

QUOTE (nouvelle @ 2004 06 11, 10:25) |
Zinau toki recepta. Veliau pasitikslinsiu pas gamintojus, jei kas ne taip - informuosiu. 10 l vandens (kibiras ![]() 1 btl. alaus 1 kg cukraus 1 pak. nesausu mieliu. Vandeni pasildyti, kad butu kaip tik mielem daugintis (neperkaitinti). Galima viska gaminti, pavyzdziui, metaliniame kibire. Supilti alu, sudeti mieles, istrintas su trupuciu cukraus ir cukru. Dar svarbu, dali cukraus (kokia stikline) padeginti ir suversti - taip gaunasi spalva. Kuo ilgiau degini, tuo gira tamsesne. Tai va, kai viskas jau viename, reikia palaikyti apie tris valandas tame kibire. Po to jau butu gerai ispilstyti i indus (stiklainius ar butelius) ir dar parauginti, pvz per nakti. Ispilstyti reikia del to, kad paskui ji labai putoja - neimanoma ipilti (stikline giros, o putu 2 litrai). Tada viska jau saltai laikyti, bo daugeja laipsniu ![]() Kiekis zveriskas, bet ruosiantis su kompanija i gamta - pats tas. Zinau zmones kaime gaminasi visokiem bulviakasiam. |
QUOTE (Asta @ 2004 06 10, 16:45) |
Ka tik pargrizau ish "Berneliu uzeigos", oi kokia skani gira ten ![]() ![]() |
QUOTE (kris @ 2004 06 12, 21:59) |
Nouvelle, o kodel mieles nesausos turi buti? Ir apksritai, koks skirtumas tarp sausu ir nesausu mieliu? As kulinare visai nekokia, tai net ir nezinau ![]() |
QUOTE (molli @ 2004 06 12, 11:34) |
MAn tai pati skaniausia BAjorų gira.Plasmasiniuose 1.5 l buteliuose.Vienu momentu lanbai pirkau Duonos girą, skardinėse, po to buteliuose, bet kai paragavau BAjorų, tai į kitos pusę net nežiūriu ![]() |
QUOTE (molli @ 2004 06 12, 11:34) |
MAn tai pati skaniausia BAjorų gira.Plasmasiniuose 1.5 l buteliuose.Vienu momentu lanbai pirkau Duonos girą, skardinėse, po to buteliuose, bet kai paragavau BAjorų, tai į kitos pusę net nežiūriu ![]() |