Įkraunama...
Įkraunama...

Gurmanės ir kulinarės lieknėja!

Kviečiu rinktis visas SMAGURES, GURMANES, ĖDRŪNES, GASTRONOMES, ŠALDYTUVO MALDININKES, VIRTUVĖS PILIGRIMES IR KULINARES.

...o gal tokių čia nėra? g.gif

Rinkimės ir diskutuokime:
- kaip valgyti kokybiškai, skaniai ir išradingai nekenkiant figūrai ir sveikatai;
- kaip gaminti sau ir savo šeimai, kai Jūs norite lieknėti, o šeima sočiai maitintis;
- ką daryti, jei svajojame apie kvepiančius kepsnius, burnoje tirpstančius skanumynus, bet veidrodis ir svarstyklės sutartinai mėto užuominas į liesą varškę.

Kviečiu pasidalinti patirtim ir aptarti:
- nekaloringus, dietinius produktus;
- sveikus, skanius, idomius receptus;
- valgymo, maisto gaminimo kultūrą ir tradicijas;

Su pirmąja pavasario diena!!
Atsakyti
4u.gif sveika!
sauni tema!prisijungiu!!
Atsakyti
Sveikos mergytes.

Priimkit ir mane i savo buri, ar kol kas bureli mirksiukas.gif. Man nera nieko geriau nei graziai ir skaniai pavalgyt. Nepaisant to svorio metimas jau tapo mano gyvenimo budu. Bet skanaus kepsnio su imantriom salotom vis tiek nesugebu ir net nenoriu atsisakyti. Tad si temute kaip tik man mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū, kad prisijungėt 4u.gif Su gražia pavasario diena!

Papildyta:
QUOTE(hondute @ 2011 03 01, 11:33)
Sveikos mergytes.

Priimkit ir mane i savo buri, ar kol kas bureli  mirksiukas.gif. Man nera nieko geriau nei graziai ir skaniai pavalgyt. Nepaisant to svorio metimas jau tapo mano gyvenimo budu. Bet skanaus kepsnio su imantriom salotom vis tiek nesugebu ir net nenoriu atsisakyti. Tad si temute kaip tik man  mirksiukas.gif



Ar gausis būrys, ar burelis, dar pamatysim. Man irgi smalsu, kiek mūsų tokių, kurios mėgsta ir skaniai pavalgyti, ir laikosi dietos. essen.gif
Iš pažiūros atrodo, kad šiuos dalykus sunku suderinti. Nes tarsi reikia apriboti racioną, kad kristų svoris. O visokie skanūs patiekalai ar jų gamyba pasidaro uždrausta tema. Bandykim įrodyti atvirkščiai. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sagabona: 01 kovo 2011 - 16:23
Labas vakaras, mamytės

Nutariau pasidalinti receptuku, kuriuo labai džiaugiuosi. Nors jis ir nėra aukšto kulinarinio lygio ir apskritai nieko naujo, bet tai geras manevras įpiršti vaikams šviežių daržovių. O ir man jis tinka, nes visai nedaug kalorijų. Tiksliai dar neskaičiavau, bet turėdama daugiau laiko būtinai sudėliosiu. Tikriausiai esate gaminę kažką panašaus, tik bus proga prisiminti.

Naminis dioner kebabas

1 didelis lakštas lavašo
1/2 ilgavaisio agurko
1 pomidoras
1 raudonasis svogūnas
1/2 pekino salotos
plonomis juostelėmis supjaustytos mėsos - naudoju bet kokią atlikusią keptą, troškintą, virtą mėsą; tinka ir supjaustytas kiaulienos kepsnys, ir virta vištos krūtinėlė ir pan.
pomidorų padažo, česnakinio padažo

O toliau viskas elementaru: išpjaustau salotos kotgalius, suplėšau lapus. Agurką pjaustau juostelėmis, svogūną ir pomidorą plonais pusžiedžiais. Lavašą ištepu pomidorų padažu (naminiu), tolygiai paskleidžiu svogūnų pusžiedžius, mėsos gabaliukus, ant viršaus salotas, agurkus ir pomidorus. Užpilu česnakiniu padažu (aš darau naminį, bet tinka į majonezą įspausti porą skiltelių česnako). Viską susuku į lavašą - gaunasi storas sultingas vamzdis. Pakepinu sausoje keptuvėje iš visų pusių.
Atsakyti
QUOTE(Sagabona @ 2011 03 02, 20:32)
Labas vakaras, mamytės

Nutariau pasidalinti receptuku, kuriuo labai džiaugiuosi. Nors jis ir nėra aukšto kulinarinio lygio ir apskritai nieko naujo, bet tai geras manevras įpiršti vaikams šviežių daržovių. O ir man jis tinka, nes visai nedaug kalorijų. Tiksliai dar neskaičiavau, bet turėdama daugiau laiko būtinai sudėliosiu. Tikriausiai esate gaminę kažką panašaus, tik bus proga prisiminti.

