Įkraunama...
Įkraunama...

kur geriau gimdyti?

Kai paskaiciau tema " kiek duoda atsidekodamos (kysius) uz gimdyma" man plaukai piestu pasistojo doh.gif Kaip supratau praktiskai visos gimdo privaciai, nes pilnas kisenes gydytojams banknotu prikisa doh.gif isivaizduoju uzsienyje kokia prieziura butu gimdant privaciai ir aisku tai butu leagalu priesingai lietuvai...isvada tai, kad zmones patys kasa sau duobe savo kysiais, o paskui dejuoja kad visur patepti reikia pinigais
Atsakyti
Na,as esu uz uzsieni! thumbup.gif paaiskinsiu kodel. Su vyru esam pries kysius,nes manom,kad gyd ir taip gauna alga,todel siaip jau turetu savo darba atlikti kaip priklauso. Taigi. Pirma durkyte gimdziau LT. Gimdymas uztruko 15.5val. del stuburo problemu,man buvo atsakyta daryti epidura. na suprantu,rizikuoti niekas nenori,ka gi. Mane skatino,nes veikla nebvo efektyvi,taigi... kas bent kiek nusimano,kas skatinant skausmas daug didesnis,nei kai sarememiai naturaliai stipreja. Taigi,negavau epiduro,bet be jo yra dar kitokiu siokiu tokiu pagalbiniu priremoniu - nei vienos negavau,nei vienos nepasiule,o paparasius,niekas nesureagavo. blink.gif taigi taip ir gimdziau be nieko,kalbejau su anuo pasauliu,nes organizmas sunkiai kovojo su skausmu kuris per greitai stiprejo. Per tiek laiko nuvargau,kad atejus laikui stumti maizuke,nebebuvo jegu. Tai gi ja man stumte isstume is pilvo. Apziura po gimdymo prabegomis.
Antras gimdymas Airijoj. Baime buvo didziule. Bet mano nuostabai,gimdymas buvo pasakiskas. Aisku istorija karotjosi ties ta vieta,kad mane ir vel skatino,Todel lb isisgandau,kad ir vel teks kesti skausmus,tad vel prasiau epiduro,bet ir vel buvo atsakyta (normalu,lb ir nesitikejau) taciau mane iskart personalas eme raminti,kad jie pades,kuom tik gales iskesti skausmus ir pagimdyti kuo lengviau. Taigi,saktino nuo pradzio,saremiu dar nebuvo,tad isakrt jie kas 1min buvo kas 40s. akusere ramino,kvepavo kartu sumanim. Veliau,atveze duju (nerealus man buvo dalykas,aciu tam,kas jas isrado) siule ir peditino,bet atsisakiau,nes nuo jo vimdo. Ir atnese kamuoli,kad lengviau butu ir greiciau viskas vyktu. Zodziu,akusere parupino geriamo vandens,galejau prasyti net tosteriu pavalgyti,zodziu,esu nerealiai patenkinta,nes niekas nelauke atlygio,o akuseres veidas buvo nuolat su sypsena. Niekas tikrai neziurejo is auksto,ir net gyre,kad butent lietuves istveria gimdyma daug geriau ir lengviau,nei aires,ar kitu tautybiu moterys. po gimdymo prieziura irgi lb patiko,daug personalo,ir nei vieno susraukusio veido,visi siule pagalba,jei tik reikejo. o lt deja,per 3paras gulejimo tik karta maciau vaiko gyd ir viskas,niekas net nepaklause,ar man reikia ko. beja,airijoj tikrai nera kad reikia veztis savo patalynes,iklotus ar epiduro rinkinius,viska duoda. Tad as tik uz uzsieni,bet jau man mano uzsienis - Airija.
Atsakyti
Pasidalinsiu ir as savo nuomone ir patirtim .. Pirma gimdziau LT, is anksto sutarus su mane priziurincia gydytoja .. Viskas buvo puiku, nors gimdymas buvo komplikuotas .. Busiu dekinga mane gimdymo metu priziurejusiems VGN personalui visa gyvenima .. thumbup.gif Gal tik po gimdymo maziau kas demesi kreipe, bet man nelabai to ir reikejo ..

