mums 6,5 men, atejo laikas valgyti vaisius, uogas. 3 dienos kaip bandau isiulyti savo mazyliui obuoliuka, taciau panasu, kad jam nepatinka. gal bandysiu siandien duoti slyva (turiu uzsisaldzius). nuo ko Jus peradejote valgyt vaisius ir uogas? banano duodat? o kaip del saldytu braskiu, melyniu?
QUOTE(donna bella @ 2011 02 28, 10:32)
Gal kuri gaminate namines košes? Jei taip, trumpai parašykite kaip gaminate ir kokias

Aš gaminu namines košes. Gan paprasta viskas. Nuplautas kruopas (avižų, grikių, perlines, sorų valgome dažniausiai) užverdu, pavirus kelias minutes vandenį nupilu ir užpilu šviežiu. Tuomet jau dedu likusius norimus ingridientus. Mažylei dažniausiai kruopienes verdu ryte ir duodu jas su mėsa, morka ir kartais brokoliu. Jei avižinė košė tai kruopas verdu taip pat tikvietoje daržovių dedu obuoliuką . Išvirus viską pertrinu blenderiu, jei košė be mėsos - įlašinu porą lašiukų augalinio aliejaus.
QUOTE(NAJA @ 2011 02 28, 11:17)
Aš gaminu namines košes. Gan paprasta viskas. Nuplautas kruopas (avižų, grikių, perlines, sorų valgome dažniausiai) užverdu, pavirus kelias minutes vandenį nupilu ir užpilu šviežiu. Tuomet jau dedu likusius norimus ingridientus. Mažylei dažniausiai kruopienes verdu ryte ir duodu jas su mėsa, morka ir kartais brokoliu. Jei avižinė košė tai kruopas verdu taip pat tikvietoje daržovių dedu obuoliuką . Išvirus viską pertrinu blenderiu, jei košė be mėsos - įlašinu porą lašiukų augalinio aliejaus.
O kokiame puode verdate? Esu skaiciusi, kad puodas turi buti tik emaliuotas? Ar tikrai taip?
As savo mazylei verdu bulviu, morku ir moliugo (arba cukinijos) kose, viska isverdu ir sublenderiuoju. Jei neideu moliugo arba cukinijos tai ji net nezada valgyt... O suvalgo 125ml koses. Kiek jusu mazyliai suvalgo darzoviu koses? Mergytei ryt 7men.
Dar labai megsta obuoliu tyrele, tai turiu ir savos pasidarius su cukinija ir perku kartais obuoliu ir persiku tyrele

as verdu darzoviene:puse morkos apie dvi bulves nedideles ir cukinijos isverdu ir sublenderuoju ipilus puse saukstelio alyvuogiu aliejaus ir dar vandenuko sauksteli kur vire darzoves iki 150ml suvalgo
siand bandziau avizinius dribsnius virt su bananu blenderavau dar pabalinau misinuku bet nelabai patiko
reikes kazka megint kita
siand bandziau avizinius dribsnius virt su bananu blenderavau dar pabalinau misinuku bet nelabai patiko

QUOTE(Naomyte @ 2011 02 28, 15:52)
As savo mazylei verdu bulviu, morku ir moliugo (arba cukinijos) kose, viska isverdu ir sublenderiuoju. Jei neideu moliugo arba cukinijos tai ji net nezada valgyt... O suvalgo 125ml koses. Kiek jusu mazyliai suvalgo darzoviu koses? Mergytei ryt 7men.
Dar labai megsta obuoliu tyrele, tai turiu ir savos pasidarius su cukinija ir perku kartais obuoliu ir persiku tyrele 

