Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(ast_alaus @ 2011 06 18, 19:29)
Manau tereikia siek tiek kantrybes ir laiko (keletos dienu - savaiteles), kad mazylis vel sugriztu i iprasta rimta. Priaugot tikrai pakankamai, o i klausima kodel jis neramus atsakei pati (t.y. isvardinai galimas priezastis).
Butu geriau, jei vieno maitinimo metu viena kruti gautu ir nereiketu kaitalioti.

Ar burnyte svari, gal kokia pienlige apsigyveno?

burnyte svari. Tas pats buvo su pirmaja- tai galovoju, kad gal cia mano kokia anatomija kalta... ir is kaires kruties abu vaikai nenoriai zinda...
QUOTE(ragnez @ 2011 06 18, 20:12)
padėtis normali..

vienas dalykas, į ką atkreipciau dėmesį - neramaus zindimo atveju nekaitaliociau krutu, ty kai trumpai pazindes vaikas meta kruti, nuraminciau ir po pertraukeles siūlyčiau ta pačia kruti. tai svarbu, nes kaitaliojant krutis po labai trumpo zindimo, vaikas gali neistraukti riebesniojo galinio pieno.

sita ir as zinau...bet nesugebu kitaip. Dukra irgi panasiai elgesi, galiausiai pienuko sumazejo tiek, kad isvis nebepavalgydavo (laimei tada gydytoja skyre kompensuojama specialu misini, nes bet kokio negalejo gert), tai taip nuo 6 men primaitindama istempiau iki 10,5 men, kol jau buvau 3 men nescia ir pieno nebeliko visiskai g.gif

su situ vaikeliu darosi panasiai sad.gif nu rekia ir viskas. Negaliu as jo gi supti kas 10 sekundziu, kai jis griebia ir paleidzia kruti.... sad.gif anksciau valgydavo normaliai, is vienos, ir uztekdavo. O dabar isitempia su rankom, tiesiog stumiasi, ir per jega glaudimas nepadeda. kai taip stumiasi isiremes, blogai apzioja kruti, ir beda padideja... doh.gif

kantrybe ir jegos senka, nes matau, kad kuo toliau, tuo vaikas alkanesnis ir miegas trumpeja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 06 19, 16:56)
ramiai.
kudikiui jau menuo, tikriausiai buvote pas pediatre apziuroje ir greiciausiai viskas buvo gerai. darau tokia prielaida, nes jei butu truke svorio prieaugio - butumet cia parasiusi.

taigi, irzlumas ir elgesys, kai kudikis ciumpa-meta ir vel ciumpa kruti, neramiai, trumpai zinda yra budingas tokio amziaus kudikiams. sis reiskinys net turi pavadinima "cluster feeding" ir paprastai vyksta kuriuos nors paros metu, ypac kelias valandas vakare (bet nebutinai).

ka reiketu daryti: jei kudikis pazinda trumpai ir meta kruti, reiketu vaika nuraminti, galbut padeti atsirugti, panesioti ir vel siulyti TA PACIA kruti. tik po keliu tokiu epizodu, jei vaikas vis dar praso, verta pasiulyti ir antra kruti. tai svarbu todel, kad kaitaliojant krutis po trumpo pazindimo, kudikis gali neistraukti sunkiau pasiekiamo riebesnio pieno.

stebekit, kaip kudikis slapinasi - turetu buti ne maziau kaip 6 "slapios" sauskelnes per para. slapimas turetu buti skaidrus, sviesus ir beveik bekvapis.

