Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas - 6

Sveiki, mes čigong masažą darome nuo 2010m 11men 01d, tai butu smagu sulaukti kitu mamyciu atsiliepimus, kurios daro sita masaza savo vaikuciams. Sis masazas labai patinka autistiskiems vaikams ir darzelio masaziste minejo, kad visi vaikuciai toleruoja čigong masažą wink.gif Mano vaikas praso, kad as ta masaza jam daryciau kelis kartus per diena:)
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 03 18, 19:14)

o mergytės patikrint nenori  g.gif

Labutis,

Uzklausiau ir apie ja. Tai pasake, kad tyrimu Lietuvoje nedaro, bet jei butu, tai ji butu tik nesiotoja. Kadangi ji labiau panasi i vyra, tai galimybiu dar maziau.
Kelias dienas ieskojau informacijos apie si sindroma. Randu tik internete anglu kalba. O ten daug panasumu. Balandzio pradzioje vaziuosim pas savo vaiku daktare, nes eikia neigaluma tvarkyti (dabar ji atostogauja), tai ziuresiu ka ji sakys.
Turbut atrodysiu juokingai ar idomiai, bet kai suzinojau sitoki atsakyma, tai man lyg ir ramiau pasidare, nes dabar galiu pradeti kazka konkretaus daryti. Grauze sazine, kad gal kazka ne taip darau, per mazai darau, o cia pasirodo gamta savo padare. Laime, kad tokiu vaiku gera socializacija, tad jei ateity aukstosios matematikos ir neikirsim, tai gal bent kazkokia profesija isigis ir ismoks pats gyventi.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2011 03 18, 16:11)
Parvykom iš ligoninės  smile.gif Kaip gera namie  wub.gif Sveikstam...dar kitą savaitėlę namų režimas...

Nenoriu labai garsiai girtis, kad neprisišnekėčiau, bet ligoninė vaiko raidą pastūmėjo pirmyn bent kokiais 6 mėn. Pirmyn. Taip taip - pirmyn! Gulėjome palatoje su labai šauniais "kaimynais" tiek vaikučiais, tiek jų mamomis. Palatoje savaitę bendravo 3 bendraamžiai, vienu metu net 4  tongue.gif Mūsų J iš jų laaaaabai daug ko išmoko. Jau nekalbu apie tai, kad išmoko inhaliatorių pakvėpuoti minimum 7 min., bet atsirado ir labai daug naujų žodžių ir net sakinukų smile.gif
Pvz. "Mama, vaikas sako nori valgyt". Nesako, kad "aš" noriu, bet "vaikas" arba "Jonas". Pradėjau dažniau šaukti mane "Mama" (gaila, tik kad jis tą "mama" atkartodavo ir kai kitas vaikas į savo mamą kreipdavosi).
Knyga, masina, saulė, Tadas, U(g)nė, medis, vaikas, upė, bitė...Vienžo, vaikščiodavo koridorium ir vis komentuodavo vaikų piešinius, iškabintus ant sienų  wub.gif Tik labai kankino kavo autoaparatą, vis lėkdavo prie jo, belsdavo ir šaukdavo "Vaka, vaka" (sumaišyti skiemenys).
Vieną ryta vos širdis neiššoko iš krūtionės, kai apkabino mane ir pasakė "myliu myliu"  wub.gif Gaila, daugiau to nepakartojo, bet jau jaučiu, kad jis žino, ką tai reiškia. Kiti vaikučiai kiekvieną vakarą savo lovelėse vis kartodavo prieš miegą "Mama, aš tave myliu". Maniškis, žinoma tai girdėjo...

O štai skyriaus vedėja vis kartojo: "Tikrinkite vaikui adenoidus...Ar jūs žinote, kad tai gali jam lėtinti raidą?"

Nes ir dabar jam nosis užgulta, o miega išsižiojęs labai dažnai...Vienžo, jau žinau, kur bus tolimesni žygiai pasveikus ir sustiprėjus.

