Įkraunama...
Įkraunama...

Dauno sindromas

QUOTE(*Vilte* @ 2011 02 28, 18:08)
pazystu Tomuko seima,as pati is ten.

Aš vienu metu buvau įsitikinus , kad visi apsigimimai ( nebūtinai genetiniai) vyksta po labai stiprių moters išgyvenimų. Nebutinai prieš 1-2metus , o gal ir dar anksčiau. Apie genetiką mažai ką išmanau, bet atsiimant atsakymus išsiklausinėjau kaip tai vyksta . Moters lytinė lastelė gaminasi iš tos pačios mūsų paprastos lastelės nuo gimimo. Kuo daugiau išgyvenimų , tuo daugiau moters organizme pažeistų lastelių . Tuo didesnė tikimybė , kad bus apvaisinta pažeista lalstelė. Todėl moterims virš 35 m. jau rekomenduojama tikrintis . Man pvz., manau , nuo labai sunkių 5 m. . Viena draugė pergyveno niekšingą vyro išdavystę, kita-labai skaudžiai tėvų skirybas. Va , Jovitai- po skaudžios sūnaus netekties. Man nepatinka genetikų visiškas nesidomėjimas kas ir dėl ko .
Nenoriu aitrint temos , bet gal galit mamos pasakyt dalelę savo gyvenimo. Ar buvo Jūsų gyvenime itin skaudžių išgyvenimų ?
Papildyta:
QUOTE(vasara5 @ 2011 02 28, 21:34)
Jautrios sirdeliu istorijos...stiprybe neispasakyta mamyciu.Musu Emute irgi gime su 7 mm PPD,bet po metu sumazejo iki 2 mm dabar jai bus 2 metukai ruosiames vel pasirodyti kardiologams...sake operuot nereikes...tikimes...

Noriu mamyciu paklausti apie zaislu,daiktu metyma.Ar ilgai tai tesesi ir kaip su tuo kovojot? musu Emute tikra metymo meistre,kol jai labai idomu kas nors viskas gerai,o jeigu ne-svyst per peti...net nepastebesi...jau pradejom barti,bet ji meta ir pati save bara smile.gif

g.gif g.gif g.gif kiekvienas vaikas vis ką prisigalvoja . Drausmint ,manau, reikia. Manoji kartais brolį muša, kad tas net verkia , tai visada draudžiu. Auklėt reikia kaip ir kiekvieną vaiką , gero elgesio taisyklės visiems vienodos. 4u.gif
Atsakyti
Nenoriu aitrint temos , bet gal galit mamos pasakyt dalelę savo gyvenimo. Ar buvo Jūsų gyvenime itin skaudžių išgyvenimų ?

Nemanau kad tai turi įtakos, bent jau mano gyvenime tikrai nebuvo kažko neįprasto, labai skaudaus... Kaip tik manau turiu šį vaikelį nes moku džiaugtis gyvenimu, esu optimistė, tikiu saviįtaiga. Kuo toliau tuo labiau manau kad tai dovana, o ne nelaimė. Auginsiu vaiką kuris visuomet vadovausis ne protu o širdimi.

Aš gal labiau tikiu kad galėjo įtakos turėti tai kad dariau rentgeno nuotrauka prieš pat pastojant.
Taip pat daktarė minėjo jog būna pikai kuomet sindromo atveju padaugėja kelis mėn, po to vėl aprimsta, gal tam įtakos turi pastojimo metu gamtoje vykstantys reiškiniai, Visko gali prigalvoti kai galvoji, tad geriau daugiau teigiamų minčių 4u.gif
Atsakyti
user posted imageNoriu pasveikint vm32 MANTUKA su tortadieniu,palinketi sveikatytes ir uzaugti sauniam vyrukui happybday.gif happybday.gif happybday.gif

bog parasei auksinius zodzius:Auginsiu vaiką kuris visuomet vadovausis ne protu o širdimi.
wub.gif
Atsakyti
[quote=andrearoma,2011 02 28, 20:52]

Papildyta:

Pas mane nebuvo jokių sukrėtimų gyvenime, išskyrus tai, kad sesija buvo kai pastojau, bet manau tai ne sukrėtimas smile.gif
Na, mano amžius gal dar įtakos turėjo, jei tai priklausytų tik nuo amžiaus, bet kaip paaiškinti tai, kad jauniems tėveliams gimsta vaikučiai su DS, ir labai dažnai.
Tarp kitko viena mano pažįstama 56 m. pagimdė sveikut sveikutėlį berniuką, tai negi ji streso per tiek metų neturėjo g.gif

Nemanau, kad vien tik nuo moters amžiaus ar patirto streso tai priklauso. Teko skaityti, kad DS didesnė tikimybė yra ir kai mama jauna, o tėtis žymiai vyresnis.

