Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

QUOTE(Ramera @ 2011 04 10, 08:52)
Koks sutapimas  biggrin.gif  Paskelbiau žinutę temoje, atsidarau delfi, o ten straipsnis apie NŠP: Natūralus šeimos planavimas gali tapti rimtu varžovu kontracepcijai

Išties maloniai stebinantis straipsnis. smile.gif (Stebina žinoma ne turinys, o tai, kad toks straipsnis tokioje vietoje).
Papildyta:
QUOTE(Ramera @ 2011 04 10, 08:52)
Manyčiau, kad ovuliacija buvo 20 CD. 23 CD pakilimas jau per 0,2, tai taisykles atitinka, ar ne? O ir vaisingos gleivės jau prie pabaigos. Tada fazė po ovuliacijos būtų 12 dienų ilgio - kaip visada.

Vat pabūsiu bjauri ir eilinį kartą pasikabinėsiu prie žodžių. tease.gif Jei sakytum, kad pirmasis BT pakilimo taškas - 21 CD, sutikčiau, bet kad O - 20 CD, tai jau nono.gif . O įvyksta tam tikrame laiko intervale (ir net nebūtinai viena tame intervale), bet pasakyti tiksliai kada, galima nebent stebint echoskopiškai - matant, kad subrendęs folikulas buvo ir jo nebėra. mirksiukas.gif Tad kokias taisykles konkrečiai atitinka ši situacija? Nebent tokią, kad trijų pakilusios BT taškų nepakanka ir nevaisingos fazės pradžia vis tiek ne anksčiau kaip 25 CD vakarą (vertinant griežčiau - dar ir vėliau). 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 10 balandžio 2011 - 14:34
QUOTE(anille @ 2011 04 10, 11:51)
noreciau pradet NSP, tik pasimeciau tarp literaturosunsure.gif
kur galeciau pasiskaityti issamiai ir aiskiai aprasyta NSP (lietuviskai ar angliskai, nemokamai)? o gal kas turi pdf fotmatu knyga gera?  smile.gif

Literatūra temos pradžioje išvardinta daugiau mažiau "blogėjimo" tvarka (ir Ramera labai teisingai atsakė 4u.gif ), tik nereikia bijoti jos bent jau atsiversti. 4u.gif O "gera knyga pdf formatu" - Kiplių (galima atsisiųsti nemokamai, tekstas lengvai skaitomas, nors jo ir daug, smulkių klausimų - atsakymų forma, o svarbiausia - viskas vienoje vietoje), tik gal ne nuo jos reiktų pradėti, nes tai amerikiečių mokykla, ne visai iš tos pusės pateikiami dalykai, kaip įprasta mūsuose, kiek kiti terminai - tik dėl to gali būti painoka.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 04 10, 15:26)
Vat pabūsiu bjauri ir eilinį kartą pasikabinėsiu prie žodžių. tease.gif Jei sakytum, kad pirmasis BT pakilimo taškas - 21 CD, sutikčiau, bet kad O - 20 CD, tai jau nono.gif .

Džiugu, kad kabinėjatės - tikrai pasakiau netiksliai 4u.gif

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 04 10, 15:26)
Tad kokias taisykles konkrečiai atitinka ši situacija? Nebent tokią, kad trijų pakilusios BT taškų nepakanka ir nevaisingos fazės pradžia vis tiek ne anksčiau kaip 25 CD vakarą (vertinant griežčiau - dar ir vėliau). 4u.gif

Dėl taisyklės, tai turėjau omeny, kad svarbu, jog trečia pakilusi temperatūra būtų per 0,2 laipsnio, pirmos dvi gali ir šiek tiek mažiau pakilusios būti. Ar aš jau kažką sumaišiau?.. doh.gif (Čia tik apie temperatūrą rašiau, nevertinant gleivių.)

Dėl nevaisingos fazės pradžios taip pat sutinku, nes nors temperatūra ir pakilo, bet gleivės tęsėsi ilgiau. Kadangi gleivių 21 ir 22 CD jau visai mažai buvo (kiek pamenu, tik vieną kartą per dieną pastebėjau nedidelį kiekį), ar galima manyti, kad didelė tikimybė, jog 24 CD jau buvo nevaisinga?
Atsakyti
QUOTE(Ramera @ 2011 04 10, 16:24)
Dėl taisyklės, tai turėjau omeny, kad svarbu, jog trečia pakilusi temperatūra būtų per 0,2 laipsnio, pirmos dvi gali ir šiek tiek mažiau pakilusios būti. Ar aš jau kažką sumaišiau?..  doh.gif (Čia tik apie temperatūrą rašiau, nevertinant gleivių.)

Dėl nevaisingos fazės pradžios taip pat sutinku, nes nors temperatūra ir pakilo, bet gleivės tęsėsi ilgiau. Kadangi gleivių 21 ir 22 CD jau visai mažai buvo (kiek pamenu, tik vieną kartą per dieną pastebėjau nedidelį kiekį), ar galima manyti, kad didelė tikimybė, jog 24 CD jau buvo nevaisinga?

