Įkraunama...
Įkraunama...

Kas negali tapti krikštatėviais?

Sveikutes, noriu kviesti savo sese su vyru buti mano dukters kriksto tevais, taciau anyta pasake, kad negalima, nes as su vyru esame ju vaiku kriksto tevai. Todel, kad bus grazinamas ar atsiimamas krikstas... Niekur neradau internete tokios info, bet ji sake, kad nuo senoves taip kalbama. Taip pat, kad negalima nesciai moteriai krikstyti (tai visur rasoma krikstynu prietaruose), tai tas musu neliecia. Ka manote?
Atsakyti
QUOTE(Nora. @ 2012 11 08, 17:35)
Sveikutes, noriu kviesti savo sese su vyru buti mano dukters kriksto tevais, taciau anyta pasake, kad negalima, nes as su vyru esame ju vaiku kriksto tevai. Todel, kad bus grazinamas ar atsiimamas krikstas... Niekur neradau internete tokios info, bet ji sake, kad nuo senoves taip kalbama. Taip pat, kad negalima nesciai moteriai krikstyti (tai visur rasoma krikstynu prietaruose), tai tas musu neliecia. Ka manote?

Mūsų giminėje yra dvi šeimos, kurios jau skaičiuojant nuo senelių, apkrikštijusios viena kitų vaikus, ir koks čia krikšto atsiėmimas? juk ne tėvai vieni kitus krikštyja, o vaikus savo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nora. @ 2012 11 08, 15:35)

Jūs savo anytai pasakykite, kad katalikams tikėti prietarais yra nuodėmė biggrin.gif

absoliuti nesąmonė, vieni kitų vaikus krikštija , net šventė būna viena, vaikais apsikeičia, tai kunigai neleistų tokių dalykų jei taip būtų negalima. Ot tos bobučių pasakėlės... ramiai krikštykit ir nesukit galvos.

ir nėščios krikštyja . Taip nuo senovės buvo kalbama, bet iš tiesų senovėje saugodavo nėštumus, kad neapkrauti, neapsunkinti ir panašiai. Juk ir vaikutį laikyti reikia, ir užsiimti su juo ir t.t
Atsakyti
sveiki 4u.gif jai esu tik krikstyta bet nepriejus komunijos ir sutvirtinimo sakramento, negalesiu buti krikstomama?
Atsakyti
QUOTE(me***ta @ 2013 02 07, 11:32)
jai esu tik krikstyta bet nepriejus komunijos ir sutvirtinimo sakramento, negalesiu buti krikstomama?

Čia yra atsakymas į analogišką klausimą 4u.gif
Atsakyti
labas,

noriu paklausti,ar gali tikra sesuo buti krikstamama sesei?
Atsakyti
QUOTE(pelite @ 2013 02 07, 16:27)
ar gali tikra sesuo buti krikstamama sesei?

Gali (negali mama/tėvas).
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2013 02 07, 19:15)
Gali (negali mama/tėvas).

aciu 4u.gif
Atsakyti
o ar gali buti abu tik kaip liuditojai? ar butinai vienas turi buti irasytas kaip krykstatevis?
Atsakyti
QUOTE(me***ta @ 2013 02 12, 12:52)
o ar gali buti abu tik kaip liuditojai? ar butinai vienas turi buti irasytas kaip krykstatevis?

Bent aš suprantu, kad reikia vieno krikštatėvio - "§2. Nekatalikų Bažnyčioje pakrikštytasis į krikštą kviečiamas tik kaip liudininkas ir tik su krištatėviu kataliku".
Atsakyti
QUOTE(Svajūnė @ 2011 03 13, 23:15)
Nekrikštytas žmogus gali būti tik krikšto liudytoju. Jei pasirinksit krikštatėviais šią porą, tai vaikučio krikšto liudijime bus įrašytas tik vienas krikštatėvis, tas kuris yra krikštytas.

O jei krikstatevis yra pakrikstytas bet nepriejes komunijos ir dermavones?? kaip tada? Ar irgi bus tik liudytojas?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Keryda @ 2013 04 11, 15:42)
bus tik liudytojas??  g.gif

Taip.
Atsakyti