Aš galvoju, kad didelę įtaką apsigimimams dar turi ir užteršta aplinka, modifikuotas maistas, oras, nors ir anksčiau tokių vaikučių gimdavo, bet tik žymiai mažiau nei dabar.
Nepaaiškinami dalykai dedasi ax.gif

Atsiprašau už angeliuką blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(*Vilte* @ 2011 03 01, 08:22)
user posted imageNoriu pasveikint vm32 MANTUKA su tortadieniu,palinketi sveikatytes ir uzaugti sauniam vyrukui happybday.gif  happybday.gif  happybday.gif
bog parasei auksinius zodzius:Auginsiu vaiką kuris visuomet vadovausis ne protu o širdimi.
wub.gif

Prisidedam ir mes prie sveikinimų MANTUKUI
happybday.gif happybday.gif happybday.gif happybday.gif happybday.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Sveikinam vmm32 Mantuka su gimtadieniu happybday.gif happybday.gif happybday.gif

user posted image
Atsakyti
sveikos 4u.gif

Prisidedame prie sveikinimu vmm32 Mantukui happybday.gif happybday.gif happybday.gif

pagaliau susitvarkeme neigaluma,gavome dviem metams.dabar galesime prasytis i sanatorija thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(andrearoma @ 2011 02 28, 17:08)
....  Tris kartus padėjo "KATĖS NAGAS", mukaltinas, chlorofilas, taurės ,varškės kompresai, o jau  ketvirtą kartą pabaigiau gydyt su bičių pieneliu. 4u.gif

Kokia šaunuolė, kiek metodų ir priemonių thumbup.gif O kaip su Katės nagu? kapsulių miltelius kažkaip sugirdai? Esu pati gėrusi kaip papildą... O kas per varškės kompresai? Prašom plačiau, nes manoji vis arti slogų ir bronchitas net porą kartų bandė kabintis...

QUOTE(andrearoma @ 2011 02 28, 20:52)
...  Nenoriu aitrint temos , bet gal galit  mamos pasakyt dalelę savo gyvenimo.  Ar buvo Jūsų gyvenime itin skaudžių išgyvenimų ?
Papildyta:

g.gif  g.gif  g.gif kiekvienas vaikas  vis ką  prisigalvoja . Drausmint ,manau,  reikia. Manoji kartais brolį muša, kad tas net verkia , tai visada  draudžiu. Auklėt reikia kaip ir kiekvieną vaiką , gero elgesio taisyklės visiems vienodos. 4u.gif

nžn., buvo, aišku išgyvenimų, promočiutės ir močiutės netektis, šiaip stresiukai... bet kas čia žino... jeigu genetikai žinotų (o pinigai tam pasaulyje skiriami super dideli), tai tikrai žmonėms gelbėtų... Anksčiau (savo ankstyvoje jaunystėje) maniau, kad neįgalūs vaikai duodami už nuodėmes blush2.gif unsure.gif Maniau, va, abortai dar kažkas - ir tenka auginti neįgalų kaip kompensaciją... bet kai pačios abu vaikeliai genetiškai modifikuoti, o jokių didelių nuodėmių nepadariusi, uoliai atgailavusi už mažas nuodėmes doh.gif biggrin.gif , tai supratau, kad nieko aš nesuprantu biggrin.gif O būtų man žymiai lengviau, jei žinočiau priežastis biggrin.gif Todėl tiesiog gyvenu, auginu, myliu... kaip sakoma, gavome kryželius ir nešam wub.gif tongue.gif

O su mėtymais - amžina tema ir mums. Paduosiu dešrytės, o ji jos nenori - tai arba stumia (geriausiu atveju), arba demonstratyviai žiūri man į akis ir meta ant žemės doh.gif O mano NUNUNU - kaip nuo žąsies... Jau ir brolis moralizuoja, kad maisto niekas nemėto - neveikia. Arba nori užlipti ant sofos ar fotelio - tai viską sąžiningai nuo ten "nuvalo" - pagalvėles, žaislus, laikraščius, pultelius, žodžiu, ką tik randa doh.gif O kai griežčiau subaru - tuoj lūpa timpt smile.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2011 03 01, 12:20)
sveikos 4u.gif

