QUOTE(šeimos kaklas @ 2011 07 07, 08:51)
Kas tik mane erzina visame šiame kely, tai teismai ir tai, kad nelabai kam tie vaikai ir rūpi, čia jau kalbu ne tik apie teismus, o ir apie seimą, kuris nesugebėjo priimti įstatymo pataisų dėl įtėvių atostogų. Asmeniškai mes dabar migruojam į vaikų namus ir atgal, nežinau kiek tai dar truks, tiesą pasakius žiauriai vargina. Skambinausi ir teisėjai ir teismo pirmininkui, rašiau prašymus, kad pakeistų teisėją, bet jaučiu, kad finalas bus tas, kad su visais teismo sprendimo įsigaliojimais vaikai galės pas mus kraustytis tik rugsėjo vidury ir visisškai teisėjos neįtikino mano prašymai, rašymai, kad pagrindinė vaiko teisė augti šeimoje ir pan.Tad reikia tik kantrybės ir dėliotis kaip čia geriau suktis, kad vaikai kuo daugiau laiko namie praleistų. Lietuvoje reikia šeimos teismų, kad bylos, liečiančios šeimą ir vaikus neturėtų laukti bendroje eilėje su visomis civilinio proceso bylomis.
Labai Jusu suprantu. Kaip man buvo irgi sunku susitaikyti, kad vaika paimsiu ne tada, kai daveme sutikima, o po geru 4 men, o jeigu nebuciau isejusi anksciau atostogu, tai ir dar dasidetu 1 menuo. Labai ziaurus istatymai, kas liecia vaikus. Is vienos puses saugomi, o is kitos...Vaikas pasiulytas is kito miesto, buvo 1.5 metu, o kai atsivezem, su dar neisigaliojusi sprendimu jau buvo 1.9 metai, svecio teisemis, menesiui, jokiu maistpinigiu (kaip raso ivaikinimo tarnyba, kad turetu duoti), vyras turejo kazkiek nedirbti, kol as pabaigsiu darbus, gerai kad as turejau dar apmokamu atostogu 2sav. O vaikas is karto susirgo, is pradziu ejome pas privatu, paskui pagalvojau, kiekviena karta po 100 lt ir daugiau...O niekas gi neklausia, ar yra tam pinigu. Na jo tureti vaika, reikia tureti ir pinigu, bet cia yra ju metymas. Uzsirasiau i poliklinika, parasiau prasyma, kad atsiustu jo kortele.
O neuzilgo ir 2 metukai suejo. Ar gali vaikas per 2 menesius suvokti kas yra seima? Ar galima ji is karto leisti i darzeli, juolab kad ir nepriimtu tai is karto. As kai atejau ziema uzsirasyti, tai pasake o kodel taip velai? Gerai kad pagal gyvenama vieta mums pirmenybe, tai rudeni jau eisime.
Ar negeriau vaikui ir seimai kartu buti nuo pirmos dienos?
TIkrai reikia koreguoti istatyma, kas liecia ivaikinima, ypac kai vaikas jau su sutvarkytu statusu ir turi nuolatini globeja.