Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas

QUOTE(Subjektyvi @ 2011 09 24, 11:05)
Aš pvz. nepirkčiau nei to, nei ano. O gyventi Užupyje, tai tik kelios vietos, kurios būtų vertos dėmesio. Saugumo atžvilgiu ten tragedija. Tiek valkatų, narkomanų ir bomžų kiek ten viename kvartale, tai nebent stoties prieigose ar pan. rajone.

Kodel?
Pagrindinis butininku argumentas buvo tas, kad jie gyvena strategiskai patogiose vietose, kur galima viska praktiskai pestute pasiekti, nebuti vaikams taksistais ir pan. Pagrindinis namininku argumentas-kad turi didele kvadratura, didele erdve, nuosava kiema ir nepriklausomybe nuo mokesciu(kada nori-tada sildymo sezona pradeda, pvz). Jus idejote pvz, kur butai gali atitikti namo reikalavimus: turi autonomini sildyma, uzdara kiema, nemenka erdve drinks_cheers.gif As idejau namo pvz, kur jis atitiktu buto reikalavima-artima atstuma. Kaina abieju vienoda. Ir vis tik, kazkodel manau, kad jei tebutu visam pasauly du sie pasirinkimai, visi rinktusi...nama. rolleyes.gif

Na o del rajono baisumo-tai asmeniskai as nezinau ne vieno rajono, kuris dabar butu ramus blush2.gif Lazdynai? Zverynas? I Senamiesti as sutemus is viso bijau iseiti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 09 24, 12:24)
Tu klausei, ar yra tokių, va tau ir atsakymas, kad tokių yra. Visa kita tik detalės.

Nežinau ar daug tokių, kuriems butas devynaukščiame stikliniame akvariume reiškia gyvenimo komfortą, prilygstantį gyvenimą name...
Atsakyti
Yra kas gyvena ir ne akvariumuose, yra ir tokių butų. Žvėryne, Antakalnyje, Naujamiestyje ir kt., kur normalūs namai, su visais išvardintais ir nepaminėtais komfortiško gyvenimo atributais.

Bet jei tu manai, kad gyvenimas name, nesvarbu kokiame, jau pats savaime tampa kažkokiu komfortu, tai čia vėl gi, labai jau subjektyvus vertinimas. Nes pvz. mano nuomone, šeši arai ir "kolchozas" aplinkui, net jei kaimynai tik iš vienos ar dviejų, ar trijų sklypo pusių, niekaip neįsipaišo į komforto sąlygą. Jei sklypas erdvus, t.y. ne mažiau 20 a ir daugiau, kai kaimynas max vienas už tvoros, kai yra vaizdas pro langus, o ne į kaimyno namo sieną ar, apsaugok D, į jo judriąją kiemo dalį, kur realybės šou, tai jau komfortiško gyvenimo dalis. Tada galima kažką kalbėti. O visi tie kvartalai, kur vienas prie kito, "kolonijos". Soriukas, už dyką nebent jei gaučiau, koks palikimas, bet ir tai dar pagalvočiau, nes išlaikymas vis tik kiša ranką į kišenę.
Atsakyti
Šįvakar buvom Lygiadienio šventėje, žiūrėjom, kaip Nerimi plaukia "degančios ašaros". Grįždami pravažiavom pro tuos čia kaip pavyzdį įmestus Kosčiuškos butus. Ten, kur langai, tas "akvariumas", į upę - į vakarus - niekada nėra saulės, nes ją užstoja seni aukšti medžiai. Taigi, dar vienas buto minusas - paprastai tenka rinktis, matysi saulę ryte, dieną ar vakare. O kartais, kaip šiame variante - ir niekada.

Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 09 24, 18:30)
  Jei sklypas erdvus, t.y. ne mažiau 20 a ir daugiau, kai kaimynas max vienas už tvoros, kai yra vaizdas pro langus.

Pilna tokių namų. Tik rinkis, ir aišku, turėk už ką pirkt smile.gif

Va, pvz. - puikus namas, dvidešimt arų, vaizdelis superinis, miesto centras, geoterminis šildymas. Bet jei neturi kišenėj dviejų limonų, tai žinoma, patogiau dėstyt, kad butas vis tiek geriau bigsmile.gif

http://www.aruodas.l...m-nama/2-240564
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 24 rugsėjo 2011 - 20:29
Aš nerašiau ir nelyginau elitinio segmento tavo žiniai tongue.gif Labai jau čia aukštai šauni. Jei rašyti apie elitinį ir išskirtinį segmentą, tai geri ir elitiniai butai, ir elitiniai namai. Palyginus abu elitinius būstus, kiekvienas savaip bus geras. smile.gif Galima dar palyginti elitines gyvenvietes, atskirus sklypus, atskirus namus, ir ką?