Airijoj gimdziau neseniai, neduok Dieve patirt nei vienai, ka man teko patirt ..
Gimdymas vel buvo komplikuotas ... Viskas buvo lygiai taip pat, bet stumimo metu (vaiko galvute buvo per aukstai) nieks su manim nesicackino kaip LT - mat visi biziake atseit baisiam, gimdyviu tipo daug, o personalo per mazai (bet juk pacientui tai neturetu rupet) .. Tai vietoj to, kad padirbet su manim ilgiau stumimo metu, buvo paimtas vakumas, paskui reples (nors gimdymo plane didelem raidem buvau irasius, kad gimdysiu be vakumu ir repliu, nes situos dalykus airiai uj kaip megsta naudot reikia nereikia, nesusimastydami, kokios pasekmes vaikuciui gali but)
Taigi pasekme - as visa sudraskyta, siules gyja iki siol, vaiko galvyte buvo suzalota ant tiek, kad nesimate sveikos vietos, vien kraujosruvos, guzai, melynes .. Ant viso veiduko repliu zymes, ant voku taip pat .. Pamacius gavau soka ir praverkiau visa para ... Nereikia net sakyt, koki stresa turejau, kol guzai, melynes isnyko .. Beje, galvos echo mums nedare, nors po tokio gimdymo turejo ..

Dar vienas epizodas, kuris galejo jau man liudnai baigtis ... Mano placenta abu kartus neatsidalino, prisiklijavus prie gimdos .. Po gimdymo turi but zaibiskai atlikta minioperacija - nugramdymas, nes kitaip galima mirtinai nukraujuot ..
LT tai buvo atlikta superzaibiskai thumbup.gif
Sicia daktaras, isroves mano maze su tom replem, isbego atseit pas kita gimdyve ir paliko mane pusvalandziui kraujuoti ... Akuseres tik lakste mano vyrui sakydamos sorry sorry, nukraujavau siaubingai, jau kalbejau su anuo pasauliu .. Vyras stovejo isbales ziuredamas i pilnus kibirus kraujo ...
Tada kaip niekur nieko atejo daktaras, iskrapste man ta placenta ir siusiuvo visa, nes traukdamo vaika replem, mane suplese iki siknos .. Nezinau, kaip ten viskas sugijo dabar, jauciu skausmus iki siol .. Kosmarus sapnuoju irgi ..
Zodziu, jei butu trecias - tiesiu taikymu varyciau net negalvodama gimdyt i LT.... Ir tarciausi su kokia gydytoja ..

Niekam nieko neirodineju kur geriau ar blogiau, visur visko buna ... Tiesiog pasidalinu savo patirtim rolleyes.gif
Sekmes apsisprendziant ... Jei gimdymas lengvas, tai ir namuose galima gimdyt, visai nesvarbu kur ..Bet kai mano komplikuoti, tai be jokiu abejoniu, gimdyciau tik LT, nes mano akim, ziurint, bent jau pas mus medicina atsilieka kokiais 15 meetu nuo LT .. Kai kuriu gydytoju lygis tai doh.gif doh.gif doh.gif Bet cia jau kita tema
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domke: 01 kovo 2011 - 22:43
Na, as gimdziau va neseniai Danijoj. Lietuvoj neesu gimdzius del to palygint negaliu, bet galiu pasakyti kaip cia.
I ligonine galima atvaziuoti tusciom rankom, viska duoda viskas nemokamai. Gimdymas visiskai priklause nuo manes, galejau gimdyt kokioj norejau pozoj, gimdyt vandenyje, prasyt epiduru, cezario, duju ar dar bile zino ko. Akusere bent man pasitaike pasakiska, labai stengesi mane issaugot sveika ir jai tai pavyko thumbup.gif . Tokie dalykai, kaip virkshteles nukirpimas tik jai nupulsavus arba tik gimusio kudikio padejimas man ant krutines zysti ir sushilti, buvo savaime suprantami ir nereikejo to prasyti thumbup.gif .
Po gimdymo taip pat gavau labai gera prieziura, o akusere ir dabar namo pas mane ateina ziuri kaip vaikelis ir as pati laikomes.
Ir geriausia kad visi malonus visi shypsosi ir visi rupinasi tavimi, o ne galvoja kaip greiciau atidirbti darbo valandas doh.gif .
Zodziu gimdyma prisimenu kaip viena nuostabiausiu gyvenimo ivykiu ax.gif. Ir tikrai abejoju ar Lietuvoj buciau taip pagimdzius blush2.gif .
Atsakyti
Lietuvoje yra privalumas tame, kad gali pasirinkti gydytoją pas kurią gimdysi. Galima juk ir oficialiai susitarti, be kyšių, tiesiog užisakyti paslaugą, o psichologiškai yra daug saugiau jeigu šaliau bus pažįstamas žmogus, kurio pasitiki. Ne visur pasaulyje tokia galimybė yra.