aciu.
tai svoris mums ant ribos- bet kol kas telpam i remus-
beda ta kad kruti ji meta ne daug kartu o tiesiog isvalgo ir meta tuscia kruti- nekabo ilgiau ... paspaudus nebebega pienelis tada istustina ir antra kruti ir jai mazai- sad.gif nezinau kaip didinti pienuko kieki- nes ji nekabo ir nepraso dazniau.. tiesiog tuo metu jai reikia pilnai pavalgyt or miega ji po 3 val... Bandziau zadint kas 2 val, vistiek tas pats truksta ai pienuko.. Kol kas nedamaitinu- tiesiog tokia pusiau alkana uzliuliuoju sad.gif
Atsakyti
Sveikutes,
Ziuriu ne as viena turinti 'prastesne' kruti...Mano mazyliui 8men., kuri laika kazkaip isliulydavau as jam ta 'prastesne' kruti...taip paprastai nelabai noriai jis ja eme visuomet, bet tik prabudus is miego, arba nakti gerdavo is jos gerai. Bet paskutine savaite reikalai isvis prasti, atsisako 'prastesnes' kruties visiskai, netgi nakti apsimiegojes atpazista, kad tai nemiegiamoji ir spjauna,arba dar "geriau"- ikanda doh.gif . Kadangi nebesimaitina is jos nei ankti, tai pienas drastiskai sumazejo joje....Na tai vaizdelis darosi ne koks, nes pilnai maitinu tik is vienos kruties, o vakare is 'prastosios' nutraukiu pientraukiu(kitai dienai kosem sunaudojam), bet vis maziau ir maziau verysad.gif
Vaikas nebe mazas, tai kazkodel itariu kad ir nebeisiulysiu as jam tos nemiegiamosios, noreciau iki metu ismatint dar....bet su viena krutim?????? unsure.gif
Atsakyti
Kreipiuos ir as i Jus pagalbos. Mums dar tik kelios dieneles, pienukas atsirado vakar, skaudejo, nuejau i karsta dusa, tada jau vyras masazao ir su pientraukiu trauke man pienuka. Pavyko. Pienuko yra, krutys dideja, sunkeja. Bet mazius nemoka valgyt, jis yra tinginiukas, po 10 min nuluzta, padedi ji - uz 5 min pabunda ir verkia. Ir taip VISA DIENA, duodu papuka - ir vel paciulpia ir greit nuluzta. Bandau zadint, nevyniot labai siltai, kutenti padukus, baksnoti i zandukus, judinti smakriuka, bet jis tik tik pradeda ciulpti ir vel nustoja. Ir taip zaidziame, nes kad ir koks isluzes atrodo, bet po keliu min vel pabunda ir verkia. Nakti miegojo gerai, kelesi kas 3 val, pavalgo apie 15 min ir uzmiega, paguldau salia ir graziausiai miegame toliau. Bet diena - as net iki wc nespeju nubegti, vyras ji klykianti palaiko, panesioja, tada jau as nesu papus... Jie aisku skaudus tokie, nes istysai ciulpiami. Bet minksti, dar kartais pasildau pries maitinima juos.

Ka daryt? Patarkite.
Drauge pasakojo, kad jos naujagime po maitinimo ismiegodavo iki 2 val. O mes ir pusvalandzio neismiegame. doh.gif
Atsakyti
Drąsiai skambink mama-mamai: http://www.pradzia.org/node/427
Tik nelauk, ir negalvok, kad nepatogu ar dar ko nors neprisikurk mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 06 19, 20:24)
Drąsiai skambink mama-mamai: http://www.pradzia.org/node/427
Tik nelauk, ir negalvok, kad nepatogu ar dar ko nors neprisikurk  mirksiukas.gif

As esu uzsienyje, norvegijoje. Neiseina internetu kaip nors patart?
Atsakyti
QUOTE(c-girl @ 2011 06 19, 17:12)
Sveikutes,
Ziuriu ne as viena turinti 'prastesne' kruti...Mano mazyliui 8men., kuri laika kazkaip isliulydavau as jam ta 'prastesne' kruti...taip paprastai nelabai noriai jis ja eme visuomet, bet tik prabudus is miego, arba nakti gerdavo is jos gerai. Bet paskutine savaite reikalai isvis prasti, atsisako 'prastesnes' kruties visiskai, netgi nakti apsimiegojes atpazista, kad tai nemiegiamoji ir spjauna,arba dar "geriau"- ikanda doh.gif . Kadangi nebesimaitina is jos nei ankti, tai pienas drastiskai sumazejo joje....Na tai vaizdelis darosi ne koks, nes pilnai maitinu tik is vienos kruties, o vakare is 'prastosios' nutraukiu pientraukiu(kitai dienai kosem sunaudojam), bet vis maziau ir maziau verysad.gif
Vaikas nebe mazas, tai kazkodel itariu kad ir nebeisiulysiu as jam tos nemiegiamosios, noreciau iki metu ismatint dar....bet su viena krutim??????  unsure.gif

