Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, saldžiosios paprikos

as ciliams ir paprikoms taikau toki pat rezima kaip ir pomidorams - baloj nelaikau. Bet isdziuvusioj zemej irgi nekankinu. Kai matau, kad sausa, laistau. Jei dar dregna - ne.
Na, bet gal tuoj Kindziulis prieis ir paaiskes, kad blogai darau.. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 31 kovo 2011 - 21:15
QUOTE(siamese20 @ 2011 03 31, 22:05)
Kas per receptas? Labaaai įdomu.  blush2.gif  Gal gali pasidalinti?  4u.gif

Galiu smile.gif Senesnėse temose ne kartą dalinausi tuo receptu. Paieškosiu, jei nerasiu iš senos temos nukopinti, tai perrašysiu iš naujo smile.gif Spėsim, paprikos dar neužaugo.. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2011 03 31, 22:14)
as ciliams ir paprikoms taikau toki pat rezima kaip ir pomidorams - baloj nelaikau.

Ne žymusis Kindziulis esu, bet kol anas miega, įsiterpsiu smile.gif Paprikas visiškai sausai nelaikau, kiek žinau, jos sausros nelabai mėgsta. Aš jas iki tokios lengvos drėgmės vazonėlyje pratempiu, paskui palaistau. Tiesiog pirštu palietusi žemę patikrinu, jaučiasi, kada prašosi vandens smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 01 balandžio 2011 - 06:18
ech, gerasis Ex duotas receptas.. wub.gif Marinuotos paprikos per Naujametį užsibaigė. Kas ragavo - pirštelius laižė. Kas po to ragavo paprikų, marinuotų pagal kitus receptus, sakė, kad skonis nesulyginamas..
O aš šiemet užsisodinau dvigubai daugiau paprikų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(samanaa @ 2011 03 31, 22:08)
Beje, ciliams ir paprikanoms ar geriau jau sausesne zeme,ar dregnesne???  g.gif

tai ne pelkių augalai smile.gif Šios kultūros laistomos gausiai ir retai. Dažnumas nuo substrato priklauso, greičiausiai išdžiūna durpiniai substratai. Tačiau jei į juos yra įmaišomas humusas, smėlis, drėgmę absorbuojantys dalykėliai, laistyt reikia stipriai rečiau.

Galima ir pirštu kaip drėgnomačiu naudotis, jei tik pirštų galiukai nėra praradę jautrumo bigsmile.gif

Ir laistom ne po čiut čiut, o gausiai ir retai.

Tiesa, jei vistik daigai auga grynose durpėse, tai laistyti reiktų įstačius indelius į didesnę talpą ir palaikyti jame mažiausiai pusvalandį, kad pilnai visas substratas prisigertų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 01 balandžio 2011 - 10:52
Vakar visą dieną džiaugiausi, kad neblogai mano paprika auga. Kai kurie augaliukai jau po 12-14 lapelių turi ir man rodos, kad ir žiedelius augina. Sėti vasario 16d. Nors pvz. geltona paprika Marta tik 6-8. Bet ne tą norėjau pasakyt. Turbūt tiek prisižiūrėjus savp paprikų šianakt pradėjau sapnuot siaubiakus: kad atsikeliu, o mano paprikos neturi nei vieno lapelio, styro tik stiebai. doh.gif Žinokit kaip šokau iš lovos, tai kaipįgelta lėkiau žiūrėt savo paprikų, ale ačiū dievui stovi su lapais lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 04 01, 08:02)
Galiu smile.gif Senesnėse temose ne kartą dalinausi tuo receptu. Paieškosiu, jei nerasiu iš senos temos nukopinti, tai perrašysiu iš naujo smile.gif Spėsim, paprikos dar neužaugo.. smile.gif


Lauksime 4u.gif
Atsakyti
Mano ciliukai pries kelias dienas sudygo, tikiuosi spes uzaugti ir sulauksiu derliaus.

Kalbejote apie paprikas maruinuotas su medumi, super receptas ir super skonis. as marinuoja pagal si recepta
Paprika supjaustyti i 4 dalis ir isimti seklas,paskui sudeti paprikas i verdanti vandeni ir pavirti 3min.Deti i iskaitintus stiklainius,kur jau turi buti ideta cia ant 0.5l stiklainio:1 saukstelis medaus ir mazesne sklitele cesnako.
Po to supilti marinata:
1l vandens
1 stikline aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1 saukstas druskos
Sito kiekio marinato uztenka 4l pipiru uzpilti.
Siaip papriku nevalgau, ne todel kad neskanu, bet todel kad man ju kvapas schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif nepatinka, bet sias su medumi tai tiesiog ryte ryju. Skonis pasakiskas.


