Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(Rasma @ 2011 04 17, 12:54)
Mums rekomendavo (mūsų atvejui, po apžiūros) kalcio tepaliuką "Recaldent" pavadinimu "GC Tooth Mousse" ir būtinai su šiek tiek fluoro (berods 200 ppm) vaikišką dantų pastą. O kalcį dar dukrelei (keletą metų atgal) rekomendavo tik "Weleda", kuris ryte ir vakare duodamas (miltukais). Jis yra ne tik natūralus, bet labai gerai pasisavinamas (mano org-mas neįsisavina kalcio (dariausi tyrimus), tai visi chirurgai liepia gerti tik "Weleda", tik ji viena man kažkiek padeda kaulėti g.gif Visi kiti kalcio papildai  man - kaip pinigai į balą)

o Weledos kalci is kur perkat?

na, pasta mes irgi naudojam su siek tiek fluoro, bet ne kasdien su ja valau, nes dar nemoka isspjaut normaliai. tai kasdienai ryte vakare naturali pasta be fluoro, o kas antra diena mazdaug pravalau su ta su sumazintu fluoro kiekiu, ji vaikams nuo 2 metuku.
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2011 04 17, 15:01)
o Weledos kalci is kur perkat?

na, pasta mes irgi naudojam su siek tiek fluoro, bet ne kasdien su ja valau, nes dar nemoka isspjaut normaliai. tai kasdienai ryte vakare naturali pasta be fluoro, o kas antra diena mazdaug pravalau su ta su sumazintu fluoro kiekiu, ji vaikams nuo 2 metuku.

Anksčiau užsakinėdavau "Vokiečių vaistinėje", kad parvežtų, bet lupa nemažus pinigus, mokėdavau daug, tikrai virš 80 Lt. Dabar pati siunčiuosi iš violey.de (du buteliukus, t.y. "rytinį" ir "vakarinį" kalcį parsisiųst kainuoja 55-60 lt) kartu su kosmetika, ekol. maistu ar buities priemonėmis. LT aš beveik nieko nebeperku blush2.gif Tik kasdienius maisto produktus. Mane pjauna 'antkainiai', t.y. lietuviško verslo ypatymai, kuo daugiau uždėt, kuo greičiau pralobt
Rytinis kalcis: http://www.violey.co...e-1_p_4263.html
Vakarinis kalcis: http://www.violey.co...e-2_p_4264.html

Aš vaikams perku natūralias dantų pastas, bet su fluoru vaikams jų nebūna. Dabar sau pirkau natūralią pastą (be 'blogiukų') ir joje yra fluoro (lyg tai natūralios kilmės g.gif ), tai labai džiaugiuosi: http://www.violey.co...at_p_11470.html
Pritaikau ir vaikams ..'stiproka' skoniu, bet nieko - valosi smile.gif
Odontologė tai jokių pastų neišsikiria kaip geresnių ir blogesnių, sako ar pigią, ar brangią rinksitės, ar pas mus, ar PC, ar vaistinėje nusipirksite - rezultatas bus tas pats g.gif
Atsakyti
Rasma, dekui 4u.gif reiks sita puslapi pasiziurinet, tikiu, kad ir kitu geru dalyku ten galima rast bigsmile.gif o Lt kainos tikrai sukeltos unsure.gif

as pirkau tokia vaikiska pasta su fluoru http://ekopirk.lt/ek...kams-su-fluoru/ na man pasirode is pastu su fluoru vaikams sita normaliausia g.gif o be fluoro naudojam Green people dantu pasta.
Atsakyti
RASMUTE bigsmile.gif - taigi mūsų vaikiukai kaip brolis su sese - kartu nešioti, kartu gimę biggrin.gif LABAI džiaugiuosi, kad ir čia tu vėl kartu biggrin.gif na aš tyliai galvoju kad gal vasaros pradžioje jau reikėtų atprast mums nuo pienuko - rudeniop darželis, o ir su puoduku dar sunkiai draugaujam - va kiek mokslų laukia lotuliukas.gif

