Įkraunama...
Įkraunama...

Gira

Ka tik pargrizau ish "Berneliu uzeigos", oi kokia skani gira ten clap_1.gif . Na tikrai visai kitokia nei parduotuvine. O gal zinote gudrybiu kaip namuose pasidaryti skania gira? g.gif
Atsakyti
Na turbut nusvilpsit, bet man labai patinka gira ir 'Maskvos giros koncentrato' rolleyes.gif Ten tokie maziukai stiklainiukai ir reikia paciam ruosti, kelias dienas brandinti ir po to gerti! Gaunasi ar 5 ar 10 litru (nepamenu tiksliai, nes brangiausias gamino tongue.gif ) Man tai laaaaabai skanu buvo! Ilgiau parauginus beveik ir alus gaunasi... kelias dienas drinks_cheers.gif
Atsakyti
Zinau toki recepta. Veliau pasitikslinsiu pas gamintojus, jei kas ne taip - informuosiu.
10 l vandens (kibiras smile.gif )
1 btl. alaus
1 kg cukraus
1 pak. nesausu mieliu.
Vandeni pasildyti, kad butu kaip tik mielem daugintis (neperkaitinti). Galima viska gaminti, pavyzdziui, metaliniame kibire. Supilti alu, sudeti mieles, istrintas su trupuciu cukraus ir cukru. Dar svarbu, dali cukraus (kokia stikline) padeginti ir suversti - taip gaunasi spalva. Kuo ilgiau degini, tuo gira tamsesne.
Tai va, kai viskas jau viename, reikia palaikyti apie tris valandas tame kibire. Po to jau butu gerai ispilstyti i indus (stiklainius ar butelius) ir dar parauginti, pvz per nakti. Ispilstyti reikia del to, kad paskui ji labai putoja - neimanoma ipilti (stikline giros, o putu 2 litrai). Tada viska jau saltai laikyti, bo daugeja laipsniu biggrin.gif
Kiekis zveriskas, bet ruosiantis su kompanija i gamta - pats tas. Zinau zmones kaime gaminasi visokiem bulviakasiam.
Atsakyti
Man tai nieko nera skaniau kaip Duonos gira, kur pardavinejama skardinese, gal galima butent tokia pasidaryti patiems?
kiek yra dare namie ar giminaiciai ar seimoj kas, gaunasi tokia rugsti, kad man skrandi sutraukia, o va Duonos gira man pats tas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (nouvelle @ 2004 06 11, 10:25)
Zinau toki recepta. Veliau pasitikslinsiu pas gamintojus, jei kas ne taip - informuosiu.
10 l vandens (kibiras smile.gif )
1 btl. alaus
1 kg cukraus
1 pak. nesausu mieliu.
Vandeni pasildyti, kad butu kaip tik mielem daugintis (neperkaitinti). Galima viska gaminti, pavyzdziui, metaliniame kibire. Supilti alu, sudeti mieles, istrintas su trupuciu cukraus ir cukru. Dar svarbu, dali cukraus (kokia stikline) padeginti ir suversti - taip gaunasi spalva. Kuo ilgiau degini, tuo gira tamsesne.
Tai va, kai viskas jau viename, reikia palaikyti apie tris valandas tame kibire. Po to jau butu gerai ispilstyti i indus (stiklainius ar butelius) ir dar parauginti, pvz per nakti. Ispilstyti reikia del to, kad paskui ji labai putoja - neimanoma ipilti (stikline giros, o putu 2 litrai). Tada viska jau saltai laikyti, bo daugeja laipsniu biggrin.gif
Kiekis zveriskas, bet ruosiantis su kompanija i gamta - pats tas. Zinau zmones kaime gaminasi visokiem bulviakasiam.

