Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas - 6

QUOTE(cezi @ 2011 03 31, 18:51)
nu baik baik, ji visai ne tą nori pasakyt - ji nori pasakyt, kad vaikui trūksta smalsumo. NT vaikas TV, knygutėj, kompe ar dar kur pamatęs gražų paveiksliuką juo tikrai susidomės, o autistuko tai gali ir nedominti, todėl tokio smalsumo nebuvimas gali buti vertinamas kaip autizmo bruožas, o gal jos atveju dėl to kaltos nistagmos

zinau nemazai NT - kuriu nedomino niekad knygutes, zaislai - tik begt, lekt, griaut, lauzyt - filmukams irgi laiko ner - nebent labai greitiems kaip tom and jerry ir pan - o va mano kad ir autistiska - ji visad ziurejo, stebejo ir tv ziuretu - jei kas leistu, nenormuotu - kai buvo keliu men - nu uzmesdavo aki - bet kad issiziojus ziuretu - to nebuvo - antra vertus - pas TV budavo vaikams sumigus - nes kaip fono nemegstu, o su vaikais ne ka paziuresi doh.gif

o jos atveju butent - nu man kazkaip atrodo kad ten akyciu bedos daugiau nei autizmo TV atzvilgiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jjjolanta @ 2011 03 31, 12:38)
O gal cia nieko blogo.Man kilo klausimas, tai kodel pykstame ant visuomenes, kad nesupranta autizmo problemu ir pan. ? Atsirado zmogus, kuris domisi, bet tuoj puolame ji?

gal nereiktų daugiskaita mirksiukas.gif man labai malonu, kad kažkam nenusispjaut
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 03 31, 17:56)
zinau nemazai NT - kuriu nedomino niekad knygutes, zaislai - tik begt, lekt, griaut, lauzyt - filmukams irgi laiko ner - nebent labai greitiems kaip tom and jerry ir pan - o va mano kad ir autistiska - ji visad ziurejo, stebejo ir tv ziuretu - jei kas leistu, nenormuotu - kai buvo keliu men - nu uzmesdavo aki - bet kad issiziojus ziuretu - to nebuvo - antra vertus - pas TV budavo vaikams sumigus - nes kaip fono nemegstu, o su vaikais ne ka paziuresi doh.gif

o jos atveju butent - nu man kazkaip atrodo kad ten akyciu bedos daugiau nei autizmo TV atzvilgiu blush2.gif

sunku nuspręs kas jos vaikui, kei mes jo nematę, bet ir man kažkaip atrodo, kad akytės kaltos, jei į knygutes užmeta akytę.

bet aš noriu pasakyt, kad domėjimosi stoka yra autizmo bruožas, nesvarbu kokioje srityje.

Pvz. maniškis žiūrėjo TV, mėgo ir paveiksliukus knygutėse, bet jo visiškai nedomino skaitoma pasaka, jei pradėdavau skaityti, tai jis tik į paveiksliukus baksnodavo ir kažką murmuliuodavo rodydamas į juos, man neduodamas nė sakinio perskaityt.

Kažkada atrodė smulkmena, bet dabar tai didelė bėda, nes jis vis dar nesidomi tekstu ir negali atlikti užduočių be vaizdinių priemonių. Ir tai ne tik matematikoj tarkim daigtams suskaičiuot, jis negali nustatyt kokio linksnio ir į kokį kl. atsako daiktavardis jei nemato lentelės su linksniais ir klausimais. Atrodo visiškai nelogiška - kokio vaizdo reikia, kad pasakyt link. ir kl. žodžio "katę", bet jei nemato lentelės visiškai nugrybauja, o jei ją mato atsako visiškai teisingai - vns., mot. g., G. ką? smile.gif

manau, kad atitinkamai, gali atsirasti problemos ir jei nesidomi paveiksliukais (t.y. vaizdu) ir todėl VRC klausinėja visko, kuo vaikas domisi ir kuo ne, taip jie gali nuspėti apie galimus sunkumus vėliasniame amžiuje

Atsakyti
as tik zinau - kad kuo daugiau skaitau, analizuoju - tuo maziau zinau. esme ta - kad mano vaikas kitoks, nors tas kitoniksumas atskirai lyg ir nieko blogo - bet kai susimeta viskas kruvoje - kaukt norisi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 03 31, 19:35)
as tik zinau - kad kuo daugiau skaitau, analizuoju - tuo maziau zinau. esme ta - kad mano vaikas kitoks, nors tas kitoniksumas atskirai lyg ir nieko blogo - bet kai susimeta viskas kruvoje - kaukt norisi unsure.gif

čia tu tiksliai pasakiai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 03 31, 21:21)
čia tu tiksliai pasakiai verysad.gif

neliudek - jie ne mus pakankint duotas (toks vaikas) - tiesiog jis pats atejo su savo misija nugyvent savo gyvenima siam pasauly - o musu misija jam pagelbet mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 03 31, 20:23)
neliudek - jie ne mus pakankint duotas (toks vaikas) - tiesiog jis pats atejo su savo misija nugyvent savo gyvenima siam pasauly - o musu misija jam pagelbet mirksiukas.gif

ai visko buna - ir džiaugiuos, ir liūdžiu, ir didžiuojuos ir verkiu...

dabar net raudona nuo pasiutimo, iš mano vaiko durną daro, o pati (padėjėja) nuo knygos nurašyt nesugeba doh.gif suprantu, kad ji pensininkė ir angliškai nėbumbum, bet kaip ji tada gali padėt mano vaikui mokytis????????