Išduok prašau, kur jūs taip puikiai dantukus taisote (gali AŽ) - bet manau ten brangus tas malonumas pas jus ax.gif
Dar leisiu sau paklaust - kadangi gerai žinai ekolog pard siųlomus produktus, gal gali pasakyt, ar šioje iš kur siuntiesi yra imbiero cukruje? mums jis kaip vaistukas - labai skanu ir sveika - bet LT tikrai labai brangus doh.gif

Dėl narkozės šiuo klausimu visokių nuomonių yra, bet kartais tai geriau, negu baisinis stresas vaikui arba visai netaisyti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazule: 17 balandžio 2011 - 16:10
Nesusilaikau blush2.gif
apie odontologes: teko keletą sykių lankytis, ir likom LABAI patenkinti:
Mažoji Užupio klinika http://www.muk.lt/in...;parent=lt_news
Kelis sykius ėjom be reikalo, sūnus apsiprato, vėliau teko teisyti 5 skylutes.
Nuskausminimo nereikėjo.
Pastų yra ir su natūralia floro kilme (Elmex http://www.manahuna....Elmex_Kinder/17
4u.gif
Nuolatinuų dantukų užuomazgos formuojasi ~6nėštumo mėnesį... tai pieninių...
Svarbu: genetika, mityba, higiena.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 04 17, 13:54)

Mums rekomendavo (mūsų atvejui, po apžiūros) kalcio tepaliuką "Recaldent" pavadinimu "GC Tooth Mousse"
Ir as sia pasta atradau thumbup.gif , nors be gydytoju rekomendaciju ir dideliu bedu neturim su dantukais, bet keleta kartu i savaite panaudojam.
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2011 04 17, 21:48)
Ir as sia pasta atradau  thumbup.gif , nors be gydytoju rekomendaciju ir dideliu bedu neturim su dantukais, bet keleta kartu i savaite panaudojam.

Mes irgi biggrin.gif
O kur Vilniuje jo galima dabar nusipirkt - jau baiginėjasi pas mus - tik Žalgirio kl ir pas odontologus?
Atsakyti
mamos, ar apie sita eina kalba?
http://www.breezecar.../recmousse.html
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 04 17, 13:47)
Lars, ast_alaus,
Ačiū  wub.gif

Nuosirdziausi sveikinimai ir nuo musu:)
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2011 04 17, 21:26)

Taip (yra pigiau). Ar jus UK? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2011 04 17, 14:41)
cia Lt vyko veiksmas, Siauliuose.

jo, homeopatija ir man atrodo priimtina, bet kazkaip savam mieste net nezinau i ka kreiptis

o jus kokius papildus vartojat be homeopatiniu vaistuku? na man vienas zmogus pasakojo, kad reiktu probiotiku pagert, kalcio, alijosiaus sulciu ir pan. bet cia viskas is vienos tinklines prekybos produkcijos, tai pagalvojau, ar cia is tikro padetu, ar tik del to, kad pirktum sneka taip 

Tai mum homeopate ir dave kazkokiu mineralu misini stioprinti emaliai, jau nebepamenu lyg fluoras , gal ir kalcis g.gif daug ten visokiu zirniuku gavom , per daug nesigilinau i pavadinimus. Nors siaip manau problema ne tame ,kad per mazai kazko gauna 9 juk geria MP ), bet ,kad per mazai issisavina unsure.gif
Reiks pasidometi tuo Weledos kalciu, mes siaip naudojom ir pasta is ju dabar kazkokia kita nusipirkau, bet be fluoro ir kuo toliau tuo dazniau randu info,kad pastos su fluoru nesveika unsure.gif
Siaip pas mus grynai genetika, sunaus dantukai kaip mano , o dukrytes kaip tecio....
Papildyta:
QUOTE(bim-bam @ 2011 04 17, 22:26)

jau senai apie ja skaiciau ir niekaip negaliu gauti , Airijoj is vis visi akis ispute , vaistininkai net negirdeje, dantistai zino, bet nezino kur nusipirkti doh.gif O Lietuvoj kas vaziuoja irgi neranda vaistinese, gal zinot kur jos buna?

