Įkraunama...
Įkraunama...

Vaškuolė (Hoya)

Sveikutės, kažkaip neradau temos apie vaškuoles. Aš auginu ją jau daug metų, bet ji pas mane niekad nežydėjo. Gal reik ją tręšti kokiom spec. trašom, ar dar kaip? Pasidalinkit patirtimi...
mano vaškuolė:
Atsakyti
QUOTE(Vėtružė @ 2006 02 17, 15:21)
Sveikutės, kažkaip neradau temos apie vaškuoles. Aš auginu ją jau daug metų, bet ji pas mane niekad nežydėjo. Gal reik ją tręšti kokiom spec. trašom, ar dar kaip? Pasidalinkit patirtimi...
mano vaškuolė:

Pas mane irgi buvo panaši situacija.Vaškuolė ilgai nežydėjo.Draugė patarė pastatyti/pakabinti ją ant lango (vazoną pastačiau ant palangės,o šakas išraičiau po visą lagą).Pradėjo fantastiškai žydėti-po 24 kekes ir daugiau vienu metu.Bet ji šitaip kabėdama atėmė šviesą iš kitų augalų.Vieną pavasarį reikėjo auginti daigus,reikėjo šviesos,tai aš ją nuėmiau nuo palangės ir pakabinau ant sienos,esančios šalia lango.Ten šviesa nuo lango krinta,galvojau bus gerai.Bet ji nustojo žydėti. verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
g.gif vadinas joms reik daug šviesos. Jaučiu pavasarį reiks man ją į rytinį balkoną išgarbinti.
Atsakyti
o dar sako, būna moteriškos ir vyriškos, tai va vyriškos - niekada nežydi...
Atsakyti
QUOTE(mamyteRasyte @ 2006 02 18, 15:13)

Girdėjau ir aš tokį dalyką, bet šakelę tai nusiskyniau nuo žydinčio...
Atsakyti
Sutinku su Nira.Pas mano mamą prieš daug metų irgi augo lange vaškuolė,gražiai žydėdavo.Žinau,kad lyg nužydėjus joms,nereikia tų kotelių pašalinti-ant tų pačių žydi.Beto,visi sako,kad vaškuolė neša nelaimę,negirdėjot tokio prietaro?Bet aš nelabai imu į galvą,prisiskabiau iš darbo atžalų ir noriu pasisodinti.
Atsakyti
QUOTE(mamyteRasyte @ 2006 02 18, 15:13)

15 metu auginau "patina" lotuliukas.gif ir patikek po 15 metu prazydo. Rekiau is dziaugsmo "patinas prazydo", o pas mociutes pazistama vaskuole zydedavo gausybe ziedu, ten ji sauletesneje vietoje augdavo, ja reguliariai laistydavo ir tresdavo, tiesa lapu zymiai maziau buvo nei pas maniske. Patino vaikas zydedavo gausiau, po 15-20 ziedu, tiesiog gal daugiau tresdavau ar zeme budavo sviezesne, ja dazniau persodindavau, o senosios nejudindavau. Ziedai vaskuoles itin kvapnus, tikrai nerekomenduoju miegamajame auginti ar toms kurios serga migrena.
Dabar vaskuoles nebeauginu, prisiklausiusi prietaru atidaviau abi geles schmoll.gif siek tiek gailiuosi, nes nei viena gele jos neatstoja.
Atsakyti
QUOTE(Springlet @ 2006 02 19, 12:12)

Dabar vaskuoles nebeauginu, prisiklausiusi prietaru atidaviau abi geles schmoll.gif siek tiek gailiuosi, nes nei viena gele jos neatstoja.

jei klausyt prietarų, tai pas mane reiktų išmesti praktiškai visas gėles... ax.gif laugh.gif
Atsakyti
Mama augino vaškuolę, tai žinau, kad jei nori žiedų tai reikia į šviesą ją statyti kaip ir minėjo ant palangės geriausia. Bet tuomet nebetokie gražūs lapai būna (ne tokie ryškūs).

Nesu tikra 100 procentų bet man atrodo, kad jos lapai yra nuodingi g.gif
Atsakyti
Nu ir vėl jūs su prietarais smile.gif smile.gif Nieko blogo jos neneša, visą mano gyvenimą, kiek atsimenu, pas tėvus ji auga ir kasmet po porą kartų žydi (kaip jau rašėte, reikia nuimti tik nužydėjusius žiedus, nes nauji žiedai būna ant to paties kotelio).
O nuodingumą joms priskiria tik dėl to, kad yra žmonių kuriems nepatinka vakarais skleidžiamas žiedų kvapas (mol galva sukasi) lotuliukas.gif O man kaip tik patinka, ir dar vaikystėje visada laižydavau nektarą nuo žiedų ax.gif tongue.gif

Žydėjimo paslaptis- kankinimas biggrin.gif Visų pirma turi būti mažas vazonas, nes pradeda žydėti tik tada, kai šaknų jau pilnas, pilnas vazonas. Mūsų 'senolę', kai persodinom į didelį vazoną, tai ilgai ilgai nebežydėjo, o pvz. kita, labai intensyviai žydėjo, kuri turėjo gal 6 m ilgio šaką (atradom, kai darėm remontą, nes šiaip vyniojom, vyniojom ir privyniojom) ir dar daug trumpesnių šakų, ir augo ~15-17 cm diametro vazone. Ir kitas dalykas- kuo mažiau laistyti, nes lapai ir taip stori, tai prisikaupia drėgmės per akis, įtariu kad ir mėnesį nepalaistyti galima.
O šviesos šiek tiek turi ant jos kristi, saulės tai nereikia.

Tai va ax.gif ax.gif

PS. Niekad niekas jų pas mus netręšė g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elos: 20 vasario 2006 - 12:22
nu va dar atradau... laistau dažnai, važonas didelis... reiks persodinti į mažesnį...
Atsakyti
Manoji vaškuolė žydi kasmet, bet matyt stipriausias stimulas jai žydėt yra saulėtas kambarys, nes priežiūra tai nekokia, nei tręšiu, nei seku kada laistau. blush2.gif
Atsakyti