Bet jei kalbam ne apie milijoninius būstus, o kuklesnius, apie ką iš esmės ir sukasi ši tema, na nepradėsim čia aukštom materijom kalbėti ir "rautis", tai, kaip jau ne kartą diskutavome anksčiau, pats namas, kaip faktas, dar nereiškia komfortiškesnio gyvenimo. Ir tas neretai aklas tvirtinimas, kad tik namas suteiks tą komfortą, koks jis bebūtų, yra klaidingas.

Papildyta:

Paskaičiau tą skelbimą. Vieta nebloga, erdvus sklypas, o namas jei ne ekonominės klasės, tai maždaug vidutinės. Išplanavimas nefunkcionalus ir prabanga net nekvepia. Vidus ant ekonominės klasės ribos. Už tokią kainą? Optimistai tie pardavėjai ir tiek. Ir dar su baldais, nudrožtais veik dešimt metų senumo baldais... V.ž.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 09 24, 21:59)
Už tokią kainą? Optimistai tie pardavėjai ir tiek.

Kainą, be abejo, sudaro ne baldai, o vieta mieste, dvidešimties a. sutvarkytas, beveik tobulai privatus sklypas su vaizdu į mišką centre.
Namas geras, šildymo būdas- superinis. Kad baldai seni - nereikšminga detalė, kas nusipirks, pasikeis be problemų wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 24 rugsėjo 2011 - 21:05
Tai žinoma, kad mes lauk tą "chlamą" smile.gif Ir kap. remontą pasidarys. Ir dar ką nors. Tai gi, kaina tik už sklypą ir "dėžutę". smile.gif Kuri dar ir ind. projektas. Tai gi, jei dar įmanoma jį pritaikyti kito poreikiams. O jei ne - rekonstrukcija.
Atsakyti
Na, galima už du milijonus nusipirkti butą. Antrame aukšte iš keturių, su centriniiu šildymu ir ne ką naujesniais baldais. Ir dar be dvidešimties arų kiemo. smile.gif
Atsakyti
Pagalvojau, tai mano nuomonė būtų tokia:
Kas geriau Vilniuje, namas ar butas?
- jei kaina 300 000 - neabejotinai butas.
- jei kaina 500 000 - diskusijų objektas
- jei kaina nuo 1000000 - neabejotinai namas.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 09 25, 17:02)
Pagalvojau, tai mano nuomonė būtų tokia:
Kas geriau Vilniuje, namas ar butas?
- jei kaina 300 000 - neabejotinai butas.
- jei kaina 500 000 - diskusijų objektas
- jei kaina nuo 1000000 - neabejotinai namas.

Na man, tai jei kisene spaustu 300000lt, tai pirkciau neabejotinai nama. Kad ir sodo bendrijose cool.gif Jei milijona tureciau-kelis namus lotuliukas.gif Mat auga vaikai. Noresiu pasirupinti bent ju pradzia gyvenimo, kad nereiktu taip vargti nuo sauksto ir sakutes, kaip man reikejo.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 25, 18:55)
Na man, tai jei kisene spaustu 300000lt, tai pirkciau neabejotinai nama. Kad ir sodo bendrijose cool.gif Jei milijona tureciau-kelis namus lotuliukas.gif Mat auga vaikai. Noresiu pasirupinti bent ju pradzia gyvenimo, kad nereiktu taip vargti nuo sauksto ir sakutes, kaip man reikejo.

uz 300000 ir sode namo nepasistatytumet, nebent 80 kv.m. kokiuose nors Lazdijuose smile.gif
as asmeniskai buta pirkciau tik pirmu punktu, visais kitais- tik nama. Dabar net i svecius nemegstu eit, jei i buta, mazu , nesvariu erdviu bei visokio plauko liaudies paranoja biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nada...: 25 rugsėjo 2011 - 18:05
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 24, 11:00)
Jei neziuret i kaina, bet prasom:

ačiū už rūpestį, bet net nežiūrėsiu. Jūs nepažįstat nei manęs, nei mano šeimos, nežinot poreikių, gyvenimo būdo ir nusistovėjusių tradicijų. Niekaip negalit rast tinkamo varianto. Beje, niekaip nesuprantu, kodėl už kitus pagal save sprendžiama. Tarkim, man net LT klimatas kiek per šaltas, o Jūs čia siūlot cool.gif
Atsakyti