Lauksiu Ex recepto, gal kitoks, bus isbandytas.
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2011 04 02, 15:19)
Mano ciliukai pries kelias dienas sudygo, tikiuosi spes uzaugti ir sulauksiu derliaus.

Kalbejote apie paprikas maruinuotas su medumi, super  receptas ir super skonis. as marinuoja pagal si recepta
Paprika supjaustyti i 4 dalis ir isimti seklas,paskui sudeti paprikas i verdanti vandeni ir pavirti 3min.Deti i iskaitintus stiklainius,kur jau turi buti ideta cia ant 0.5l stiklainio:1 saukstelis medaus ir mazesne sklitele cesnako.
Po to supilti marinata:
1l vandens
1 stikline aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1 saukstas druskos
Sito kiekio marinato uztenka 4l pipiru uzpilti.
Siaip papriku nevalgau, ne todel kad neskanu, bet todel kad man ju kvapas  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif nepatinka, bet sias su medumi tai tiesiog ryte ryju. Skonis pasakiskas.
Lauksiu Ex recepto, gal kitoks, bus isbandytas.

patikslinkit recepta-kokiu marinatu uzpilti-karstu ir uzsukti,ar atvesintu ir dar kaitinti ar dar kaip nors?
Atsakyti
QUOTE(2jolitka @ 2011 04 02, 15:47)
patikslinkit recepta-kokiu marinatu uzpilti-karstu ir uzsukti,ar atvesintu ir dar kaitinti ar dar kaip nors?

Mano receptas truputi kitoks,bet taippat labai skanu:2kg papriku iv.spalvu,0,5stikl,medaus,0,5stiklacto,0,5stikl,vandens,0,5stikl.alyv.aliejaus.Paprikas nuvalyti ,supjaustytisiaurais ruozeliais,visus ingredientus supilti i puoda,kai uzvirs sudeti paprikas ir kelias min.pakaitinti pamaisant,poto sudeti i 0,5l stikl.ir uzpilti tuo paciu marinatu.Iseiga 4 stiklainiukai.nereikia kaitint iskart uzdaryti.
Atsakyti
Perkeliu recepta, kuri Ex minejo... dabar prisiminiau, kad ir as pagal ji gaminau blush2.gif Tokiu budu marinuotu papriku jau nebera pas mus biggrin.gif Siemet vel taip marinuosiu... tik cukraus desiu maziau-mums per saldu smile.gif Ir as dar idejau po pora ciliuku i stiklainiuka.. tas salstelejes astriai skonis nuostabus smile.gif

QUOTE(Ex @ 2010 06 11, 09:56)
Labai tikiuosi laimingai prasmukti su šiuo receptu neužpykdžiusi temos skaitytojų temos teršimu ax.gif

MARINUOTA PAPRIKA SU MEDUM

0,5 l stiklainiukui:

1 šaukštelis medaus
1 maža skiltelė česnako

marinatui:

1 l vandens
1 stiklinė aliejaus (galima mažiau arba visai nepilti kas nemėgsta. Aš nepilu.)
1 stiklinė acto
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai druskos (galima ir tris, aš tiek ir dedu)

Šio marinato kiekio užtenka 4 l paprikų užpilti.

Papriką supjaustyti į 4 dalis, jas sudėti į verdantį vandenį ir pavirti 3min. Paprikų skilteles dėti į iškaitintus stiklainius, kur jau turi būti sudėta medus ir česnakas. Užpilame verdančiu marinatu. Užsukame dangtelius.

Ir sau ir svečiams....jei liks smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 02 balandžio 2011 - 16:44
QUOTE(madmuazele @ 2011 04 02, 17:43)
Perkeliu recepta, kuri Ex minejo...

Oi, kaip tau Diiiiiidelis dėkui, Madmuazelyt, tu tikras lobis, išgelbėjai mane nuo rausimosi archyvuose.. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 02 balandžio 2011 - 18:15
Kad nera uz ka mirksiukas.gif Turejau issisaugojusi puslapi smile.gif

Gal kas galit patarti-ar pakaks jei biohumuso pabarstysiu i indelius ant virsaus zemiu, ar butina ji maisyti? Nenoriu jau augaliuku judinti, dar karta persodinti... Ir skaiciau Pomidoru temoje apie kalio permanganata-tiktu tokiu tirpalu ir paprikas su ciliukais palaistyti?
Atsakyti