Esu dabar pakylėta ir pilna vilties  wub.gif

thumbup.gif

QUOTE(jjjolanta @ 2011 03 19, 09:16)
  Turbut atrodysiu juokingai ar idomiai, bet kai suzinojau sitoki atsakyma, tai man lyg ir ramiau pasidare, nes dabar galiu pradeti kazka konkretaus daryti. Grauze sazine, kad gal kazka ne taip darau, per mazai darau, o cia pasirodo gamta savo padare. Laime, kad tokiu vaiku gera socializacija, tad jei ateity aukstosios matematikos ir neikirsim, tai gal bent kazkokia profesija isigis ir ismoks pats gyventi.

Aš asmeniskai tikrai suprantu, nes žinojimas aplamai yra geras dalykas, kai tiksliai žinom kas ir kaip -galima kažko imtis.
Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 03 16, 11:19)
pas mus gal situacija ta - kad 3 darzeliai ir 3 mokyklos po langais - o mokiniu ir vaiku trukumas, galiu sokdint, be to kolektyvas jaunas tiek ten, tiek ten - geranoriskas, lankstus mano vaiku atzvilgiu... O didesnes problemas teko sprest ir emailais svietimo, senapidemines (cia kai grupes junge, kai snargliuojancius priima) blush2.gif

Pas mus aplink vien gimnazijos g.gif , mane tiesiog nervas ima, kai tėvai stengiasi visomis įmanomomis priemonėmis leisti vaikus į centre esančias mokyklas, tuo tarpu pietiniame rajone ir zokniuose apytuštės klasės. Kai pakalbu su mamomis, kurios vaikus leidžia į ne centre esančias mokyklas, tai ir vadovėlių ten užtenka, ir dėmesys vaikui didesnis...Jei sūnaus socializacija būtų geresnė- tikrai leisčiau eiti į mažiau mokinių turinčią mokyklą...Dėja, saugiai jis jaučiasi tik centre,jei reiktų kokiu mikriuku pavažiuoti, tai turbūt visai į mokyklą neitų...
Kažkurią dieną paprašė, kad jis norėtų matematiką ir anglų mokytis individualiai( dalinis mokymas) arba, kad į namus ateitų mokytojai. Iš kur jis šią informaciją sužinojo-nežinau, aš jam tikrai nesakiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atėnė V: 19 kovo 2011 - 10:36
QUOTE(Atėnė V @ 2011 03 19, 11:33)

Kažkurią dieną paprašė, kad jis norėtų matematiką ir anglų mokytis individualiai( dalinis mokymas) arba, kad į namus ateitų mokytojai. Iš kur jis šią informaciją sužinojo-nežinau, aš jam tikrai nesakiau...

Matyt yra kazkokios prieastys g.gif As tokiais atvejais galvoju, kad jei vaikas prasitare kazka apie skriaudima, problemas su mokytojais ir pan., vadinasi visu greiciu jas reikia spresti.
Alytaus ivykis eilini karta ta patvirtina. Mama prase pakenteti, bet berniukas neistveres pasikore unsure.gif
Baisu doh.gif
Atsakyti
sveikos,
Ice, thumbup.gif
norejau paklausti,gal kuri esat girdejusi apie rusiskus leidziamus vaistus Cerebrolizina
Atsakyti
Laba, mamukai 4u.gif
Nors as cia vis isiverziu jums ne i tema, nes jusu vaikai jau vyresni ir bedos ne tokios arba jau uzmirstos, bet nezinau kieno daugiau paklaust verysad.gif
Mano berniukas kalbejo daaauuuuggg sava kalba ir tokiais sudetingais zodziais (nors man ir nesuprantamais pvz. segade ir t.t..), o dabar jau kokia savaite pastebiu, kad jo ciauskejimas laaaabai sumazejo...taria tik vienodu skiemenu zodzius: ma ma, te te, apa, ne ne unsure.gif Ir vis ta pati kaip uzsikirtus plokstele...ne ne ne ne ne......Cia kas? Vaiko tyla pries audra ar kalbos "praradimas" ? unsure.gif Gal ir jusu vaikams taip buvo ir galetumet pakomentuot kas seke paskui unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žvėriukė: 20 kovo 2011 - 08:08
QUOTE(jjjolanta @ 2011 03 19, 12:06)
Matyt yra kazkokios prieastys g.gif As tokiais atvejais galvoju, kad jei vaikas prasitare kazka apie skriaudima, problemas su mokytojais ir pan., vadinasi visu greiciu jas reikia spresti.
Alytaus ivykis eilini karta ta patvirtina. Mama prase pakenteti, bet berniukas neistveres pasikore unsure.gif
  Baisu doh.gif

