Ka tik pargrizau ish "Berneliu uzeigos", oi kokia skani gira ten
. Na tikrai visai kitokia nei parduotuvine. O gal zinote gudrybiu kaip namuose pasidaryti skania gira?
Na turbut nusvilpsit, bet man labai patinka gira ir 'Maskvos giros koncentrato'
Ten tokie maziukai stiklainiukai ir reikia paciam ruosti, kelias dienas brandinti ir po to gerti! Gaunasi ar 5 ar 10 litru (nepamenu tiksliai, nes brangiausias gamino
) Man tai laaaaabai skanu buvo! Ilgiau parauginus beveik ir alus gaunasi... kelias dienas
Zinau toki recepta. Veliau pasitikslinsiu pas gamintojus, jei kas ne taip - informuosiu.
10 l vandens (kibiras
)
1 btl. alaus
1 kg cukraus
1 pak. nesausu mieliu.
Vandeni pasildyti, kad butu kaip tik mielem daugintis (neperkaitinti). Galima viska gaminti, pavyzdziui, metaliniame kibire. Supilti alu, sudeti mieles, istrintas su trupuciu cukraus ir cukru. Dar svarbu, dali cukraus (kokia stikline) padeginti ir suversti - taip gaunasi spalva. Kuo ilgiau degini, tuo gira tamsesne.
Tai va, kai viskas jau viename, reikia palaikyti apie tris valandas tame kibire. Po to jau butu gerai ispilstyti i indus (stiklainius ar butelius) ir dar parauginti, pvz per nakti. Ispilstyti reikia del to, kad paskui ji labai putoja - neimanoma ipilti (stikline giros, o putu 2 litrai). Tada viska jau saltai laikyti, bo daugeja laipsniu
Kiekis zveriskas, bet ruosiantis su kompanija i gamta - pats tas. Zinau zmones kaime gaminasi visokiem bulviakasiam.
10 l vandens (kibiras
1 btl. alaus
1 kg cukraus
1 pak. nesausu mieliu.
Vandeni pasildyti, kad butu kaip tik mielem daugintis (neperkaitinti). Galima viska gaminti, pavyzdziui, metaliniame kibire. Supilti alu, sudeti mieles, istrintas su trupuciu cukraus ir cukru. Dar svarbu, dali cukraus (kokia stikline) padeginti ir suversti - taip gaunasi spalva. Kuo ilgiau degini, tuo gira tamsesne.
Tai va, kai viskas jau viename, reikia palaikyti apie tris valandas tame kibire. Po to jau butu gerai ispilstyti i indus (stiklainius ar butelius) ir dar parauginti, pvz per nakti. Ispilstyti reikia del to, kad paskui ji labai putoja - neimanoma ipilti (stikline giros, o putu 2 litrai). Tada viska jau saltai laikyti, bo daugeja laipsniu
Kiekis zveriskas, bet ruosiantis su kompanija i gamta - pats tas. Zinau zmones kaime gaminasi visokiem bulviakasiam.
| QUOTE (nouvelle @ 2004 06 11, 10:25) |
| Zinau toki recepta. Veliau pasitikslinsiu pas gamintojus, jei kas ne taip - informuosiu. 10 l vandens (kibiras 1 btl. alaus 1 kg cukraus 1 pak. nesausu mieliu. Vandeni pasildyti, kad butu kaip tik mielem daugintis (neperkaitinti). Galima viska gaminti, pavyzdziui, metaliniame kibire. Supilti alu, sudeti mieles, istrintas su trupuciu cukraus ir cukru. Dar svarbu, dali cukraus (kokia stikline) padeginti ir suversti - taip gaunasi spalva. Kuo ilgiau degini, tuo gira tamsesne. Tai va, kai viskas jau viename, reikia palaikyti apie tris valandas tame kibire. Po to jau butu gerai ispilstyti i indus (stiklainius ar butelius) ir dar parauginti, pvz per nakti. Ispilstyti reikia del to, kad paskui ji labai putoja - neimanoma ipilti (stikline giros, o putu 2 litrai). Tada viska jau saltai laikyti, bo daugeja laipsniu Kiekis zveriskas, bet ruosiantis su kompanija i gamta - pats tas. Zinau zmones kaime gaminasi visokiem bulviakasiam. |
Pasitikslinau. Reiskias dabar bus viskas kitaip
Padeginimui pilnai uztenka puse stiklines cukraus. Zmones kartais deda net tirpios kavos spalvai, o ir skonis idomus gaunasi.
I indus (butelius, stiklainius) ispilstyti reikia iskarto, kai tik issimaiso visi ingreridientai
Po triju keturiu valandu rugimo (rauginti aisku sandariai neuzdarius) iskart deti i saldytuva. Pasirodo, ji jau per tris valandas pasigamina.
