Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės vairuoti kartu

Antras bandymas ir vėl apmaudi kritinė klaida, šį kartą, manau, nedaug likus iki regitros... Uoj kaip smarkiai muša per pasitikėjimą, ypač kai važiavau idealiai ir mieste nei vienos kitos klaidos nepadariau...
Atsakyti
QUOTE(Labri_ @ 2011 03 19, 10:09)
Teisingai, Feja , parasei.  4u.gif Isizeidzia, kai pasakai, kad bijai su juo vaziuot, jauti itampa. Jis man irgi sakydavo "As juk nerekiu ant taves, kaip tu gali bijot vaziuot su manim, o si instruktorium, svetimu zmogum, nebijai." Vat...Man geriausias mokytojas yra instruktorius ir forumas biggrin.gif

va va man irgi taip drinks_cheers.gif
QUOTE(Svecias14 @ 2011 03 19, 12:09)
Antras bandymas ir vėl apmaudi kritinė klaida, šį kartą, manau, nedaug likus iki regitros... Uoj kaip smarkiai muša per pasitikėjimą, ypač kai važiavau idealiai ir mieste nei vienos kitos klaidos nepadariau...

nenusimink 4u.gif 4u.gif , puikiai tavia suprantu ir zinau, kaip sumenksta pasitikejimas savimi, bet nieko pamatysi islaikysi is 3 karto mirksiukas.gif
Atsakyti
O man aikštelėj nebesiseka doh.gif Ant estakados užgesau gal du kartus, ko niekad nėra buvę. Labai ačiū Kliamkai ie Ellajai, nes jų aiškinimas apie lygiagretų parkavimą man labai pagelbėjo 4u.gif Vieną kartą, kai instruktoriaus nebuvo šalia pastačiau puikiai, o kitą kartą kiek nugrybavau. Bet va statmenas, kuris man atrodė lengviausias nesigauna nors tu ką doh.gif Įstrižas dar pusė velnio. Nežinau kaip bus per egzaminą. Ar čia tik šiandien tokia diena pakliuvo, ar kas bet jei per egzaminą taip važiuosiu, tai kažin ar į miestą teks išvažiuoti.
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 03 19, 15:05)
O man aikštelėj nebesiseka doh.gif Ant estakados užgesau gal du kartus, ko niekad nėra buvę. Labai ačiū Kliamkai ie Ellajai, nes jų aiškinimas apie lygiagretų parkavimą man labai pagelbėjo 4u.gif  Vieną kartą, kai instruktoriaus nebuvo šalia pastačiau puikiai, o kitą kartą kiek nugrybavau. Bet va statmenas, kuris man atrodė lengviausias nesigauna nors tu ką doh.gif Įstrižas dar pusė velnio. Nežinau kaip bus per egzaminą. Ar čia tik šiandien tokia diena pakliuvo, ar kas bet jei per egzaminą taip važiuosiu, tai kažin ar į miestą teks išvažiuoti.

Nieko, viskas gerai. smile.gif O ar žinai kodėl gesti ant estakados? Nes aš tai žinojau, bet vistiek dukart užgesau, paskui jau susikaupiau, nes pagalvojau arba, arba ir žiū kad jau lekiu ant viršaus. Nieko baisaus kad ir užgesi kokį kartą. O kiek dar liko važinėt? kas atsitinka statmenai statant, kad nesigauna?
Atsakyti
QUOTE(FėJa. @ 2011 03 19, 00:59)
Nu va pasirodo ne as viena cia tokia......Nu jis irgi nerekia, bet as puikiai matau is jo mimikos, kvepciojimu, kad jau nervuojasi, jis zinokit galetu dirbt regitroi egzaminuotoju, tiktu tai 100% nes kabinejasi prie bet ko, prie menkiausio smlkmenos ir sako "sitas negerai, taip nedaryk, kodel taip darai, ziurek kaip vaziuoji, ziurek ka darai ir t.t" ir atsiseda i masina tokiu veidu kaip tie egzaminuotojai regitroi ir vis sedi ir bijo ir as ta puikiai matau ir as tada stresuoju ir tokiu nesamoniu darau, kad baisu. Tai po vakar vazevimo as jam pasakiau viskas pirma man reikia ne kazkokias kitas savo baimes nugalet o baime su tavim vaziuot, nes negaliu vaziuot kai salia sedi egzaminuotojas2. Aisku jisai isizeide, nes atseit as nerekiu ant taves........