Šiaip tai net nebūtinai trečia, o viena iš trijų temperatūrų turėtų būti pakilusi ne mažiau kaip per 0,2 C, bet kursuose lyg akcentuojama trečioji. mastau.gif

Su piko diena man irgi kartais būna sudėtinga, nes labai lengva pasakyti, kada požymiai buvo vaisingiausi, bet kada jie tapo visiškai nevaisingo tipo - jau sunkiau. Šiaip nei viena taisyklė neleidžia nevaisingos fazės pradžia laikyti ankstesnio nei trečio vakaro po piko.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 04 10, 19:00)
Šiaip tai net nebūtinai trečia, o viena iš trijų temperatūrų turėtų būti pakilusi ne mažiau kaip per 0,2 C, bet kursuose lyg akcentuojama trečioji. mastau.gif

Su piko diena man irgi kartais būna sudėtinga, nes labai lengva pasakyti, kada požymiai buvo vaisingiausi, bet kada jie tapo visiškai nevaisingo tipo - jau sunkiau. Šiaip nei viena taisyklė neleidžia nevaisingos fazės pradžia laikyti ankstesnio nei trečio vakaro po piko.

Iš tiesų tai yra taip: trečioji temperatūra turi būti aukštesnė bent 0,2 laipsnio nei dengiančioji linija. Jei tarkim, būtų nutikę taip, kad turim dvi pakilusias temperatūras, o trečioji žemesnė, reikia sulaukti ketvirtosios. Jei ji aukštesnė nei dengiančioji linija 4 dienos vakaras laikomas nevaisingu.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 04 10, 20:24)
Iš tiesų tai yra taip: trečioji temperatūra turi būti aukštesnė bent 0,2 laipsnio nei dengiančioji linija. Jei tarkim, būtų nutikę taip, kad turim dvi pakilusias temperatūras, o trečioji žemesnė, reikia sulaukti ketvirtosios. Jei ji aukštesnė nei dengiančioji linija 4 dienos vakaras laikomas nevaisingu.

Pagal Kiplius, tokiu atveju jau trečiąjį vakarą galima laikyti nevaisingu, jei tai ne mažiau kaip ketvirta diena po gleivių piko, nors jie patys pabrėžia, kad tai mažiausiai patikima iš jų pateikiamų taisyklių. Ko gero daugeliu atvejų tų keturių dienų po piko ir nesusidaro, tad vis tiek gaunasi tas pats.
Atsakyti
Man iškilo toks labai įdomus, bet intymus klausimas: kiek vidutiniškai dienų per ciklą susilaikote? blush2.gif
Atsakyti
TARPTAUTINĖ MOKSLINĖ KONFERENCIJA "VAISINGUMO PAŽINIMAS - ASMENS TEISĖ ŽINOTI
2011 m. birželio 2 d. Lietuvos sveikatos mokslų universitete (daugiau info čia)

Visai atsitiktinai šiandien teko pasiklausyti labai įdomios laidos apie vaisingumo pažinimą. Kadangi atsitiktinai, tai ir skelbimą įdedu pavėluotai, bet tą laidą dar dukart kartos, joje pristatoma ir ši būsima konferencija.

"Balandžio 11 d. (pirmadienį) 10 val. Marijos radijo laidoje "Aktualijos" dalyvauja Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) docentas, Kauno klinikų ginekologas Eimantas Švedas. Tema "Vaisingumo pažinimas" jį kalbina LSMU sielovados koordinatorė Svetlana Adler-Mikulėnienė. Laidą galima klausytis tiesiogiai internetiniame puslapyje: http://www.marijosradijas.lt/. Kaune Marijos radijo galima klausyti FM bangomis -95,7 MHz dažniu. Laida kartojama tos pačios dienos 22 val. ir kitą dieną (antradienį) 8 val."

Gal kas dalyvausite? ax.gif Aš tai noriu... rolleyes.gif
Atsakyti
Ko gero dalyvausiu 4u.gif Buvo labai faina konferencija apie gimdymą viena ten pat thumbup.gif
Atsakyti
sveikos merginos 4u.gif
noreciau jungtis i jusu buri.esudar naujoke sitoje srityje todel eisiu skaityti pirmo puslapiuko nuorodu.bet jauciu man dar per anksti matuotis temperatura.gal kuri galetumet parasyti nuo ko reiktu pradeti man.labai aciu
Atsakyti
QUOTE(MAILUTE @ 2011 04 14, 14:45)
sveikos merginos 4u.gif
noreciau jungtis i jusu buri.esudar naujoke sitoje srityje todel eisiu skaityti pirmo puslapiuko nuorodu.bet jauciu man dar per anksti matuotis temperatura.gal kuri galetumet parasyti nuo ko reiktu pradeti man.labai aciu

Kaip tik ir turėtum jau iškart pradėti matuoti temperatūrą. Tai lengviausia metodo dalis smile.gif . Taip sukaupsi ir daugiau duomenų, ir matysi, kas vyksta tavo organizme. Bematuojant BT mokysies stebėti ir kitus požymius.
Atsakyti
QUOTE(Garbanelele @ 2011 04 14, 14:59)
Kaip tik ir turėtum jau iškart pradėti matuoti temperatūrą. Tai lengviausia metodo dalis smile.gif . Taip sukaupsi ir daugiau duomenų, ir matysi, kas vyksta tavo organizme. Bematuojant BT mokysies stebėti ir kitus požymius.

tai kiek supratau temperatura uzkyla kai vyksta ovuliacija ar atvirksciai blush2.gif
ir kur jus ja matuojat
Atsakyti