zinai, man dabar jau tas pats beveik. Is vienos kruties pieno mazai beliko. o nakti valgo dar +- is jos, bet vis tiek...
tau gerai, kad pientraukiu traukiasi, man po pavalgymo nesitraukia ne laso. Rankom nutraukiu po maitinimo gal 1-2 arbatinius saukstelius is kiekvienos kruties. Su dukra irgi tas pats buvo.
Zodziu, iki 3 men bedu nebuna pas mane, o po to, kazkodel tas pienas mazeja....
Prisimenu pirmais menesiais vaikas net springdavo, kaip srovem tekedavo, nespedavo ryt...priprato, dabar kai jau reik sunkiai traukt, pyksta sad.gif
Vyras pasisiule padet, bandyt didint pienuko kieki. Kartais po vakarinio maitinimo jis dar istraukia man pieneli, bet paskutini menesi sako, kad beveik niekas nebesitraukia isvis.... Manau tai vercia sunerimti, nes ir vaikui gi nesitraukia, todel ir nervuojasi jis. Tuo paciu ir man stresas kiekvienas maitinimas pasidare. Bandysiu vien tik pieneliu ismaitint iki 6 men, paskui kaip kaip nors, koses prasides, gal net isdrisiu kokiu "arbateliu" duot po lasiuka g.gif misinio griebsiuos paskutinej vietoj, jei tas neramumas ir vaiko irzlumas stipres. (su pirmagime buvo taip, kad priejom iki tokiu sunkiu naktu- valge kas 30 min nakti po 30 min besinervuodama, t.y. verkdama ir bandydama istraukti pienuka..... 6 men ligonineje pasiule kas antra maitinima primaitinti spec misiniu, tai vaikas akyse nurimo.... ir pradejo priaugti ne po 200-400 gr unsure.gif tikrai jau jai truko sad.gif
Atsakyti
QUOTE(c-girl @ 2011 06 19, 18:12)
Sveikutes,
Vaikas nebe mazas, tai kazkodel itariu kad ir nebeisiulysiu as jam tos nemiegiamosios, noreciau iki metu ismatint dar....bet su viena krutim??????  unsure.gif

aš tai jau kokį mėn maitinu praktiškai viena krūtim ir nepergyvenu.Svarbu dydis nesiskiria.Iš ,,brokuotos" duodu kokį kartą du per parą. Man tai net patogiau kažkaip dabar nereik galvot kurios eilė blush2.gif

QUOTE(Neffertite_ @ 2011 06 19, 19:43)
Kreipiuos ir as i Jus pagalbos. Mums dar tik kelios dieneles, pienukas atsirado vakar, skaudejo, nuejau i karsta dusa, tada jau vyras masazao ir su pientraukiu trauke man pienuka. Pavyko. Pienuko yra, krutys dideja, sunkeja. Bet mazius nemoka valgyt, jis yra tinginiukas, po 10 min nuluzta, padedi ji - uz 5 min pabunda ir verkia. Ir taip VISA DIENA, duodu papuka - ir vel paciulpia ir greit nuluzta. Bandau zadint, nevyniot labai siltai, kutenti padukus, baksnoti i zandukus, judinti smakriuka, bet jis tik tik pradeda ciulpti ir vel nustoja. Ir taip zaidziame, nes kad ir koks isluzes atrodo, bet po keliu min vel pabunda ir verkia. Nakti miegojo gerai, kelesi kas 3 val, pavalgo apie 15 min ir uzmiega, paguldau salia ir graziausiai miegame toliau. Bet diena - as net iki wc nespeju nubegti, vyras ji klykianti palaiko, panesioja, tada jau as nesu papus... Jie aisku skaudus tokie, nes istysai ciulpiami. Bet minksti, dar kartais pasildau pries maitinima juos.

