o jei vietoj obuoliu acto naudociau paprasta acta ar tiktu?  cia apie silkute kalbu  
                
                                    
                
                
                
            
                "Sūrio trikampėliai" 
 

Nuostabūs prie sriubos, prie arbatos, prie alaus, prie vyno ar šiaip su kokia užtepėle
 Pasidaro super greitai 
 
Reikės:
225g miltų,
50g šalto sviesto,
1/4 a.š. druskos(jei mėgstat sūriau, galima ir daugiau druskos),
1,5 a.š. kepimo miltelių,
130ml kefyro,
1 a.š. cukraus,
150g sūrio(dėjau ferm.sūrį ir kietąjį Rokiškio sūrį),
kmynų pagal skonį,
sezamo sėklų,
moliūgų sėklų,
linų sėklų,
sv.laiškų, krapų.
Sumaišyti persijotus miltus su druska ir kepimo milteliais.
Sudėti šaltą sviestą ir tarp rankų trinti tešlą, kol pasidarys trupinukai. Supilti kefyrą, dėti cukrų, tarkuotą ferm. sūrį ir greitai suminkyti tešlą, galima įpjaustyti svogūnų laiškų, krapų ar kitokių žalumynų.
Lentelę pabarstyti miltais, dėti tešlą, iškočioti apskritimą apie 1-1,5 cm storio, plonai kočioti nereikia, supjaustyti trikampėliais, patepti alyvų aliejumi, pabarstyti mėgstamomis sėklomis ir kepti 200 laipsnių temp. apie 20 min., kol paruduos paviršius.
Labai skanu perpjauti per pusę, patepti trikampėlį tepamu sūreliu, uždėti dž.pomidorų, šviežią baziliko lapelį, skanu su tepamu varškės sūreliu ar kitu užtepu
 


Receptukas iš rusiško forumo
                
                                    
                
                
                
            
Nuostabūs prie sriubos, prie arbatos, prie alaus, prie vyno ar šiaip su kokia užtepėle
Reikės:
225g miltų,
50g šalto sviesto,
1/4 a.š. druskos(jei mėgstat sūriau, galima ir daugiau druskos),
1,5 a.š. kepimo miltelių,
130ml kefyro,
1 a.š. cukraus,
150g sūrio(dėjau ferm.sūrį ir kietąjį Rokiškio sūrį),
kmynų pagal skonį,
sezamo sėklų,
moliūgų sėklų,
linų sėklų,
sv.laiškų, krapų.
Sumaišyti persijotus miltus su druska ir kepimo milteliais.
Sudėti šaltą sviestą ir tarp rankų trinti tešlą, kol pasidarys trupinukai. Supilti kefyrą, dėti cukrų, tarkuotą ferm. sūrį ir greitai suminkyti tešlą, galima įpjaustyti svogūnų laiškų, krapų ar kitokių žalumynų.
Lentelę pabarstyti miltais, dėti tešlą, iškočioti apskritimą apie 1-1,5 cm storio, plonai kočioti nereikia, supjaustyti trikampėliais, patepti alyvų aliejumi, pabarstyti mėgstamomis sėklomis ir kepti 200 laipsnių temp. apie 20 min., kol paruduos paviršius.
Labai skanu perpjauti per pusę, patepti trikampėlį tepamu sūreliu, uždėti dž.pomidorų, šviežią baziliko lapelį, skanu su tepamu varškės sūreliu ar kitu užtepu


Receptukas iš rusiško forumo
                daivaP,aciu uz recepteli ..manau cia ir prie vyno tiktu  
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(miligerta @ 2011 05 24, 19:57)
Ot tai skanumelis 
 
butinai reiks bandyti trikampelius
butinai reiks bandyti trikampelius
Tikrai verta išbandyti
QUOTE(*Spyglė* @ 2011 05 24, 21:37)
daivaP,aciu uz recepteli ..manau cia ir prie vyno tiktu  
Žinoma, kad puikiai tiktų
QUOTE(daivaP @ 2011 05 24, 14:29)
O jie gaunasi trapus ar minkstuciai?
                Sveikos mamytės,
Sluoksniuotos tešlos užkandžiukai vaikui į ekskursiją
 
Reikia sluoksniuotos tešlos, aš sunaudojau visą kg
 
Kiaušinio trynio aptepimui.
Sluoksniuotos tešlos užkandėlės.
Iškočiojam tešlos lakštus, supjaustom kvadratėliais, aptepam kiaušinio tryniu, pabarstom prieskoniais, mėgstamom žolelėm, druskytės, sezamo sėklų, saulėgrąžų, žodžiu ką turim, ką mėgstam, aš dar dėjau pjaustytų alyvuogių sūrio paprasto fermentinio, ant kitų pelėsinio. Improvizuojam
 
Dedam į sviestiniu porpierium išklotą skardą, popierių patepu aliejum, kad neprikibtų ir kepam 15 min. Labai lengva, greita, skanu prie bet ko, arbatos, vyno, alaus
 


Dešrelės sluoksniuotoje tešloje.
Iškočiojam tešlos lakštus, supjaustom juostelėm, apsukam per pusę išilgai perpjautą dešrelę, aptepam kiaušinio tryniu, pabarstom sezamo sėklų ir dedam į sviestiniu popierium išklotą skardą, kepam 15 min, 180 C temperatūroje.

