Įkraunama...
Įkraunama...

Kaunas ruošiasi statyboms

QUOTE(Giedruolė @ 2011 04 05, 11:23)
Sveikučiai smile.gif
Savaitgalį pabaigėm žvyro lyginimo darbus ir nužymėjom vieną lygį visuose kambariuose. nuo to lygio bus galima matuotis kitus lygius. tai tiek va šeštadienio darbų. sekmadienis buvo skirtas nesėkmingai žvejybai biggrin.gif
Dabar užbėgsiu įvykiams už akių ir pasibėdavosiu apie dar kol kas tolimą etapą - perdanga-lubos. Pas mane dabar yra mediniai balkiai virš svetainės ir virtuvės kuriuos paliksiu atvirus o ant jų reiks formuot perdaną-lubas. Dailylenčių nenoriu - per daug country jau gautųsi. viena iš bėdų tai, kad keli balkiai savaime truputėlį išlinko (gal apie 1-2cm per centrą) per vėlai susizgribom skersinę siją pritvirtintį, kad visus tuos balkius tarpusavyje surištų ties viduriu. Prie progos pafotkinsiu. Greisės vyrui turiu klausimuką ar įmanoma kaip nors "pritraukt " tuos kelis balkius prie rišančios sijos. Šiuo metu jie pritvirtinti prie jos bet paliktas tas tarpukas, kai sija užsidėjo tai pasimatė išlinkimas. Šiaip nieko baisaus lygtais tie išlinkimai perdanga laikys tik savo svorį, bet matau šiokių tokių bėdų darant lubas... Pasiskaičiau kitose temose, kad su medinėm perdangom labai skilinėja gipso lubos, tai dabar galvoju kaip to maksimaliai išvengti. Gal šiaip kam nors kokių idėjų kils. MAn tap patinka čia pasitarti smile.gif

ikisiu trigrasi.. Balkius su dankratu prikelti galima,tik bus sunku sujungti gad atgal neissilenktu balkis,pati suprantate,geli buti nemenka jega. Bet,viskas padaroma. O gipsas ant medinio karkaso (taippat ir lubu) jei ne is karto tai veliau tiksliai suskilines,tam kad nesimatytu itrukimu,as uzklijuoju dazomais lygiais tapetais. Problema isnyksta,nebent butu didelios deformacijos.
Atsakyti
O gal yra kitų variantų atsisakant gipso? pvz cemento drožlų plokštės ar dar kokios plokštės kurias būtų galima kloti tiesiai ant balkių. Tuomet būtų išvengiama begalės siūlių ties kiekvienu balkiu. įsivaizduokit: balkis GK balkis GK ir t.t. žodžiu galima padaryti sudėtingai ir nežinia ar rezultatas bus džiuginantis. O balkius užklojus ištisine plokšte, ją nudažius iš apačios norima lubų spalva, gal būtų visai neblogas variantas, neidealus (nes matysis, kad balkiai neidealiai priglunda prie lubų), bet gal geresnis nei ištisiniai sutrūkinėjimai ties balkių ir GK sujungimais...
Atsakyti
[quote=Giedruolė,2011 04 05, 11:35]
O gal yra kitų variantų atsisakant gipso? pvz cemento drožlų plokštės ar dar kokios plokštės kurias būtų galima kloti tiesiai ant balkių. Tuomet būtų išvengiama begalės siūlių ties kiekvienu balkiu. įsivaizduokit: balkis GK balkis GK ir t.t. žodžiu galima padaryti sudėtingai ir nežinia ar rezultatas bus džiuginantis. O balkius užklojus ištisine plokšte, ją nudažius iš apačios norima lubų spalva, gal būtų visai neblogas variantas, neidealus (nes matysis, kad balkiai neidealiai priglunda prie lubų), bet gal geresnis nei ištisiniai sutrūkinėjimai ties balkių ir GK sujungimais...
[/quote

o mazo plintusiuko nenorit deti palei balkius? kad ir tokio kaip langu vadinami stapikai..Tokie kur senovei langus stiklindavo,ar kanors analogisko. Galima aisku ir tarpus su elastingu parketo spaklium uztepti (buna tubelese) O kad ir kokia plokste bedetum,vistiek skersines siules bus.. Ir gali jos trukineti. cemento drozliu ploksciu kiek zinau nerekomenduoja (bent jau ant fasadu) suglausti,reikia palikti poros milimetru tarpeli,vaiksciojimui..
Atsakyti
Hm na dar yra apie ką pagalvoti. Ačiū Biesai. Grįšiu kvaršint galvas vėliau šiuo klausimu, gal dar Greisi užsuks, pasigirt kaip pavasaris atėjo į jų gražią sodybą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2011 04 05, 11:35)
O gal yra kitų variantų atsisakant gipso?

Įtempiamos lubos. Paliekat 1-2cm tarpą iki balkių ir tegul lankstosi kiek nori. Čia jau "anti-country", gal ne per stipriai? Ventiliacijos montuotojai apsiverks, kad nėr prie ko difuzorių tvirtinti smile.gif bet išeitis yra.

