Įkraunama...
Įkraunama...

Nušvitęs? Nušvitusi?

Sokrato teismo kalbas reik pasiskaityt ir viskas bus aišku su tuo nušvitimu. Vanduo man priminė jį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2011 03 08, 14:22)
O tai kas tada pastebi, kad atsakinėja patologinis protas?

neiseina is galvos sitas klausimas g.gif
ir vanduo mini *stebinti* prota. g.gif


QUOTE(be rėmų @ 2011 03 08, 16:22)
Atsiprašau, niekiap neišeina parašyti rimtu veidu ax.gif

taip. man irgi vandens didaktiskas tonas sukelia nora ironizuoti, juokauti.
suprantu, kad tarp eiluciu nematyti veido israiskos, negirdeti balso intonacijos ir is keliu trumpu zodziu neimanoma nuspeti, ar atsakymai nuosirdus ir atviri...


QUOTE(be rėmų @ 2011 03 08, 16:22)
Gali būti. Turbūt abi priėjom akligatvį.
Kai aš J. Ivanauskaitės knygose rasdavau, galima sakyti, savo pačios minčių, pagalvodavau: "Ne aš viena tokia trenkta ":D

nesijauciu akligatvyje. atvirksciai, jauciuosi besimokanti, igyjanti vis naujos patirties. ypac daug apie save suzinau is savo vaiku, jie kasdiena privercia is naujo permastyti daugeli dalyku.


taip, pazistamas tas jausmas, kai skaitai knygas ir apsidziaugi, atradusi, kad yra ir daugiau taip galvojanciu zmoniu smile.gif



vanduo, ar esi nusvites/nusvitusi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 09 kovo 2011 - 09:20
Tema lyg apie nušvitimą buvo... g.gif suprantu su nepaprastais "proto atradimais" reikia žygiuoti per kuo daugiau temų thumbup.gif
Atsakyti
Skaitau skaitau, ir kuo toliau, tuo labiau atrodo, kad tas zodis 'nusvites' jau labai nuvalkiotas gaunas, vos ne 'apsidirbes' smile.gif) atsiprasau uz tokias asociacijas blush-anim-cl.gif2:Net nejauku pasidare:)
O siaip, tai turbut geriausia dalis is Budos mokymu ta, kad nereik niekuo tiketi, reik viska patikrinti paciam 4u.gif
Atsakyti
Kas atsitinka su tais, kurie pretenduoja į kažkokią vertybę bet niekaip negali paimti?

Pavyzdžiui, atėjus rytų išminties mokymų madai atsirado krūva pretenduojančių bet daugelis tapo paprasčiausiais cinikais.

Cinizmas tai linijinio proto priėjusio ribą savybė.

Ciniškumas atsiranda tuomet kai linijinis protas pretenduoja į kažkokias vertybes, kad ir dvasingumą, išmintį, meilę, nušvytimą ir t.t. bet niekaip negali jų paimti.

Tuomet tos nepasiekiamos vertybės gali virsti netgi keiksmažodžiais.

Pavyzdžiui, jeigu draugė ar kaimynė nusipirko naujus batus, kurie tau neįperkami tuomet patologinis protas pavydi ir pradeda neigti tuos batus, iki kurių netraukia.

Nieko gero tie batai, per daug sumokėjo, ne orginalas ir t.t. Žinoma, stengiamasi užmaskuoti savo pavydą, neišsiduoti ir kandžiojamasi, ironizuojama, “traukiama per dantį“ ne per daug atvirai ir tiesiogiai o lyg iš po kampo.

Todėl ir kritikuoja, stengiasi pažeminti, nuvetinti, nukainuoti, įkasti, pašiepti, kad niekaip netraukia pavyduolis iki tokių batų.

Lygiai tas pats vyksta ir temose apie išmintį, dvasines vertybes, Dievą ir t.t. Juk protas tai tas pats tik tema kita ne batai o pavyzdžiui, dvasingumas ar nušvytimas ir t.t.
Patologinis protas visur patologinis ar batų parduotuvėje ar bažnyčioj, programa juk galvoj tai ta pati.

Visi kritikuojantys, pašaipūnai, besistengiantys nuvertinti, nukainuoti kitą parodo patys į save pirštu.

Cinizmas tai ryškus simptomas, kad prieita riba.

Todėl kalbant apie alternatyvų protą reikia suvokti, jeigu jus nesugebėsite jo pagimdyti savyje iš savo potencijos tai tapsite cinikais.
Vietoj pozityvo gausite destrukciją o tai atsilieps ne tik jūsų vidui bet ir išorėje socialinėje terpėje, santykiuose šeimoje, bendradarbiais ir t.t.
Atsakyti
Pastebėjau, kad daugelis iš jūsų iškeliate dvasingumą, meilę, išmintį, altruizmą kaip vertybę o ego neigiate kaip blogį.

Pavyzdžiui, linijinis protas yra egocentriška sistema o alternatyvus protas atvirkščiai – altruistinė sistema.

Jeigu jus sugebėtumėte būti 100% egoistu arba atvirkščiai kaip Jėzus Kristus 100% altruistu, tuomet viskas tvarkoj. Nepasitenkinimas ir kančios atsiranda todėl, kad mėtomasi iš vienos sitemos į kitą.

Pavyzdžiui, duodi o paskui pradeda atrodyti, kad pats save nuskriaudei ir atvirkščiai imi ir paskui sąžinę pradeda graužti.

