panthenol, copper pca, zinic pca, biosaccharide gum-2, tocopheryl acetate, sodium hydroxide, phenoxyethanol, methylparaben, propyl paraben.

Anksčiau bandžiau šį su šlapalu:

eucerin urea 5
Sudėtis INCI EU:
Aqua, Urea, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Cyclomethicone, Dimethicone, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Triisostearin, Cetyl Alcohol, Sodium Lactate, Glyceryl Stearate, Benzyl Alcohol, PEG-40 Stearate, Biosaccharide Gum-1, Methylparaben, Lactic Acid, Lanolin Alcohol, Phenoxyethanol.

Galiu pasakyti, kad dar labiau niežėjo po eucerin 5 proc. urea ir raudonavo oda tose vietose. Gydytojai apžiūrėję rekomenduoja visokius emolium, eucerin, essex, Atholys kremus jautriai odai, be abėjonės prausiuosi su 5ph turinčiais muilais. Anksčiau bandžiau teptis nerafinuotais aliejais, bet nelabai ką jie ir padeda [jojoba, avokadų kauliukų, alyvuogių kauliukų, arganų, migdolų ir kt. nemaišydavau jų, gal verta?].
Nežinau ką daryt, ar pirkti Atolys, ar toliau tepliotis aliejais... Kad nebūtų toks poveikis, kaip eucerin, ne pigiai kainuoja.
Gal kas susidurę... nes dermatologai man tą patį sako verysad.gif
Atsakyti
Kadangi esu visiskas 0 temoje apie odos prieziura,klausiu Jusu nuomones apie si produkta

http://www.skinceuti...ting-B5-Gel.htm

ir aplamai,ka manote apie SkinCeuticals. Buvau vaistineje,norejau nusipirkti koki drekikli savo riebiai ir siek tiek spuoguotai odai,vaistininke pradejo pasakoti apie SkinCeuticals ir mane sugunde nusipirkti meginuka butent is virsutines nuorodos,o dovanu gavau dar ir si produkta http://www.skinceuti...rrect/Phyto.htm

Produktai nera pigus,taigi norejau paklausti daugiau pasikausciusiu sia tema nuomones. Kaip jau minejau mano oda riebi,linkusi i spuogelius,greitai kemsasi. Prasau pakomentuoti jei galite ir is anksto dekui 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Sveiki,noreciau Jusu nuomones apie siuos kremus:
Aprolis cream,tuteleje
Aqua,Glyceril stearate SE,Simmondsia chinesis(jojoba)oil*,Nigella
sativa(black cumin)seed oil*,Carthamus tinctorius(safflower
seed)oil*,Calendula officinalis(marigold flower)extract*,glycerin,Corylus
avellana nut(hazelnut)oil*,Rosmarinus officinalis(rosemary
leaf)extract*,Lavandula angustifolia(lavender)extract*,Propolis
extract*,Glycyrrhiza glabra(liquorice)extract,Oleic/Linoleic
polyglycerides,tocopherol,carrageenan,Cera alba(beewax)*,Phytic
acid,Pelargonium capitatum(geranium)oil*,Potassium sorbate,Aloe
Barbadensis(leaf)extract*,Cymbopogon schoenanthus(lemongrass)oil*,Cananga
odorata(ylang ylang)oil*,Daucus carota(carot root)oil*,Myrtus
communis(myrtle leaf)oil*,Cistus ladaniferus
oil*,Citronellol(1),Citral(1),Geraniol(1),Linalool(1),Limonene(1),Benzyl
benzoate(1)

„Natures-Lift®“ Acne defence ,buteliukas su pompa

Organic aloe vera, xantum gum, potassium cetyl phosphate, cetyl esters, Salicylic Acid, Hyaluronic Acid, vegetable sodium pca, ascrobly palmitate natural mixed tocopherals, witch hazel, basil extract, DMAE, golden seal extract, zinc, allantoin from comfrey, tea tree oil, D-Calcium Pantothenate, lavendar, licorice, Pantothenic Acid Natural Vitamin B5, black walnut extract, burbock extract, red clover extract, ionic silver, sulphur, cinnamon bark extract, lavendar extract.
Dekoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2011 11 01, 22:25)
Jason atrodo tikrai geresnis. Pastebėk, kas antram iki phenoxyethanol (konservanto) eina. Visiškai nieko naudingo.



