Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

Pas mus bedu kaip ir ner, bet vis tiek pasiteirausiu.Mano mazajam zmoguciui siandien menesiukas. Nuo pat gimimo mamos papuko reikalauja istysai. Toks jausmas, kad valgome visa laika. Nebent su auto vaizuojame, tada pamiega kazkiek ir tai, kai uzsimano valgyt - aliarmas toks, kad nepalauks, tuoj pat traukiu papuka. Naktimis keliasi kas 2-3 val. Valgo apie 10 min, nuluzta be problemu. Bet dienos musu gan sunkios. Nebuna niekur, tik pas mama ant ranku, pas tetuka irgi sunkiai, klykia, kol as duse. Vezime lauke - kol supu - snaudzia, nustoju - verkia, lovyteje guli vos 2 min, kartais nuogu uzpakaliuku paguli 5 min ant vystymo lentos. Visa kita laika ant mamos rankyciu. Suprantu, kad jam reik mamytes, silumos ir t.t. Bet as negeriau butu ivesti kazkoki rezima? Kaip tai padaryti? Turime dideliu bedu su diegliukais, tada tikrai glaudziu prie saves, supu, nesioju. Per si pirmaji menesi priaugo 1,5 kg. Maitinamas TIK mamos pienuku. Bet pas ji turbut labai stiprus ciulpimo refleksas, soskiu neima, ciulpia ir ciulpia mane. Tai man jau sunku darosi, turiu dar viena suneli, matau, kad jau prasideda bedos, jis pradeda "nebemyleti" brolio, nes mama istysai uzimta. Man sunku psichologiskai. Kaip ivesti rezima, kad maziukas valgytu siek tiek reciau. Gyvenu uzsienyje, vyras dirba, mociuciu, mamu, seseru cia nera, visi like LT, turi savo seimas ir darbus. Nera net kam padet. doh.gif
Atsakyti
Įsigyk kokį slingą, išmok laikyti taip, kad vaikas galėtų nuolad žysti, o tu galėtum kažką dar daryt. Arba šiaip ant rankų būti. Mano mažylis irgi toks buvo, net pas tėvelį nenorėjo būt. Atvažiavau pas senelius ir ne vanadykei negalėjau palykti - visur kartu, nes verkdavo... O truputi paaugo - mžd nuo penkių mėn pasikeitė visyškai. Pradėjo domėtis aplinka, kitais žmonėmis, įsimylėjo brolį, tėtį, auklytę, po to išmoko ropoti ir atsirišo mano rankos. Keliom valandom net galiu ištrukti, galiu pasivažinėti dviračiu.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2011 07 15, 18:59)
Įsigyk kokį slingą, išmok laikyti taip, kad vaikas galėtų nuolad žysti, o tu galėtum kažką dar daryt. Arba šiaip ant rankų būti. Mano mažylis irgi toks buvo, net pas tėvelį nenorėjo būt. Atvažiavau pas senelius ir ne vanadykei negalėjau palykti - visur kartu, nes verkdavo... O truputi paaugo - mžd nuo penkių mėn pasikeitė visyškai. Pradėjo domėtis aplinka, kitais žmonėmis, įsimylėjo brolį, tėtį, auklytę, po to išmoko ropoti ir atsirišo mano rankos. Keliom valandom net galiu ištrukti, galiu pasivažinėti dviračiu.. smile.gif

Na jo, kitaip nebus. Mazyliui reik mamytes nuolat. Zinau, kad paskui ateis laikas ir as pasiilgsiu sio laiko, bet dabar tai atrodo kad nuolat taip ir bus. doh.gif
Atsakyti
Dar vienas klausimukas - protingoje knygoje perskaiciau, kad maitinant, kas 5-7 min arba bent kai keiciama krutis (pas mus kol kas ir vienos pilnai uztenka) reikia pakelti vaika atsirugti.. ar butina taip daryt? beje, turi atsirugti ar atpilti? nes per visa laika, girdejau atsirugusi tik viena karta, visi kiti kartai - atpilymai ir tai ne kiekviena karta, o mazdaug apie 30 % ir visu maitinimu atpila smile.gif

