Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

QUOTE(Schiaurinė @ 2011 02 22, 16:02)
analogiska situacija  drinks_cheers.gif
ketvirtadieni jau busiu supazindinama su kolektyvu ir priduosiu dokumentus o idarbinama busiu nuo kovo 1, tiesa dar 2 dienom vyksiu i apmokymus  ax.gif

nors kalbejau cia nedaug, bet laiko praleidau daug ir labai jus visas palaikau  4u.gif

Sveikinimai drinks_cheers.gif wub.gif

Sia savaite pradejau kaip niekad rezultatyviai (cia mano mastais lotuliukas.gif ) issiusti jau 5 cv, visi i prioritetines vietas.
Ikvepta merginu sekmes ir as labai tikiuosi, kad pavasarejant ateis svente (darbas) ir i mano namus ax.gif
Atsakyti
Schiaurine, kviečiu kovo 1-ąją virtualaus šampano taurei 4u.gif
o visoms visoms nuoširdus ačiū kad turiu su kuo pasidalinti džiaugsmu blush2.gif
kažkaip giliai širdy tikiu, kad po tokio ilgo atrankos proceso jau galiu džiaugtis - nemanau, kad nepasirašys sutarties ar kad ta sutartis mane kuo nors nustebins. "chemija" wub.gif

o jūs jei pritrūksite jėgų ar įkvėpimo, rašykite - paguosiu, gal įspirsiu, bet pasistengsiu įpūsti optimizmo bet kuriai. labai rūpėsite "savos", kurių CV skaičiau: mamucis, Crysocolla, Japonienė, Geltonažuvis, Saulė26

-----
mano darbo paieškos statistika skysta skysta. rimtai susirūpinau pradėti ieškoti darbo sausio 1 d., nuo sausio vidurio prisijungiau čia. per tą laiką išsiunčiau gal 15 CV pagal darbo skelbimus (102 neminiu, to projekto taip ir nebaigiau), buvau pakviesta į 6 pokalbius, dalyvavau 4.
kurioziška, tačiau darbą gavau ten, kur CV nesiunčiau.
kadangi pretendavau komunikacijos vadovės (ar viešųjų ryšių atstovės) pareigoms, paskutiniam etapui turėjau pateikti konkretų komunikacijos planą įmonės/produkto pristatymui naujame mieste.
pokalbis vyko sunkiai. visų pirma, aš negalėjau sąžiningai atlikti tos užduoties neturėdama daug informacijos, visų antra - jie patys nežinojo ko jie nori. po valandos mano pristatymo žmonės susinervino ir "dėjo" dešimčiai minučių kalbos, kad tikėjosi visai ko kito, kad jie nori visai ne tokios komunikacijos, kad aš visai nepasitikiu nei jų verslu, nei jais, kad galvoju, jog jie neturi ką veikti trečią kartą su manim susitikdami, ir išvis jie nesupranta, noriu aš ten dirbti ar ne g.gif
na ką, tada nutrūkau aš.... išdėjau ką galvoju apie komunikaciją, juos, jų verslą, darbuotojo atrankos procesą, baimę priimti sprendimą ir baigiau tuo, kad kaip jie nežino ar jiems reikia darbuotojo, taip ir natūralu kad aš nežinau, noriu dirbti ar ne bigsmile.gif dar pasakiau, kad nesikreipiau į juos, kad mane patys susiradot ir aš neketinu tiesmukai savęs pardavinėti, jei jie nemato, kuo aš jiems galiu padėti, daugiau nerandu žodžių, kaip tą pasakyti ir nebežinau, kaip jiems padėti.
toliau jau kalbėjom apie bile ką - gyvenimą, VP market verslą, suderinom darbo pradžios datas ir pasikeitėm el.pašto adresais. blush2.gif
pirmadienį su vienu iš vadovu praleisime daugiau laiko - pabandysiu paklausinėti, kokie jo lūkesčiai, kai priima naujus darbuotojus. tada čia pasidalinsiu, kad manęs nepamirštumėte ir kad duočiau savo buvimu nors kokios naudos 4u.gif
tiesa, nueisiu į atrankos agentūrą su sausainiais - padėkosiu už tai, kad mane pasiūlė.

mamuci, jei dar būtų įdomu kitos paskutinio pokalbio detalės - rašyk el.paštu ar asmeninę žinutę.

