
Tešla:
150 g sviesto 
150 g cukraus 
1/2 šaukstelio malto cinamono 
1 šaukstelis vanilinio cukraus arba keli grūdeliai natūr. vanilės
1 kiaušinio trynys 
300 g miltų 
Sviestą išlydyti, cukrų sumaišyti su cinamonu ir vanilniu cukrumi, supilti i ataušintą sviestą, tuomet įdėti trynį ir miltus (galima ir šiek tiek kepimo miltelių, kad puresnė tešla būtų). Viską reikia trupinti tarp pirštų (neminkyti!!), kol susidaro trupiniai. 2/3 trupinių suberti i popieriumi išklotą skardą, šiek tiek paspausti ir kepti 10 min. 200 C orkaiteje. Tuomet galima imtis varškės įdaro:
400 g slyvų arba persikų (gali būti konservuoti) arba tiesiog obuolių 
80 g sviesto arba margarino, 
100 g cukraus (jei vaisiai švieži  šiek tiek daugiau) 
3 kiaušiniai 
2 valg. šaukstai manų kruopų 
500 g varskes 
vanilinio cukraus 
Įdaras daromas taip  jei slyvos šviežios, jas reikia nuplikyti ir išimti kauliukus, jei naudojate obuolius  juos nulupti ir supjaustyti gabalėliais, o jei vaisiai konservuoti  tiesiog supjaustyti
 Trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą arba margariną išsukti su cukrumi iki purumo, sudėti trynius, varškę, manų kruopas, vanilinį cukrų. Baltymus išplakti iki standžių putų, sukrėsti į varškę ir lengvai išmaisyti. Tuomet ant iškeptos tešlos pagrindo užtepti pusę varškės įdaro, sudėlioti vaisius, užpilti likusią varškės masę. Išlyginti ir užbarstyti likusius tešlos trupinius. Kepti 40 min. 200 C orkaiteje. Iškepusį pyragą dar galima apibarstyti cukraus pudra.