Pagal tai, kiek čia prisiskaičiau - UK rinkčiausi gimdymo centrą, Airijoje negimdyčiau - nes ten tai tikrai lotereja ir gydytojo pasirinkti negalima, kaip lotereja. O kitur.. reik žiurėt.

Ruby Tuesday
aš panašioj situacijoj esu, dabar tvarkau dokumentus mažiui. Svarbiausia legalizuoti vietinį gimimo liūdijimą, su juo galima kreiptis į benkokią ES šalies ambasadą su prašymu suteikti grįžimo dokumentą. Su tuo dokumentu galima nuvažiuoti į Lietuvą, o ten jau likusius dokus sutvarkyti.
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2011 03 04, 08:41)
Ruby Tuesday
aš panašioj situacijoj esu, dabar tvarkau dokumentus mažiui. Svarbiausia legalizuoti vietinį gimimo liūdijimą, su juo galima kreiptis į benkokią ES šalies ambasadą su prašymu suteikti grįžimo dokumentą. Su tuo dokumentu galima nuvažiuoti į Lietuvą, o ten jau likusius dokus sutvarkyti.

Labai aciu uz informacija 4u.gif
Atsakyti
as gimdziau uzsienyje ir negaliu atsidziaugti.
-gimdziau privacioj klinikoj, bet viskas (pats gimdymas, epiduras, visu sriciu gydytoju konsultacijos, seimynine palata, maistas man ir vyrui, visi reikalingi vaistai, internetas ir t.t.) kainavo zymiai maziau negu kad butu kainave LT privacioj klinikoj. as uz VISKA sumokejau 1000 Lt, o baltijos-amerikos klinikoj paprastas gimdymas su draudimu kainuoja maziausiai 5500 Lt. bet su tiek neprasisuka beveik nei viena gimdyve, nes klinika skaiciuoja papildomai uz kiekviena papildoma tyrimeli ar paslaugele. pasitaiko, kad net 10 000 sumoka moterys...
-nereikejo veztis jokiu tasiu. LT moterys net puodukus ir stalo irankius bei tualetini popieriu. o as isimeciau tik dantu sepetuka. viska iki maziausios smulkmenos gavau ligoninej.
-vaikas gimes gavo pradini rinkinuka uz valstybes lesas (cia jau nepriklauso privati ligonine, ar ne): rubeliu, pampersiuku, kremuku, higienos priemoniu.
-gimus vaikui nereikejo lakstyti po jokias istaigas tvarkant jo dokumentus: ligoninej jam buvo suteiktas asmens kodas ir gimimo liudijimas, varda iregistravom internetu.