Atsakyti
QUOTE(aysel @ 2011 02 22, 15:36)
Schiaurine, kviečiu kovo 1-ąją virtualaus šampano taurei  4u.gif
o visoms visoms nuoširdus ačiū kad turiu su kuo pasidalinti džiaugsmu  blush2.gif

drinks_cheers.gif

nuosirdziai linkiu sekmes visoms oro_buckis.gif
Atsakyti
Ką tik sulaukiau skambučio smile.gif Rytoj einu į pokalbį bigsmile.gif Kažkaip iš čia nesitikėjau, kad paskambins, nes siunčiau CV prieš savaitę. Dar buvau siuntus paklausimą emailu, iki kada vykdys atranką, bet jokio atskymo nesulaukiau...
Atsakyti
Praroijau tiesiog Aysel pasakojima thumbup.gif Puikus pavyzdys kaip reikia pasitiketi savo jegomis ir atstoveti save! Saunuole!

Sis atvejs tikrai parode, kad darbdaviai nezino patys ko nori doh.gif Zmones ir ilgiau dirbdami imoneje ir zinodami visa info nesugeba paruosti strategijos ar plano, o cia nori, kad zmogus po keliu dienu su genialiom idejom ateitu, o visas informacijos saltinis-internetas doh.gif

Patys tampo po 5 pokalbius ir priekaistauja, kad gaisinamas ju laikas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2011 02 22, 07:57)
Aš šitoj situacijoj palaikyčiau darbdavio pusę, tikrai verta dirbti studijuojant, dauguma studentų taip daro ir kažkaip suderina  smile.gif Aš pati dirbau visų savo studijų metu, o studijavau ir dieniniam, ir neakivaizdiniam. Sutinku tik su tuo, kad studentų tikrai nenoriai priima į darbą  verysad.gif

as pikta del to, kad kai kurie dabdaviai nenori priimti net tu kurie neakivaizdziai mokosi.
Papildyta:
susiradau darba ir man labai ten patinka, tik nezn dar ar priims, tik suzinau smugiska dalyka, kad ten skolu labai daug prisidare ir praeitais metais vos nebankrutavo ir dar skunda perskaiciau, tik girdejau kad jie po biski atsigauna, tai nezn ka daryti, tik jie mane nori pagal terminuota darbo sutarti priimti. cray.gif
Atsakyti
QUOTE(^Austėja^ @ 2011 02 22, 17:39)
as pikta del to, kad kai kurie dabdaviai nenori priimti net tu kurie neakivaizdziai mokosi.
Papildyta:
susiradau darba ir man labai ten patinka, tik nezn dar ar priims, tik suzinau smugiska dalyka, kad ten skolu labai daug prisidare ir praeitais metais vos nebankrutavo ir dar skunda perskaiciau, tik girdejau kad jie po biski atsigauna, tai nezn ka daryti, tik jie mane nori pagal terminuota darbo sutarti priimti. cray.gif

Jei tikrai labai patinka, tai aš tavo vietoj rizikuočiau ir sutikčiau padirbėti tenai, jei tik priima. Tik padirbus pamatysi kaip ten yra. Gal iš tikrųjų po truputi atsigauna ir viskas tik geryn.
Atsakyti
Laba diena, optimistiškosios darbo ieškotojos smile.gif,

šiandien mane buvo apėmęs visiškas nusivylimas darbo paieškomis, o gal savimi, todėl nusprendžiau pažiūrėti, kaip Supermamos ieško darbo. Norėčiau prie jūsų prisijungti smile.gif, tikiuosi priimsite blush2.gif
Atsakyti
sveikinimai, kam pasiseke 4u.gif as po truputi irgi pradedu jausti, kad turetu pasisekt smile.gif
Galiu papasakot apie savo zygius, vakar buvau labai lengvame pokalbyje, jokio skanavimo, tiesiog, fun, linksmai net sakyciau pabendravom smile.gif bet is tokio pokalbio kazkaip ir nesitiniu nieko, kadangi turbut atsirinkineja pagal simpatijas.
Siandien buvau treciajame pokalbyje, galvojau, kad bus jau rezultatas kazkoks, bet vel tas pats per ta pati, istikro tai net susinervinau, kaskart ateina po dar viena zmogu ir to paties klausineja "ale kodel nori cia dirbt, siose pareigose", nors patys paskambino ir pasiule, sake manantys, kad susitvarkyciau. tai ar neturetu JIE MAN PASAKYT, KODEL AS PAS JUOS TURECIAU NORET DIRBT? Noriu pasakyti tai, jog viskas vyksta pagal kazkokia sistema, kuri SIUO atveju yra visai netinkama. Nuo tu skanuojanciu klausimu net pykina.
O kas smagiausia, sulaukiau dar vieno skambucio is ten, kur kazkada buvau ir deja po antro etapo manes nepasirinko. Kviecia vel, o ten tai as ziauriai noriu. Reiks suzibet...smhow.. g.gif na ka viskas mano rankose...nuo manes priklauso, kaip as juos itikinsiu, nes ten as tikrai nooooriu drinks_cheers.gif