šiandien iš 13 užduotų žodžių 3 užrašyti su klaidom, 1 visai absurdiška, river jai ežeras doh.gif

nuo naujų metų vis taisau jos klaidas, bet kaip supratau ji nelabai žiūri į tai kas buvo jos parašyta, tai pradėjau taisyt raudonai, gal susipras doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 03 31, 21:30)
ai visko buna - ir džiaugiuos, ir liūdžiu, ir didžiuojuos ir verkiu...

nuo naujų metų vis taisau jos klaidas, bet kaip supratau ji nelabai žiūri į tai kas buvo jos parašyta, tai pradėjau taisyt raudonai, gal susipras doh.gif

mums visoms visko buna mirksiukas.gif

is vienos puses - jo, pikta ir nesuvokiama - antra vertus - jums butent ja skyre? jus pakeist jos negalit?
is kitos puses - jei nekeiciat - ar gerai menkit jos gebejimus vaiko akyse g.gif (kad ir minimalius) - bet ji moko vaika, o mokyt ir ismokyt gali tik budama autoritetu - antraip labai sunku - as asmeniskai vengiu prie sunaus kalbet apie "netinkamus" mokytojus - o ju yra visur ir visada 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

maniškis, kai prasidėjo akivaizdūs autistiški bruožai, nustojo TV žiūrėti. Išimtis - reklamos. Vėliau pradėjo visokias tele viktorinas žiūrėti su kamuoliukų ridenimais, orų prognozes - tuomet pats išmoko skaičiuot nuo 1 iki 20 ir teisingai atbuline eiga. Dar vėliau - teletabiai, nemėgo vaikų vaizdelio, vėliau multikai (Kempiniukas), dar vėliau - kulinarinės laidos, visokios televiktorinos (Kas tu toks? Akropolio turnyras). Tame tarpe vėl pradėjo žiūrėti teletabius, bet atvirkščiai - tik tas vietas, kur "gyvi" vaizdeliai su vaikais. Dabar nelabai mėgsta, nes "dirba" su kompu, kitu laiku žaidžia su mašinytėm, piešia, daro užduotėles.

Ir tokia "evoliucija" manau tipiška autistui. Dėl to VRC ir klausia apie TV ir jei žiūri, ką žiūri. Kai nemoka apibendrinti vaizdo, garso, žiūri tas laidas, kurios logiškos, kur nereik vaizduotės, kur nėra perkeltinės prasmės, vėliau - tobulėja, gerėja pažintinės, apibendrinančios funkcijos, pradeda įžvelgti sąsajas.
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 03 31, 20:35)
mums visoms visko buna mirksiukas.gif

is vienos puses - jo, pikta ir nesuvokiama - antra vertus - jums butent ja skyre? jus pakeist jos negalit?
is kitos puses - jei nekeiciat - ar gerai menkit jos gebejimus vaiko akyse g.gif  (kad ir minimalius) - bet ji moko vaika, o mokyt ir ismokyt gali tik budama autoritetu - antraip labai sunku - as asmeniskai vengiu prie sunaus kalbet apie "netinkamus" mokytojus - o ju yra visur ir visada 4u.gif

o ką siūlai, kai taisiau ta pačia spalva, kad nepastebėtų vaikas (dėl autoriteto aš tos pačios nuomonės), nepastebėdavo ir ji kad ištaisyta...

o kiek aš jų pakeist galiu per metus? šiais mokslo metais jau pakeitėm vieną, puikiai žinau, kad jei atsisakysiu šitos, ras kitą pensininkę, kuri irgi nemoka anglų kalbos, kita vertus reikia ir laiko, kad pažintų vaiką ir suvoktų kaip reikia su juo bendrauti, tai negi visi mokslo metai ir praeis vien susipažinimam?

skambinti ir sakyti, kad būkit maloni žiūrėkit ką rašot???? po kiekvienos klaidos???? mano nervai negeležiniai schmoll.gif po tiek klaidų aš galiu ir nesusivaldyt... kas liečia tą prakeiktą mokyklą aš jau aplamai nesivaldau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 03 31, 22:12)
o ką siūlai, kai taisiau ta pačia spalva, kad nepastebėtų vaikas (dėl autoriteto aš tos pačios nuomonės), nepastebėdavo ir ji kad ištaisyta...

o kiek aš jų pakeist galiu per metus? šiais mokslo metais jau pakeitėm vieną, puikiai žinau, kad jei atsisakysiu šitos, ras kitą pensininkę, kuri irgi nemoka anglų kalbos, kita vertus reikia ir laiko, kad pažintų vaiką ir suvoktų kaip reikia su juo bendrauti, tai negi visi mokslo metai ir praeis vien susipažinimam?

skambinti ir sakyti, kad būkit maloni žiūrėkit ką rašot???? po kiekvienos klaidos???? mano nervai negeležiniai  schmoll.gif  po tiek klaidų aš galiu ir nesusivaldyt... kas liečia tą prakeiktą mokyklą aš jau aplamai nesivaldau doh.gif

sorry, nesu susidurus su ju skyrimu blush2.gif

o tu pati pasirinkt negali g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 03 31, 21:15)
sorry, nesu susidurus su ju skyrimu blush2.gif

o tu pati pasirinkt negali g.gif

galiu, bet kaip nuspręst kuri pensininkė geresnė (nes kviečia tik išėjusias į "atsargą") kalbėjau ir su šita prieš pradedant dirbt, tik nepagalvojau (o ir nebūčiau išdrįsus) paklaust -ar jūs bent kiek kalbat angliškai?
Atsakyti