Sveikos gurmanės.
Vasarą temukė nurimus, visos džiaugiasi ir mėgaujasi sezoniniais malonumais

Kazantipa, paprastas vasariškas žuvies receptėlis, kurį neseniai įtraukiau į mitybos planą.
Pirato lobis
Galima gaminti su balta neriebia žuvimi: menke, tilapija, lydeka. Jei norite sočiau - įdėkite tarkuoto parmezano arba "Džiugo" sūrio po šaukštą porcijai. Bulves išvirti sūdytame vandenyje, jei naudojate šaldytus žirnelius, juos taip pat trumpai apvirti, atvėsinti. Morkas supjaustyti skersai, apvaliom plonom riekelėm. Nupjaustyti stambius brokolių kotus ir suskirstyti nedideliais žiedynais. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Bulves supjaustyti į 4-6 dalis. Imti tiek folijos lapų, kiek gaminsite porcijų. Folijos lakštus patepti keletu lašų aliejaus. Į kiekvieną lapą dėkite po lygiai bulvių, žirneliu, morkų, brokolių, svogūnų ir žuvies. Pasūdykite, pabarstykite krapais, baltais pipirais, kalendra. Folijos lapo kraštus lenkite į viršų, kad gautųsi ryšulėlis, viršuje suspauskite. Kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 15-20 min. Galima kepti šašlykinėje arba lauko grilyje ant grotelių.
Aš skaičiavau riebesnį variantą su lašiša. Tokio malonumo kaina - 385 kcal.