Pasitikslinau. Reiskias dabar bus viskas kitaip biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Padeginimui pilnai uztenka puse stiklines cukraus. Zmones kartais deda net tirpios kavos spalvai, o ir skonis idomus gaunasi.
I indus (butelius, stiklainius) ispilstyti reikia iskarto, kai tik issimaiso visi ingreridientai biggrin.gif
Po triju keturiu valandu rugimo (rauginti aisku sandariai neuzdarius) iskart deti i saldytuva. Pasirodo, ji jau per tris valandas pasigamina.
Svarbiausia vandens temperatura: jei per karstas, mieles zus, jei per saltas, jos tiesiog nesuveiks.
Atsakyti
MAn tai pati skaniausia BAjorų gira.Plasmasiniuose 1.5 l buteliuose.Vienu momentu lanbai pirkau Duonos girą, skardinėse, po to buteliuose, bet kai paragavau BAjorų, tai į kitos pusę net nežiūriu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (Asta @ 2004 06 10, 16:45)
Ka tik pargrizau ish "Berneliu uzeigos", oi kokia skani gira ten clap_1.gif . Na tikrai visai kitokia nei parduotuvine. O gal zinote gudrybiu kaip namuose pasidaryti skania gira? g.gif

Aga...ten tikrai skani gira smile.gif jei tik bunu Berneliuose tai butinai geriu gira smile.gif
O ir parduotuvese esanti duonod gira (skardinese) skani smile.gif
Atsakyti
Ui, kaip jums visoms pavydziu, kad galit giros bet kada nusipirkti.
Pati labai ja megstu, tik va pas mus tokios skanios lietuviskos nera sad.gif

Man tai skaniausia Gubernijos "Duonos gira". Tevai visai salia Gubernijos gyvena, tai kai vaziuojam aplankyti, tiesiog dezem geriam laugh.gif Tevai tik juokiasi tada is musu laugh.gif

Nouvelle, o kodel mieles nesausos turi buti? Ir apksritai, koks skirtumas tarp sausu ir nesausu mieliu? As kulinare visai nekokia, tai net ir nezinau doh.gif

O gal kas dar ir duonos giros receptu zinot?
Atsakyti
QUOTE (kris @ 2004 06 12, 21:59)
Nouvelle, o kodel mieles nesausos turi buti? Ir apksritai, koks skirtumas tarp sausu ir nesausu mieliu? As kulinare visai nekokia, tai net ir nezinau doh.gif

Pasiklausiau - nebutinai, gali buti ir miltukais. Tada ju net nereikia su cukrum trinti. Gerai viska ismakaluoji, kad istirptu ir viskas.
As, prisipazinsiu, giros l.nemegstu. Sita gira gamina giminaiciai, ir yra teke man gaminti. Jos net neragavau, bet rekomenduoju tik todel, kad kas ja gere, tai gyre (blyn, supatarliavau wink.gif )

Apie sausas is slapias mieles tai gal kokie profinalai-kulinarijai galetu paaiskinti. Nenustebciau, kad jau ir buvo kalbeta apie tai. Bo cia tiek maistines informacijos, kad sakes. Aciu visoms. Kuo toliau, tuo labiau virtuvej jauciuosi vazna persona.Praktiskai ir sita foruma atradau per kulinarini skyreli. smile.gif
Atsakyti
QUOTE (molli @ 2004 06 12, 11:34)
MAn tai pati skaniausia BAjorų gira.Plasmasiniuose 1.5 l buteliuose.Vienu momentu lanbai pirkau Duonos girą, skardinėse, po to buteliuose, bet kai paragavau BAjorų, tai į kitos pusę net nežiūriu tongue.gif

Na, stai ir as nusipirkau ta "bajoru" gira wink.gif tikrai labai skani smile.gif
Nepalyginsi kur anksciau pirkdavau tai "Raudonos meskos" tai "utenos" tai "duonos gira". Sita man tikrai skanesne thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (molli @ 2004 06 12, 11:34)

As ir tos gyros paragavau. Patiko thumbup.gif

O nebandete daryti giros, kuria reklamuoja kad jos skonis kaip is geltonos backos ? Ten yra trys dozes trims triju litru talpos stiklianiams...A va kaip tiksliai ji pavadinta nepamenu g.gif
Atsakyti
Teko girdėti, kad labai skani gira gaunasi iš paprastų raudonųjų ir baltųjų serbentų (paprastai jie nelabai vertinami, bet sako , gira labai thumbup.gif gaunasi). Girdėjau, kad reikia išvirti kompotą, įberti mielių (tik nežinau kokį kiekį), ir rauginti.
Kaip tik paskaičius jūsų žinutes labai užsimaniau rolleyes.gif . Spintoj radau senų uogienių, (kurių, įtariu, nebevalgysim, blush-anim-cl.gif ), bandysiu daryti girą ir parašysiu, kaip sekėsi...
Sėkmės man laugh.gif clap_1.gif
Atsakyti