Sveikos
QUOTE(klopedija @ 2011 03 14, 10:42)
Kaunietės! Rytoj, antradienį, susibėgam Bernelių smuklėje po 16 val.
Junkitės, kas galit.
Ir vėl antradienis, ir vėl aš negaliu
O ir šiaip dabar negaliu, nes visi paeiliui šeimos nariai serga, tad daugiausia sėdžiu namie tarp vaistukų ir ligoniukų..
Ta proga griebiausi perskaityt viską, ką čia buvau praleidus..
Užkabino
Forget klausimas apie Ulisą ir Coelho
Seniau būčiau sakius-ne, niekada negalėtų žmogus mėgt ir to ir to, bet po pastarųjų savo literatūrinių viražų niekuom nebesistebiu..
O šiaip iš Coelho jaučiuosi seniai išaugus, Uliso vis dar nedaaugus, tai daugiau nieko ir nepasakysiu šita tema..
O ką perskaičiau...Po
Camilleri "Vandens formos" griebiausi "Terakotinio šuns", bet jau šitas kažkaip nublanko-nedabaigiau-kol kas-pasidarė nuobodu ir vis tas pats per tą patį..
Tada
Rebeccos Miller "Asmeniniai Pipos Li gyvenimai"... Nepaisant išankstinės nuomonės, kad tikrai nebus šedevras, labai skaniai sukramsnojau...
Pastebėjau, kad kai pradėjau beveik nežiūrėt TV, norisi kažko lengvesnio literatūroj retkarčiais-atsipalaidavimui..Šita knyga buvo pats tas...
Pasiėmiau iš lentynos
Nikos Kazantzakio "Paskutinį gundymą"-perskaičiau gal 60 pslp. ir pradėjau labai abejot tokia Jėzaus gyvenimo interpretacija..Tada prazondavau atsiliepimus ir supratau, kad per vėlai šita knyga man pakliuvo į rankas..Jei būčiau skaičius prieš 10 metų, būčiau turbūt patikėjus..O dabar vis labiau tikiu pačia Evangelija...Tik štai bėda-dar neturiu pakankamai žinių, kad galėčiau skaityt jos interpertacijas..Tad nebent kažkada vėliau..
O tada apsistojau prie
Styron "Ir padegė šiuos namus"-kol kas kaifuoju-radau tai, ko dabar man reikėjo...Pastaruoju metu pasidariau amerikiečių klasikų gerbėja-net pačai keista...Kol kas tiesiog žaviuosi ir mėgaujuosi..Ačiū
Jūržolei už rekomendaciją
QUOTE(tutele @ 2011 03 04, 19:51)
Hmmm, matyt, noredama aprasydama viena minti, ja isreiskiau taip, kad ji tapo nesuprantama kitiems.

Pasisakydama del "Aklumo" idejos peremiau tik Forget zodzius. Taip, supratau autoriaus uzmacias, bet kurios manes anei kiek neitikino.

Galbut todel prilyginau fantastikai, kurioje neizvelgiu aliuziju i tikrove, o tik bandymus tai padaryti...
QUOTE(gintarelia @ 2011 03 04, 21:04)
Man "Aklume" idėjos kaip tik buvo gerokai per daug - visas pajungta vienai nesudėtingai minčiai pagrįsti ir tai daroma taip akivaizdžiai, kad, rodos, rašytojas nė kiek nepasitiki skaitytojų nuovokumu.
Oi, patinka man diskusijos apie mano vieną nemėgstamiausių knygų
Kuriai vis gi nesu abejinga, tad pasikartosiu kažkelintą kartą...Tai nėra knyga be idėjos, o greičiau knyga su NETEISINGOM idėjom..Iš principo nehumaniška knyga-tikras
literatūrinis demonas
Gal tuom paaiškinamas jos populiarumas-demonai juk turi tą savybę sužavėti ir įtikinti -pasislėpti už patrauklios formos