Įkraunama...
Įkraunama...

Gurmanės ir kulinarės lieknėja!

QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2011 06 26, 14:59)
cinamonas, paprika, imbieras spartina medžiagų apykaitą  mirksiukas.gif


taip, bet tikrai tokio kokteilio inasas yra laaaabai mazas, jis tik kaip pagalba, o pagrinda duoda iskrovos, mazos vakarienes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(GALUZE @ 2011 06 26, 11:50)
SVEIKOS MERGIKES,IS SITO GERIMUKO KAI GAVAU JO RECEPTA EME JUOKAS,KADANGI ESU LAAAAAAABAI JAU DAUG KA ISBANDZIUSI,O SAVO VISU BULKU ANT KUNO NEPANAIKINAU,MAN BUVO PASAKYTA KAD REIK VIENA KART SAV. TOKIA ISKROVOS DIENA(NES BADAUTI NESVEIKA ORGANIZMUI)...PRADEJAU....IS PRADZIU BUVO BJAUROKA,BET PASKUI APSIPRATAU IR DABAR KIEKVIENA RYTA VIETOJA PUSRYCIU GERIU SITA GERIMA ,PIETUS PAVALGAU NORMALIUS IR VAKARIENE PASIRINKTINAI PAPRASTAS MAISTAS ARBA KEFYRO SU PRIESKONIAIS,O 1 KART SAV.VISA DIENA GERIU TIK KEFYRA SU SITAIS PRIESKONIAIS ...REZULTATA TURIU PER 3 MEN. NUMECIAU 17 KG.NESILAIKANT JOKIU GRIEZTU  DIETU(KARTAIS IR PASMAGURIAUJANT SALDUMYNAIS)TAD KAIP SAKOMA NORIT TIKEKIT NORIT NE....OI TIK PAMIRSAU PAKOREGUOT RECEPTA AITRIOSIOS PAPRIKOS VOS ANT GALO SAUKSTELIO (PATIKEKIT MANIM IDEJA VISA SAUKSTELI TIKRAI TOKIO GERIMO NEPRARYSIT)O PAS KA DAR YRA AUKSTAS KRAUJO SPAUDIMAS GALI IDET SAUKSTELI KRAPU DZIOVINTU,TAD KANTRYBES IR REZULTAS TIKRAI BUS


Chili pipirai arba kajeno pipirai dabar pakilime dėl savo dietinių savybių. Jie pagreitina kalorijų įsisavinimą. Dabar net dietinės piliulės yra su čili ekstraktu: chili burn berods vadinasi. Joks mitas ir ne placebas - tikrai veiksminga. Tik ne visiems tinkama ir poveikis limituotas, vėliau priprantama ir svoris nustoja kristi. Veikia sūpuoklių principu: iš vienos pusės žadina apetitą, todėl jei jau pasiduosit alkio jausmui, tai svorio kritimo nelaukit, bet kartu ir skaido riebalus, pagreitina kalorijų "degimą", kitaip tariant sukuria organizme sporto salės efektą. Kiekvienas organizmas į natūralius preparatus reaguoja individualiai, todėl pasakyti vienpusiškai neįmanoma. Bet jei bandėte - tinka - tai puiku. Vienintelis perspėjimas - saikingai. Gali sudirginti skrandį, iššaukti opas, sutrikti žarnyno funkcijos, atsirasti galvos svaigulys ir skausmai. Beje ar žinojote, kad čilis malšina skausmą ir stiprina vyriškąją energiją. Jo duodavo kariams prieš einant į mūšius, tačiau labai gali būti, kad nuo jo moterims želia ūsai wink.gif
Atsakyti
g.gif labai idomu smile.gif na gal ir atsiemu savo zodzius atgal kad neveiksmingas kokteilis bigsmile.gif bet vistiek ne vien jo cia nuopelnas, o kad apalami laikese sureguliotos mitibos ... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 06 27, 20:53)
g.gif labai idomu smile.gif na gal ir atsiemu savo zodzius atgal kad neveiksmingas kokteilis  bigsmile.gif bet vistiek ne vien jo cia nuopelnas, o kad apalami laikese sureguliotos mitibos ...  biggrin.gif



Pritariu 100 proc. Prie tokios mitybos rezultatas butu be jokiu pipiru. As vien su kefyrdieniu vienu savaiteje,t.y. viena diena savaiteje iskrovos, per kure isgerdavau litra kefyro ar rugpienio, be jokiu pipiru, per 4 menesius 5 kg atsikraciau. Gal butu ir daugiau jei KMI butu didesnis ir jei butu maziau apsirijimo vakarieniu smile.gif .