Pakelti balkį damkratu juokų darbas. Jei konstrukcija užsidengs - prie skersinio balkio tvirtinat metalo kabėmis (jei teko matyti kaip pagaminamos medinės santvaros; dantytos plokštelės+sraigtai). Įdėkit statramstį laikinai, su atvirkštiniais įtempimais - gal bent laikinai prisidės prie lubų tiesinimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 05 balandžio 2011 - 14:02
A taip taip užmiršau paminėti įtempiamas lubas smile.gif galvojau apie tai. pasiknaisiojau ir radau vienam psl. kainas ne tik kvadrato bet ir visokių papildomų darbų kaip kad papildomi kampai (į plotą nemokamai skaičiuojasi iki 6 kampų) lempų, gaisro daviklių ir pan. tvirtinimas. gautųsi tikrai nemaža sumelė biggrin.gif na reikės konkrečiai apie savo variantą kainą pasiteirauti, nes man labai patiktų įtempiamos tarp tų balkių...
Tai aš dėl to linkimo panašiai galvoju. dabar su kampais yra pritvirtinti visi balkiai prie tos centrinės, net ir tie išlinkę. kampą jaučiu sugebėtų ištraukti norintis grįžti atgal balkis. reiktų tų tokių gegnių tvirtinimų kur kaip pasukta plokštelė atrodo kur viena dalis prie centrinės sijos šono suskasi, o apatinė pasukta dalis sukasi ant balkio šono (kampas suktųsi ant balkio viršaus) bet tuomet vaizdelis ne koks...
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2011 04 05, 15:22)
A taip taip užmiršau paminėti įtempiamas lubas smile.gif galvojau apie tai. pasiknaisiojau ir radau vienam psl. kainas ne tik kvadrato bet ir visokių papildomų darbų kaip kad papildomi kampai (į plotą nemokamai skaičiuojasi iki 6 kampų) lempų, gaisro daviklių ir pan. tvirtinimas. gautųsi tikrai nemaža sumelė biggrin.gif na reikės konkrečiai apie savo variantą kainą pasiteirauti, nes man labai patiktų įtempiamos tarp tų balkių...
Tai aš dėl to linkimo panašiai galvoju. dabar su kampais yra pritvirtinti visi balkiai prie tos centrinės, net ir tie išlinkę. kampą jaučiu sugebėtų ištraukti norintis grįžti atgal balkis. reiktų tų tokių gegnių tvirtinimų kur kaip pasukta plokštelė atrodo kur viena dalis prie centrinės sijos šono suskasi, o apatinė pasukta dalis sukasi ant balkio šono (kampas suktųsi ant balkio viršaus) bet tuomet vaizdelis ne koks...

As nesiuliau itempiamu lubu nes balkiai kai kraipysis(o kraipysis tai tikrai,nes pas mane bute taip buvo) tai gali visokiu bangu atsirasti yra dar tokia medziaga. ,labai kieta,atspari,tipo nereikia siuliu su tinkleliu armuoti,kazkada maciau lietuvoje kazkas pardavinejo,bet taippat nepigi..
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2011 04 05, 10:23)
Sveikučiai smile.gif
Savaitgalį pabaigėm žvyro lyginimo darbus ir nužymėjom vieną lygį visuose kambariuose. nuo to lygio bus galima matuotis kitus lygius. tai tiek va šeštadienio darbų. sekmadienis buvo skirtas nesėkmingai žvejybai biggrin.gif

Ar galima smulkiau aprašyti,kaip ruošiatės grindų betonavimui.Kur jūsų vamzdžiai bus,ar bus juodgrindės. Galima ir į až ,gal kitiems neįdomu. Kaip toliau, sluoksniai kokie bus. kiek užeis virš pamatų grindys?Jei vamzdžiai lieka smėlyje,ar juos būtina,ar reikia adr kažkaip apšiltinti ,nors jie tuose tubuose pilkuose.
Atsakyti
Viliene duok kontaktus tų iš kurių pir pirkai, Skambinam nurodytu tel atsiliepia tupa boba susišnekeėt neina toks vaizdas, kad klientų nereikia unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2011 04 05, 15:22)
A taip taip užmiršau paminėti įtempiamas lubas smile.gif

Tai aš dėl to linkimo panašiai galvoju.

Kodėl tik tarp balkių, o ne nuo sienos iki sienos?

Dar galimybė truputi apkrauti stogą smile.gif Jei konstrukcija tvirta - dedat atatampą nuo linkstančio balkio iki kraigo išilginės sijos, iš pvz reguliuojamo troso.
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2011 04 05, 20:29)
Viliene duok kontaktus tų iš kurių pir pirkai, Skambinam nurodytu tel atsiliepia tupa boba susišnekeėt neina toks vaizdas, kad klientų nereikia  unsure.gif

Visiškai nesistebiu smile.gif Tai visiškai normalu - man irgi laaabai sunkiai sekės bendrauti. Bandykit Marek Dravnel + 370 698 29470 4u.gif
Atsakyti
Sveiki prie PIR pirkimo ir aš prisidėčiau 10cm 200m2 jai priimsit i kompanija
Atsakyti