P.S. pilvuka mums pucia, naudojame espumizan L
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orma: 17 liepos 2011 - 21:25
QUOTE(Orma @ 2011 07 18, 00:24)
Dar vienas klausimukas - protingoje knygoje perskaiciau, kad maitinant, kas 5-7 min arba bent kai keiciama krutis (pas mus kol kas ir vienos pilnai uztenka) reikia pakelti vaika atsirugti.. ar butina taip daryt?  beje, turi atsirugti ar atpilti? nes  per visa laika, girdejau atsirugusi tik viena karta, visi kiti kartai - atpilymai ir tai ne kiekviena karta, o mazdaug apie 30 % ir visu maitinimu atpila  smile.gif

P.S. pilvuka mums pucia, naudojame espumizan L

As pakeliu atsirugti kai baigiu maitinti, laiko neskaiciuoju smile.gif O jeigu maitinu gulinti tam, kad uzmigtu, is viso nekeliu atsirugti, kad neissibudintu. Tada labai retai atpila, nes uzmiega ir nejuda.

Del atpylimu nereikia jaudintis, vis tiek kazkiek maisto skranduke lieka smile.gif Esu pastebejusi, kad mano maziulis kai kuriomis dienomis is viso neatplylineja, o kitomis - beveik po kiekvieno maitinimo. Nezinau, nuo ko tai priklauso g.gif
Atsakyti
Sveikos, aš jau beveik depresija susirgau, žinau, kad negalima nervuotis, bet...
Pasvėrėm mažiukę, per pusę mėn. priaugo tik 200g. (Mums dabar kiek daugiau nei pusantro mėn.)... Ji labai nevalgo, nors yra guvi, linksma, judri. Šlapinasi nors ir daug, bet kas iš to. Bandžiau nutraukti pieną, nusitraukė, yra... bet įdėjus į šaldytuvą, iš 100g pieno - riebalų nusistovėjo tik apie 1mm. unsure.gif verysad.gif Spėju, kad pienas labai liesas, kaip jau minėjau, žindant ji niekada nepasiekia riebaus pieno.
Bandau ieškot priežąsčių jos nevalgymo... skauda pilvuką tai tikrai, nes nuolat pukši, girdisi pilve gargaliavimai. Gal dar ir karščiai įtakos turi, nežinau... nežinau, ką ir bedaryti. Keletą kartų po maitinimo pientraukiu nutraukiau pieno jau riebesnio, bandžiau suduoti šaukšteliu, bet ji tik šypsos ir su liežuviukų išstumia lauk, nerija. Bandžiau ir buteliuką - irgi nesėkmingai.
Patarkit, ką daryt...? verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 19 liepos 2011 - 16:50
QUOTE(drugelis. @ 2011 07 19, 17:49)
Sveikos, aš jau beveik depresija susirgau, žinau, kad negalima nervuotis, bet...
Pasvėrėm mažiukę, per pusę mėn. priaugo tik 200g. (Mums dabar kiek daugiau nei pusantro mėn.)... Ji labai nevalgo, nors yra guvi, linksma, judri. Šlapinasi nors ir daug, bet kas iš to. Bandžiau nutraukti pieną, nusitraukė, yra... bet įdėjus į šaldytuvą, iš 100g pieno  - riebalų nusistovėjo tik apie 1mm.  unsure.gif  verysad.gif  Spėju, kad pienas labai liesas, kaip jau minėjau, žindant ji niekada nepasiekia riebaus pieno.
Bandau ieškot priežąsčių jos nevalgymo... skauda pilvuką tai tikrai, nes nuolat pukši, girdisi pilve gargaliavimai. Gal dar ir karščiai įtakos turi, nežinau... nežinau, ką ir bedaryti. Keletą kartų po maitinimo pientraukiu nutraukiau pieno jau riebesnio, bandžiau suduoti šaukšteliu, bet ji tik šypsos ir su liežuviukų išstumia lauk, nerija. Bandžiau ir buteliuką - irgi nesėkmingai.
Patarkit, ką daryt...?  verysad.gif