Zinau visus prieskonius dalyvaujancius medziagu apykaitos greitinime, bet nemanau, kad jie duoda stulbinama efekta, gal labai maza dalimi ir prisideda. Kaip bebutu mitybos pokyciai duoda efekta o ne prieskoniai.
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 06 27, 20:53)
g.gif labai idomu smile.gif na gal ir atsiemu savo zodzius atgal kad neveiksmingas kokteilis  bigsmile.gif bet vistiek ne vien jo cia nuopelnas, o kad apalami laikese sureguliotos mitibos ...  biggrin.gif


Be jokios abejonės. Čia kaip ir reklamoj sako: "atsikratykite 2 kg savo jėgomis, o preparatas padės numesti dar 1 papildomai".

Bet pagudrauti su čili pipirais galima. Pvz. po sočių kaloringų pietų išgerti čili trauktinės šaukštą, arba desertui pasidaryti šokolado su čili pipirais. O jei nusiteikėte kurį laiką mesti svorį su čili pagalba, tada ypač tinka lengvi užkandžiai su šiuo prieskoniu: agurkų, morkų salotos ir pan. (Jei reikia receptų - sakykit). O jei skanu, žinoma galima ir kokteilius, bet juk pačios sakot, kad pradžioj skonis bjaurus. Tai kam kankintis?

Seniai buvau užsukus, kaip visoms sekasi? Kuo mėgaujatės, ką naujo ragavote? Aš smaguriavau graikiškų patiekalų. Paprasta, ūkiška ta jų virtuvė, bet paperka šviežumas. Niekaip negalėjau priprasti, kad garnyrui patiekia ir bulvių ir ryžių. Atsivalgiau ėrienos.
Atsakyti
na visai tema aprimo, as dabar laikaus protasovo dietos, gerai sekasi man, tai dabar pratinu savo organizma prie daug darzoviu, atradau toki geri kaip namine riccota, fetos suri 5% riebumo, nuo sestadienio pridesiu mesa, gal turi kas pasidalint kokiais zuvies receptais, kazkaip man nesiseka ja skaniai pagamint, o svarbiausia ko liesiau g.gif kokia pirkt zuvi, kad nereiketu jos valyt ... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 07 21, 22:04)
na visai tema aprimo, as dabar laikaus protasovo dietos, gerai sekasi man,  tai dabar pratinu savo organizma prie daug darzoviu, atradau toki geri kaip namine riccota, fetos suri 5% riebumo, nuo sestadienio pridesiu mesa, gal turi kas pasidalint kokiais zuvies receptais, kazkaip man nesiseka ja skaniai pagamint, o svarbiausia ko liesiau  g.gif kokia pirkt zuvi, kad nereiketu jos valyt ... ax.gif


Aš akadangi kitokios žuvies nepripažįstu kaip tik filė lotuliukas.gif , tai man ji skaniausiai paruošta būna kepant folijoj. kaip nors skaniai pamarinuoju, kitą dieną i foliją ir į konvekcinę krosnelę ar orkaitę. Dar labai skanu garų puode. Kartais kokį gabaliuką fetos ant viršaus užmetu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos gurmanės.
Vasarą temukė nurimus, visos džiaugiasi ir mėgaujasi sezoniniais malonumais smile.gif
Kazantipa, paprastas vasariškas žuvies receptėlis, kurį neseniai įtraukiau į mitybos planą.
Pirato lobis
Galima gaminti su balta neriebia žuvimi: menke, tilapija, lydeka. Jei norite sočiau - įdėkite tarkuoto parmezano arba "Džiugo" sūrio po šaukštą porcijai. Bulves išvirti sūdytame vandenyje, jei naudojate šaldytus žirnelius, juos taip pat trumpai apvirti, atvėsinti. Morkas supjaustyti skersai, apvaliom plonom riekelėm. Nupjaustyti stambius brokolių kotus ir suskirstyti nedideliais žiedynais. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Bulves supjaustyti į 4-6 dalis. Imti tiek folijos lapų, kiek gaminsite porcijų. Folijos lakštus patepti keletu lašų aliejaus. Į kiekvieną lapą dėkite po lygiai bulvių, žirneliu, morkų, brokolių, svogūnų ir žuvies. Pasūdykite, pabarstykite krapais, baltais pipirais, kalendra. Folijos lapo kraštus lenkite į viršų, kad gautųsi ryšulėlis, viršuje suspauskite. Kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 15-20 min. Galima kepti šašlykinėje arba lauko grilyje ant grotelių.

