QUOTE(Black_white @ 2011 05 29, 12:16)
Kaip įdomiai. Teko būti būtent šioje kelionėje prieš du metus. Labai patiko tiek gidas, tiek kelionė, tiek pati šalis. Buvom visose ekskursijose. Ten, kur su laivu plaukt, tai 40 euru kainavo visa kelione, bet tikrai ne pasiplaukiojimas laiveliu. Pasiplaukiojimas kainavo berots 10 euru (bent jau mums taip buvo). Dėl to, kad žmonės iš visų kampelių surinkinėjo, tai nematau kuo skųstis, kadangi žmonės šioje kelionėje gali rinktis, kur jie nori gyventi (Opatijoj, Njivicėj, dar kažkur), tai ir išsirenka daug kas skirtingai, kaip kam labiau patinka. O jei nenorėjot, kad būtų taip važinėjama pasiimt, vertėjo tada apsigyvent kur nors Opatijoj, tada tik viena karta (važiuojant į Plitvicę) būtų tekę apsilankyt Krk saloj. Dar rašėt apie sugedusius sūrius. Man jie nesugedo nors pirkau net kelis, bet, aišku, gal dėl to, kad gyvenome apartamentuose, kuriose buvo šaldytuvas ir juos laikėme ten...
Aš su Mariumi buvau kelionej Kroatija - Slovėnija, tad 100proc man sunku pasakyti ir palyginti. Kaip gidu labai esu patenkinta, jei tinkamai susiklostys aplinkybės su mielu noru su juo nuvažiuočiau į Juodkalniją ar pietų Kroatiją. Dėl viešbučių, tai poilsinėje Kroatijoje juk žmonės juos renkasi patys iš siūlomų, gidas vargu, ar gali būti kaltas... Mes gyvenome Opatijoje (2,5 dienų/ 3n buvo prie jūros) - patys nesirinkom, bet buvo labai geras viešbutis. Vieną dieną važiavom į istrijos pusiasalio miestelius, tame tarpe buvo pasiplaukiojimas laiveliu, rakija, maudynes - kaina nepamenu, bet buvome patenkinti. Pavaikčiojome po Rovinjį, Porečą, nuvažiavome apžiūrėti Pulos amfiteatro. Buvo puiki diena.
Dėl sūrių irgi teko įkliūti, tik Šveicarijos. Pasimokiau ir niekada nevežu iš kitų šalių nebrandintų sūrių, kuriems reikia šaldytuvo. Sąlygų laikyti šaldytuve kelionėj dažnai nebūna, tad reikia žiūrėti kokiom sąlygom jie laikomi, jei reikia šaldytuvo, pakanka nusipirkti paragauti vietoj, kad ir kaip norėtųsi parvežt lauktuvių, Brandinti, o jei dar vakuuminėse pakuotėse problemų nesukelia, jiems šaldytuvas nereikalingas.
Dėl vokelių: kiek važiavau su Novaturu, tiek tas vokelis buvo siunčiamas, čia tokia jų bendra tvarka. Šiaip tai man ji labiau civilizuotesnė, kas kiek nori, tiek arbatpinigių duoda. Mane labiau erzina kai kurių moteriškių iniciatyva pirkti atsidėkojimo dovanas gidams.