mano suneliui uz 10 dienu bus 7 men, tai darzoviu kosyte jis JAU neblogai valgo, apie 160 ml. nors is pradziu labai sunkiai sekesi. Su cukinija, moliugu ar kopustu valgo geriau.
jau savaite kaip bandau duoti obuoliu tyrele, bet labai nesiseka: raukosi, ziaugcioja.. ar jam labai neskanu, ar as paruosti nemoku?! o kaip Jus pati darit obuoli su cukinija? gal man geriau valgytu...
Sūneliui jau greitai 6 mėnesiai, pradėjom morkytę valgyti. Ir galbūt tai sutapimas, bet vaikas jau trečia para nesituština. Ar kam nors nuo kieto maisto įvedimo nebuvo užkietėję viduriukai?
Ar kažką darėte dėl to?
Ar kažką darėte dėl to?
QUOTE(Ausyte1 @ 2011 03 01, 13:46)
Sūneliui jau greitai 6 mėnesiai, pradėjom morkytę valgyti. Ir galbūt tai sutapimas, bet vaikas jau trečia para nesituština. Ar kam nors nuo kieto maisto įvedimo nebuvo užkietėję viduriukai?
Ar kažką darėte dėl to?
Ar kažką darėte dėl to?
Mums nebuvo uzkieteje viduriukai nei nuo vienos darzoves,bet kai pradejau po biski duot ryziu kosytes pusryciams tai pakietejo.Kiek zinau aviziniai dribsniai laisvina,gali pabandyti.
Mergaites ka daryti mano mazyle,ka jau mazyle 7 menesiai jau,keliasi vis 5 val ryto,duodu misinuko pavalgyt,ar verta butu duot arbateles,neatprastu keltis tada?Ka jus daret?
QUOTE(Lelina @ 2011 02 28, 14:29)
O kokiame puode verdate? Esu skaiciusi, kad puodas turi buti tik emaliuotas? Ar tikrai taip?
Verdu nerūdijančio plieno puode. Kiek pamenu tai emalis yra medžiaga, apsauganti metalą nuo korozijos . Tai man tinka ir nerūdijančio plieno. O kaip yra iš tiesų tai vargu ar sužinosim. Koks gamintojas užsakys daugiau tyrimų rezultatų tokie puodai ir bus "sveikiausi" maisto gaminimui

Truputį ne į temą: bet pati tai visada labai norėjau ir dabar noriu varinių puodų

QUOTE(Ausyte1 @ 2011 03 01, 13:46)
Ar kažką darėte dėl to?
Ar kažką darėte dėl to?
morkytes kietina viduriukus, anksciau net maziams kurie viduriuodavo duodavo virtas morkas, kad pristabdytu.
moliugas labai gerai, cukinija, jie nelinke kietint.
QUOTE(Naomyte @ 2011 02 28, 23:52)

Manasis pagal nuotaiką suvalgo, kartais 160ml, kartais 200, o kartais ir 260ml daržovių košės su mėsyte, labiausiai patinka daržovienės, dar labai gerai valgo milupos 7 grūdų.
laba,
norejau paklausti tu mamyciu, kurios pacios verda grudu koses. Ar labai stengiates ta kose sublenderiuoti. Bandziau kelis kart ir as virti. Bet pabijojau duoti, nes kose nesusiblenderiuoja labai smulkiai. (bandziau tik avizinius dribsnius) Kol kas duodu pirktines (uzpilama vandeniu) Nezinau ar suprantamai parasiau.
O del darzovieniu, tai as verdu kas diena bulve, o kitas darzoves (moliuga, brokoli, kopusta, morkas, kalafiora, rope) miksuoju ir kaitalioju. Man sesute vis siulo, kad avokado ideciau i darzoviene. Bet vis neidedu, nes pati jo nemegstu.
norejau paklausti tu mamyciu, kurios pacios verda grudu koses. Ar labai stengiates ta kose sublenderiuoti. Bandziau kelis kart ir as virti. Bet pabijojau duoti, nes kose nesusiblenderiuoja labai smulkiai. (bandziau tik avizinius dribsnius) Kol kas duodu pirktines (uzpilama vandeniu) Nezinau ar suprantamai parasiau.

O del darzovieniu, tai as verdu kas diena bulve, o kitas darzoves (moliuga, brokoli, kopusta, morkas, kalafiora, rope) miksuoju ir kaitalioju. Man sesute vis siulo, kad avokado ideciau i darzoviene. Bet vis neidedu, nes pati jo nemegstu.