As jau buvau rasiusi,kad moli siek tiek naudojam, kai dukryte leidziasi kaip su pasta isvalau su zalio molio ir vandens misniu, kartais truputi ir suvalgom, ten labai daug mineralu ir dar priedo organizma gerai valo smile.gif Velgi niekaip negaunu kalcio bentonito molio ,kur kazkada dejau pastos recepta namini, tai kazkoks pilkas molis, galima parsisiusti, bet brangoka, siuo metu ta zalia naudojam...
bet cia viskas labiau saves nuraminimui kaip suprantu, nes dabar jau vienas iltinis pradejo smarkiai gesti
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2011 04 17, 14:54)
Mano sūnelio dantukai priekiniai 'nutirpę' ir net labai..juodi, aštrūs, gali ir lūžti verysad.gif Genda ir krūminukai, bet kai klausiau ar dėl MP, tai odontologė iškart paneigė, kad taip dėl žindymo. O aš ir tikiu, kad čia turbūt 'genetika' ar dar kokios kitos priežastys...Taisėm vieną krūminuką be jokių narkozių ir jokio svaiginimo raminamaisiais, tiesiog labai gražiai ir lengvai adatėlę suleido ir nuskausmino, ir puikiai sutaisėm. Dabar dar vieną reik krūminuką taisyti, tai reiks užsirašyti ir eiti pas gyd., labai noriai eina, nes taisant rodo filmukus, daug žaislų, vaikiškai išpieštas kabinetas thumbup.gif

Man irgi idomu butu kur taisetes ? ax.gif Kruminius, tai galima bandyt taisyti, bet va jau priekiniu tik akneles belika ir vis pulinukai atsiranda, viliuosi, gal kazkaip eis uzsigydyti. Kazin ar istraukti kazkaip eina be narkozes unsure.gif as pati dvi apturejusi jau suaugusi ir zinau tikrai tas poveikis ne koks verysad.gif bet jei jau duoti tai bent ,kad ir kitus sutaisytu unsure.gif Kazin kas blogiau ar narkozes zala ar tie pulinukai, nes kiek zinau jei nepuliuoja tai ir netraukia g.gif Cia vel kazkiek is genetikos,nes vyras sake jam daznai susidarydavo tie puliniai dar ir paauglystej doh.gif
Dar internete ieskodama info radau,kad pgl rytu medicina susidarantys puliniai tai per daug susikaupusiu gleiviu pozymis...
Papildyta:

Koše-Maloše Graziausi Sveikinimai Jusu Seimai 4u.gif

QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 04 17, 18:04)
Nesusilaikau  blush2.gif
Kelis sykius ėjom be reikalo, sūnus apsiprato, vėliau teko teisyti 5 skylutes.
Nuskausminimo nereikėjo.
Pastų yra ir su natūralia floro kilme (Elmex http://www.manahuna....Elmex_Kinder/17
4u.gif
Nuolatinuų dantukų užuomazgos formuojasi ~6nėštumo mėnesį... tai pieninių...
Svarbu: genetika, mityba, higiena.

Dekui ta klinika tikrai labai jaukiai atrodo. Jei nepaslaptis kokios ten kainos?
ir jau tikriausiai ten nesako, kad genda dantukai nuo zindymo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ada21lt: 17 balandžio 2011 - 23:01
QUOTE(bim-bam @ 2011 04 17, 15:31)
as pirkau tokia vaikiska pasta su fluoru http://ekopirk.lt/ek...kams-su-fluoru/ na man pasirode is pastu su fluoru vaikams sita normaliausia g.gif

Ačiū už nuorodą - mums naudinga 4u.gif

QUOTE(Mazule @ 2011 04 17, 17:05)
RASMUTE  bigsmile.gif  - taigi mūsų vaikiukai kaip brolis su sese - kartu nešioti, kartu gimę  biggrin.gif  LABAI džiaugiuosi, kad ir čia tu vėl kartu  biggrin.gif  na aš tyliai galvoju kad gal vasaros pradžioje jau reikėtų atprast mums nuo pienuko - rudeniop darželis, o ir su puoduku dar sunkiai draugaujam - va kiek mokslų laukia  lotuliukas.gif

