Nesu Jehovos liudytoja,bet su keliomis(mama ir dukra) jau kokius penkerius metus gan artimai bendraujam,esu ir ju susirinkimuose dalyvavus(cia ne LT).Su gimtadieniais ju nesveikinu,net nezinau tiksliai,kada yra

Jos manes-irgi ne,isizeidineti nematau reikalo
Siaip ju paaiskinimai del gimtadieniu,Kaledu,Velyku ir kt.svenciu nesventimo labai aiskus ir logiski,netgi,sakyciau,jog pritariu(ypac del Kaledu ir Velyku). Del kraujo perpylimo,tai irgi atrodo,kad cia tik teoriskai,o realiai elgtusi kitaip,nors aiskina,jog medicinoje yra alternatyvu kraujo perpylimui,kurios tiek pat veiksmingos ir maziau kenkia(nelabai gilinaus,kas ten per budai).
Dar vienas dalykas,kad jie mokomi visiskai atsiriboti nuo to,ko nepripazista t.y nesvencia gimtadieniu,tai ir kitu nesveikina,sventese nedalyvauja,nedalyvaus jokiose Kalediniuose renginiuose ir pan. Palyginimui:sunaus darzeli lanko nemazai musulmonu vaiku,tai jie,nors ir kito tikejimo,kartu su tevais,pilnai dalyvauja,ruosiasi visoms krikscioniskoms sventems.Jehovos liudytoju vaikai visiskai atribojami,aukletojos informuojamos,kad vaikas to ar ano daryti negali
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2014 08 12, 06:31)
zinokit, ju cia kaip pareiga gaunasi po zmones vaiksciot. Na, kaip kataliku kunigas visiems grumoja, kad privaloma sekmadieni i misias, taip jehovistai tiesiog privalo skleist dievo zodi, tik pas juos dar griezciau. O pinigu jiems netruksta, kad ir nedirba. Kiek zinau, tai visi jehovistai, turi savo tai tipo "baznyciai" moket 20 procentu nuo pajamu + aukas duoda, jei dar kam renka.
...........
kad kiek man grupiokes aiskino, tai seksas skirtas tik dauginimuisi. Zodziu, kiek jehovistas vaiku turi, tai tiek kartu pasimylejo
Apie mokescius negirdejau,sake,kad kiekvienas savanoriskai aukoja,kiek gali,bendruomene ir organizacija laikosi is auku(pinigais ar darbo jega). Nors dauguma,visgi yra dirbantis,nors ir nepilnu etatu(ypac moterys),zinau seima,kur savo versla turi
..............
O man aiskino,kad lytiniai santykiai
sutuoktiniu poroje yra kazkas sakralaus,pakylejancio,artumo vyrsune ir pan.Vaiku tureti jie neprivalo.
Papildyta:
QUOTE(Alceste @ 2014 08 11, 14:09)
Gyvenu ne Lietuvoje, čia irgi gyvena daug Jėhovos liudytojų.Aš juos iškart atpažįstu pagal jų aprangos kodeksą: moterys griežtai tik su sijonais, niekada nevilki kelnių.Vyrukai visada nešioja kaklaraiščius.Jėhovos liudytojai vaikšto poromis, moteris tik su kita moterim, vyras tik su kitu vyru.Rankose visada nešioja savo žurnalus.
...................
Kai aš juos pamatau, ypač jauno amžiaus, man pirma mintis ateina - dievuliau, negi religija taip gali susukti žmonių protelius?

Negi nematote kaip juokingai ir graudžiai atrodote iš šalies?
Del aprangos,tai yra reikalavimas,kad ji butu svari,tvarkinga,kukli...buna,kad ir poromis(vyras ir moteris) vaiksto,ypac,jei tai sutuoktiniai

...................
O man,kartais net baltai pavydu,jog jie kazkur,siuo atveju,-tikejime,sugeba atrasti nusiraminima,vilti...