QUOTE(Garbaliukas @ 2011 08 22, 10:43)
Labuka,mamytės.
Mano sūneliui jau greit 6men. ,tad noriu pasidalinti savo dienos meniu ir paprasyti patarimų,kaip jį paįvairinti.
6h ryto-120ml mišinuko
9h ryto-120g kokurūzų arba avižų košytės (įdedu šiek tiek banano ir obuoliuko paskaninimui)
12h-120g daržovienės (morka+bulvė+cukinija+trušiena.bandėm moliūgą,bet stipriai pabėrė)
15h-150ml mišinuko.
18h-120g vaisių tyrelės (verdu iš banano,obuoliuko ir slyvos,blenderiuodama dar įdedu sausainuką)
21h-150ml mišinuko
Tarpuose atsigeria virinto vandenuko.
Sakykite,mamos,kurį maitinimą būtų galima duoti pieniškos košytės ir kaip ją pasigaminti?
Kokių kruopų paįvairinimui dar duoti ir kaip jas ruošiat?Tarkim grikiai.Tik išverdat ir sublenderiuojat?Ar skaninat kuom nors?Kaip paruošti ryžius?Manų vengiu,nes svoriu nesiskundžiam
Kuom paįvairinti daržovienę?Aš nepilu mišinuko,o virdama įmetu česnako skiltelę ir lauro lapą dėl kvapo.Valgo tai skaniai,bet bijau,kad atsibos greitai tas pats per tą patį.
ir iš viso,ar normalus tas mūsų meniu?Gal ko per daug ar per mažai?
Ačiū iš anksto.
Oho.. Ir kur gi taip skubate?

Juk vaikeliui nėra nė pusės metų ir svoris auga. Nelabai suprantu, kam tie sausainukai (kam taip anksti pratinti prie saldumynų) ir tokie aštrūs prieskoniai (yra krapukai, petražolės). Gležnutis organizmas, o jau kiek darbo turi... Paskaitykite pvz. čia
http://mamosdienorastis.lt/?p=182 Šeštą mėn.vaikutis tik pratinamas prie daržovyčių, šiek tiek vaisių, septintą - mėsytės ir daugiau vaisių, aštuntą kruopytės ir tt. Aišku yra daugiau ir kitokių patarimų, mamos atsirenka, tai kas jų manymu geriausia vaikui. Auginu antrą vaiką, nemažai domėjausi tuo klausimu, konsultavausi su gydytoja, tad mano galva, jūsų meniu per gausus, ir per ankstyvas. Klausėte, tai ir pasakiau