QUOTE(NeringaJ @ 2011 03 02, 22:01)
na paklausiu
o kaip su marinuotais ar raugintais produktais pvz. pomidorais, agurkais?
kiek jie naudingi, sveiki ar kenksmingi? man po televizijos parodytu laidu kazkodel nesinori nei agurku nei pomidoru, tik neiskenciu icebergo salotas perku
bet jau prisipirkau seklu sakiau pati sodinsiu
Aš nežiūriu tokių laidų. Esu mačiusi ir pasibjaurėjau tokiu neobjektyvumu ir "faktais" iš lempos. Maisto produktai yra nuosekliai tiriami ir jei juose randama draudžiamų medžiagų arba pavojingų medžiagų perteklius - jie uždraudžiami prekiauti. Žinoma, kiekvieno maximos pomidoro nepatikrinsi. Bet tikrinama pastoviai ir nevalstybiniu mastu organizuojamos ekspertizės ir jokių ten košmarų neranda. Nereikia norėt, kad vidury žiemos pomidoras būtų, kaip iš kaimo šiltnamio.
Kantriai rinkitės, kiek leidžia laikas ir finansai. Žiūrėkit, kad būtų kuo natūralesnės spalvos, kad odelė nebūtų per daug plastmasinė, bet ir nepirkite pažeistų produktų. Uostykite - turi būti jaučiamas nors ir nestiprus, bet natūralus produktui būdingas kvapas.
Užsiauginti, aišku, puiku, bet koks trumpas tas lietuviškas sezonas. Žiemą vistiek reikia pasipildyti racioną atvežtinėmis.
Konservuoti produktai labiau reikšmingi skonio prasme, nei maistine. Jie niekada nepakeis žalios daržovės, kad ir kaip ji būtų apdorota. BET prie visų neigiamų nuomonių apie konservus, aš vistiek už. Pirmiausia tai yra mūsų kultūrinis tradicinis būdas išlaikyti produktus nesezonui. Rauginti kopūstai pvz. yra puikios maistinės vertės produktas ir dargi labai dietinis. Kokybiškai užkonservuotas geras produktas išlaiko savo energetiką ir dalį maistingumo. Vieno tik nesuprantu - pirktinių produktų konservavimo. Na gerai, sako, kad taupu...(?)
Papildyta:
QUOTE(MO @ 2011 03 02, 22:23)
oho,kokia temelė,čia ir man labai tinka
skaičiuoju kalorijas ir nežadu atsisakyti skanėstų
dėl nekaloringų patiekalų,galima prigalvoti n variantų,aš šiaip visokius troškinius mėgstu,kad ir šiandieninis,vištų širdelės su daržovėmis,išviriau vandeny išmirkytas ir paprieskoniuotas širdeles,nupyliau vandenį,ir pridėjau kartu troškintis visokių daržovių,kokių tik prigalvojau-kopūsto,morkos,moliūgo,svogūno,svogūno laiškų,žaliųjų alyvuogių,ir grietinėlės biškiuką įpyliau,100g virto troškinio gavosi 124kcal,jeigu gerai atsimenu,taigi lapnoji sau skaniai,net ausys linksta,o kcal tikrai normaliai
Sveika prisijungus, MO. Apetitiškas receptukas ir nesudėtingas.
Hondute, ačiū ir tau už receptą. Kvapnus, prieskoningas, tailandietiškos tradicijos vištienos gaminukas. Tikrai vertas dėmesio, toms kas nebandė.