tai taip pazistama.. doh.gif paskutinis Ohochips vairavimas:

iseinu is darbo laukia jau manes brangusis su nauja polo ( gyvenime polo nevairavusi) atisedu ir jauciu, kaip man ji nepatinka biggrin.gif noriu isvaziuoti is aikstutes, masinu pilna praleidziu kelias ir noriu vaziuoti, bet is kazkur keli ereliai atskrenda sustojau, o mano bangusis rekt , kad per daug masina islindusi, iskart nuo jo rekimo susinervinu.. ok vaziuojam toliau. Pereja. Matau ateina burelis juonuoliu, tie vos ne ant masinos soksta, tipo pana uz vairo doh.gif praleidziu vaziuoju toliau.. kur buvus kur nebuvus bobute su maximos vezimu i kelia islenda ir pradeda maskatuotis pirmyn atgal doh.gif as ant stabdziu maniskis rekti, kur ten rekti.. staugti. galutinai susiparinu pradedu daryti absoliucias nesamones pravaziuoju sankryza, jis teberekia. Sustoju stotelej islipu trenkiu duris ir tuo pasibaigia mano noras dar karta gyvenime sesti uz vairo.
Atsakyti
QUOTE(ohochips @ 2011 03 19, 16:34)
tai taip pazistama.. doh.gif paskutinis Ohochips vairavimas:

iseinu is darbo laukia jau manes brangusis su nauja polo ( gyvenime polo nevairavusi) atisedu ir jauciu, kaip man ji nepatinka biggrin.gif  noriu isvaziuoti is aikstutes, masinu pilna praleidziu kelias ir noriu vaziuoti, bet is kazkur keli ereliai atskrenda sustojau, o mano bangusis rekt , kad per daug masina islindusi, iskart nuo jo rekimo susinervinu.. ok vaziuojam toliau. Pereja. Matau ateina burelis juonuoliu, tie vos ne ant masinos soksta, tipo pana uz vairo doh.gif  praleidziu vaziuoju toliau.. kur buvus kur nebuvus bobute su maximos vezimu i kelia islenda ir pradeda maskatuotis pirmyn atgal doh.gif  as ant stabdziu maniskis rekti, kur ten rekti.. staugti. galutinai susiparinu pradedu daryti absoliucias nesamones pravaziuoju sankryza, jis teberekia. Sustoju stotelej islipu trenkiu duris ir tuo pasibaigia mano noras dar karta gyvenime sesti uz vairo.

NEBUTINA VAZINET PAPILDOMAI NAMUOSE LAIKANT TEISEWS MANAU TA GALI NET KENKTI... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kliamka @ 2011 03 19, 15:17)
Nieko, viskas gerai. smile.gif O ar žinai kodėl gesti ant estakados? Nes aš tai žinojau, bet vistiek dukart užgesau, paskui jau susikaupiau, nes pagalvojau arba, arba ir žiū kad jau lekiu ant viršaus. Nieko baisaus kad ir užgesi kokį kartą. O kiek dar liko važinėt? kas atsitinka statmenai statant, kad nesigauna?

Lyg ir supratau: aš per daug atleidžiu sankabą, t.y. ją reikia „prilaikyt“. Taip man aiškino instruktorius. Bet tenka pripažint, kad forume jūs man paaiškinat aiškiau, gal todėl, kad jo mąstymas ne „moteriškas“. Tik ko nesuprantu, tai su tuo gazu. Kada jį ten reikia ant estakados spaust? Kažkaip niekad jo nenaudodavau, bet gal ir tame dalelė bėdos? Liko viena valanda. Mieste tai man jokių problemų, neskaitant žioplų klaidų: kokios duobės nepastebiu, ar per petį pamirštu pažiūrėt. Statmenam vis per mažai nuvažiuoju į priekį. Rytoj tikriausiai dar aikštelėj reikės pavažinėt ir labai tikiuosi, kad viskas bus gerai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 03 19, 17:22)
Lyg ir supratau: aš per daug atleidžiu sankabą, t.y. ją reikia „prilaikyt“. Taip man aiškino instruktorius. Bet tenka pripažint, kad forume jūs man paaiškinat aiškiau, gal todėl, kad jo mąstymas ne „moteriškas“. Tik ko nesuprantu, tai su tuo gazu. Kada jį ten reikia ant estakados spaust? Kažkaip niekad jo nenaudodavau, bet gal ir tame dalelė bėdos? Liko viena valanda. Mieste tai man jokių problemų, neskaitant žioplų klaidų: kokios duobės nepastebiu, ar per petį pamirštu pažiūrėt. Statmenam vis per mažai nuvažiuoju į priekį. Rytoj tikriausiai dar aikštelėj reikės pavažinėt ir labai tikiuosi, kad viskas bus gerai cool.gif