Ka daryt? Patarkite.
Drauge pasakojo, kad jos naujagime po maitinimo ismiegodavo iki 2 val. O mes ir  pusvalandzio neismiegame.  doh.gif

nežiūrėk į draugių vaikus, visi kūdikiai skirtingi. Maniškis irgi pirmom dienom kabodavo,į tualetą negalėdavau nueit, būdavo taip,kad aš maitindavau vaiką, o vyras su šaukštu maitindavo mane, nes kitaip negalėdavau pavalgyt. Mažiukas visą dieną praleisdavo prie krūties, truputį pažysdavo, pasnausdavo,pažysdavo,pasnausdavo, nors naktį miegodavo supergerai,keldavau maitint. Pirmom dienom ir svorio nedaug priaugo.
Bet čia reik tik kantrybės, su laiku valgymai normalės ir pamiegos pats savarankiškai vis ilgiau.
Tik reiktų pasikonsultuoti su žindymo konsultante ar gerai pridedi prie krūties, ar auga svoris ir pan
Atsakyti
sveikos, gal kas galite patarti kaip uzsigydyti nugrauztus spenelius?
mazyle kol nemokejo valgyt nugrauze ir dbr niekaip neiseina man ju uzsigydyti verysad.gif kraujuoja ir skauda... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutti @ 2011 06 20, 09:56)
nežiūrėk į draugių vaikus, visi kūdikiai skirtingi. Maniškis irgi pirmom dienom kabodavo,į tualetą negalėdavau nueit, būdavo taip,kad aš maitindavau vaiką, o vyras su šaukštu maitindavo mane, nes kitaip negalėdavau pavalgyt. Mažiukas visą dieną praleisdavo prie krūties, truputį pažysdavo, pasnausdavo,pažysdavo,pasnausdavo, nors naktį miegodavo supergerai,keldavau maitint. Pirmom dienom ir svorio nedaug priaugo.
Bet čia  reik tik kantrybės, su laiku valgymai normalės ir pamiegos pats savarankiškai vis ilgiau.
Tik reiktų pasikonsultuoti su žindymo konsultante ar gerai pridedi prie krūties, ar auga svoris ir pan

O po kiek laiko jau pradejo viskas keistis? Po menesio, dvieju? Mes va ka tik buvome svertis, nuo penktadienio iki siandien (2-3 dienos) priaugo 300 gr valge TIK MP. Reiskia viskas jam ok. Sake, kad skuba priaugti prarasta svori. Tik ciulptuko neima, o daznai norisi paciulpti, tai ir dirbu kaip soske. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Neffertite_ @ 2011 06 20, 13:00)
Tik ciulptuko neima, o daznai norisi paciulpti, tai ir dirbu kaip soske. doh.gif

saunuolis vaikas, zino, ko jam reikia 4u.gif

tu juk nenori vietoje saves - kuno ir kraujo - ibrukt vaikui sintetini pakaitala... zisdamas kruti kudikis gauna daug daugiau negu maista - ir siluma, fizini kontakta, saugumo jausma... mamos kuno kvapas, sirdies plakimo garsas - vieninteliai dalykai pasaulyje, kuriuos jis pazista ir kurie ji gali nuraminti.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 06 20, 12:20)
saunuolis vaikas, zino, ko jam reikia  4u.gif

tu juk nenori vietoje saves - kuno ir kraujo - ibrukt vaikui sintetini pakaitala... zisdamas kruti kudikis gauna daug daugiau negu maista - ir siluma, fizini kontakta, saugumo jausma... mamos kuno kvapas, sirdies plakimo garsas - vieninteliai dalykai pasaulyje, kuriuos jis pazista ir kurie ji gali nuraminti.

o as bandziau neduoti ciulptuko, bet kad taip "bedirbant soske" pienukas normaliai nebega (nespeja priskaupt tiek, kad laisvai begtu), nezinau, kada vaikas pavalgo (atrodo kad valgo istisai) ir t.t.t. O dabar be ciulptuko neuzmiega (nakti prie kruties tik uzmiega, diena, jei neramus ir nelabai nuvarges, tik su ciulptuku ant ranku uzmiega). Bandau migdyt prie kruties, bet pavalges mazylis pradeda nervuotis (matyt jau reik sunkiai traukt pabaigoj) ir spjauna abi krutis, rekia, idavus ciulptuka- uzmiega saldziu miegu.... unsure.gif
Atsakyti