Svarbiausia vandens temperatura: jei per karstas, mieles zus, jei per saltas, jos tiesiog nesuveiks.
MAn tai pati skaniausia BAjorų gira.Plasmasiniuose 1.5 l buteliuose.Vienu momentu lanbai pirkau Duonos girą, skardinėse, po to buteliuose, bet kai paragavau BAjorų, tai į kitos pusę net nežiūriu
| QUOTE (Asta @ 2004 06 10, 16:45) |
| Ka tik pargrizau ish "Berneliu uzeigos", oi kokia skani gira ten |
Aga...ten tikrai skani gira
O ir parduotuvese esanti duonod gira (skardinese) skani
Ui, kaip jums visoms pavydziu, kad galit giros bet kada nusipirkti.
Pati labai ja megstu, tik va pas mus tokios skanios lietuviskos nera
Man tai skaniausia Gubernijos "Duonos gira". Tevai visai salia Gubernijos gyvena, tai kai vaziuojam aplankyti, tiesiog dezem geriam
Tevai tik juokiasi tada is musu
Nouvelle, o kodel mieles nesausos turi buti? Ir apksritai, koks skirtumas tarp sausu ir nesausu mieliu? As kulinare visai nekokia, tai net ir nezinau
O gal kas dar ir duonos giros receptu zinot?
Pati labai ja megstu, tik va pas mus tokios skanios lietuviskos nera
Man tai skaniausia Gubernijos "Duonos gira". Tevai visai salia Gubernijos gyvena, tai kai vaziuojam aplankyti, tiesiog dezem geriam
Nouvelle, o kodel mieles nesausos turi buti? Ir apksritai, koks skirtumas tarp sausu ir nesausu mieliu? As kulinare visai nekokia, tai net ir nezinau
O gal kas dar ir duonos giros receptu zinot?
| QUOTE (kris @ 2004 06 12, 21:59) |
| Nouvelle, o kodel mieles nesausos turi buti? Ir apksritai, koks skirtumas tarp sausu ir nesausu mieliu? As kulinare visai nekokia, tai net ir nezinau |
Pasiklausiau - nebutinai, gali buti ir miltukais. Tada ju net nereikia su cukrum trinti. Gerai viska ismakaluoji, kad istirptu ir viskas.
As, prisipazinsiu, giros l.nemegstu. Sita gira gamina giminaiciai, ir yra teke man gaminti. Jos net neragavau, bet rekomenduoju tik todel, kad kas ja gere, tai gyre (blyn, supatarliavau
Apie sausas is slapias mieles tai gal kokie profinalai-kulinarijai galetu paaiskinti. Nenustebciau, kad jau ir buvo kalbeta apie tai. Bo cia tiek maistines informacijos, kad sakes. Aciu visoms. Kuo toliau, tuo labiau virtuvej jauciuosi vazna persona.Praktiskai ir sita foruma atradau per kulinarini skyreli.
| QUOTE (molli @ 2004 06 12, 11:34) |
| MAn tai pati skaniausia BAjorų gira.Plasmasiniuose 1.5 l buteliuose.Vienu momentu lanbai pirkau Duonos girą, skardinėse, po to buteliuose, bet kai paragavau BAjorų, tai į kitos pusę net nežiūriu |
Na, stai ir as nusipirkau ta "bajoru" gira
Nepalyginsi kur anksciau pirkdavau tai "Raudonos meskos" tai "utenos" tai "duonos gira". Sita man tikrai skanesne
| QUOTE (molli @ 2004 06 12, 11:34) |
| MAn tai pati skaniausia BAjorų gira.Plasmasiniuose 1.5 l buteliuose.Vienu momentu lanbai pirkau Duonos girą, skardinėse, po to buteliuose, bet kai paragavau BAjorų, tai į kitos pusę net nežiūriu |
As ir tos gyros paragavau. Patiko
O nebandete daryti giros, kuria reklamuoja kad jos skonis kaip is geltonos backos ? Ten yra trys dozes trims triju litru talpos stiklianiams...A va kaip tiksliai ji pavadinta nepamenu
Teko girdėti, kad labai skani gira gaunasi iš paprastų raudonųjų ir baltųjų serbentų (paprastai jie nelabai vertinami, bet sako , gira labai
gaunasi). Girdėjau, kad reikia išvirti kompotą, įberti mielių (tik nežinau kokį kiekį), ir rauginti.
Kaip tik paskaičius jūsų žinutes labai užsimaniau
. Spintoj radau senų uogienių, (kurių, įtariu, nebevalgysim,
), bandysiu daryti girą ir parašysiu, kaip sekėsi...
Sėkmės man
Kaip tik paskaičius jūsų žinutes labai užsimaniau
Sėkmės man