Taigi gavau sita krema...O dievuleliau... blink.gif ten visai kitokia sudetis, nei kad internetineje svetaineje pateikta... blush2.gif zodziu, uzsitepiau, veidas eme kaisti, raudonuoti... nes turiu jautria oda...kol ka nutaikau gero nusipirkti...o db kaip tik baigesi kremas...naudoju Clinique redness solution. Siaip jis man tinka, tik kazkaip galwoju, kad jis negydo odos, nestiprina kapiliaru... Nzn, galbut klystu, na bent nuo jo nekaista veidas... Merginos, gal kazka jus pasiulytumete, jautriai, linkusiai sauseti, ir raustanciai veido odai... koki kremuka? wub.gif
Atsakyti
Ir dar turiu toki dideli klausima, as sita Jason krema pirkau internetu, kaip sakiau tinklalapy yra viena sudetis, produktas kuri gavau kita sudetis. Ir as jiems parasiau kad noriu grazinti, bet as ji pradariau, nes kai gavau dar karta sudeties tikrai neskaiciau, nes viska internete buvau perskaicius ir uzsitepiau, bet paskui pasiziuriu, kad ten visokio kitokio velnio prideta... Taigi, db jie tipo atidarytu nenori priimti, bet kad taip nutiko tai priims ir grazins pinigus kiek jiems atrodys vertas tas produktas. Kokios yra pirkejo teises?...

cia idedu to pacio produkto ingrediantus svetaineje ir ka gavau...

Ingredients:
Purified soft water, sunflower oil, aloe vera gel, squalane (vege), glycerin (vege), marigold extract (calendula), chamomile extract, ascorbic acid (vitamin C), glyceryl stearate, milk thistle extract (silymarin), primrose oil, phytonadione (vitamin K-3%), dimethicone, stearic acid, rice bran extract, rosa mesqueta oil, lecithin, tocopheryl acetate (vitamin E), cetearyl alcohol, citrus bioflavonoids, polysorbate 60, panthenol (pro vit B5), grape seed extract, rosehips, cetyl esters, ginkgo biloba liposomes, polysorbate 20, allantoin, grapefruit seed extract.

Ingredients on actual tube:
Ingredients: Aqua, vegetable caprylic/capric triglyceride, Cetearyl alcohol, phytonadione, stearic acid, helianthus annuus, steareth-20, stearyl alcohol, cetyl alcohol, ceteareth-20, vegetable cqualane, glyceryl laurate, ethylhexylglycerin, panthenol, aloe barbadensis leaf gel, equisetum arvense, calendula offcinalis flower extract, echinacea angustifolia extract, gingko biloba extract, dimethicome, phenoxyethanol carbomer, potassiom hydroxcide, sodium benzoate, potassium sorbate, gryceryl caprate, glyceryl caplirate.

greitai paminesiu ko nera gautame krema: chamomile extract, ascorbic acid (vitamin C), milk thistle extract (silymarin), primrose oil, rice bran extract, rosa mesqueta oil, rosa mesqueta oil, lecithin, tocopheryl acetate (vitamin E), grape seed extract, citrus bioflavonoids, rosehips, cetyl esters


Nu zodziu visu ingredientu nera...ir esu lb nusiminusi siuo pirkiniu.. verysad.gif kaip manote, a jie turi grazinti visus pinigelius ar ne? ar tiesiog sakyt, kad susisieksiu su tiekejais ir pasiskusiu, kad ju kompanija teikia klaidinga informacija ir plius negrazina kaip priklauso pinigeliu... Gal kas susidurete su tokia situacija....
Atsakyti