Dėl mėtimosi iš vienos sistemos į kitą atsiranda vidiniai prieštaravimai, kurie ir sukelia nepasitenkinimą, kančias.

Kai pagimdysite iš savo potencijos alternatyvų protą tai po to anksčiau ar vėliau ateis suvokimas, kad gėris ir yra blogis, kad melas ir yra tiesa, kad egoizmas ir yra altruizmas ir t.t. Su linijiniu protu neįmanoma suprasti teiginių iš alternatyvaus proto ir tuo labiau dialektikos.

Todėl, naudokitės skirtingomis proto rūšimis pagal paskirtį.
Pavyzdžiui.; alternatyvus protas netinkamas instrumentas norint uždirbti pinigus, apsirūpinti save. Tam reikalingas linijinis protas.

Linijinis protas yra super, blogiu jis tampa kai prieina savo ribą.
Tuomet reikia pasitelkti alternatyvų protą ir situacija, kuri atrodė klaiki, lengvai išsisprendžia.

Pavyzdžiui.; linijinis protas netinkamas instrumentas atstatyti, pagerinti sugriuvusius santykius, todėl tam galite pasitelkti alternatyvų protą ir kas atrodė neįmanoma žvelgiant iš linijinio proto, lengvai išsisprendžia pasinaudojus alternatyviu protu.

Gaunasi, kad jus dabar turite du skirtingus protus, kuriuos naudojate pagal paskirtį.

Kas vienam protui atrodo neįmanoma kitam natūralu ir paprasta.

Prisiminkime senovės išminčiaus Laodzi žodžius: pralaimėjimas ne blogiau už pergalę.

Taip ir čia gaunasi: linijinis protas yra ne blogiau už alternatyvų. Ligybės išmintis. Jie skirtingi protai ir turi savo paskirtį.

Naudoti skirtingais protais pagal paskirtį tai reiškia jausti savo patologiją, kada priėjai ribą. Išeiti iš patologijos su tuo pačiu protu, kuris į ją ir atvedė neįmanoma. Įšeitis yra kitas instrumentas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 09 kovo 2011 - 15:54
Dabar kaip tik vyksta susitikimai su nusvitusiu zmoumi. Jei domina, galite nueiti su juo i susitikima.


Kovo 30 d. - balandžio 3 d.

Vilniuje, Arbatos magijoje, Bazilijonų g.8
(darbo dienomis - 18.30 val.
šeštadienį, sekmadienį - 11 val.)
Susitikimai
su Cezariu Terueliu Lietuvoje

Jūs jau esate laisvi!
Kliūtis yra tai,
kad galvojate,
ir tikite,
jog tai, ką galvojate,
yra tikra.

Cezaris Teruelis (Cesar Teruel) gimė 1969 m. Venesueloje. Nuo pat vaikystės jis intensyviai domėjosi dvasiniais klausimais. Tarsi atsakymas į jo maldas 1998 metais įvyko jo kelionė į Pietų Indiją. Cezaris lankėsi pas Satją Sai Babą, kuris nusiuntė jį į Ramanos Maharišio ašramą Tiruvanamalai. Ten vienoje ašramo salėje išvydęs Ramanos Maharišio statulą, jis patyrė neįtikėtiną, labai stiprų išgyvenimą, kurio metu jo individualumo jausmas akimirksniu tiesiog pradingo. Jis nejautė savo kūno, save juto kaip erdvę, o pasaulį suvokė tarsi plūduriuojančią, fiziškai neegzistuojančią oro pilį – tai buvo vien tik šviesų ir spalvų žaismas. Tuo metu jis dar nežinojo, kad šis akimirką trukęs išgyvenimas – tai jo tikrosios Savasties kaip Sąmonės erdvės (eterio), kurioje tarytum egzistuoja visa pasireiškusi visata, patyrimas. Atgavus kūno sąmonę, jį užvaldė nepaprastas laisvės, laimės ir ramybės jausmas. Visą savaitę beveik nevalgė ir nemiegojo. Tuo metu jis neturėjo mokytojo, suvokusio savo tikrąjį Aš ir galėjusio jam patvirtinti, kad tai buvo Tiesos patyrimas, todėl ilgainiui ši būsena pradingo.
Tik po kelių mėnesių Cezaris sutiko mokytoją Ratan Lalą, kuris vedė jį savęs tyrinėjimo keliu ir padėjo vėl patirti tai, ką išgyveno Ramanos Maharišio ašrame.
Po to, kai 2005 m. mirė jo mokytojas Šri Ratan Lalas, Cezaris, pildydamas jo valią, pradėjo vesti viešus satsangus Putapartyje, Pietų Indijoje. Pastaruoju metu Indijoje satsangus veda Tiruvanamalai, šalia Ramanos Maharišio ašramo. Ilgainiui Cezarį pradėjo kviesti į įvairias Europos šalis. Šiuo metu jo maršrutas išsiplėtojo iki Vokietijos, Italijos, Ispanijos, Airijos, Rusijos, Ukrainos, Moldavijos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos.
Savo patyrimu ir žiniomis dalindamasis su kitais ieškančiaisiais Tiesos, jis padeda žmonėms suvokti savo tikrąją Savastį.

Cezaris Teruelis nepriklauso jokiai religijai, nėra susijęs su jokia dvasine organizacija, taip pat ir neneigia nė vienos iš jų.

Atsakyti
Ar temos autores nusvitimas jau nebedomina?
Atsakyti