Jis man sakė, kad vienam mokytis geriau, mažiau triukšmo, galva nesvaigsta...Jam mokytojai patinka, kiek supratau, problemų su jais neturi. Draugų klasėje taippat turi. Kažkurią dieną į namus parėjo su klasioku, kalbėjosi abu apie muzikos mokyklą ( pasirodo klasiokas mokosi groti trimitu), konkursus, po to ėjo abu pagroti pianinu. Aš tyliai sėdėjau virtuvėje ir gaudžiau kiekvieną žodį blush2.gif . Po to paprašė, kad aš pavaišinčiau jo draugą saldainiais...Kai sūnus kalbėjo su draugu, sakiniai buvo sklandūs, žodžiai suderinti. Su manimi jis kalba vos ne bendratimis doh.gif .Vadinasi, kai nori tai moka ir pasakoti ir kalbėti ir reikšti mintis.
Atsakyti
QUOTE(Žvėriukė @ 2011 03 20, 08:06)
Laba, mamukai  4u.gif
Nors as cia vis isiverziu jums ne i tema, nes jusu vaikai jau vyresni ir bedos ne tokios arba jau uzmirstos, bet nezinau kieno daugiau paklaust  verysad.gif
Mano berniukas kalbejo daaauuuuggg sava kalba ir tokiais sudetingais zodziais (nors man ir nesuprantamais pvz. segade ir t.t..), o dabar jau kokia savaite pastebiu, kad jo ciauskejimas laaaabai sumazejo...taria tik vienodu skiemenu zodzius: ma ma, te te, apa, ne ne  unsure.gif Ir vis ta pati kaip uzsikirtus plokstele...ne ne ne ne ne......Cia kas? Vaiko tyla pries audra ar kalbos "praradimas" ?  unsure.gif Gal ir jusu vaikams taip buvo ir galetumet pakomentuot kas seke paskui unsure.gif

mums taip buvo blush2.gif , bet 1,5-2 metu - pamazu numire kalba unsure.gif , bet daug dirbom, logopede daug dirbo, skatinom komunikuot - tai viena diena eme ir pradejo kalbeti sakiniais - netaisyklingai, be galuniu - bet jau supratom visi mirksiukas.gif
Atsakyti
Labukas, zurnale "mazylis" 2011m kovo men raso apie AS ( 42-45 pusl ). Gal kam bus naudinga info. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2011 03 18, 16:11)
O štai skyriaus vedėja vis kartojo: "Tikrinkite vaikui adenoidus...Ar jūs žinote, kad tai gali jam lėtinti raidą?"

Nes ir dabar jam nosis užgulta, o miega išsižiojęs labai dažnai...Vienžo, jau žinau, kur bus tolimesni žygiai pasveikus ir sustiprėjus.

Esu dabar pakylėta ir pilna vilties  wub.gif

smagus jusu pasiekimai wub.gif thumbup.gif

o del adenoidu - mes jau 3 savaites kaip juos gydom homeopatiskai - zirniukus gerem du kartus tik (toks gydymo planas) - tai zinokit mergina jau nebeknarkia, nakti nebegirdziu kaip miega, ir siaip diena zaisdama nebesnopuoja kaip budavo (rodydavos kad nosis uzgulta ir tuoj tuoj bus sloga) thumbup.gif
po pirmo ziurniuku gerimo - atsirado is niekur daaaug snargliu - vos ne po sauja pripusdavo, pulingu doh.gif , galvojau persisalde busim, net darzan nevedziau (perspejo kad gali but sloga, bet kad TOKIA - nesitikejau doh.gif ), po savaites - ji skundes kad skauda nosyte - uz galiuko pakelus ja - visduje pamaciau du raudonus zirniukus - kiek supratau ir yra tie adenoidai - niekad nebuvau pastebejus - jie kaip prielipai liko ir dabar sumazeje nuo tada, kai pastebejau. Sake gydymas truks puse metu - bet jau dabar jauciu rezultata wub.gif
nepersu, nesiulau - bet dalinuos, jei bijotes peiliu (as laaabai paniskai bijojau narkozes ir jos palikimo kazkur, neiprastoje vietoje) - uz pabandyma nieks i galva neduos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 03 20, 20:25)
smagus jusu pasiekimai wub.gif  thumbup.gif

