
Labas rytas, gal kas turit įdomų išbandytą triušienos paruošimo receptą?

QUOTE(Srove @ 2011 03 08, 14:23)
Tai, kad paskaičiau, kad jį pasigaminti neužima laiko, kefyrą, arba jogurtą praskiedi mineraliniu, arba paprastu vandeniu, arba agurkų sultimis, santykiu 500ml. kefyro ir 250ml. vandens, galima krapų įdėti, truputį druskos ir airanas gatavas. 

tikra tiesa, as irgi vasara taip darau- leduku dar imetu

Mamairute, as kadangi AIRANO esu Turkijoje ragavus...ka ten ragavus, po puslitriuka iskart 'suragaudavau', tai drystu teigti, jog ir is musisko jogurto, kaip Srove aprasius, gaunasi labai labai panasus jogurto gerimas...

Tik turkai, speju, ji daro is to riebesniojo jogurto- graikisko, kur tzatziki galima padaryt, tai prieskonis ciut kitoks..
Deja, sio jogurto pas mus nera


Jo riebumas 9%, gaminau padaza, kaip tzatzdiki, gal nepatikesit, bet su saslyku- fantastiskas derinys

Beje, triusiena daznai pas aguonele maciau- jos blog'e paziurekit

Elena, kokios tulpes, kaip tikros

Evelincik, borek'as labai skaniai atrodo !!!
Srove, guliasova- neraliai skani sriubyte, ka ten sriubyte, antrasis patiekalas

Braske tzatziki buvo pastebetas didziojoj RIMI(vilniuje)

Rozyciu ideja tikrai nusigvelbsiu- labai graziai atrodo, o ir tikiu, kad skoniu neatsilieka

QUOTE(Evelincik @ 2011 03 09, 12:34)
Turkisko (graikisko) jogurto irgi ten yra

QUOTE(brashke77 @ 2011 03 09, 10:28)
*tikra tiesa, as irgi vasara taip darau- leduku dar imetu
Bet as tik druskytes dejau ir vandens, daugiau nieko.
Mamairute, as kadangi AIRANO esu Turkijoje ragavus...ka ten ragavus, po puslitriuka iskart 'suragaudavau', tai drystu teigti, jog ir is musisko jogurto, kaip Srove aprasius, gaunasi labai labai panasus jogurto gerimas...
Tik turkai, speju, ji daro is to riebesniojo jogurto- graikisko, kur tzatziki galima padaryt, tai prieskonis ciut kitoks..
Deja, sio jogurto pas mus nera
Niekur neradau, jokiam PC, tik vakar is PL parsiveziau
Jo riebumas 9%, gaminau padaza, kaip tzatzdiki, gal nepatikesit, bet su saslyku- fantastiskas derinys
**Beje, triusiena daznai pas aguonele maciau- jos blog'e paziurekit

Mamairute, as kadangi AIRANO esu Turkijoje ragavus...ka ten ragavus, po puslitriuka iskart 'suragaudavau', tai drystu teigti, jog ir is musisko jogurto, kaip Srove aprasius, gaunasi labai labai panasus jogurto gerimas...

Tik turkai, speju, ji daro is to riebesniojo jogurto- graikisko, kur tzatziki galima padaryt, tai prieskonis ciut kitoks..
Deja, sio jogurto pas mus nera


Jo riebumas 9%, gaminau padaza, kaip tzatzdiki, gal nepatikesit, bet su saslyku- fantastiskas derinys

**Beje, triusiena daznai pas aguonele maciau- jos blog'e paziurekit

* Airaną aš irgi Tukrijoj atradau - su giozleme




**Būk gera, įmesk nuorodą


QUOTE(mamairute @ 2011 03 09, 11:19)
Išverdu, nukaulinu, supjaustau gabalėliais ir dedu į keptuvę, kurioje pakepintos morkytės su svogūnu, druskos, pipiro, įdedu mėgstamų prieskonių mėsai. Ten dar įpilu skysčio likusio nuo mėsos ir patroškinu apie 15 min.. Labai skanu su bulvėmis arba ryžiais, is daržovių tinka - agurkas arba pomidoras, nes kitų daržovių jau yra su mėsyte. Aišku, pateikimas lėkstėje irgi pusė patiekalo sėkmės, nes juk pirmiausia valgome akimis. Skanaus

QUOTE(Kleoja @ 2011 03 09, 14:07)
Išverdu, nukaulinu, supjaustau gabalėliais ir dedu į keptuvę, kurioje pakepintos morkytės su svogūnu, druskos, pipiro, įdedu mėgstamų prieskonių mėsai. Ten dar įpilu skysčio likusio nuo mėsos ir patroškinu apie 15 min.. Labai skanu su bulvėmis arba ryžiais, is daržovių tinka - agurkas arba pomidoras, nes kitų daržovių jau yra su mėsyte. Aišku, pateikimas lėkstėje irgi pusė patiekalo sėkmės, nes juk pirmiausia valgome akimis. Skanaus 

Ačiū labai


Lašiša kepta grilyje

4 lašišos kepsneliams reikės:
2 šaukštų grūdėtų garstyčių
2 šaukštai medaus tikro
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai citrinos sulčių
2 šaukštai sojos
druskos,pipirų
Sumaišyti visus ingridientus ir ištepti lašišos gabalėlius. Palikti valandai vėsiai. Į įkaitintą grilį ar ant grotelių dedam ant didžiausios kaitros 2 min. iš vienos pusės, verčiam 2 min. iš kitos pusės. Kaitrą sumažiname per pus ir dar pakepame apie 2 minutes.
[img]
Daržovių vėrinukai:
Ant išmirkytų medinių iešmelių susmaigstyti mėgstamas daržoves, užpilti padažu nuo lašišos ir taip pat apkepti šalia ant grotelių.
Skanaus!!
4 lašišos kepsneliams reikės:
2 šaukštų grūdėtų garstyčių
2 šaukštai medaus tikro
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai citrinos sulčių
2 šaukštai sojos
druskos,pipirų
Sumaišyti visus ingridientus ir ištepti lašišos gabalėlius. Palikti valandai vėsiai. Į įkaitintą grilį ar ant grotelių dedam ant didžiausios kaitros 2 min. iš vienos pusės, verčiam 2 min. iš kitos pusės. Kaitrą sumažiname per pus ir dar pakepame apie 2 minutes.
Daržovių vėrinukai:
Ant išmirkytų medinių iešmelių susmaigstyti mėgstamas daržoves, užpilti padažu nuo lašišos ir taip pat apkepti šalia ant grotelių.
Skanaus!!
QUOTE(mamairute @ 2011 03 09, 14:07)
http://aguonele.blog...h/label/triusis
prasom

QUOTE(Ulė @ 2011 03 09, 16:40)
ooo! Dziaugsmas mano akims !

Marinatas- tobulas, isivaizduoju kaip skanu

Papildyta:
QUOTE(Evelincik @ 2011 03 09, 13:34)
Kaune neradau nei uz ka, nepamenu kurioje, lyg ir Aukstuju Sanciu


O gal blogai ziurejau

QUOTE(petrovna @ 2011 03 09, 16:08)
mergaites,help,susiruosiau gaminti pyragelius su idaru,kur originale su desrelemis,berods,pati tesla is surio,miltu,kefyro....susitarkavau pievagrybius ir mastau:juos apkepti ar zalius deti i vidu????help
manau pakepk

