QUOTE(Apache @ 2011 03 04, 16:20)
o as nesutinku del Airijos,nes cia ne visoj saly taip,cia lb priklauso,kuriuos gimdymo namus pasirinksi,o juos rinktis galima. Lygiai kaip ir UK,vienur lb gera prieziura,kitur lb daug blogu atsiliepimu

beto mano nuomone,jei kas nors komplikuojasi,bet kurioj saly gali likti nekokie prisiminimai,visai nesvarbu,kur gimdai. o del artimo zmogaus,man gyd juo tikrai netaps,tam man yra vyras.
Pasirinkimas is 2 ligoniniu?
Man teko garbe pasirinkti arba bloga arba dar blogesne pagal gyvenama vieta ..
Pasirinkau bloga, nes apie blogesne isvis baisiu atsiliepimu prisiskaiciau ...
Tai va, pasekmes po tokio gimdymo akivaizdzios, ka surasiau savo poste ankstesniam .. Plius islenda vis kokiu negerumu ir toliau .. Va, kad ir dabar, turim laaabai padidejusi raumenu tonusa ... Vaikas istisai klykia, jei tik nemiega, isitempus visa ir t.t. Raida jau dabar siek tiek atsilieka nuo bendraamziu, pvz. galvos dar nelaiko visai ... Pas neurologa musu nieks nesiuncia, pati juk zinai, su Airijos medikais sistema tokia - kol nenugriuni, tol taves niekas neziures ...
Pirmas gimdymas nuostabiu LT gydytoju deka (kuriuos pasirinkau pati, o ne man parinko kazkas pagal gyvenama vieta) paliko tik pacius graziausius prisiminimus ..Nors buvo KOMPLIKUOTAS! O ir vaikas ramutelis buvo, nezinojau, kas tai yra vaiko rekimas, nemiegojimas naktim ir pan.
Taip kad jei tektu gimdyt dar viena vaikuti, sitoj saly nei uz ka negimdyciau .... uzteko to kosmaro su antru gimdymu..........
p.s. Mano vyras irgi buvo salia, bet jis ne medikas ir negali valdyt situacijos, nes neturi tiek kompetencijos .. Ir tik kai buvo imamos reples, jis bande priestaraut, kad nereikia, mes prasem nenaudot ir t.t. (as tuo metu nelabai samoninga buvau)
..Gyd. pasake, butina, o daugiau neaiskino, kodel kas kaip ... Pasiputes, arogantiskas, jis net nesiteike atsakyt i paprasciausius klausimus, kodel naudojami irankiai, kurie musu prasymu buvo irasyti gimdymo plane kaip nenaudotini gimdymo metu ..
Nepalyginsi su LT gydytoja, nuostabia Gydytoja is didziosios raides, liksiu jai dekinga visados uz viska .. uz begalini rupesti, palaikyma, paskatinima ...
Airiu akuseres stumimo metu nuolat kartojo mano vyrui - ji pati neisstums, ji pati neisstums

tas man laaabai trukde susikaupt, kai medikes is anksto jau nuteike kas bus
p.p.s. O ir po gimdymo, nustebau, kai pamaciau, kad nei viena aire nemaitina pati

Iskart grudami buteliukai su misiniais ... Ir gyd. neskatina maitint ... Man po LT sokas buvo, kur visos mamos bent jau stengiasi maitint .. Iseina neiseina, cia jau kitas klausimas,bet bent jau yra skatinamos, palaikymas jaucias ir t.t.
Beje, buvau uzsiutus isvis, kai gulint pogimdyvinej palatoj, neleisdavo leliuko guldyt salia saves .. tipo nuspausi, nesaugu ..

LT atvirksciai, kai idejau savaji i lovyte, sesute pasake, kad guleciau kuo daugiau salia leliuko pirmas dienas -taip ir pienas greiciau gaminsisn nes priespienio ne visiem vaikam uztenka pora dienu ..