Apvaziuok kelis ratus aikstelej ir bus gerai. Svarbu suvokt kodel neišeina, tada lengviau pasitaisyt. Aš gesau ant estakados, nes nuleidus rankini (važiavau su rankiniu) dar atleisdavau sankabą ir tada buch. O reikia taip ir laikyt kiek atleidi iki rankinio nuleidimo, tada atleidi stabdį ir mašina pati užvažiuoja. Gazo išvis niekad nereikėjo naudoti. Regitroj tikrai nereikia. Kada egzas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kliamka @ 2011 03 19, 17:39)
Apvaziuok kelis ratus aikstelej ir bus gerai. Svarbu suvokt kodel neišeina, tada lengviau pasitaisyt. Aš gesau ant estakados, nes nuleidus rankini (važiavau su rankiniu)  dar atleisdavau sankabą ir tada buch. O reikia taip ir laikyt kiek atleidi iki rankinio nuleidimo, tada atleidi stabdį ir mašina pati užvažiuoja. Gazo išvis niekad nereikėjo naudoti. Regitroj tikrai nereikia. Kada egzas? smile.gif

Kliamka, tu auksas! 4u.gif Dabar man jau viskas visiškai aišku dėl tos estakados. Aš gazo, nors ir sakydavo, niekad irgi nesu naudojus, tai ir nebeeksperimentuosiu. Mašina ir taip užvažiuoja. Egzaminas antradienį. Šiaip aš mėgstu pasinervuot, bet kaip bebūtų keista kolkas visiškai nebijau, net nesijaučia, kad kažkoks egzaminas greit bus. Tikiuosi ir per egzaminą jaudulys nepakiš kojos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 03 19, 18:22)

su rankiniu ant estakados stabdai? tuomet uzvaziuoji ant kalniuko, uztrauki rankini, tuomet laisva pavara ir nuemus kojas nuo pedalu pastovi kelias sekundes biggrin.gif tada spaudi sankaba, jungi pirma pavara ir spaudi gaziuka iki 20 apsisukimu (ar kaip ten tas vadinasi biggrin.gif ) kai gaziukas paduotas, tuomet po truputi atleidineji sankaba, bet ne iki galo, o kol masina pradeda trukciot, t.y. kol ji parodo, kad pasiruosus vaziuot smile.gif tuomet sankaba laikai tiek, kiek jau buvai atleidus, daugiau neatleidineji, o nuleidi rankini, dar gali truputeli gaziuko, jei matai, kad sunkiai veza smile.gif ir va tu jau nusileidus nuo estakados 4u.gif is tikruju nieko sunkaus, reikia tik, kaip Kliamka sake, suvokt, ka darai netaip ir tu klaidu nebekartot 4u.gif sekmes, tikiuosi suprantamai cia tiek prirasiau mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Svecias14 @ 2011 03 19, 14:09)

nenusimink... mirksiukas.gif kokia klaida padarei?
Atsakyti
Babi, ant estakados as nzn, kaip tu vaziuoji, bet as vaziuodavau be rankinio, negesau, esme ta, kad atleidineji sankaba ir klausai variklio, jis truputi taip kaip ir prigesta, na tyliau pradeda dirbt, tada viskas ta koja ant sankabos turi SUSTINGTI, jokiu budu jos daugiau neatleidinek, nes jei atleidinesi uzgesi, tai va, kaire koja sustingus, tada dirba desine, nuimi svelniai nuo stabdzio ir uzdedi ant gaziuko (svelniai spaudi gaza) smile.gif ir kuo puikiausiai vaziuoji ant estakados. Su rankiniu as nevaziuodavau ant estakados, tai nzn. Bet esme tokia, jei masina rieda atgal - sankaba per mazai atleista, jei uzgesta - per daug.

