Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėnesiuku kūdikelių mityba

QUOTE(linute_klp @ 2011 10 16, 16:13)
6men. valgom: darrzoviu koses, grudu koses: avizu, grikiu, ryziu.. vaisiu tyreles, mesa jau visokia, zuvies dar ne, varske jau valgom pora karu savaitej smile.gif

sveiki, mes tuoj busim 6 menesiuku, bet valgom jau darzovienes, grudu koses, obuoliuka pagramdau, o sakykit kaip ir kokia pirma karta mesyte vaikeliui davet? kaip paruoset? ir kaip varske duodat? wink.gif

mano mazasis jau antra nakti nuo 12-1h pradeda kas 1,5val keltis ir praso MP, nesuprantu, gal MP nebeuztenka, jau jam tikriausiai norisi sociau.. tai sunerimau ir galvoju ka jau galiu kazin duoti apart darzovieniu ir grudu kosiu.... g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pagne @ 2011 11 05, 16:52)
sveiki, mes tuoj busim 6 menesiuku, bet valgom jau darzovienes, grudu koses, obuoliuka pagramdau, o sakykit kaip ir kokia pirma karta mesyte vaikeliui davet? kaip paruoset? ir kaip varske duodat? wink.gif

mano mazasis jau antra nakti nuo 12-1h pradeda kas 1,5val keltis ir praso MP, nesuprantu, gal MP nebeuztenka, jau jam tikriausiai norisi sociau.. tai sunerimau ir galvoju ka jau galiu kazin duoti apart darzovieniu ir grudu kosiu....  g.gif  blush2.gif

Mano taip daznai keliasi ir po to ziurek koks dantukas lenta, pradzioje taip pat galvojau gal pienelio truksta. doh.gif Mums jau 7 men dar valgom tik darzoviene, vaisius ir manau pradeti duoti kruopas, o mesa duosiu nuo 8 men., o varske tai kokiu 1 metuku. rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

mano maziui 6 men, koses valgo jau 3 sav. Pradejome nuo grudines, nes bandziau duoti bulve su morka, tai siaubingai isbere ( sergam AD). Taigi verdu aviziniu dribsniu (tik nordic, nes kiti nesuverda ir lieka astriu daleliu), pries tai sumalu kavamale ir uztenka pavirti pora minuciu, tiesa, is pradziu tirpinu miltukus saltam vandeny, po to statau ant virykles, tada nelieka gumuliuku.
taip pat pietum valgom bulve+moliugas, bulve+kalafijoras(truputi pucia pilva), bulve+cukinija(truputi beria).

i koses dedu trupuciuka GHI sviesto

taigi musu meniu:
7 val misinukas
10 val kruopu kose+misinukas
14 val darzovine+misinukas
18 val misinukas
21 val misinukas
nakti keliames 1-2 val simboliskai misinuko 4u.gif

tai va taip maitinames mes, gal kazkam mano patarimai pagelbes ax.gif
Atsakyti
Musu valgiarastis:

9val. MP
12val. kruopiene (milupos 7grudu arba aviziene) su keliais saukstais obuolienes
15val. MP
18val. darzoviene (mesyte bandziau jau sia savaite triusiena, ir tik trecdali a.s tai bandysiu kas antra dien, po savaites didint mesytes kieki ir gal keisiu kropienes laika su darzoviene, na dar nz)
21val. MP

nakti keliames tik soskes, o kitu skysciu nelabai pripazystam kartais sulciu isiulau...
Atsakyti
Sveikos. mum ryt jau 6men . ragavom ivairiu vaisiu tyreliu,darzovienes. nuo siandien pradesiu primaitint jau rimtai. gal kas patars kaip padaryt ta grafika? mes valgom mp kada norim ir kiek norim. tai man dabar toks balaganas. ir gerem pankuoliu,ramuneliu arbata. gerem dauk labai panele megsta 100ml per pusdieni isgere. idomu kiek arbateles 6men vaikutis gali gert?
Atsakyti
QUOTE(br@ske @ 2011 11 22, 12:23)
Sveikos. mum ryt jau 6men . ragavom ivairiu vaisiu tyreliu,darzovienes. nuo siandien pradesiu primaitint jau rimtai. gal kas patars kaip padaryt ta grafika? mes valgom mp kada norim ir kiek norim. tai man dabar toks balaganas. ir gerem pankuoliu,ramuneliu arbata. gerem dauk labai panele megsta 100ml per pusdieni isgere. idomu kiek arbateles 6men vaikutis gali gert?

buvau dar nepasalinus is favoritu blush2.gif tai ikisiu trigrasti
as tai kas menesi po viena maitinima ivedu tai pirmasis geriausia per pietus, ziurek kada tau patogiausia kosyte virti...

o del gerimo tai nz ka pasakyt, o db jau dingstu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(R_S @ 2011 10 11, 12:04)
labas smile.gif
mazasis jau beveik menuo kaip vienakart dienoj valgo darzoviene, pavakre obuolio pagramdau jam. manau pats laikas kruopu koses ragaut smile.gif tik kai pradejau dairytis tai akys raibsta ir be pieno, ir pieniskos, ir dar kitokios.
nuo kokiu kosiu geriausia pradeti?