Naminis dioner kebabas

1 didelis lakštas lavašo
1/2 ilgavaisio agurko
1 pomidoras
1 raudonasis svogūnas
1/2 pekino salotos
plonomis juostelėmis supjaustytos mėsos - naudoju bet kokią atlikusią keptą, troškintą, virtą mėsą; tinka ir supjaustytas kiaulienos kepsnys, ir virta vištos krūtinėlė ir pan.
pomidorų padažo, česnakinio padažo

O toliau viskas elementaru: išpjaustau salotos kotgalius, suplėšau lapus. Agurką pjaustau juostelėmis, svogūną ir pomidorą plonais pusžiedžiais. Lavašą ištepu pomidorų padažu (naminiu), tolygiai paskleidžiu svogūnų pusžiedžius, mėsos gabaliukus, ant viršaus salotas, agurkus ir pomidorus. Užpilu česnakiniu padažu (aš darau naminį, bet tinka į majonezą įspausti porą skiltelių česnako). Viską susuku į lavašą - gaunasi storas sultingas vamzdis. Pakepinu sausoje keptuvėje iš visų pusių.


na paklausiu
o kaip su marinuotais ar raugintais produktais pvz. pomidorais, agurkais?
kiek jie naudingi, sveiki ar kenksmingi? man po televizijos parodytu laidu kazkodel nesinori nei agurku nei pomidoru, tik neiskenciu icebergo salotas perku blush2.gif
bet jau prisipirkau seklu sakiau pati sodinsiu lotuliukas.gif
Atsakyti
oho,kokia temelė,čia ir man labai tinka lotuliukas.gif drinks_cheers.gif
skaičiuoju kalorijas ir nežadu atsisakyti skanėstų schmoll.gif
dėl nekaloringų patiekalų,galima prigalvoti n variantų,aš šiaip visokius troškinius mėgstu,kad ir šiandieninis,vištų širdelės su daržovėmis,išviriau vandeny išmirkytas ir paprieskoniuotas širdeles,nupyliau vandenį,ir pridėjau kartu troškintis visokių daržovių,kokių tik prigalvojau-kopūsto,morkos,moliūgo,svogūno,svogūno laiškų,žaliųjų alyvuogių,ir grietinėlės biškiuką įpyliau,100g virto troškinio gavosi 124kcal,jeigu gerai atsimenu,taigi lapnoji sau skaniai,net ausys linksta,o kcal tikrai normaliai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(NeringaJ @ 2011 03 02, 22:01)
na paklausiu
o kaip su marinuotais ar raugintais produktais pvz. pomidorais, agurkais?
kiek jie naudingi, sveiki ar kenksmingi? man po televizijos parodytu laidu kazkodel nesinori nei agurku nei pomidoru, tik neiskenciu icebergo salotas perku  blush2.gif
bet jau prisipirkau seklu sakiau pati sodinsiu  lotuliukas.gif



Niu as tai mergytes manau kad prisiziurejus tu laidu, isvada tokia kad nieko nevalgyt. duona uztersta, mesa hormonine, zuvis irgi arba uztersta arba hormonine, darzoves is vis neaisku ar darzoves ir t.t.

Tad viska valgau tik gal atsakingiau renkuosi.

O as tuo paciu irgi pasisakysiu siandienos pietukai. Vistos krutinele, morkytes, svogunas, paprika, cesnakas, imbiero ciut ciut patarkuoti, karis, raudonelis, druskyte, pipiras ir viskas pakepinta ant vos vos moliugu seklu aliejaus ir uzpilta kokosu pienu (galima ir grietineles, bet kokosai gerokai gerokai liesiau). Garnyras basmati ryziai (tiesiog prisiskaiciau kad tie nesurakina WC reikaliuku). Galeciau valgyt ir valgyt wub.gif , koloringumo dar neskaiciavau, bet kada prisiruosiu butinai, bet pagal suvirskinimo greiti speju kad nebus sunkus ir koloringas maistelis.

O ryt pietum pas mane irgi sirdeles. Tik as jas gaminuosi vienas, apverdu, tada pamarinuuoju tokias nedavirusias, su pipiriukais, druskyte, kmynais sauso balto vyno ir siek tiek sojos padazo. Tada sirdeles isgriebiu apkepinu labai mazame kiekyje sviestuko ir ant visko uzpilu buvusi marinata ir dar patroskinu. Ir valgau vienas su zaliu agurku salotoims (tiesiog labai plonais grezineliais pjaustyti agurkai uzpilti su suchiu acto ir sezamu seklu aliejaus misiniu, paprieskoninti druskyte pipiriukais ir apibarstyti sezamo seklom). Va kol parasiau jau pradejau svajoti apie rytdienos pietus.
Atsakyti
QUOTE(hondute @ 2011 03 02, 22:42)


mmm,kaip skaniai skamba tavo receptukas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(NeringaJ @ 2011 03 02, 22:01)
na paklausiu
o kaip su marinuotais ar raugintais produktais pvz. pomidorais, agurkais?
kiek jie naudingi, sveiki ar kenksmingi? man po televizijos parodytu laidu kazkodel nesinori nei agurku nei pomidoru, tik neiskenciu icebergo salotas perku  blush2.gif
bet jau prisipirkau seklu sakiau pati sodinsiu  lotuliukas.gif


