Įkraunama...
Įkraunama...

Gira

QUOTE(2n2x @ 2005 08 16, 05:42)
Kuriuose tinkluose ir kokioje vietoje prekiaujama Gera gira?


As asmeniskai perku Maximos tinkle, manau turetu buti ir kituose tinkluose
Atsakyti
As irgi vakar nusipirkau tos "geros giros", tai laukiu rezultatu. smile.gif
Atsakyti
O aš darau girą taip, kaip mane babytė išmokė ax.gif Reikia juodos duonos, džiovintų obuoliukų, kmynų, cukraus, mielių ir saują razinkų. Jei darau 10 litrų, tai duonos imu kepalą. Išdžiovinu orkaitėj, bet taip ilgėliau padžiovinu, kol paskrunda, tada giros spalva gražesnė būna. Na ir užsiverdu tris puodus vandens. Į vieną dedu duoną (po užvirimo kelias minutes paverdu), į kitą kmynus (maždaug pakelį, t.y. 100 -150 g.) ir po užvirimo kokias 5 min. paverdu, o į trečia puodą džiovintus obuolius. Tada viską košiu ir pilu į stiklainį. Po to vėl ant tos pačios duonos, kmynų ir obuolių užpilu vandens ir verdu. Taip kol pripildau tą 10 litrų stiklainį. Beje, cukraus dedu apie 1 kg (mes saldžiai mėgstam, kas saldžiai nemėgsta, mažiau reikia dėti), tai reikia jam vietos pasilikti smile.gif Cukrų ištirpinu kuriam nors nuovire (paprastai obuolių arba kmynų, nes duonos toks tirštesnis gali būti), supilu į stiklainį, leidžiu tam visam skysčiui kažkiek ataušti ir dedu mieles (na ant 10 litrų kokius 15 -20 gramų). Mieles sutrupinu tiesiai į stiklainį. Kartais matosi, kad blogai vaikšto, tai galima dar mielių įdėti. Dar įmetu saują razinkų ir viskas. Jei iš ryto padarau, tai vakare jau galima gerti tongue.gif Tik reikia per porą dienų išgerti, nes kitaip "braškė" pasidaro.
Mano babytė citrinos dėdavo, bet man nepatinka, nes nuo žievelės toks kartumas būna.
Pirmą kartą darant (arba po ilgesnės pertraukos) procesas be galo ilgas atrodo, bet po to viskas lengviau einasi wink.gif
Skonis toks kaip "Bernelių" giros. Tik skirtumas tame, kad saldumą gali pats reguliuoti drinks_cheers.gif
Atsakyti
Insomnia, na tu ir kantrybes turi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Siesta @ 2005 08 22, 09:12)
Insomnia, na tu ir kantrybes turi thumbup.gif


Dėkui blush2.gif Nedarau gi kasdien biggrin.gif Tai nėra taip baisu wink.gif Didžiausiais kantrybės išbandymas - skruzdėlynas doh.gif
Atsakyti
Mes taip pat pirkom Gerą girą - thumbup.gif . Man tai labai patiko, tryse išgėrėm 3 litrus per kokias 2 valandas tongue.gif .
Atsakyti
Cia truputis informacijos, kad butu galima suprasti, ka Jus gaunate ir ka supilate i savo o gal but (neduok Diev!) ir i savo vaikuciu skrandukus is buteliu (bambaliu) su uzrasu GIRA :


Optima linija
UAB „Švenčionėlių vaisvandeniai“ 2,5 ltr. 0,79 Vanduo, angliarūgštė, natūralios ir identiškos natūralioms kvapiosios medžiagos, maisto dažiklis sulfitinė amoniakinė karamelė, stabilizatorius akacijų sakai, drėgmę išlaikanti medžiaga propan-1,2-diolis, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga citrinų rūgštis, saldikliai natrio ciklamatas, aspartamas (turi fenilalanino šaltinį), acesufamas K, konservantas natrio benzoatas.

Gardžioji gira
UAB „Švyturys – Utenos alus“ 1,5 ltr. 1,95 Vanduo, anglies dioksidas, salyklo ekstraktas, kvapioji medžiaga – giros koncentratas, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga E330, saldikliai E950, E951 (turi fenilalanino šaltinį), konservantas – E211.

Bajorų gira
UAB „Coca-Cola HBC Lietuva“
1,5 ltr 1,95 Anglies dioksido prisotintas vanduo, cukrus, salyklo ekstraktas, maisto dažiklis (sulfitinė amoniakinė karamelė), rūgštingumą reguliuojanti medžiaga (citrinų rūgštis), kvapiosios medžiagos, konservantas (natrio benzoatas).

Reklama ant butelio:
Daugelį šimtmečių gira puošė žymiausių Lietuvos didikų stalą. Šiandien šiuo bajorišku gėrimu galite mėgautis ir Jūs.

Gira
UAB „Švenčionėlių vaisvandeniai“ 2,5 ltr. 1,99 Vanduo, angliarūgštė, natūralios ir identiškos natūralioms kvapiosios medžiagos, maisto dažiklis sulfitinė amoniakinė karamelė, stabilizatorius akacijų sakai, drėgmę išlaikanti medžiaga propan-1,2-diolis, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga citrinų rūgštis, dirbtiniai saldikliai natrio ciklamatas, aspartamas (turi fenilalanino šaltinį), acesulfamas K, konservantas natrio benzoatas.

Lietuviška gira
UAB „Natūralios sultys“ 1,5 ltr. 1,99 Angliarūgštė, vanduo, cukrus, salyklo ekstraktas, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga citrinų rūgštis, kvapiosios medžiagos, konservantas natrio benzoatas.