^Austėja^ - jei bankrutuojanti, tai kaip su atlyginimais? Idomu ar moka normaliai.. nors jei ten labai patinka, tai vis siokia patirtis. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Chrysocolla @ 2011 02 22, 11:26)
Sveikos  4u.gif
Bet va, kai paklause kur draugas dirba biski susimeciau ir isklojau viska  biggrin.gif Sutrikau tiesa sakant del tokio klausimo  blink.gif Niekam anksciau nebuvo tai idomu. Kazin, kodel klause?  rolleyes.gif

Įdomu būtų sužinoti tikrą tiesą, kodėl darbdaviai klausinėja, kur dirba antrosios pusės?
QUOTE(mamucis @ 2011 02 22, 11:58)
Pvz. MB pasakojo rimciau ziuri i atvaziavusius is kitu miestu, nes pvz tie patys vilnieciai neretai gyvena su tevais, yra ju islaikomi dalinai ir taip dantimis nesikabina i darba, kaip pvz savarankiskai gyvenantis, busta nuomojantis ir save islaikantis darbuotojas is kito miesto.

Manes irgi daznai klausia kuo dirba vyras, manau irgi tam, kad patikrinti finansini statusa. Pasakau tik sriti-cia tam reikalui, kad nebutu interesu konflikto jei sritis gimininga. O daugiau zinoti tikrai nera butina. Karta vienas darbdavys isigudrino paklausti ar seniai su vyru turime savo busta. As atsakiau klausimu-o kokia itaka Jusu manymu tai gali tureti mano darbui?Pasimete ir uzdave kita klausima.

Teisingai suvartei darbdavį, nėr čia ko klausinėti kur dirba vyras. smile.gif
QUOTE(CESARIA @ 2011 02 22, 12:00)
Gali būti, jog paprasčiausiai žmogiškai įdomu, kokios tos puikios sąlygos. Arba kitas variantas - išsiaiškinti, ar jūs ne kokio labai turtingo verslininko (politiko ar pan.) draugė, kuriai darbas būtų tik laikina užgaida.

Aš šiandien irgi žiauriai be ūpo. Kiek išsiunčiau pastarosiomis dienomis cv - jokios reakcijos. O tie, kur siunčiau per cvmarket ar cvonline, net neskaityti... Pradėjau galvoti apie cv siuntimą pagal ne pirmą prioritetą. Man įdomu, ką sakyti tokiame pokalbyje, kodėl norėtum dirbti šį darbą? Jei aš čia einu iš bėdos. Dontstop, pasidalink patirtim  ax.gif
Mano bėda ta, kad aš labai nemoku nuslėpti tai, kaip yra iš tiesų. Toks jausmas, kad man ant veido viskas parašyta.

o tu sužinai cvmarket ir cvonline ar skaityti ar neskaityti tavo cv, tik iš to, kai pati prisijungi ir pasižiūri? g.gif

QUOTE(Oliza @ 2011 02 22, 13:28)
Ar siunciate motyvacini laiska?

Jei neprašo- nesiunčiu.

QUOTE(aysel @ 2011 02 22, 13:53)
gavau darbą bigsmile.gif džiaugsimės kovo 1-ąją.

Sveikinu. 4u.gif

QUOTE(Schiaurinė @ 2011 02 22, 15:02)
analogiska situacija  drinks_cheers.gif
ketvirtadieni jau busiu supazindinama su kolektyvu ir priduosiu dokumentus o idarbinama busiu nuo kovo 1, tiesa dar 2 dienom vyksiu i apmokymus  ax.gif

nors kalbejau cia nedaug, bet laiko praleidau daug ir labai jus visas palaikau  4u.gif

Ir tau sveikinimai. Kaip smagu girdėti, kad gaunate darbus. Mums tikrai reikės palaikymo.Tai neužmiršk užsuk pas mus. O ir įspūdžius pasidalinsi, kaip darbelis.
QUOTE(mamucis @ 2011 02 22, 15:29)
Sveikinimai  drinks_cheers.gif   wub.gif

Sia savaite pradejau kaip niekad rezultatyviai (cia mano mastais  lotuliukas.gif ) issiusti jau 5 cv, visi i prioritetines vietas.
Ikvepta merginu sekmes ir as labai tikiuosi, kad pavasarejant ateis svente (darbas) ir i mano namus  ax.gif