trecia diena po gimdymo teko pabuti ir valstybinej ligoninej. ten is esmes viskas taip pat kaip privacioj klinikoj, skirtumas tik tas, kad nesi garantuotas jog gausi seimynine palata ir, aisku, siek tiek maziau komforto - patalyne ne tokia grazi, ner ploksciaekranio teliko palatoj ir pan. valstybinej ligoninej neegzistuoja kysiai, nereikia veztis tasiu, moteris gauna viska, ko jai reikia. gydytojai netikejo manim, kai pasakojau, kad LT i kai kurias ligonines moteris net savo epiduro rinkini turi veztis.
Atsakyti
o as nesutinku del Airijos,nes cia ne visoj saly taip,cia lb priklauso,kuriuos gimdymo namus pasirinksi,o juos rinktis galima. Lygiai kaip ir UK,vienur lb gera prieziura,kitur lb daug blogu atsiliepimu mirksiukas.gif beto mano nuomone,jei kas nors komplikuojasi,bet kurioj saly gali likti nekokie prisiminimai,visai nesvarbu,kur gimdai. o del artimo zmogaus,man gyd juo tikrai netaps,tam man yra vyras.
Atsakyti
QUOTE(Apache @ 2011 03 04, 16:20)
o as nesutinku del Airijos,nes cia ne visoj saly taip,cia lb priklauso,kuriuos gimdymo namus pasirinksi,o juos rinktis galima. Lygiai kaip ir UK,vienur lb gera prieziura,kitur lb daug blogu atsiliepimu  mirksiukas.gif  beto mano nuomone,jei kas nors komplikuojasi,bet kurioj saly gali likti nekokie prisiminimai,visai nesvarbu,kur gimdai. o del artimo zmogaus,man gyd juo tikrai netaps,tam man yra vyras.

Pasirinkimas is 2 ligoniniu? g.gif
Man teko garbe pasirinkti arba bloga arba dar blogesne pagal gyvenama vieta .. doh.gif
Pasirinkau bloga, nes apie blogesne isvis baisiu atsiliepimu prisiskaiciau ...
Tai va, pasekmes po tokio gimdymo akivaizdzios, ka surasiau savo poste ankstesniam .. Plius islenda vis kokiu negerumu ir toliau .. Va, kad ir dabar, turim laaabai padidejusi raumenu tonusa ... Vaikas istisai klykia, jei tik nemiega, isitempus visa ir t.t. Raida jau dabar siek tiek atsilieka nuo bendraamziu, pvz. galvos dar nelaiko visai ... Pas neurologa musu nieks nesiuncia, pati juk zinai, su Airijos medikais sistema tokia - kol nenugriuni, tol taves niekas neziures ...

Pirmas gimdymas nuostabiu LT gydytoju deka (kuriuos pasirinkau pati, o ne man parinko kazkas pagal gyvenama vieta) paliko tik pacius graziausius prisiminimus ..Nors buvo KOMPLIKUOTAS! O ir vaikas ramutelis buvo, nezinojau, kas tai yra vaiko rekimas, nemiegojimas naktim ir pan.
Taip kad jei tektu gimdyt dar viena vaikuti, sitoj saly nei uz ka negimdyciau .... uzteko to kosmaro su antru gimdymu..........

p.s. Mano vyras irgi buvo salia, bet jis ne medikas ir negali valdyt situacijos, nes neturi tiek kompetencijos .. Ir tik kai buvo imamos reples, jis bande priestaraut, kad nereikia, mes prasem nenaudot ir t.t. (as tuo metu nelabai samoninga buvau)
..Gyd. pasake, butina, o daugiau neaiskino, kodel kas kaip ... Pasiputes, arogantiskas, jis net nesiteike atsakyt i paprasciausius klausimus, kodel naudojami irankiai, kurie musu prasymu buvo irasyti gimdymo plane kaip nenaudotini gimdymo metu ..
Nepalyginsi su LT gydytoja, nuostabia Gydytoja is didziosios raides, liksiu jai dekinga visados uz viska .. uz begalini rupesti, palaikyma, paskatinima ...
Airiu akuseres stumimo metu nuolat kartojo mano vyrui - ji pati neisstums, ji pati neisstums doh.gif tas man laaabai trukde susikaupt, kai medikes is anksto jau nuteike kas bus cool.gif

