Įkraunama...
Įkraunama...

Varškės desertai

QUOTE(Marijka @ 2010 09 29, 16:21)
VARŠKĖS TARTAS SU OBUOLIAIS,


Ir as jau isbandziau si saldumyna thumbup.gif . Labai skanu, mes su seimyna visa viena karsta suvalgem. Gerai, kad dariau is 2 normu tongue.gif . Tiesa, maisant krema varskes, pastebejau, kad namie nera grietines doh.gif , tai dejau kefiro, labai tiko.
Cia mazieji mano krepseliai, didesnis dar kepe smile.gif
Atsakyti
Dalinuosi savo firminiu sveiku ir skaniu vakarienės patiekalu - Varškės apkepu.

Deja nelabai moku čia įkelti nuotrauką
wacko.gif
Bet galit pažiūrėti čia Varškės apkepas

Skanaus smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(raminciukas777 @ 2010 11 02, 10:33)
Dalinuosi savo firminiu sveiku ir skaniu vakarienės patiekalu - Varškės apkepu.

Deja nelabai moku čia įkelti nuotrauką
wacko.gif 
Bet galit pažiūrėti čia Varškės apkepas

Skanaus smile.gif  thumbup.gif


einu kept,nes turiu kaimiskos varskes. biggrin.gif
neradau parasyta,kiek laiko kepti ir kokioj temp. g.gif verysad.gif
Atsakyti
user posted image
Tešla:
150 g sviesto
150 g cukraus
1/2 šaukstelio malto cinamono
1 šaukstelis vanilinio cukraus arba keli grūdeliai natūr. vanilės

1 kiaušinio trynys
300 g miltų
Sviestą išlydyti, cukrų sumaišyti su cinamonu ir vanilniu cukrumi, supilti i ataušintą sviestą, tuomet įdėti trynį ir miltus (galima ir šiek tiek kepimo miltelių, kad puresnė tešla būtų). Viską reikia trupinti tarp pirštų (neminkyti!!), kol susidaro trupiniai. 2/3 trupinių suberti i popieriumi išklotą skardą, šiek tiek paspausti ir kepti 10 min. 200 C orkaiteje. Tuomet galima imtis varškės įdaro:

400 g slyvų arba persikų (gali būti konservuoti) arba tiesiog obuolių
80 g sviesto arba margarino,
100 g cukraus (jei vaisiai švieži – šiek tiek daugiau)
3 kiaušiniai
2 valg. šaukstai manų kruopų
500 g varskes
vanilinio cukraus
Įdaras daromas taip – jei slyvos šviežios, jas reikia nuplikyti ir išimti kauliukus, jei naudojate obuolius – juos nulupti ir supjaustyti gabalėliais, o jei vaisiai konservuoti – tiesiog supjaustyti… Trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą arba margariną išsukti su cukrumi iki purumo, sudėti trynius, varškę, manų kruopas, vanilinį cukrų. Baltymus išplakti iki standžių putų, sukrėsti į varškę ir lengvai išmaisyti. Tuomet ant iškeptos tešlos pagrindo užtepti pusę varškės įdaro, sudėlioti vaisius, užpilti likusią varškės masę. Išlyginti ir užbarstyti likusius tešlos trupinius. Kepti 40 min. 200 C orkaiteje. Iškepusį pyragą dar galima apibarstyti cukraus pudra.
Atsakyti
QUOTE(Inga777 @ 2010 09 22, 18:05)
Gal kas turite tikraji "Draugystes" pyrago recepta? Toks kur parduodamas IKi arba Maximoj ax.gif  4u.gif


Turiu! Tikrą, tarybinį smile.gif Skanutėlis. Iš I. Čereškienės "Miltiniai konditerijos gaminiai. Mokymo priemonė profesinėms prekybos-kulinarijos mokykloms"

Draugystė
Tešlai
370 g miltų
10 g miltų pabarstymui
160 g sviesto
130 g cukraus
30 g kiaušinių
1,5 g amonio karbonato (keičiu kepimo milteliais)
0,5 g druskos
50 g vandens
Įdarui
10 g miltų
22 g cukraus
254 g varškės
30 g kiaušinių
0,1 g vanilino
75 g marmelado pertepimui (naudoju naminę obuolienę)

Pagaminta tešla* suskirstoma gabalais. Pusė gabalų iškočiojama 8-10mm storio lakštais. Jie sudedami į skardas taip, kad uždengtų visą dugną, subadomi ir kepami 220-230oC. Kai tešla pakyla ir truputį pagelsta, ištraukiama iš krosnies, lakštai ataušinami ir aptepami marmeladu. Ant viršaus uždedama varškės įdaro**. Iškočiojama likusi tešla ir ja uždengiamas įdaras. Viršutinio lakšto paviršius aptepamas kiaušiniu ir išraižomas šakute arba konditerinėm šukom. Pyragas kepamas 200-210oC temperatūroje 20-25min. Kepant reikia stebėti, kad labai nekeptų pyrago apačia, nes apatinis lakštas jau yra iškepęs. Pyragas ataušinamas skardoje. Iškepto pyrago storis 30-35mm.

