sveikutės,
nors mums greitai bus dar tik 5 mėn, bet jau pamažu ruošiamės košelių seono atidarymui. va, jau rytoj pradėsim ragauti daržovienes... nors ir auginu antrą dukrelę, bet dar iškilo n- klausimų... nes su pirmąja viską dariau kažkaip paskubomis, nelabai apgalvotai.... ir noriu pasikonsultuoti su jumis būtent dėl grūdinių košių. kurioms lauksim daktarės leidimo ir žiūrėsim dar iš pradžių aišku, kaip mums seksis su daržovytėmis... taigi...
1.0. o po kiek laiko jūs maždaug įvedate antrą košę?
1. kažin nuo kurios grūdinės košytės būtų geriau pradėti, kad geriau augtų svoris, nes kol kas svorio priaugam minimaliai? kiek pamenu, dauguma pradeda nuo avižinės arba ryžių košės?
2. Kas geriau: dribsniai ar patys grūdai?
3. kokios firmos pirkti geriausia, skaniausia, sveikiausia, ekologiškiausia?
4. ar perkate tais pieniškas milupos košeles (fal yra jų ir kirokių firmų???)
5. ar baltinate kaip nors košelę? savo pienuku ar kaip nors kitaip? kokiu maždaug santykiu tai darote?
6. kada geriau sutrinti -sublenderioti košelę: ar pačius grūdus dar prieš verdant ar jau išvirus, kad košelė prarastų kuo mažiau savo maistingumo?
7. kuom gardinate: jei aliejumi, tai kokiu ? kokiomis uogytėmis? kokios uogos su kokiom košelėm geriausiai dera? (turim aviečių juodųjų serbentų, braškių, mėlynių)
8. suprantu, kad tai individualu, bet... kiek maždaug košės išvalgo jūsų 5- 6 mėn vaikučiai?
9. kaip palaikote šilumą, kad neatvėstų didesnis kiekis košės? ar vis iš naujo šildote? jei taip. tai kaip?
10. beje, iki šiol mažoji retai kakoja (1 kartą per sav.) , kažin kuri košelė galėtų labiausiai padėti ,,sutvaryti" viduriukus? kad dar daugiua bėdos neprisidarytume
tikiuosi rasti čia pas jus visus atsakymus į šiuos klausimus, kol pradėsim valgyti grūdines košeles.... nors ... kiek žinau, kai trūksta leliukams svorio, tai kaip tik pirmiausiai skiria grūdines o ne daržovines košeles....
dėkoju iš anksto