Manau, kad paciai virti is ekologisku grudu. Pvz. avizu.
Papildyta:
QUOTE(sidrulka @ 2011 10 22, 09:15)
10. beje, iki šiol mažoji retai kakoja (1 kartą per sav.) , kažin kuri košelė galėtų labiausiai padėti ,,sutvaryti" viduriukus? kad dar daugiua bėdos neprisidarytume
tikiuosi rasti čia pas jus visus atsakymus į šiuos klausimus, kol pradėsim valgyti grūdines košeles.... nors ... kiek žinau, kai trūksta leliukams svorio, tai kaip tik pirmiausiai skiria grūdines o ne daržovines košeles....

dėkoju iš anksto 4u.gif

Pabandykit avizu kose, labai sutvarko vidurius. Ir jokiais budais i ja nedekit melyniu ar juoduju serbentu, nes jie kietina vidurius. Dar viduriukam padeti turetu moliugas (geltonas). O siaip tai su savo gydytoja pasikonsultuokit,ka leliukui valgyti,kad si problema isnyktu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo citrinukas_zx: 22 lapkričio 2011 - 11:57
Mums penktadieni jau 6 menesiukai thumbup.gif
primaitinu savo dukryte nuo 3men ir 1sav.
musu valgiarastis toks mazdaug:
6val. - 150ml misinuko
10val. - 150-180 kruopu koses (duodu avizas, triju grudu dribsnius, ryzius, soru kruopas,kukuruzus, labai retais atvejais uzpilama kosyte) neduodu grikiu - ja alergizuoja
2val. - darzoviene (brokoliai, zirneliai, kopustai, kalafijorai, moliugas, bulve, cukinija, spinatai) neduodu tik morkos - mus ji alergizuoja
6val. - 230ml misinuko
pries miega apie 9-10val. - 230ml misinuko
keliasi nakti apie 2-3val. - 230ml misinuko

dar po kosiu ar tarpuose tarp maitinimu per visa diena isgeria 300ml kazkur arbatu arba sulciu 4u.gif
nuo kitos savaites turbut jau ivesiu mesa smile.gif
Atsakyti
mum jau 6 men ir 2 sav. tai valgom taip:

8.30 - misinukas 200ml
11.30- kruopiene apie 200ml ( avizos, grikiai, kukuruzai, ryziai, penkiagrude)
14.30 - darzoviene 230ml ( mesa + moliugai, kalafijorai, cukinijos, brokoliai etc..)
17.30- kruopiene apie 150 ml
20.30- misinukas 200ml

i tarpus duodu obuolio, vynuoges, dziuveselio pakramsnot. ir siaip is savo lekstes kokiu gerybiu paragaut.

pirktiniu tyreliu nevalgo visiskai. siandien skubejau i svecius tai vakareinei nupirkau uzpilama pieniska manu kose is milupa (pirma ir paskutini karta). kazkoks siaubo filmas, as sau tiek cukraus i manu kose nesidedu, nors ir saldziamege esu. tai manoji atbulu dantim ta kose pavarte pavarte burnoj. nesusizavejo.
Atsakyti
sveikos,

avižų košė naot mano daktarės paskutinėj vietoj nes avižos turi gliuteno, primiausiai reikia pratintis prie ryžių, kukurūzų, grikių, vėliasiia prie avižų...

dėl gėrimų, mes kai geriam MP, tai dar jokių papildomų skysčių daktarė liepė neduoti, o ir šiaip skysčiai duodami ne po valgio užsigerti, nes tuomet jie apsunkina virškinimą, o pireš valgį kokia 15 min
Atsakyti
QUOTE(leguska69 @ 2011 11 23, 23:56)
mum jau 6 men ir 2 sav. tai valgom taip:

8.30 - misinukas 200ml
11.30- kruopiene apie 200ml ( avizos, grikiai, kukuruzai, ryziai, penkiagrude)
14.30 - darzoviene 230ml ( mesa + moliugai, kalafijorai, cukinijos, brokoliai etc..)
17.30- kruopiene apie 150 ml
20.30- misinukas 200ml

i tarpus duodu obuolio, vynuoges, dziuveselio pakramsnot. ir siaip is savo lekstes kokiu gerybiu paragaut.

pirktiniu tyreliu nevalgo visiskai. siandien skubejau i svecius tai vakareinei nupirkau uzpilama pieniska manu kose is milupa (pirma ir paskutini karta). kazkoks siaubo filmas, as sau tiek cukraus i manu kose nesidedu, nors ir saldziamege esu. tai manoji atbulu dantim ta kose pavarte pavarte burnoj. nesusizavejo.

zinokit maniske nors ir "apzora" bet milupos uzpilamu kosiu irgi nevalge,tik "bebi" firmos
Atsakyti
oi mamytes, pasiguosiu ir gal ka patarsit.

jau menesi dirbu ant kosiu. lygiau nuo 6 menesiu pradejau siulyt. ir va tuoj bus 7 ir ne per kur ir nieko. nei darzoviu nei vaisiu.... nevalgiu 5 h rekia ant viso kiemo, bet koses ne pro kur. visaip ir visaip smulkinau- ir su blenderiu ir su sakute tryniau ir per sieteli tryniau. ir tirsta ir sriubytes konsistencijos. ir bandziau duot ir pries zindyma ir po zindymo ir ilgai nevalgiuiai... na nebesugalvoju kaip bedaryt. zodziu - truksta tik cirko elementu.
Atsakyti