o del adenoidu - mes jau 3 savaites kaip juos gydom homeopatiskai - zirniukus gerem du kartus tik (toks gydymo planas) - tai zinokit mergina jau nebeknarkia, nakti nebegirdziu kaip miega, ir siaip diena zaisdama nebesnopuoja kaip budavo (rodydavos kad nosis uzgulta ir tuoj tuoj bus sloga) thumbup.gif
po pirmo ziurniuku gerimo - atsirado is niekur daaaug snargliu - vos ne po sauja pripusdavo, pulingu doh.gif , galvojau persisalde busim, net darzan nevedziau (perspejo kad gali but sloga, bet kad TOKIA - nesitikejau doh.gif ), po savaites - ji skundes kad skauda nosyte - uz galiuko pakelus ja - visduje pamaciau du raudonus zirniukus - kiek supratau ir yra tie adenoidai - niekad nebuvau pastebejus - jie kaip prielipai liko ir dabar sumazeje nuo tada, kai pastebejau. Sake gydymas truks puse metu - bet jau dabar jauciu rezultata wub.gif
nepersu, nesiulau - bet dalinuos, jei bijotes peiliu (as laaabai paniskai bijojau narkozes ir jos palikimo kazkur, neiprastoje vietoje) - uz pabandyma nieks i galva neduos mirksiukas.gif

Nesu 100 proc. tikra, bet man atrodo, kad per nosytę tų adenoidų negalima matyti, matomi jie tik per nosiaryklę g.gif

Aj net nebežinau...po paskutinio sirgimo kažkaip pradėjau abejoti ta homeopatija...nepavyko mums su ja nei karščiavimo, nei kosulio, nei apskritai nuo virusų apsisaugoti...o laikas bėga...jei jam ten viskas veša ir gula ant ausų - tai gal tikrai trukdo kalbai vystytis...nors pastarosiomis dienomis vaikas vis stebina ir stebina savo naujomis frazėmis ir nuovokumu bigsmile.gif Ypač širdį džiugina tie kreipiniai: "Teti" "Mama", kurie jau nėra betiksliai, o labai taiklūs wub.gif Pvz. šiandien ryte vaikas žiūri aukštyn į truputį pravirą spintelę ir sako: "Mama, noju sulciu" bigsmile.gif Nugi pasižiūriu, o ten tikrai pasilikęs mažas sulčių pakeliukas su šiaudeliu bigsmile.gif Arba vis rodo į "Iki" reklaminame žurnaliuke mašinyčių nuotrauką: "Teti, matei? Masina" "Nu teeeeeetyyyyyy, matei? matei?" Klausiame, ar pirkti. "Mmmmhm, pijkti, pijkti" Ir dar paima mano arba MB pirštą ir baksnoja į tą paveikslėlį lotuliukas.gif
Aišku, tokie širdį glostantys sakinukai išsprūsta dar labai retai, nes žvirblelis dar dažnai čirška savo kalbele, ypač atsikalbinėdamas kai pyksta doh.gif Kaip kokia kinietė turgaus boba burbuliuoja doh.gif Dar labai pradėjo patikti kalbėti telefonu, pasiima savo žaislinį mobiliaką arba net klasikinį laidinį telefoną (irgi žaislinį), atsisėda ant palangės ir kažkam "skambina" ir kalba kalba kalba...irgi kažką...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 20 kovo 2011 - 21:49