                
                                    
                
                
                
            Sluoksniuotos tešlos užkandžiukai vaikui į ekskursiją
Reikia sluoksniuotos tešlos, aš sunaudojau visą kg
Kiaušinio trynio aptepimui.
Sluoksniuotos tešlos užkandėlės.
Iškočiojam tešlos lakštus, supjaustom kvadratėliais, aptepam kiaušinio tryniu, pabarstom prieskoniais, mėgstamom žolelėm, druskytės, sezamo sėklų, saulėgrąžų, žodžiu ką turim, ką mėgstam, aš dar dėjau pjaustytų alyvuogių sūrio paprasto fermentinio, ant kitų pelėsinio. Improvizuojam
Dedam į sviestiniu porpierium išklotą skardą, popierių patepu aliejum, kad neprikibtų ir kepam 15 min. Labai lengva, greita, skanu prie bet ko, arbatos, vyno, alaus


Dešrelės sluoksniuotoje tešloje.
Iškočiojam tešlos lakštus, supjaustom juostelėm, apsukam per pusę išilgai perpjautą dešrelę, aptepam kiaušinio tryniu, pabarstom sezamo sėklų ir dedam į sviestiniu popierium išklotą skardą, kepam 15 min, 180 C temperatūroje.

                
                                    
                QUOTE(*AMRI* @ 2011 05 25, 14:40)
O jie gaunasi trapus ar minkstuciai?
Jei valgysi šiltus, tai bus minkštesni, mes jau valgėm atvėsusius, tai skaniai trapūs buvo, bet nėra visiškai trapūs, kaip būtų kokie sausainiai
Nežinau, ar čia aiškiai viską išdėsčiau
QUOTE(Ulė @ 2011 04 06, 16:06)
Traški duoniukų užkandėlė
labai skanu,dariau jau 3 kartus
                Idaryti agurkai 
 receptas - saldytuvo prasivalymas.
Reikės: 5-10 Agurkų, virtų ryžių, 1-2 virtų kiaušinių, konservuotų kukurūzų, 1-2 pomidoro.
Eiga: Agurkų sėklas išimti šaukšteliu. Visus kitus ingridientus smulkiai supjaustyti į dubenį. Sumaišyti su šaukštu majonezo, druska, pipirais ir prieskoninėm žolelėm, bazilikais, krapais, raudonėliais. Na ir tuo mišiniu belieka įdaryti išgremžtus agurkus. Skanaus.
Nuoroda i bloga: http://sauleta-diena...ti-agurkai.html
                
                                    
                
                
                
            Reikės: 5-10 Agurkų, virtų ryžių, 1-2 virtų kiaušinių, konservuotų kukurūzų, 1-2 pomidoro.
Eiga: Agurkų sėklas išimti šaukšteliu. Visus kitus ingridientus smulkiai supjaustyti į dubenį. Sumaišyti su šaukštu majonezo, druska, pipirais ir prieskoninėm žolelėm, bazilikais, krapais, raudonėliais. Na ir tuo mišiniu belieka įdaryti išgremžtus agurkus. Skanaus.
Nuoroda i bloga: http://sauleta-diena...ti-agurkai.html
                
                                    
                
                Labai skaniai atrodo, plius puiki idėja, kai nėra kur dėti agurkų, tik man dar norėtųsi į kompaniją kažko mėsiško, pvz krabų lazdelių, kumpio ar keptos/rųkytos vištienos... O šiaip tikrai gardžiai atrodo - bus išbandyta  
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            
                Na ir dar tortiliju uzkandziai, labai tinka i gamta vykstant isimesti:
1 variantas: Tortilijų blynai (pvz. http://foodtoknow.fi...p-original.jpg), 2 agurkai, 2 pomidorai, feta sūris, kumpis, grietinė, prieskoniai. Keletą šaukštų grietinės pagardinti druska, pipirais, kariu, bazilikais, krapais ir kt. Šiuo grietinės padažu ištepti tortilijas. Kitus ingridientus susipjaustyti mažais kubeliais ir dėti eilutėmis ant tortilijos blyno. Visą blyną susukti, įvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 1-2 val. (į plėvelę dažniausiai nevynioju, šaldytuve laikom, kiek ištveriam). Patiekiant tortilijas supjaustyti ritinėliais.

2 variantas: Tortilijas tepiau tuno užtepėle su kukurūzais ir itališkais prieskoniais (http://www.maistogidas.lt/files/2512.jpg). Tada eilutėmis ant tortilijų dėjau burokine tarka tarkuotą (nevirtą) morką, kita eilutė: virtas smulkintas kiaušinis, toliau smulkiai pjaustytas pomidoras. Tortilijas vėlgi susukam, palaikome šaldytuve, o patiekiant supjaustome griežinėliais.

blogas: http://sauleta-diena...i-piknikui.html
                
                                    
                
                
                
            1 variantas: Tortilijų blynai (pvz. http://foodtoknow.fi...p-original.jpg), 2 agurkai, 2 pomidorai, feta sūris, kumpis, grietinė, prieskoniai. Keletą šaukštų grietinės pagardinti druska, pipirais, kariu, bazilikais, krapais ir kt. Šiuo grietinės padažu ištepti tortilijas. Kitus ingridientus susipjaustyti mažais kubeliais ir dėti eilutėmis ant tortilijos blyno. Visą blyną susukti, įvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 1-2 val. (į plėvelę dažniausiai nevynioju, šaldytuve laikom, kiek ištveriam). Patiekiant tortilijas supjaustyti ritinėliais.

2 variantas: Tortilijas tepiau tuno užtepėle su kukurūzais ir itališkais prieskoniais (http://www.maistogidas.lt/files/2512.jpg). Tada eilutėmis ant tortilijų dėjau burokine tarka tarkuotą (nevirtą) morką, kita eilutė: virtas smulkintas kiaušinis, toliau smulkiai pjaustytas pomidoras. Tortilijas vėlgi susukam, palaikome šaldytuve, o patiekiant supjaustome griežinėliais.

blogas: http://sauleta-diena...i-piknikui.html
    