Šiandien tik antradienis, o jau 5 cv. Šaunuolė. Na pasipils tau dabar skambučiai, kvietimai į pokalbius, tada galėsi mums pasigirti.
QUOTE(^Austėja^ @ 2011 02 22, 16:39)
Papildyta:

O terminuota darbo sutartis, tai čia kuriam laikui tave priimtų? mhm nežinočiau ir aš ką daryti, jei gaučiau tokį pasiulymą. Susideliok visus plius, minusus ir pagalvok gerai. Jie tau paskambins?
Papildyta:

Papildyta:
QUOTE(ausraiii @ 2011 02 22, 17:43)

šiandien mane buvo apėmęs visiškas nusivylimas darbo paieškomis, o gal savimi, todėl nusprendžiau pažiūrėti, kaip Supermamos ieško darbo. Norėčiau prie jūsų prisijungti smile.gif, tikiuosi priimsite  blush2.gif

Būtinai priimsime. 4u.gif Iš kokio tu miesto, jei ne paslaptis, ar dirbai jau kur anksčiau, kokio darbo ieškai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reims: 22 vasario 2011 - 17:48
QUOTE(^Austėja^ @ 2011 02 22, 18:39)

Surizikuok, neturi ką prarasti.

QUOTE(ausraiii @ 2011 02 22, 19:43)

šiandien mane buvo apėmęs visiškas nusivylimas darbo paieškomis, o gal savimi, todėl nusprendžiau pažiūrėti, kaip Supermamos ieško darbo. Norėčiau prie jūsų prisijungti smile.gif, tikiuosi priimsite  blush2.gif

Sveika prisijungus, papasakok apie save, apie darbo paieškas smile.gif

QUOTE(fancy @ 2011 02 22, 19:45)
sveikinimai, kam pasiseke  4u.gif  as po truputi irgi pradedu jausti, kad turetu pasisekt smile.gif
Galiu papasakot apie savo zygius,

Fancy, barbė devyndarbė esi thumbup.gif Tikiu, kad greitai ir tau pasiseks, kaip ir šiandieninėms merginoms bigsmile.gif Sėkmės. Kaip kažkada sakė Oliza, nuginkluok juos gun_smilie.gif
Papildyta:
QUOTE(CESARIA @ 2011 02 22, 14:00)
O tie, kur siunčiau per cvmarket ar cvonline, net neskaityti... Pradėjau galvoti apie cv siuntimą pagal ne pirmą prioritetą.

Aš siunčiu per CVbanką (bet stengiuosi kuo mažiau). Daugų daugiausiai, ką esu pasiekusi, tai CV peržiūrėjimas. Tačiau nei vieną kartą nepaskambino ir nepakvietė į susitikimą. Tiesa, viena įmonė susirado ten mano Cv , pati pakvietė į pokalbį ir mane priėmė, tik atsisakiau aš.
Atsakyti
QUOTE(2softly @ 2011 02 22, 17:25)
Jei tikrai labai patinka, tai aš tavo vietoj rizikuočiau ir sutikčiau padirbėti tenai, jei tik priima. Tik padirbus pamatysi kaip ten yra. Gal iš tikrųjų po truputi atsigauna ir viskas tik geryn.

bet jei priims su subsidijom birzos, tada man minusas bus, jei nemokes. o tai tai nezn paziuresim dar ka man pasiulys, jei ne su subsidijom tai vien del patirties eisiu.
Papildyta:
QUOTE(ausraiii @ 2011 02 22, 17:43)

aga.smile.gif priimsim.
Papildyta:
QUOTE(fancy @ 2011 02 22, 17:45)

^Austėja^ - jei bankrutuojanti, tai kaip su atlyginimais? Idomu ar moka normaliai.. nors jei ten labai patinka, tai vis siokia patirtis.  thumbup.gif

skaiciau kad nemoka, bet darbuotoju tai siaip jie nemazokai turi ten bedirbanciu, bet sake pora iseina i dekretines ir isvis kai pasiklausai tai dauguma eina i dekretines. noreciau ir as vat dabar pastoti, tai gal bent po poros metu butu koks pagerejimas, tik is pradziu reik darba rasti.
Papildyta:
QUOTE(reims @ 2011 02 22, 17:58)
O terminuota darbo sutartis, tai čia kuriam laikui tave priimtų? mhm nežinočiau ir aš ką daryti, jei gaučiau tokį pasiulymą. Susideliok visus plius, minusus ir pagalvok gerai. Jie tau paskambins?

1 arba 2 metams, bet tikr 1 metams. taremes kita savaite as pasiskambinsiu ir nueisiu pasibandyti. reik apmastyti, dar paziuresiu gal internete ka nors apie juos rasiu.
Atsakyti