Išduok prašau, kur jūs taip puikiai dantukus taisote (gali AŽ) - bet manau ten brangus tas malonumas pas jus  ax.gif
Dar leisiu sau paklaust - kadangi gerai žinai ekolog pard siųlomus produktus, gal gali pasakyt, ar šioje iš kur siuntiesi yra imbiero cukruje? mums jis kaip vaistukas - labai skanu ir sveika - bet LT tikrai labai brangus  doh.gif

Dėl narkozės šiuo klausimu visokių nuomonių yra, bet kartais tai geriau, negu baisinis stresas vaikui arba visai netaisyti  4u.gif

Aš jeigu ir bandysiu nujunkyt, tai tik vasarą (nors rimtai mąstau, kad gal dar ir nenujunkyt..pusmetis šen, pusmetis ten, lyg ir ne striokas blush2.gif ), nes rudeniop į darželį, tai iškart stresas kirs per imunitetą (o maniškiam MP labai padeda nesirgti..net ligoninėj gulint gyd. visaip terorizavo nemaitint - gėdino, siūlėsi soskę nupirkt, bet slapta maitinau ir pasveiko labai greit) ir patys pergyvenimai, kad liks su vaikais. Jau bus ne metas dar ir papuką atimt, tada išvis tragedija..

Taisom dantukus BAK (Baltijos-Amerikos klinikoje, vaikų odontologų kabinete), bet kainos iš tikrųjų žiaurios - labai labai aukštos, siaubingai aukštos mano akimis.
Moku tik už nerealų gebėjimą dirbti su vaikais ir aplinką - man dukra iki šiol tiki, kad jai dantis traukia be nuskausminimo doh.gif (nes taip suleidžia vaistus, kad ji nė nepamato, nė nepajaučia..)
Ir patinka gyd., nieko nebruka, nesityčioja dėl žindymo ar arbatėlių gėrimo ir jaučiasi, kad tikrai profesionaliai konsultuoja. Į visus klausimus atsako labai pagrįstai, išsako kelias nuomones ir pan.

Aš narkozės paniškai nesibaidau, bet kiek įmanoma, tai stengiuosi išvengti. Odontologė tai iškart minėjo, kad su narkoze siūlytų tik kraštutiniu atveju - kai labai daug išgedę dantukų ir jei niekaip vaikutis neįkalbinamas kitaip taisyt. Jei nesiduoda, tai sakė bando su ta raminama mikstūrėle taisyt (kuri tiek slopina, kad vaikas tampa labai mieguistas ir nebegali priešintis gyd., mažiau jaučia skausmą).
Bet mes pabandėm taisyt ir mūsų vaikiuks sukalbamas, reik tik noro ir gyd. pastangų kalbėtis, įtikinti smile.gif

dėl imbiero cukruje, tai pasižiūrėsiu - iki šiol tiesiog neatkreipdavau dėmesio ar jo yra kur nusipirkti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 04 17, 18:04)

Ačiū už nuorodą thumbup.gif , reiks pabandyt dukrytę nuvest bigsmile.gif

"Elmex" pastoje konservantai bjaurūs, mums to "Recaldent: su visais blogiečiais (parabenais, propilenglikoliais ir kt) užtenka, valymui tai tik natūralias renkuosi blush2.gif
QUOTE(Mazule @ 2011 04 17, 21:55)
O kur Vilniuje jo galima dabar nusipirkt - jau baiginėjasi pas mus - tik Žalgirio kl ir pas odontologus?

Aš tai tik pas odontologus perku smile.gif

QUOTE(ada21lt @ 2011 04 17, 23:57)
Man irgi idomu butu kur taisetes ? ax.gif

BAK'e (ten gyd. M.Mackevičių klinikos kabinetas: http://www.dentaltravel.lt/)
Atsakyti