* - Miltus sutrinu su sviestu iki trupinių. Suberiami kiti ingriedientai ir greitai suminkoma tešla. Aš kiek palieku pastovėti šaldytuve..
** - Varškė pertrinama per sietelį ar permalame mėsmale. Į ją pridedama pakepintų miltų, cukraus, druskos, vanilino, kiaušiniai ir viskas sumaišoma.
Atsakyti
QUOTE(lempute- @ 2009 10 11, 13:23)
Aš prieš porą dienų kepiau tokį pyragą:

Tešlai:

200 g sviesto

0.5 stikinės cukraus

vanilinio cukraus

2 stiklinės miltų.

Įdarui:


0.5 kg varškės

3 - 4 kiaušiniai

0.5 stiklinės cukraus
Tešla: sviestą sutarkuojame, sumaišome su cukrumi ir miltais. Gaunasi tokia biri masė iš miltų ir juose išsivoliojusių sviesto gabaliukų. Įdarui sumaišome varškę, cukrų ir kiaušinius.
Kepimo indą patepame sviestu, suberiame pusę miltų-sviesto-cukraus mišinio, išlyginame, ant jo užpilame varškę, o ant viršaus vėl miltų-sviesto-cukraus mišinį.

Kepiau 200C karštumo orkaitėje 1val.

Kepimui naudojau torto formą, kurios kraštai nusiima, tai labai patogu buvo pjaustyti.

aciu uz recepta, tikrai paruosiau per 10 min, jokios betvarkes virtuvej, o skanumelis wub.gif
Atsakyti
gal kas prisimenate toki pyraga-torciuka kur reikia paprastus sausainius mirkyti piene,deti ant lekstes,ir juos pertepti kazkokiu varskes kremu,ar tai tik varske su cukrumi,po mto vel deti saausainiu sluoksni....gal kas zinote sio skanumyno tikra recepta?buciau labai dekinga.... blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nengina @ 2011 02 13, 13:59)
gal kas prisimenate toki pyraga-torciuka kur reikia paprastus sausainius mirkyti piene,deti ant lekstes,ir juos pertepti kazkokiu varskes kremu,ar tai tik varske su cukrumi,po mto vel deti saausainiu sluoksni....gal kas zinote sio skanumyno tikra recepta?buciau labai dekinga.... blush2.gif  4u.gif


Gal sis patiks ax.gif cia musu seimos skaniausias blush2.gif


Sudėtinės dalys:
Sausainiai, 500 gramų
Varškė, 500 gramų
Sviestas, 150 gramų
Cukrus, 1 stiklinė
Kakava, 2 šaukštai
Razinos, truputį
Pienas, truputį
Gaminimas:
Ištrinti varškę, cukrų ir tirpintą sviestą.Varškės masę padalinti į dalis. Į vieną įdėti du šaukštus kakavos, į kitą razinų ir gerai išmaišyti. Sausainius suminkštinti ir sudėti pagrindą, uždėti varškę su kakava,vėl dėti suminkštintus sausainius ir vėl varškę su razinomis, viršų aptepti šokoladu.[tik as vietoj razinu dejau desertine varske su braskem]
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Labai noriu išsikepti varškės apkepą, kurį be galo mėgstu, bet ten kur gyvenu manų kruopų nei su žiburiu nerasi, kažin ar išeitų be jų kepti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(DarkMind @ 2011 03 21, 22:37)
Sveikos  4u.gif
Labai noriu išsikepti varškės apkepą, kurį be galo mėgstu, bet ten kur gyvenu manų kruopų nei su žiburiu nerasi, kažin ar išeitų be jų kepti?  g.gif

Vietoj manu kruopu,kai isverdu perdaug ryziu,dedu juos.
Atsakyti
Parasykit varskes apkepo recepta(kiek kartu kepiau tiek sukrito). Gal as ko nezinau ar nemoku g.gif , o taip noriu ismokti ir man be galo skanu. Padekite ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ing13 @ 2011 04 05, 21:15)
Parasykit varskes apkepo recepta(kiek kartu kepiau tiek sukrito). Gal as ko nezinau ar nemoku  g.gif , o taip noriu ismokti ir man be galo skanu. Padekite  ax.gif

Man sitas apkepas labai skanus wub.gif
Atsakyti