Aš skaičiavau riebesnį variantą su lašiša. Tokio malonumo kaina - 385 kcal. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sagabona: 26 liepos 2011 - 09:46
QUOTE(Sagabona @ 2011 07 26, 10:44)
Sveikos gurmanės.
Vasarą temukė nurimus, visos džiaugiasi ir mėgaujasi sezoniniais malonumais smile.gif
Kazantipa, paprastas vasariškas žuvies receptėlis, kurį neseniai įtraukiau į mitybos planą.
Pirato lobis
Galima gaminti su balta neriebia žuvimi: menke, tilapija, lydeka. Jei norite sočiau - įdėkite tarkuoto parmezano arba "Džiugo" sūrio po šaukštą porcijai. Bulves išvirti sūdytame vandenyje, jei naudojate šaldytus žirnelius, juos taip pat trumpai apvirti, atvėsinti. Morkas supjaustyti skersai, apvaliom plonom riekelėm. Nupjaustyti stambius brokolių kotus ir suskirstyti nedideliais žiedynais. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Bulves supjaustyti į 4-6 dalis. Imti tiek folijos lapų, kiek gaminsite porcijų. Folijos lakštus patepti keletu lašų aliejaus. Į kiekvieną lapą dėkite po lygiai bulvių, žirneliu, morkų, brokolių, svogūnų ir žuvies. Pasūdykite, pabarstykite krapais, baltais pipirais, kalendra. Folijos lapo kraštus lenkite į viršų, kad gautųsi ryšulėlis, viršuje suspauskite. Kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 15-20 min. Galima kepti šašlykinėje arba lauko grilyje ant grotelių.

Aš skaičiavau riebesnį variantą su lašiša. Tokio malonumo kaina - 385 kcal.  cool.gif


puikus receptelis, aciu,neseniai dariau zuvi folijoj, labai skaniai gavosi, o kazin vistiena irgi folijoj galima daryt??
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 07 26, 15:28)
puikus receptelis, aciu,neseniai dariau zuvi folijoj, labai skaniai gavosi, o kazin vistiena irgi folijoj galima daryt??


Žinoma, galima. Ir visokiom formom: galima gabaliukais, galima kepsnį. Tik ilgiau kepa nei žuvis. Bet vis dėl to skaniau vištieną kepti stikliniuose, moliniuose indeliuose, kad geriau įsigertų daržovių skonio ir prieskonių aromato.
Atsakyti
Gurmanės, nepamirškite valgyti šviežių bulvių. Dabar pats sezonas. Šviežios bulvės pilnos vitaminų ir mineralų. Viena bulvė turi ketvirtadalį vitamino C dienos normos. Pridėkite saujelę uogų, dar kokį pomidoriuką ir turėsite pilną vitamino C dozę. O kur dar B grupės vitaminai, kalis. Beje, ar žinote, kad šviežia bulvė puikus vaistas nuo celiulito? Nėštukėms bulvės padeda nuo pykinimo, o bulvių sultys padeda nuo vidurių užkietėjimo.
Teorija graži, bet praktiškai ne visiems pavyksta tas gėrybes iš bulvių išgauti. Su žievele nuskutama didžioji dalis mineralų, o verdant vandenyje išplaunami vitaminai. Pamėginsiu surašyti patarimus, kaip išlaikyti bulvių maistingumą, gal ir jūs tą sąrašą papildysite.
1. Rinktis neseniai iškastas, neapdžiūvusias, neapvytusias, neplautas bulves, kuriose būtų kuo mažiau pažeidimų, įtrūkimų, akučių.
2. Prieš gaminant bulves gerai nuplauti ir nuvalyti šveistuku, kad neliktų nešvarumų, bet pasiliktų plona odelė.
3. Nesmulkinti bulvių arba pjaustyti kuo stambesnėmis skiltimis.
4. Virti mažame kiekyje vandens arba specialiuose induose be vandens* ir riebalų. Kepti suvyniojus į foliją. Galima apsukti lašinukais arba patepti aliejumi.
5. Bulves virti tik tiek, kiek reikia, kad jos būtų minkštos.
6. Sūdyti jau išvirusias bulves, kad druska neištrauktų iš jų vandens.

* Virimas be vandens spec. induose (Berghoff, Zepter). Į šaltą švarų indą sudėti nuvalytas vienodo dydžio bulves. Dideles bulves perpjauti pusiau. Įpilti 1-2 šaukštus vandens, priklausomai nuo indo dydžio, vanduo turi tik apsemti puodo dugna kelis mm. Nesūdyti ir neberti jokių prieskonių. Indą sandariai uždengti ir statyti ant minimalios kaitros. Neatidarinėti dangčio be reikalo. Nedidelės bulvės išverda per 15-20 min. Bulvės išverda saldžios ir sultingos. Aš valgau net nesūdytas ir sviestuko nereikia. Vaikai kerta ir šaltas, kaip užkandį.
Atsakyti
turiu virtos vistos krutineles ir kilograma sparagu zaliu, ka patartumet is ju pagamint???
Atsakyti