Del 90 laipsniu parkavimo vaziuoji kol veidrodelis susilygina su pirma gairele, tada visa vaira i kaire ir ziuri, kol pirma gairele pasislepia uz automobilio, tada jau susuki visa vaira i desine ir letai vaziuodama atgal desiniam veidrodelyje stebi ta oranzini, kad jo nekliudytum, jeigu ratas jau ta oranzini pravaziavo, viskas, vaziuoji kol linijos lygiagrecios, istiesini vaira, vaziuoji atgal tiesiais ratais. Tikiuosi nors kiek aiskiau.
Atsakyti
QUOTE(ellaja @ 2011 03 19, 17:51)
su rankiniu ant estakados stabdai? tuomet uzvaziuoji ant kalniuko, uztrauki rankini, tuomet laisva pavara ir nuemus kojas nuo pedalu pastovi kelias sekundes biggrin.gif tada spaudi sankaba, jungi pirma pavara ir spaudi gaziuka iki 20 apsisukimu (ar kaip ten tas vadinasi  biggrin.gif ) kai gaziukas paduotas, tuomet po truputi atleidineji sankaba, bet ne iki galo, o kol masina pradeda trukciot, t.y. kol ji parodo, kad pasiruosus vaziuot smile.gif tuomet sankaba laikai tiek, kiek jau buvai atleidus, daugiau neatleidineji, o nuleidi rankini, dar gali truputeli gaziuko, jei matai, kad sunkiai veza smile.gif ir va tu jau nusileidus nuo estakados 4u.gif is tikruju nieko sunkaus, reikia tik, kaip Kliamka sake, suvokt, ka darai netaip ir tu klaidu nebekartot 4u.gif sekmes, tikiuosi suprantamai cia tiek prirasiau mirksiukas.gif

Taip, su rankiniu smile.gif Žinoma supratau, labai aiškiai aprašei, tik vis dėlto gal nebeliesiu aš gazo, visada važiuodavau be jo, tai prieš egzaminą nebesimaišysiu 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(fobia @ 2011 03 19, 18:35)
Babi, ant estakados as nzn, kaip tu vaziuoji, bet as vaziuodavau be rankinio, negesau, esme ta, kad atleidineji sankaba ir klausai variklio, jis truputi taip kaip ir prigesta, na tyliau pradeda dirbt, tada viskas ta koja ant sankabos turi SUSTINGTI, jokiu budu jos daugiau neatleidinek, nes jei atleidinesi uzgesi, tai va, kaire koja sustingus, tada dirba desine, nuimi svelniai nuo stabdzio ir uzdedi ant gaziuko (svelniai spaudi gaza) smile.gif ir kuo puikiausiai vaziuoji ant estakados. Su rankiniu as nevaziuodavau ant estakados, tai nzn. Bet esme tokia, jei masina rieda atgal - sankaba per mazai atleista, jei uzgesta - per daug.

Del 90 laipsniu parkavimo vaziuoji kol veidrodelis susilygina su pirma gairele, tada visa vaira i kaire ir ziuri, kol pirma gairele pasislepia uz automobilio, tada jau susuki visa vaira i desine ir letai vaziuodama atgal desiniam veidrodelyje stebi ta oranzini, kad jo nekliudytum, jeigu ratas jau ta oranzini pravaziavo, viskas, vaziuoji kol linijos lygiagrecios, istiesini vaira, vaziuoji atgal tiesiais ratais. Tikiuosi nors kiek aiskiau.

Man su darbo stabdžiu pirmus važiavimus nesisekė, tai aš šį būdą atmečiau kaip man netinkamą biggrin.gif Nors kaip rašiau, įkalnėje niekada neužtraukinėju rankinio, bet ir įkalnės gatvėje mažesnės.

Čia tas mažas galinis veidrodėlis? O susukus vairą į kairę automobilis stovi lygiagrečiai tai figūrai? Nes mano instruktorius sakė, kad automobilis turi stovėti lygiagrečiai g.gif
Atsakyti