1) priaugo mažokai, bet visumoj.. - juk buvo karšta, plius jaučiasi ji neblogai.. dar nelaikas panikuoti, bet verta susirupinti. Ir dar tie gramai... iki mažesnės ribos jums truko 60gr - mažiausiai turėtų priaugti 130gr. Ar tos pačios svarstyklės buvo? Kaip su drabužėliais, vystyklu?
2) Dėl to jos jautrumo ir valgymo
Ar įmanoma prieš maitinant mažylę suvystyti, kad nesiblaškytų? Maitinti judant slinge? Kaip ji nustoja žysti - atsisuka? Gal iš karto vėl pasiūlyk arba neleisk blaškytis? Pvz suvystyk, paguldyk kaip buvau prieš porą puslapių įdėjus paveikslėlį - kad kūnėlis eitų iš po pažasties, o galvytė ant rankos, tas "football hold". Tada turi daugiau kontrolės ir gali sekti, kad daugiau pavalgytų.
user posted image
Jeigu slinge maitini, kai atsisuks, vėl pasiulyk iš tos pačios kruties, ir aplamai jeigu matai, kad nepabaigė valgyti iš vienos kruties, kitą karta pasiūlyk tą pat.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 20 liepos 2011 - 13:15
QUOTE(drugelis. @ 2011 07 13, 10:08)
Sveikos, noriu patarimo.
Mums jau beveik pusantro mėnuo. Pienelio turiu pakankamai, tik bėda ta, kad dukrytė labai mažai valgo  g.gif  Naktį beveik nevalgo, jei atsikelia - tai tik porą gurkšnių išgeria. Dienomis visi maitinimai vyksta su baisiu "tampymusi", rėkimu. Pienas bėga lengvai, nespringsta, bet nuolat spardo kojytėm, pilvelyje girdisi gurgėjimas. Niekada neištraukia viso pieno. Maitinu dažnai, bet po truputį. Šiek tiek patraukia - ir baigta.
Taigi, galbūt man reiktų nesiūlyti krūties dažniau, nei kas dvi valandas, tada gal ji praalktų ir gal geriau valgytų. nes dabar mes valgom kas valandą, pusvalandį, bet tik po truputį, riebaus pieno atitekėjimo praktiškai nebūna, negeria.  verysad.gif O krūtį siūlau taip dažnai dėl to, jog taip prasitampius ji vis kumštuką į burną kišą, lyg valgyt norėtų, vėl imu - duodu, vėl tas pats. Pienas tikrai bėga, baigus maitinimą, paspaudus krūti jis net srove trykšta.
Ir dar - jei per vargus negalus kartą normaliai pavalgo iš vienos krūties, ją gerai ištuština, sekantį maitinimą duodu kitą - vėl tampymaisi vyksta, keli gurkšniukai ir baigta. Tai ką daryti trečiąjį maitinimą? Duoti vėl kitą krūtį, ar tą, iš kurios gėrė tik truputį?  g.gif  doh.gif
Ir dar, ji labai mažai tuštinasi, kartą per dieną,ar kas antrą ir tai labai sunkiai, dažniausiai pavyksta pakakoti, kai laikau ją virš kriauklės. Pati geriu daug skysčių, stengiuos nevalgyt jokių kietinančių medžiagų, pačiai su vidurių kietėjimu jokių problemų nėr. Vis mąstau, gal su pienu kažkas negerai, šlapinasi tai tikrai daug, apie 20 kartų,tą puikiai žinau, nes auginu tik su vystyklais.

Mano mazylis irgi valgydavo na maksimum 5 minutes, pienas bego labai lengvai, jam matyt tu keliu minuciu ir pakakdavo. Ne nuo maitinimo trukmes mazyliui svoris auga. Pirmus keturis menesius po 1500gr. priaugdavom, po to mazejo priaugamas svoris, bet priaugdavom po kilograma panasiai.. Valgydavom kas pora valandu, nes man rodydavosi, kad jis vis mazai valgo, pasirodo, vaikui to pakanka...
Atsakyti
nu siaubas, ka siandien teko isgyventi. Net astminis priepuolis man jau beprasidedantis buvo, is tu nervu tik dust ziuriu jau pradedu... unsure.gif

matau, kad vaikas nori miego. Jis spiegia (aukstais tonais, be pertraukos). Nuraminti nepavyksta. Duodu kruti- stumia, sukasi, neima. Jei paima, sekunde nusiramina, bet vel stumia, per istiestas isitempusias rankas ir klykia.

Sudominu kuo nors is paskutiniuju, nuraminu...
Vis tiek laikas maitinti (5 val net nevalge!), o ir nemiegojes 6 valandas. Bandau duot kruti- matosi, kad alkanas, bet vel taip pat elgiasi, geriau jau buciau nesiulius.... tada ramesnis. Duodu ciulptuka- nusiramina, bet po minutes kitos vel spiegimas.