Aš nežiūriu tokių laidų. Esu mačiusi ir pasibjaurėjau tokiu neobjektyvumu ir "faktais" iš lempos. Maisto produktai yra nuosekliai tiriami ir jei juose randama draudžiamų medžiagų arba pavojingų medžiagų perteklius - jie uždraudžiami prekiauti. Žinoma, kiekvieno maximos pomidoro nepatikrinsi. Bet tikrinama pastoviai ir nevalstybiniu mastu organizuojamos ekspertizės ir jokių ten košmarų neranda. Nereikia norėt, kad vidury žiemos pomidoras būtų, kaip iš kaimo šiltnamio.
Kantriai rinkitės, kiek leidžia laikas ir finansai. Žiūrėkit, kad būtų kuo natūralesnės spalvos, kad odelė nebūtų per daug plastmasinė, bet ir nepirkite pažeistų produktų. Uostykite - turi būti jaučiamas nors ir nestiprus, bet natūralus produktui būdingas kvapas.
Užsiauginti, aišku, puiku, bet koks trumpas tas lietuviškas sezonas. Žiemą vistiek reikia pasipildyti racioną atvežtinėmis.
Konservuoti produktai labiau reikšmingi skonio prasme, nei maistine. Jie niekada nepakeis žalios daržovės, kad ir kaip ji būtų apdorota. BET prie visų neigiamų nuomonių apie konservus, aš vistiek už. Pirmiausia tai yra mūsų kultūrinis tradicinis būdas išlaikyti produktus nesezonui. Rauginti kopūstai pvz. yra puikios maistinės vertės produktas ir dargi labai dietinis. Kokybiškai užkonservuotas geras produktas išlaiko savo energetiką ir dalį maistingumo. Vieno tik nesuprantu - pirktinių produktų konservavimo. Na gerai, sako, kad taupu...(?)

Papildyta:
QUOTE(MO @ 2011 03 02, 22:23)
oho,kokia temelė,čia ir man labai tinka  lotuliukas.gif  drinks_cheers.gif
skaičiuoju kalorijas ir  nežadu atsisakyti skanėstų  schmoll.gif
dėl nekaloringų patiekalų,galima prigalvoti n variantų,aš šiaip visokius troškinius mėgstu,kad ir šiandieninis,vištų širdelės su daržovėmis,išviriau vandeny išmirkytas ir paprieskoniuotas širdeles,nupyliau vandenį,ir pridėjau kartu troškintis visokių daržovių,kokių tik prigalvojau-kopūsto,morkos,moliūgo,svogūno,svogūno laiškų,žaliųjų alyvuogių,ir grietinėlės biškiuką įpyliau,100g virto troškinio gavosi 124kcal,jeigu gerai atsimenu,taigi lapnoji sau skaniai,net ausys linksta,o kcal tikrai normaliai  thumbup.gif



Sveika prisijungus, MO. Apetitiškas receptukas ir nesudėtingas. drinks_cheers.gif

Hondute, ačiū ir tau už receptą. Kvapnus, prieskoningas, tailandietiškos tradicijos vištienos gaminukas. Tikrai vertas dėmesio, toms kas nebandė. thumbup.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sagabona: 03 kovo 2011 - 08:57
ir aš, ir aš čia jungiuos. labai mėgstu gaminti, dar labiau skaniai valgyti laugh.gif po gimdymo noriu be stresų numesti kelis kg group.gif
Atsakyti
QUOTE(hondute @ 2011 03 02, 22:42)
O ryt pietum pas mane irgi sirdeles.

sirdeliu, plauciu, kepeneliu(iskyrus pasteta), liezuvio nemegstu doh.gif
nevalgau antienos ar zasienos. blush2.gif man toks valgis reiskia bada.

QUOTE(Sagabona @ 2011 03 03, 08:51)

as ziurejau laida, tikiu kad tiesa, nes pardej vien iejus i darzoviu skyriu smirda, gryna chemija. daznai neperku, stengiuosi burokelius, morkas naudoti, bet labai megstu icebergo salotas su agurkeliu ir pomidoru. tai vis nusiperku blush2.gif
siaip maistas pas mane naminis viska stengiames auginti patys, gal todel isranki skoniui. kai baigiais namine vistiena ir perku pardej, net nosi riecia tas kvapas. bet nera ka daryt.
o del koncervuotu norejau suzinot kaip kaloringumas. kazin stipriai kaloringiau ? nesinori labai virsyt kaloriju blush2.gif
mergaites man reikia mesos marinavimo recepto. noriu kept kepsnius ant groteliu. blush2.gif
Atsakyti