Prisidedame prie sveikinimu vmm32 Mantukui happybday.gif  happybday.gif  happybday.gif
pagaliau susitvarkeme neigaluma,gavome dviem metams.dabar galesime prasytis i sanatorija thumbup.gif

kaip ir sveikinti reiktų (nors koks čia sveikinimas blush2.gif ), kad taip su negalia pasisekė. Bus ramu ilgam. O lengva ar vidutinė?
Atsakyti
QUOTE(hermita @ 2011 03 01, 11:32)
kaip ir sveikinti reiktų (nors koks čia sveikinimas blush2.gif ), kad taip su negalia pasisekė.  Bus ramu ilgam. O lengva ar vidutinė?

gavome lengva,bet atsiimant pazymejima pasake,kad po dvieju metu greiciausiai nutrauks neigaluma blink.gif blink.gif

hermita,tavo abu vaikuciai su ds?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @mamyciukas@: 01 kovo 2011 - 12:02
QUOTE(motushe @ 2011 03 01, 10:47)
Nemanau, kad vien tik nuo moters amžiaus ar patirto streso tai priklauso. Teko skaityti, kad DS didesnė tikimybė yra ir kai mama jauna, o tėtis žymiai vyresnis.

Dukros tėtis už mane 17,5 m. vyresnis g.gif (berniukai nuo 3m. jaunesnio tėtčio thumbup.gif )
Manau , kad tai loterija . Juk brolai ir seserys dažnai neturi šios ligos . Kaip lemta, taip lemta . Tikrai nesijaučiu nuskriausta . Gal kaip tik laimingesnė .Juk visad bėgam , skubam , pykstam ant sveikų vaikų už jų išdaigas, netikusį elgesį, per mažus pasiekimus. Nė viena mama prisipažysta, kad visai kitaip laimę pajaučia , jos skonį ir alsavimą .
Atsakyti
Gal galit parašyt kokiam laikui paprastai sanatoriją skiria -2savaitėm ar kiek. Aš pirmą kart nežinau kaip daryt. Noriu rezervuotis sanatoriją birželio mėn., bet dar siuntimo neturiu, jį gausiu po mėnesio. Kaip elgtis?
Atsakyti

g.gif g.gif g.gif kiekvienas vaikas vis ką prisigalvoja . Drausmint ,manau, reikia. Manoji kartais brolį muša, kad tas net verkia , tai visada draudžiu. Auklėt reikia kaip ir kiekvieną vaiką , gero elgesio taisyklės visiems vienodos. 4u.gif
[/quote]

mes irgi pergyvenome zaislu metyma, dabar jau daugiausurenka nei ismeto:))) bet uztat gyvename mustyniu stadijoje.... manau, cia is mokyklos tokiu biesu prisinesa galvoje namo... bark nebares, drausk nedraudes - ir uzduoda, ir pastumia ir nors tu ka... o jei aiskinu kaip reikia elgtis, tai isvaro mane (istumia) is savo kambario ir uzsidaro duris...zinau, kad toks elgsesys negerai, aiskinu as jai namuose, kad negrazu mustis, kad sesei skauda, kad sese verkia... bet ne motais. kol atostogos - per ilgesni laika uzsimirsta matyt ir i atostogu pabaiga jau zymkai geresne buna, nu nueina i mokykla pirma diena ir vel velniukas grizta - nesuprantu, kas ten pas juos - islikimo konkursai buna, ar kas.... g.gif
Papildyta:
QUOTE(motushe @ 2011 03 01, 07:47)
Prisidedam ir mes prie sveikinimų MANTUKUI
happybday.gif  happybday.gif  happybday.gif  happybday.gif  happybday.gif

ir mes prisidedame prie sveikinimu!!!! happybday.gif happybday.gif happybday.gif
Atsakyti
Sveiki,siandien buvom pas gydytoja ir mes paklausem kodel galvyte daugiau suka i desine puse,tai jis sake kad sitiems vaikuciams visada yra stipresne desine puse.Ar is tikruju?
Atsakyti