Gerai, kad vyrui atostogos ir galejo pabuti su vyresniaja, nes jau is nevilties su asarom liepiau jam vaziuot misinio i parduotuve. Taigi diena baigesi tuo, kad pries kiekviena maitinima tekdavo 2 valandas prasikankinti, kol nors kiek nusiramines pavalgys. Miegojo isvis laaaaaabai mazai.
Suprantu, karsta. Bet juk skysciu reikia gerti dar daugiau! nei vandens, nei sulciu juk neduosiu beveik 6 men mazyliui.

Tiesa, ar gali tai buti susije su tuo, kad 3 dienas daviau virtos bulves? (prisipazinsiu, kad nesugebejau pasakyti stop po pirmo saukstuko, nes vaikas tiesiog plesia is ranku ji, ir reikalauja tos kosytes, tai ir daviau gal 20 ml blush2.gif g.gif ar gali jam ta bulve netikti, ar per daug prisivalge ar dar kas sad.gif kodel vaikas, lyg ir noredamas valgyti, atisako kruties?
p.s. dantys prasikale pries pora savaiciu, kiti nesikala... man atsinaujino ciklas, siuo metu arteja ovuliacija... ana menesi panasiai buvo, BET tada buvo uzkibes nestumas...

as kaip visad placiai, bet kitaip nemoku...
Atsakyti
gal pavyktų duoti krutį truputi ankčiau negu vaikas paprašo. Jūsų amžius toks, kad viskas įdomu - gal jis tiesiog taip įsitraukia į aplinkos tyrinėjimą, kad jaučia aklį kai labaai nori - o tada jau pyksta taip kad nepavalgo. g.gif
Atsakyti
Na mes tuos nevalgadienius patyrem anksciau, kai panele buvo 3-4 men. Tiesiog irgi nei is sio nei is to neima kruties ir viskas. as ja ir pas gydytoja vedziau, galvojau, gal gerkle skauda, gal siaip kas. Net kraujo tyrimus del mazakraujystes padarem, kurie buvo geri. Aisku, gydytoja, jauciu galvojo, kad man biski kvankt, nes vaikas tai storuliukas, gal galvojo, kad perdedu. O as tai net verkdavau, man tikrai atrodydavo nenormalu, kad tik vaika dedi prie kruties, o ji visa isitempia ir pradeda spardytis. Taip pavargom koki menesi, o po to vel pradejo valgyt kaip rajune:) Per tuos nevalgadienius, tai as ja maitindavau primigdzius, tada negaledavo priesinti smile.gif ir siaip nakti ji valgydavo, tai manau tiesiog diena buvo per daug uzimta aplinka.. galbut ir jums tas pats...

[quote=Loveco,2011 07 20, 21:23]
nu siaubas, ka siandien teko isgyventi. Net astminis priepuolis man jau beprasidedantis buvo, is tu nervu tik dust ziuriu jau pradedu... unsure.gif

Papildyta:
gal kartais kuri nors zinote, ar pries mm gali sumazeti pieno? Mergytei beveik 11 men., jau butu 3 sirgimas, tik kazkaip keistai si karta (jau kelios dienos) pienuko labai mazai.. jau nervuojames abi - ir as ir maziuke g.gif as kazkaip isivaisdavau kad jei jau ilgai maitini ir MP vis dar pagrindinis maistas, tai tas pienukas ir negali pradet dinget... o gal ne del MM, o del karscio?
Atsakyti
Laba diena,

mano mažyliui išdygo jau ir viršutiniai dantukai, taigi dabar jau turim visu 4, bet nebezinau kaip man elgtis, jis kiekviena maitinima pabaigoje sukanda ir net sunku praziodyti ikisus mazaji pirsteli, jam jau 8 menesiai, taigi manau, kad kazkiek supranta, kad negalima taip elgtis (as jam grieztai pasakau), o jis sypsosi ir kita karta vel taip pat padaro doh.gif Net mastau, kad reikia nutraukti maitinima MP, nes jau per daug. Esu skaiciusi, kad kitos kelis kartus pasako ir mazylis nebesikandzioja, o maniskiui jau kartojau daugiau nei 20 kartu doh.gif
Kaip man elgtis?
Atsakyti