Įkraunama...
Įkraunama...

Berlynas

QUOTE(Jolete @ 2011 05 14, 09:12)
Vasario mėn. šita bažnyčia buvo aptverta ir uždengta, panašu, kad vyksta kažkokie darbai ten ir nieko nesimato.

Jokios Kirchės nerasite.Ji apstatyta lyg dangoraižiu-matyt ilgam,kol suremontuos.
Atsakyti
QUOTE(waidila @ 2011 03 01, 21:02)
besucherdienst@bundestag.de  siunčiau, atrašė iš kito emailo. Jokios formos aš nepildžiau, tik anglų kalba parašiau emailą, kad tokiomis dienomis būsime 4 asmenys Berlyne, ir norime apžiūrėti Bundestagą, ir kad laikas mums nėra svarbus, tinka bet koks, tomis dienomis. Pildžiau tik lentelę, ten kur reikėjo pavardes ir gimimo datas, bet ją man atsiuntė jau su atsakymu, kad tiek asmenų, galime apsilankyti tiksliu, jų laiške nurodytu, laiku.

Parašiau ir aš tuo adresu laiškutį su datomis ir žmonių sąrašiuku prieš savaitę, bet dar neatėjo atsakymas g.gif . Kaip suprantu, jums atsakė labai greitai...
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Rugsejo viduryje zadam vaziuot y Berlyna. Tik neaisku kaip doh.gif kokie pigiausi budai jy pasiekti? g.gif iskyrus masina, nes kompanijoje vairuojanciiu nera doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kwon Ya Mang @ 2011 08 09, 17:55)
Sveiki 4u.gif
Rugsejo viduryje zadam vaziuot y Berlyna. Tik neaisku kaip doh.gif  kokie pigiausi budai jy pasiekti? g.gif  iskyrus masina, nes kompanijoje vairuojanciiu nera doh.gif

autubosu/traukiniu. nes su lėktuvais labai sunku. beveik nėra tiesioginių, o jei yra, tai kainos fantastiškos ir pigiau su persėdimu
Atsakyti
QUOTE(Kwon Ya Mang @ 2011 08 09, 18:55)
Sveiki 4u.gif
Rugsejo viduryje zadam vaziuot y Berlyna. Tik neaisku kaip doh.gif  kokie pigiausi budai jy pasiekti? g.gif  iskyrus masina, nes kompanijoje vairuojanciiu nera doh.gif

Pigiausias variantas būtų su persėdimu stoholme mirksiukas.gif
Atsakyti
Šiandienos radinukas - gal kam nors pravers nemokamų lankytinų vietų gidas Berlyne.

Įdomiausiai skamba tai bažnyčia neatstatyta:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AukleZig: 16 rugpjūčio 2011 - 16:40
QUOTE(AukleZig @ 2011 08 16, 17:39)
Šiandienos radinukas - gal kam nors pravers nemokamų lankytinų vietų gidas Berlyne.

Įdomiausiai skamba tai bažnyčia neatstatyta:)

Šiuo metu bažnyčią, deja, galima pamatyti tik iš vidaus - ji remontuojama ir uždengta, tad net sunku rasti tarp pastatų. Bet priešais ją įdomu apžiūrėti pastatytą naują bažnyčią, labai įdomus mėlyno stiklo interjeras.

Dėl muziejų salos - iš tiesų, vaikams iki 18 metų nemokamai, o suaugusiesiems apsimoka pirkti kombinuotą bilietą, 16 EUR į salos muziejus (vien tik Pergamono muziejus ko vertas!)
Atsakyti
Na nieko sau, įdomu kaip po remonto atrodys... tiek metų lijo į vidų, o jo kol kas nerestauruoja:)

susidariau tokį įspūdį, kad Berlynas draugiškas vaikams iki 18 metų, labai daug pramogų jiems gerokai pigiau ar nemokamai. Va vyresniems kitaip:)
Beje gal kas esate buvę ilgojoje muziejų naktyje? Du kartus metuose būna, skamba viliojančiai.
Atsakyti
QUOTE(AukleZig @ 2011 08 18, 10:19)
Na nieko sau, įdomu kaip po remonto atrodys... tiek metų lijo į vidų, o jo kol kas nerestauruoja:)

susidariau tokį įspūdį, kad Berlynas draugiškas vaikams iki 18 metų, labai daug pramogų jiems gerokai pigiau ar nemokamai. Va vyresniems kitaip:)

Manau, kad po remonto turėtų atrodyti taip pat, ko gero, tai tik konservavimas - susprogdintos bažnyčios bokštas toks buvo paliktas karo siaubų prisiminimui, neturėtų jos atstatinėti smile.gif.

Man rodos, kad Berlynas apskritai yra draugiškas miestas kainų atžvilgiu smile.gif.
Atsakyti
Na taip, Vokietija: )
Bet šiaip yra tekę ten praleisti keletą valandų, tai toks šaltokas atrodė ir niūrokas. Gal todėl, kad mes postsovietinė šalis (ko gi nematę ir negirdėję?) Aišku, tai kaip šiandien atrodo Berlynas ir kodėl fenomenalu yra pasaulio istorijoje, bet kažkaip turizmui gal kitą miestą rinkčiaus. Nors ką gali žinot, gal ne ten ir ne su tais žmonėmis buvau..

Bažnyčia atrodo įspūdingiausias objektas vienareikšmiškai. Tokia stipri ir skaudi simbolika.
Atsakyti
kažin ar per keletą valandų galima miestą pažinti. be to vien tik berlyno pats centras yra kaip trečdalis viso Vilniaus
Atsakyti
Praleidau Berlyne nepilnas keturias dienas, bet man tikrai neužteko smile.gif. Labai patiko miestas, kuris, taip sugriautas karo metu, nebijo eksperimentuoti su šiuolaikine architektūra ir kurti savo išskirtinio "stiliuko" smile.gif. Man pasirodė, kad ten tikrai yra ką pamatyti, kad ir Pergamono muziejus, Reichstago (su išankstine registracija) kupolas, Berlyno katedra su požemiu, moderni Potsdamo aikštė, ta pati sugriautoji bažnyčia, Unter den Linden su Branderburgo vartais... Kadangi keliavau su savo mergaite, tai dar ir zoologijos sodas bei Madame Tussauds muziejus (šitas, beje, gerokai per brangus pasirodė pagal ekspozicijos kiekybę ir kokybę). Neužteko laiko dar dviem salos muziejams, Bode ir Naujajam, teks tikrai kada nors grįžti dar į Berlyną smile.gif.
Atsakyti