Duonos gira
UAB „Selita ir ko“ 5 ltr. 2,29 Vanduo, angliarūgštė, salyklo ekstraktas, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga - citrinų rūgštis, saldikliai: natrio ciklamatas, natrio sacharinas, aspartamas (turi fenilalanino šaltinį), acesulfamas K, sacharozė, kvapiosios medžiagos, dažiklis E150d, konservantas natrio benzoatas.

Labanoro gira
UAB „Švenčionėlių vaisvandeniai“ 2,5 ltr. 1,19 Vanduo, angliarūgštė, natūralios ir natūralioms identiškos kvapiosios medžiagos, maisto dažiklis sulfilinė amoniakinė karamelė, stabilizatorius akacijų sakai, drėgmę išlaikanti medžiaga propan-1,2-diolis, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga citrinų rūgštis, dirbtiniai saldikliai natrio ciklamatas, natrio sacharinas, aspartamas (turi fenilalanino šaltinį), acesulfanas K, konservantas natrio benzoatas.

Gubernijos gira
AB „Gubernija“ 1,5 ltr. 1,99 Vanduo, sacharozė, fruktozė, gliukozė, anglies dioksidas, kvapiosios medžiagos, dažiklis E150d, stabilizatorius E414, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga E330, konservantas E211.

Reklama ant butelio:
Gerai girai duokit kelia !


Cia paprasciausiai nurasiau sudeti nuo buteliu. Daugumos kitu giru sudetis panasi, kaip ir kaina.

Taip pat siokios tokios pastabos ir apie "Gera Gira":
Sis giros koncentratas (tiksliau mieziu ir ryziu salyklai bei apyniu ekstraktas + alaus mieles atskirame pakelyje) yra be konservantu, nes paprasciausiai pasterizuojamas. Mieliu konservuoti nereikia, sudetos pakeliuose, kurie jas apsaugo nuo dregmes. Laikant normaliose salygose, daugiau niekuo konservuoti ir nereikia. Kaip padaryti, kad ji butu gera ir skani: ant pakelio parasyti visi zingsniai, juos teisingai atlikus gausite tikrai nebloga gerima. Del skonio ir geresnio rugimo rekomenduojama ideti ~7 razinas i 3 ltr. gaminamos giros. Jei labai zememis "neapauge" - razinu galima ir neplauti - isrugs viskas kas "negerai".
Uzpylus mieles is pakelio - ju nemaisyti, tegul plaukia pavirsiuje. Ir svarbu, kad vanduo su salyklu ir cukrumi (arba medumi, gliukoze - cia kaip kam) butu gerai ismaisytas ir nekarstas (20-25 Celcijaus) - numirs mieles! Rauginant sandariai neuzdegti, tegul procesas vyksta laisvai. Siaip man patinka, kai cukraus idedama mazdaug 10-20% daugiau nei rekomenduojama - ech geras gerimas gaunasi.
Kam kils klausimu, rasykite maila - patarsiu smile.gif
SuperTevelis
Atsakyti
kaip gerai,kad nemegstu giros!!! biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmike: 21 spalio 2005 - 18:53
KMYNŲ GIRA


500 g sužiedėjusios ruginės duonos
200 g cukraus
15 g mielių
25 g kmynų
5 l vandens



Ruginę duoną supjaustyti mažais gabalėliais, išdžiovinti, užplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti 3-4 valandas ir iškošti. Supilti mieles, cukrų kmynus ir 2-3 dienas palaikyti šiltoje patalpoje. Po to laikyti vėsioje vietoje.

Atsakyti
Aš irgi panašiai darau girą su kmynais
Skanu blush2.gif
Dar bandziau Citrinų su medum - man fe, o vyras lakė apsiputojęs ax.gif
Atsakyti
Zinau senoviska giros recepta: 10 litru virinto silto vandens, bet nekarsto.
mieles issukti su cukrumi (apie 50 gr) jeigu sausos tai istirpinti siltame vandenyje su cukrumi. apie 2 kg cukraus (bet saldindamos vandenu ragaukit pagal skoni). puse kepalo- visa juodos duonos sudeginti orkaiteje (gerausiai tinka pati pigiausia, iki parduotuveje po 1.09 kauno vadinasi berods), iskepta uzplikyti vandeniu, kaip ismirks nukost ir skysti supilti i kibira su virintu ir pasaldintu vandeniu, imesti gera sauja razinu, supilti istrintas mieles, tik vanduo turi buti siltas (nei saltas nei karstas), kitaip visai nerugs. Ir padeti siltai kad uzruktu, kuo daugiau rauginsu tuo stipresne bus, man patinka nestipri: po biski kyla burbuliukai, virs kibiro sokineja, nu aisku paragauji, jeigu jau tinka tai ir viskas nesi saltai ir atsalusia geri skanaus.... Niekuo nenusileidzia berneliams... drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labai noriu pasidaryti giros, ypač dabar kai karšta taip gerai būtu atsigaivinti. Bet iškilo man keletas klausimų. daryčiau pradžiai nedaug, jei nesigautų blush2.gif Nenoriu labai saldžio ar užtektų pusei kepalo duonos, 5l vandens ir kokių 250g cukraus. Mielių ko gero reiktų apie 15g.
Ir dar... neturiu jokio maisto gaminimui skirto kibiro, bet turiu kokių 8l puodą plieninį ar nieko jei viską supilsiu į jį? Ir kur man tą girą laikyti ar vėioje vietoje ar tiesiog palikti kambario temperatūroje? Kada galima tokią girą gerti? Na nenorėčiau, kad per dvi dienas pasidarytų braškė. 4u.gif
Atsakyti