p.p.s. O ir po gimdymo, nustebau, kai pamaciau, kad nei viena aire nemaitina pati blink.gif Iskart grudami buteliukai su misiniais ... Ir gyd. neskatina maitint ... Man po LT sokas buvo, kur visos mamos bent jau stengiasi maitint .. Iseina neiseina, cia jau kitas klausimas,bet bent jau yra skatinamos, palaikymas jaucias ir t.t.
Beje, buvau uzsiutus isvis, kai gulint pogimdyvinej palatoj, neleisdavo leliuko guldyt salia saves .. tipo nuspausi, nesaugu .. doh.gif LT atvirksciai, kai idejau savaji i lovyte, sesute pasake, kad guleciau kuo daugiau salia leliuko pirmas dienas -taip ir pienas greiciau gaminsisn nes priespienio ne visiem vaikam uztenka pora dienu ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domke: 04 kovo 2011 - 23:52
Kiekviena vertina pagal savo patirti. Stai viena lygina Lietuva su Airija vienaip, kita - kitaip. Priklauso i kokia komanda papuoli. Manau, nieks is anksto nepasakys, kurioj saly bus geriau. Tik Lietuvoje yra galimybe pasirinkti pazistama gydytoja, tai gal tame privalumas. Nors drauges pavyzdys Lietuvoj, prisiklause apie viena gydytoja laaabai blogu atsiliepimu, kai atvaziavo, o gi ta blogoji gydytoja budejo. Ir ka, drauge jai jokiu priekaistu neturejo, nieko panasaus, ka girdejo. O kita gimde pas pazistama, ir kiek ja prikankino...
Atsakyti
sveiki
pasidalinsiu ir as savo patirtimi. gimdziau du kartus. ir abu kartelius be jokiu susitarimu. viskas pasiseke gerai, tiek pirmu, tiek antru atveju. abu gimdymai buvo greiti ir nelabai skausmingi. todel ir trecia karta, jei gimdyciau, tai gimdyciau nesitarusi.
pirmakart gimdziau raudonajam kryziuje vilniuje, tai buvo super ir gydytojai ir prieziura, antra kart gimdziau antakalnyje. tai nelabai man ten patiko. geria, kad antras gimdymas, pati daug ka zinojau, tai buvo paprasciau, nes prieziura buvo siaubinga
Atsakyti
QUOTE(barboryte1 @ 2011 03 05, 14:00)
Kiekviena vertina pagal savo patirti. Stai viena lygina Lietuva su Airija vienaip, kita - kitaip. Priklauso i kokia komanda papuoli. Manau, nieks is anksto nepasakys, kurioj saly bus geriau. Tik Lietuvoje yra galimybe pasirinkti pazistama gydytoja, tai gal tame privalumas. Nors drauges pavyzdys Lietuvoj, prisiklause apie viena gydytoja laaabai blogu atsiliepimu, kai atvaziavo, o gi ta blogoji gydytoja budejo. Ir ka, drauge jai jokiu priekaistu neturejo, nieko panasaus, ka girdejo. O kita gimde pas pazistama, ir kiek ja prikankino...

Nu tai taip, apie tai ir kalbam, kad kaip kam papuola, taip ir pasiseka su gimdymais drinks_cheers.gif
Man LT jau vien del to saugiau, kad cia sava, pazistama salis, zinoma sistema ir t.t.
Be to, vien ka duoda tas, kad gali pasirinkt gydytoja ... As nezinau ir nenoriu speliot, kaip man butu buve LT, jei buciau atsitiktinai atvaziavus pas gydytoja koki papuola ..
Bet kadangi GALEJAU pasirinkti, tai esu super patenkinta savo pirmuoju gimdymu ..
Atsakyti